There are no ads, please add some


Hardloopevenement ter ere van Cruijff keert terug

Net als vorig jaar organiseert de Johan Cruyff Foundation een hardloopevenement tussen het Olympisch Stadion en de Johan Cruijff Arena ter ere van de overleden voetballer. De Johan Cruyff Run staat dit jaar gepland op 25 april. Volgens de organisator Cruyff Foundation is de Johan Cruijff Run geen wedstrijd, maar een eerbetoon aan de overleden voetballer. Met het evenement en bijbehorende acties wordt geld ingezameld voor de verschillende projecten van de Cruyff Foundation.

De Cruyff Foundation 14K Run start bij het Olympisch Stadion in Amsterdam en eindigt in de Johan Cruijff Arena. De route is in totaal 14 kilometer lang en voert langs memorabele plekken uit het leven van de legendarische nummer 14, zoals zijn ouderlijk huis in Betondorp. Andere onderdelen waarvoor ingeschreven kan worden zijn de 5K Run en de Kids Run, die plaatsvinden in en om de Arena. Bedrijven kunnen met een zakelijk of VIP-team meedoen aan de Business 14K Run. De diverse runs zijn uiteraard ook toegankelijk voor sporters met een beperking. Ook dit jaar zullen verschillende ambassadeurs van de Cruyff Foundation en Ajax zich inzetten om geld in te zamelen. Vorig jaar waren dat onder meer Estelle Cruijff, John Heitinga en Sjaak Swart. Inschrijven voor de Cruyff Foundation 14K Run kan via deze link.

Gerelateerde posts

76 reacties

 1. Charka53

  Deze moet ook elk jaar terug komen zo blijft Johan in gedachten en we helpen het goede doel.

  1. HURBIE

   Geweldig initiatief déze loop ter ere en ten gunste van
   Nu nog zijn naam op het stadion
   En zijn soort voetbal

  2. paulvos

   Ik had graag mee gelopen, maar om gezondheidsredenen is het voor mij niet mogelijk, maar kan altijd nog komen kijken.

 2. De Nees

  Wanner komt er ’s een standbeeld van Johan? Zo triest gesteld met dit landje als het gaat om het eren van onze grootheden.

  1. De Nees

   Nee nee d’r staat echt niks. I.e.g. niks noemenswaardig, dat bij het Olympisch stadion kan elke voetballer voorstellen of je moet met je neus boven de plaquette gaan staan om te weten wat dit voorstelt (een inglijdende Vogts op Cruijff bij dat penalty moment ’74). Nou leuk voor Vogts maar toch geen eerbetoon aan Johan? Ik zeg 2 beelden, 1 bij het stadion en 1 in het centrum.

    1. De Nees

     Eerbetoon aan een verloren WK, sjonge nou des te meer redden om Johan ‘s echt te eren toch?

     1. De seijs

      In Zeist bij het knvb centrum staat Johan ook. Het lijkt ook precies. Dus ja het is er wel degelijk.

     2. De seijs

      Cruyff was ook 010 (echt helaas?) ook Nederlander. Dus waar hij staat (als standbeeld) maakt geen moer uit. Cruyff is van heel voetbal nederland.

     3. Marc Overdwars

      Mooi dat hij daar in de Zeister bossen staat! Maar de KNVB en Johan was niet een beste combinatie. Ome Rinus heeft hoogst persoonlijk ervoor gezorgd dat Cruijff geen bondscoach werd in 1990, hij was bang voor het evenaren van zijn succes in 88.
      Dat wereldteam (dat uitsprak graag Cruijff te willen) kreeg toen Beenhakker als coach.
      De rest is geschiedenis……

     4. De Nees

      Net als een ieder heb ook jij je zondes, pas als jij dat niet zou hebben mocht je Johan dit aanrekenen of niet? Cruijff bracht een jaartje ontwikkelingshulp naar hun, kijk hoe groot zijn ziel was, zo zie ik het maar dan valt er mee te leven. Cruijff hoort bij Amsterdam en daar is alles mee verklaard voor een standbeeld.

