‘Ten Hag wil Labyad nog deze transferperiode naar Ajax halen’

Zakaria Labyad staat in de nadrukkelijke belangstelling van Ajax, zo meldt Voetbal International. Trainer Erik ten Hag werkte met hem samen bij FC Utrecht. De aanvaller kan naar verluidt ook rekenen op belangstelling van enkele buitenlandse clubs, Ajax hoopt de 24-jarige aanvaller deze maand nog over te nemen van Utrecht. Hij heeft nog een contract in de domstad tot de zomer van 2020.

“Zakaria Labyad is een speler die minimaal in de top drie van Nederland hoort te spelen”, aldus Ten Hag enkele weken geleden. De nieuwe Ajax-trainer wilde vrijdag niet ingaan op de geruchten over de interesse in Labyad. Op de achtergrond is de belangstelling inmiddels concreet en kenbaar gemaakt, aldus VI.

Related posts

68 Comments

 1. De seijs

  Halen die jongen. Is echt wel een versterking voor volgend seizoen. Denk dat er wel 1of 2 spelers zullen weggegaan. Dus halen ajax .

  1. Basisspeler

   Volgens mij wil Marc dit jaar de selectie op tijd klaar hebben voor volgend seizoen.

   1. De seijs

    Dat denk ik ook Basisspeler. Neem aan dat ze wat geleerd hebben van de laatste jaren. Zoals het nu gaat gaan we met een gerust hart de zomerstop in.

    1. Litmanen

     Blijven kopen, blijven kopen.
     Ik mag aannemen dat vast staat wie er gaan vertrekken aan het eind van het seizoen.

     Je kunt er echt maar elf opstellen.
     Ik zie hier geen enkel beleid meer in.

     1. BobbyHaarms

      En dan zijn er mensen die zeggen dat Ajax zo enorm goed inkoopt en het beleid o zo geweldig is..

     2. Ajax 1

      Je moet er ook geen 11 hebben, maar 20 die goed zijn……kijk hoe veel blessures we al gehad hebben en dan speel je weer met (alle respect) dijks.

     3. Litmanen

      Schei uit, je hebt straks drie elftallen.
      Zelfs het Jong van vanavond (zonder elf! basisspelers)verliest nipt van de periodekampioen.

      Dit gaat alleen maar verliezers opleveren.

     4. Ajax 1

      Dat valt mee hoor. Bij Ajax moeten de besten doorkomen en die besten moeten top v nederland en potentiele (sub)top porentie europa hebben. Daar moet Ajax wat harder in worden. Niemand hier op dit forum wilde dijks nog spelen, younes en veltman willen de meesten ook niet meer zien…..dus, doorselecteren. En de mix v eigen/nederlands talent met aankopen is nog steeds goed. En inderdaad zullen er straks weer een aantal weggaan die we nooit hebben zien spelen, omdat ze niet goed genoeg waren. Maar we willen toch de volgende sanchez of suarez zien? Dan moet je talenten aan durven trekken en een gok nemen. Als jet makkelijk was om messie te scouten…..dat weet je niet altijd vantevoren maar op deze manier trekt ajax echt wel weer een pareltje aan.

     5. Ajaxfoort

      Ik denk ook dat als je teveel klasse spelers hebt dat je ook teveel ontevreden gezichten op de bank krijgt. Dat komt wel weer goed als je volgend seizoen Europees speelt en lang(er) mee doet voor de beker, maar dat moet je eerst nog maar zien!! Wat mij betreft zijn ze nu wel op peil!

     6. Basl

      Verliest nipt?? Geen zak in te brengen de eerste helft, Fortuna had het al lang beslist moeten hebben in 60 minuten

     7. Wim Hobe

      Litmanen
      Als de Ajax leiding het maar ziet, wat jij wel of niet ziet zal mij worst zijn!

     8. Litmanen

      Ja, maar wát voor wordt.
      Geef jij dan eens aan wat voor beleid het is om bij een elftal wat nog maar 1 prijs kan winnen, om tussentijd, over het algemeen de minst succesvolle aankopen, zo veel spelers binnen te halen.

      Ik weet niet of je kunt tellen, maar we hebben straks vijf spitsen en zes c.v. ‘s in dienst.

   2. Jimmy1971

    Ik vind het een goede speler maar we hebben hem nu direct niet echt nodig , het lijkt er dan ook op dat Ten Hag weliicht beloofd is dat hij ook zelf iets aan de selectie mocht toevoegen ..

 2. Charka53

  Wat ik van die jongen af en toe ziet kan het een goede aanwinst zijn dus laat maar komen.

  1. nick-afca95

   Het is ind een prima speler, ben alleen bang dat dit ten koste gaat van onze eigen talenten… Carel, Frenkie en Donny zullen volgens seizoen nog gewoon bij Ajax spelen. Daarnaast hebben we met Siem en Schöne nog twee middenvelders die ik niet zo snel zie vertrekken. Ik hoop gewoon dat het nu niet kopen om het kopen word.

