‘Ajax neemt Duits jeugdinternational Nicolas Kühn(16) over van RB Leipzig’

Ajax versterkt zich met Nicolas Kühn van RB Leipzig, zo meldt De Telegraaf vrijdagavond. De 18-jarige aanvaller (geboren op 1 januari 2000)  kan op alle drie de posities in de voorhoede uit de voeten. Minuten voor het eerste elftal van Leipzig maakte de jeugdinternational van Duitsland nog niet. Zijn contract in Duitsland liep door tot de zomer van 2018. Vorig jaar werd hij nog in verband gebracht met Barcelona.

Kühn, een aanvaller van 1 meter 74, is actief bij Leipzig Onder-19. Hij speelde dit seizoen vijf wedstrijden in de Bundesliga voor A-Junioren, waarin hij niet scoorde. Het talent kwam tevens driemaal in actie in de UEFA Youth League en was in die wedstrijden goed voor een treffer en twee assists. Het is nog niet bekend of de Duits jeugdinternational meteen aansluit bij het eerste van Ajax. Die kans lijkt, gezien zijn leeftijd, klein. Waarschijnlijk start hij in Jong Ajax danwel Ajax O19.

 

Related posts

30 Comments

 1. Koning Haarms Wolfs

  Ben erg benieuwd. Nog nooit van hem gehoord, maar beter dan Younes zal hij wel zijn. Welkom bij de club, of beter gezegd: willkommen!

    1. De seijs

     Zou wel goed zijn als hij gaat spelen in het 1e van ons ajax. Zou een bevestiging zijn van het nu al zeer goeie scouting van de laatste tijd.

     1. Basisspeler

      Welke goede scouting? We hebben nog gern enkele speler zien spelen. Over Tafliafico heb ik mijn twijfels. Las ook vandaag weer een niet al te positief stukje van een Argentijnse journalist. Bandé speelt bij een degredatiekandidaat in België. Kühn is misschien iets voor de toekomst. Nu zeker niet Ajax1 waardig.
      Labyad zou, als hij komt, een versterking kunnen zijn.
      Alles moet nig maar blijken Seijs. Nog veel te vroeg om te zeggen dat de scouting prima werk heeft verricht.
      Marc speelt hoog spel. Als Ajax de komende twee wedstrijden verliest ligt ook zijn hoofd op het blok.

     2. Koning Haarms Wolfs

      Zeker, want zeker in de scouting hebben “we” steken laten vallen in de afgelopen jaren. Samen met een goede doorgroei van jeugd, kunnen we weer een aantal jaren vooruit. Goede stabiele opbouw.

     3. De seijs

      Onana, wober, Frenkie de Jong, Ziyech, Neres, Dolberg, klaas-jan, zomaar een aantal spelers die gehaald zijn de laat 2 seizoenen en die spelen ook nu vast in het 1e. En natuurlijk Sanchez. Dus de scouting draait heel goed. Klasse ajax.

   1. JohnDoe77

    Wat een onzin; ze halen bergen van dit soort jonge talenten die uiteindelijk voor een belangrijk deel weer via de zijdeur exit gaan naar Willem II, Roda, België, etc. Misschien redt 1 op 5 het eerste!

    1. Ajax 1

     Nou ja, ik vind het niveau van spelers die gehaald worden echt wel beter worden. Sanchez was natuurlijk een topper, maar tussen al deze talenten zit er vast ook wel weer een. Als schuurs het is, of bande of deze jongen….goede aanvulling op de ligt, de jong, kluivert, vd beek……ik ben positiever over ons cluppie dan in vele jaren. Goede beleid.

     1. Litmanen

      En weer ééntje gekocht.
      Zijn ze gestopt met de jeugd bij Ajax?
      Krankzinnig.
      Haal er nog een stuk of tien uit Zuid-Amerika.

 2. Basisspeler

  God zegene de greep. Baat het niet, schaadt het niet. Deze jongen is (lang) geen Ajax1 niveau. Snap deze aankoop niet

  1. Litmanen

   Snap geen enkele aankoop meer.
   Alleen de schaal nog te winnen en straks drie gelijkwaardige elftallen.

   1. Ajaxslied

    Zeik toch niet om het zeiken Man. Als Ajax het alleen van zijn eigen jeugdopleiding moet hebben hadden we nooit wat gewonnen.

 3. JohnDoe77

  Zou mooi zijn als hij over 1/2 jaar een echte aanwinst blijkt te zijn. Maar zulke talenten komen en gaan bij Ajax. Eerst kijken of hij aan kan haken!

 4. BobbyHaarms

  Hup, en de volgende dient zich alweer aan. Je zal van al die jonge spelers die Ajax koopt de namen maar allemaal moeten onthouden ?

 5. Jimmy1971

  Het blijft afwachten met deze jongens net als mee onze eigen talenten , alleen die hoef je niet te kopen ..

Comments are closed.