     1. AjaxBarcelona?JC stadion

      Oef Litmanen, je kennis schiet hier schromelijk tekort. Je kent je klassiekers echt niet. Hoeveel linken en/of beelden heb je nodig? Hier alvast eentje volkskrant.nl/sport/strafschop-voor-duits-elftal-in-wk-finale-1974-was-vergissing~a483866/ en vooruit nog een trouw.nl/cultuur/onschuld-van-nummer-14-stopte-op-7-juli-1974-na-54-seconden~aed748f7/ De beelden zoek je zelf maar.

  2. Charka53

   Met standbeelden moet je tegenwoordig oppassen er zijn dan weer groeperingen die ze willen verwijderen omdat dit volgens hun iets uit het verleden is Wat nu niet meer mag .

  3. dickst14

   De naam op het stadion is er ook nog steeds niet. Johan heeft Ajax en Nederland op de kaart gezet. In elk ander land zou dit al lang geregeld zijn

 3. Litmanen

  Nog niemand hier die meeloopt?
  Er is al een mooi standbeeld. Dat verplaatsen naar de JCA is wél een goed idee.

  1. Joep

   Vorig jaar heb ik hem gelopen. Tijdens het lopen kreeg ik een paar keer kippenvel. Wel hem dit jaar ook weer lopen

   1. Litmanen

    Top Joep, echt. Heb veel van dit soort dingen gedaan vroeger ( damtotdam etc) maar deze lijkt me speciaal.

 4. Moosie

  volgens mij kunnen alle standbeelden en hardloopwedstrijden worden ingewisseld voor 1 beleid volgens de visie van Cruijff

   1. Moosie

    Sorry beste man maar waarom blijf jij de confrontatie zoeken joh praat nou gewoon tegen je grote vrienden wibi seis en degelijke en hou op met reageren op AB of mij we nemen je toch niet meer serieus

    1. Widi

     Laat mij er een keer buiten. Ik hoor niet bij “en dergelijke”. Het is gewoon een saaie boel hier. Een groepje blijft maar zeiken op Younes, Veltman, Sar en Overmars. Onderwijl wordt de familie Cruijff verheerlijkt. Dit groepje weet donderdsgoed dat een paar anderen, vooral Litmanen en de Seijs dan gaan reageren. En maar verontwaardigd zijn als Litmanen of Seijs dan reageert. Aan de andere kant laten Litmanen en Seijs geen mogelijkheid lopen om te reageren. Om om op hun beurt het groepje te irriteren. Indojood, BR en anderen heben gelijk: er is geen reet meer aan op het forum. Ik lees zelden een mening waar ik van opkijk. En ik vraag me bij een aantal echt af of ze wel Ajax supporter zijn. Veel succes met reacties hierop. Ik reageer niet terug. Eikels.

     1. Widi

      Aanvullend: ik had gehoopt dat die bans en de stellingname van de redactie ervoor zouden zorgen dat het weer echt inhoudelijk zou worden en dat een aantal mensen weer terug zou komen. Maar het heeft niet echt geholpen. Er wordt niet meer met ziektes gegooid, maar het vooral op elkaar reageren in plaats van op meningen of stellingen, is gebleven. Van twee kanten.

    2. Moosie

     Weet je wibi ik vind jouw manier van reageren echt heel kinderachtig je deponeert even stelling en dan is het bekijk het maar stelletje eikels.
     Kijk ik vind juist dat sommige mensen beter gewoon niet op elkaar moeten reageren vond ik half december al.
     Jij bent vanaf het moment dat je AB een ban hebt aangenaaid ook alleen maar aan het zuigen net als je twee vrienden.
     En op elke reactie van AB kwam jij weer met je banverhaal en blote knieën.
     Weet je ik zie niet in waarom jij je geroepen voelt dit forum over te nemen en precies te bepalen wie wat mag zeggen maar veel plezier ermee.
     Het forum is saai omdat je bijna 10 mensen hebt wegejaagd met je moralistisch gelul.
     En ik reageer nu voor de tweede dag sinds december en jij en rari zoeken gelijk weer de confrontatie met me nadat ik toch vriendelijk heb verzocht dat niet te doen.
     Zowel jij als rari zijn bij mij over een grens gegaan waardoor ik verdere conversatie tussen ons drieën niet echt opportuun acht dus bespaar me je praatjes en laat me met rust.