   1. BobbyHaarms

    Helaas, maar daar begint het wel steeds meer op te lijken Nick. Maar hee, fantastisch beleid toch? ?

    1. Litmanen

     Goede, gerichte aankopen, daar zul je mij niet over horen, maar het lijkt nu wel een mensenhandeltje.
     Waar gaan al die gasten spelen!?!?

   2. Charka53

    Ja nick- Ajax is een handelshuis dus we ontkomen er niet aan dat er spelers voor ons te vroeg vertrekken.

 3. JohnDoe77

  Het middenveld is behoorlijk vol en zeer talentvol. De enige die steeds aan het begin van een nieuwe periode om zijn plaats moet vrezen is Lasse. Maar die verbaast al een paar seizoenen vriend en vijand dat hij in veel potjes zijn nut heeft. Maar idd; qua snelheid kan hij niet echt meer mee. Dus ook nu denk ik dat Lasse de sigaar is als Labyad komt. Bij vlagen prima speler, maar zie hem niet heel hard doorgroeien als een Ziyech, Frenkie, Donny.

  1. Litmanen

   Ach, ik denk dat Schone zo langzamerhand in de lach schiet als zijn positie weer ter discussie staat.
   Al jaren bewijst hij elke trainer dat ze niet zonder hem kunnen.
   Het gaat niet om talent maar om de mate van intelligentie.

   Zelden zo’n slimme voetballer gezien met bovendien een vrije trap met ongekend rendement.

   1. BobbyHaarms

    Schöne staat wat mij betreft ook de rest vh seizoen gewoon weer in de basis. De enige speler die vrije trappen er steevast fantastisch inknalt.

    1. Emilio4Ajax

     Wil je volgend jaar op twee fronten langdurig aktief zijn heb je een kwalitatief gelijkwaardige dubbele bezetting nodig op iedere positie plus wat jongers achter de hand in Jong Ajax…❌❌❌❤️??

   2. Zlatan4ever

    Schone is gewoon 1 van de leiders van dit Ajax, het is eigenlijk schandalig dat hij iedere keer ter discusie word gesteld

    1. BobbyHaarms

     Inderdaad Zlatan. Lasse is dan misschien niet de snelste meer, maar als er iemand is die nooit verzaakt en nooit zeikt is hij het wel.

     Hoop echt dat hij zijn carrière bij Ajax afsluit over enkele jaren en daarna wordt opgenomen in de staf. Verdient deze dappere strijder in mijn ogen ook.

     1. Litmanen

      Helemaal eens. Ondanks dat hij elk seizoen weer van de bank moest beginnen.

      Daar hadden al die jonkies die nu elders op de bank zitten (buiten Klaassen) beter naar kunnen kijken en van leren.
      Voorbeeldige prof met een Ajaxhart. Diep triest dat het geen geboren Amsterdammer is maar een Deen met die titel.

     2. BobbyHaarms

      Denen zijn geweldige mensen. Ben er voor mijn werk (ja ook in Ajaxshirt natuurlijk, dat kennen ze wel) meerdere maanden naartoe geweest om werk over te nemen en heb ze in mijn hart gesloten. Op 1 na dan, Boilesen.

     3. BobbyHaarms

      Ik werk bij Assa Abloy Entrence Systems f-side64. Zeg maar alles op het gebied van deuren. Denk daarbij bv. aan glazen schuifdeuren in flats of kantoren/openbare instellingen, of die grote ronde doordraaideuren bij de ingang van grote ziekenhuizen. Maar ook particuliere garagedeuren, kogelvrije deuren voor banken, en grote roldeuren voor vliegvelden, de brandweer en de wouten. En echt alles op het gebied van hang en sluitwerk, ook infrarood etc.etc.

      Waren met een groepje in Denemarken omdat daar een vestiging zijn deuren moest sluiten. Bizarre situatie, want wij zouden letterlijk hun werk afpakken. Maar ze moesten ons wel binnen een half jaar alle inns-en outs leren, oftewel nog voordat ze op straat kwamen te staan kregen ze dat als laatste opdracht mee. Vandaar mijn sympathie f-side. Ik had waarschijnlijk gezegd: Krijg lekker de t*ring, ik leer die gasten die mijn baan gaan afpikken helemaal niets!

     4. f-side64

      Ik heb er 3 j gewoond ik baalde dat ik er weg moest i.v m de belasting is mijn 2de vaderland geworden en dat zal altijd zou blijven maar alle scandinaviers zijn relaxt

     5. BobbyHaarms

      Zeker weten f-side64. En heerlijk eten. Alleen kut van die vetbelasing op chips enzo haha

 4. Amoebe

  Weer even genoeg gekocht…vul de bank maar met jeugd!