     1. Widi

      Ik heb niemand een ban aangenaaid. En jij hebt gewoon een dikke klont boter op je kop. Niet eens het respect om mijn nick correct te spellen. Je bent net zo hypocriet als een aantal anderen hier. En dan heb ik mensen weggejaagd.

     2. Litmanen

      Je hebt gelijk Widi, ik zal niet meer reageren op dat zooitje. Ondanks dat ik me dagelijks erger aan het feit dat er mensen zijn die denken uit naam van Johan te kunnen praten.
      Maar goed, de lol is er wel van af.

     3. HURBIE

      Hele Fanzone mag van mij weg
      Voor Die paar onderwerpen die erop staan per dag
      Vaak nieuws wat allang bekend is
      Sommige reageren dan met heel veel reacties om toch maar aan hun duimpies te komen hè vriend Mijn zegen heb je

     4. Widi

      Toch is het jammer Hurbie. Ik ben al 45 jaar supporter. En ik vind het leuk om over Ajax te ouwehoeren. Maar ik begin de laatste dagen al te zuchten als ik de app open. Elke dag hetzelfde. Maakt niet uit wat er in het topic staat. Met the usual suspects. Op de vi site doen ze dat ook. Maar dan zijn ze voor verschillende clubs. Natuurlijk heb ik zelf ook wel meegedaan aan de ellende. Maar ik vind dat ik vaak ook met inhoud kom. En ik zit hier om inhoud van anderen te lezen. Dingen die ik nog niet wist.

     5. BobbyHaarms

      Triest dat een topic over onze beste voetballer ooit uitmondt in een zinloos moddergevecht mannen. Dacht dat we allemaal Ajacied waren? Dat schijnbaar niet iedereen Johan als idool ziet tot daar aan toe. Maar dat hierboven zelfs Mister Ajax Sjaak Swart te kakken wordt gezet…ook dat gaat me net ff te ver…walgelijk zelfs.

      Er zijn er maar een paar hier die de boel dagelijks verstieren met zinloze opmerkingen, puur om de boel op scherp te zetten of om te kunnen reageren op iemand die je niet mag. Ga in tegenstelling tot anderen niet in op namen, maar kijk gewoon eens in de spiegel of zoek een leven.

     6. AjaxBarcelona?JC stadion

      Probleem is dat je momenteel elk woord op een goudschaaltje moet leggen om niet aangevallen te worden. Geintjes of gewoon opmerkingen worden direct uitgelegd als respectloze aanval. Ik vind bijvoorbeeld suppirters die Younes heel goed vinden raar. Kan me geen ruk schelen wie de supporter(s) is/zijn. Dit laatste valt bij mij weer onder humor. Zo ben ik en zo lul ik. Ik verdedig Cruijff voluit, ook dat wordt weer anders uitgelegd. Probleem van anderen, niet van mij en ik blijf doen wat ik doe. Als ik iemand een klootzak vind zeg ik dat ook, het is mijn mening. Sommigen willen een SGP site en anderen vinden het machtig interessant om achter anderen aan te lopen. Gewoon lekker spelers, club, forumleden steunen en ook in de zeik nemen. Vind je een speler goed, dan zeg je dat. Vind je een speler kut, zeg je dat ook. Vind je een forumlid een droplul met veel te lange verhalen…..gewoon zeggen. Prettige avond allemaal.

     7. Moosie

      Jij hebt toch om de ban gevraagd wat je niet deed toen seis met zijn uche uche kwam maar dat terzijde.
      En ja ik heb ook dingen gedaan waar andere mensen niet blij van werden , en dan heb ik of sorry gezegd zoals een keer bij eug , of fuck jou zoals bij rari en seis waarbij ik door de een voor doorgesnoven junk en moordenaar wordt uitgemaakt en de ander maakt het nog bonter met zijn grapjes.
      Kijk ik zeg dus laat mij nou lekker met ABlullen of Nees of Dickst Of Bobby zelfs met eug wil ik nog wel af en toe van gedachten wisselen en ik vergeet er nu nog best veel 58 BR, indojohan en ga maar door maar jullie 3 gewoon niet en bedankt voor je aardige woorden bij het gesprek wat ik had met Nees en AB maar ook dat hoeft niet, wordt gewaardeerd maar hoeft niet.
      Je hebt soms in je leven dat je elkaar niet ligt en de meningen over Johan zijn bekend dus daar gaan we tijdens mijn leven niet meer uitkomen en ik ben tot het besef gekomen dat ik dan liever omga met mensen die wel op mijn niveau willen praten en vooral grappen maken want ook dat vind ik belangrijk, lachen.
      Dus het spijt me als je,je gekwetst voelt of onheus bejegend maar zo ervaar ik deze situatie en daarom is mijn oplossing simpel, laat me gewoon met rust.

   2. De Nees

    Ieder heeft een andere definitie van een forum, prima maar voor mij is het gewoon dat er gelijkgestemde groepen ontstaan. Bij een aantal hier, als ik de naam al lees weet ik al daar staat niks waar ik niet mee eens zal zijn, en ja hoor. Maar bij een aantal soms en bij een zekere groep bijna nooit haha. Nou mooi toch, ik zit daar niet mee. Dat er over en weer wordt gezeikt over Younes, Veltman enz is niks vreemds aan, je wilt toch niet dat we alleen maar ja en nee met elkaar knikken, want dat is pas echt nep en saai en dan ben ik hier als eerste weg. Dit soort discussies hoort erbij, je wilt toch niet keer op keer alleen maar quasi interessante tactiek gesprekjes lezen of geregeld hoogwaardige meningen lezen? Boys blijven boys, we zullen altijd ergens cynisch over zijn, onderuit halen of in de zeik nemen, maar als zieltjes daar niet tegen kunnen, ja dan heb je nog altijd een Margriet forum waar je wel gezellig onder de meiden kunt keuvelen. Natuurlijk kan je te ver gaan met vreselijke verwensingen, maar dan kom je op heel een ander vlak uit, wat nada niks te maken heeft met mijn opvattingen hierboven laat dat even duidelijk zijn. ?

    1. De Nees

     En Widi: ik vind het jammer dat je nu even in een zekere ‘kamp’ wordt geschaard, ook door mij, maar wees eerlijk je was laatste weken ook wat dubieus bezig en zelf naar gemaakt vind ik. Ik was wat hard naar je maar vooral ook omdat ik je wel als een slimmere vogel inschat mss vooral daarom. Alle shit rond de ban e.d. terzijde, je voetbalbijdrages voegen zeker wat toe hier want meestal ben je wel van de inhoud. De kous van het vorige is voor mijn part af en zie ik je wel tot de meer gewaardeerde leden hier.

     1. Litmanen

      De Nees, AB, Dickst, Indojood, Allemaal adoreren ze alles wat met Johan te maken heeft en daar hebben ze recht op. Maar op het moment dat je het niet eens met ze bent dan wordt je geslacht.
      En mensen, ik blijf zeggen, ik ben destijds over de scheef gegaan omdat ik door dit stel constant in de zeik werd genomen.

      Ik heb weer geprobeerd inhoudelijk te reageren maar het heeft geen zin. Neem het onderwerp zwarte kaartjes.
      Heeft in diverse kranten gestaan. Lange docu op Radio 1, AB zegt dan gewoon: klopt niet.
      Tja, erg inhoudelijk en volkomen belachelijk. Maar ja, het gaat hier om iemand die Cruijff constant gebruikt als zijn grote voorbeeld om in het bestuur te komen.
      Dat mag ik natuurlijk helemaal niet zeggen.

      De hele revolutie is volkomen mislukt, zoals hij bij Barça niet eens van de grond gekomen is. Maar ja, de waarheid is hard, dus word je aangepakt.

      Ik heb nog nooit iets verkeerds gezegd over Cruijff, maar volgens deze heren ben ik een hater.
      Ook zo inhoudelijk.

      Zelfs hierboven wordt gezegd dat als je Younes een goede voetballer vind dat je belachelijk gemaakt mag worden.

      Eug. wordt belachelijk gemaakt om de lengte van zijn stukjes en vervolgens komen de heren zelf met ellenlange epistels waar geen touw aan vast te knopen is.