  Mocht het geld in hun zak branden maak de entreekaarten dan maar goedkoper.

   1. Machlas

    Sow, waarom wordt je boos? Dat is gewoon mijn naam(niks met de speler te maken) dan nog! Ajax is te hoog gegrepen voor Labyad☝?

    1. Litmanen

     Waarschijnlijk waar. Vaker slaagt een speler van een subtopper in Nederland niet dan wél bij Ajax.

 5. Melvis

  Deze jongen maakt bijna iedere wedstrijd het verschil bij Utrecht, ook tegen de topclubs. Ook heeft hij een bepaald soort venijn/ agressie die we goed kunnen gebruiken. Ik denk zeker dat hij de potentie heeft om het te maken bij Ajax.

  1. f-side64

   melvis fc utrecht is geen Ajax ziyech was ook de man bij fc Twente maar bij Ajax is bij 1 van de elf

   1. Yindi

    Ziyech is ook de man bij Ajax. Zou zeggen, probeer eens “neutraal” te kijken en zet die anti-Marokkaanse bril eens af. Puike wedstrijd van hem weer gisteren. Als je dat niet ziet ben je gewoon blind.

    1. f-side64

     de status van schone heeft hij nog lang niet en of hij die gaat halen is koffiedik kijken

 6. ajacied078

  kluivert en neres kunnen niet alles spelen. dus waarom niet. elke aankoop blijft een gok. een 2de sanchez haal je niet zomaar.

 7. VanDattem

  Lekker man, hij is welkom hoor. Brede selectie, concurrentie opvoeren: alleen de besten kunnen spelen. Welkom bij Ajax.

 8. Stimi

  Als deze jongen haalt, weet je zeker dat je het scorend vermogen bij utrecht tegen ons weg haalt

  1. JohnDoe77

   Dat is zeker waar, hij speelt in toppers altijd goed en scoort tegen ons vaak ja…

 9. AjaxBarcelona?JC stadion

  Toch wel heel apart. Nog niet zo lang geleden moest er eerst verkocht zijn voordat een nieuwe speler werd gekocht. Tot op het krampachtige af. Nu zijn we opeens een pure koopclub a la Chelsea etc geworden. Veel kopen en hopen dat er een bingo tussen zit. In de tussentijd veel eigen teleurgestelde jeugd en teleurgestelde aankopen. Maar we zijn er natuurlijk niet voor de menselijkheid. Er zit geen enkele logica meer in. Als je maar veel koopt, koop je ook wel eens voor de gewenste positie. Ze zijn nu volkomen aan het doorslaan en ik lees nog veel juichkreten ook over het beleid. Dit heeft niets meer met Ajax te maken.

  1. AjaxBarcelona?JC stadion

   Zo nu de deur uit voor lekker weekend zonder Ajax ?. Goed weekend allen.

   1. KBouter

    Helemaal mee eens, 100%…maar ik vermoed dat Ajax inzet dat in de aankomende talenten geen of niet veel potentiële eerste elftalspelers bij zitten op enkele na. Denk dat ze deze periode overbruggen met buitenlandse spelers. Wat top is in Nederland hebben ze in huis en of al gekocht.

    1. BobbyHaarms

     Daarbij hoop ik wel dat ze dit probleem serieus nemen dat er weinig talent aankomt. Het is natuurlijk niet alleen het talent wat ontbreekt, de jeugd heeft tegenwoordig ook hele andere interesses dan voetbal en zitten de hele dag maar in hun telefoons te kutten.

  2. BobbyHaarms

   Ben het hierin met je eens AB, net als een aantal anderen. Maar je bent hier bijna een roepende in de woestijn als je het aankaart hier op het forum of over de man die Ajax groot heeft gemaakt, Jopie, begint.

   Goed weekend.

   1. Hoeda Fak Ajoe

    Laten we nou eens gewoon afwachten. Afgelopen seizoenen was iedereen over de rooie omdat we veel te laat de selectie oo orde hadden. Nu zijn we daadkrachtig en bezig met een inhaalslag en nou is het weer niet goed. Ik vermoed dat er inderdaad meer doorgeselcteerd gaat worden; meer concurrentie op elke positie; niet elke jeugdspeler of aankoop breekt door en wordt verkocht / verhuurd. Met een compleet team gelijk de voorbereiding voor de CL in. We kunnen in juli altijd nog de overgebleven bestuurders met pek en veren de ArenA uitdragen, maar vooralsnog iets meer vertrouwen en steun zou mooi zijn …
    Maar ja, als je eenmaal azijn zeikt is het lastig om opeens gewoon te gaan doen.

 10. Iedereen heeft een mening

  Elke nieuwe trainer wil altijd wel een speler van zijn oude club meenemen. En heeft zo zijn voorkeuren.

Comments are closed.