      Pfff….

     2. AjaxBarcelona?JC stadion

      Je verhaal over Keje Molenaar klopt ook niet. Gewoon met feiten te staven. Hij is helemaal geen eigenaar van een internet bedrijf mbt kaartjes. Verder houdt hij zich niet bezig met “zwarte” kaartjes. Kortom, als je wat op de site gooit, eerst even jezelf goed informeren. Je geeft daar overigens een overduidelijke sneer. Zelfde geldt voor het Vogts/Hoeness verhaal. Klopt ook niet wat je zegt. Dat jij Younes een hele goede voetballer vindt is gewoon humor. Dan vraag je om opmerkingen net als bij Veltman. Dus niet zeuren. Kortom, AB heeft gewoon gelijk maar dat is logisch. ?

     3. Litmanen

      Keje Molenaar zit in de directie van een internetbedrijf wat zich tot doel stelt massaal kaartjes in te kopen van grote evenementen waarbij de gewone fans achter het net vissen en bij zijn bedrijf minimaal het dubbele voor bijvoorbeeld Adele moeten betalen.
      In Nederland volkomen legaal, maar een gore manier om rijk te worden.

      Als je niet zeker weet dat dit klopt AB, hou dan dat vingertje even in de slaapmodus voordat je zo’n maffiafiguur gaat verdedigen.

      Tot nog toe heeft hij onbetaalde functies binnen Ajax geweigerd wegens gebrek aan tijd. Nu eens kijken wat er gebeurt als Sar of Overmars verdwijnt…..

     4. AjaxBarcelona?JC stadion

      Hij zit niet in de directie. Noem het bedrijf. Verder nogmaals: het ging over verkoop kaartjes op de zwarte markt.

     5. AjaxBarcelona?JC stadion

      Oh ja, aan verdedigen heb ik nergens gedaan. Ik heb aangegeven dat je info niet klopt en dat je zaken erbij haalt die niets met de zwarte kaartjesmarkt te maken hebben. Maar zaken scheiden is lastig voor je zo blijkt.

     6. De Nees

      Nou litmanen ziet er weer goed uit hoor. Dit forum verdraagt je tere zieltje mss niet? Denk dat ik jouw niet veel meer dan een keer snijboon of blind paard heb genoemd en hater al helemaal niet. Maar joh als je zielig wilt doen, be my guest.

     7. De Nees

      Sorry meer inhoud dan dit krijg je niet. Enne??….. “ ik ben destijds over de scheef gegaan omdat ik door dit stel constant in de zeik werd genomen” goed zo litmanen, verschuil je maar weer achter een ander. Verantwoordlijkheid nemen voor je eigen daden, als je dat kent tenminste.

     8. Litmanen

      Ik geef tenminste toe dat ik over de scheef ben gegaan. Jullie blijven je verschuilen achter het feit dat je het erfgoed van Johan beschermt.
      Nou, met zulke vrienden heb je geen vijanden meer nodig.

      Hè, De Nees?

     9. AjaxBarcelona?JC stadion

      Je bent en blijft gewoon een vervelend lulletje Litmanen. Jij bent gewoon geenspat veranderd, gewoon op dezelfde wihze doorgegaan. Blijven zuigen en dan vervolgens anderen daarvan beschuldigen. Je bent en blijft eng. Tip: volg Eug.

     10. Moosie

      Ik vind het zo vreemd ik reageer een hele tijd niet omdat ik de reactie’s van ondermeer jou (Nietmanen) zat was.
      Ik plaats een reactie over Cruijff en meteen zoek je de confrontatie.
      En de dag daarvoor ook al.
      Zelfs nadat ik uitgebreid aan Widi (kijk goed gespeld), kom je weer terug om je gram te halen.
      En het verschil met de stukken van Eug is dat ik niet elke keer zo’n stuk schrijf plus ik vind die van mij wel samenhangend ,geintje eug.
      Maar nadat ik jouw klaagzang weer eens heb gelezen blijf je dus hangen op je wraakgevoelens omdat je in het verleden bent aangepakt.
      Alles wijst er op dat je vol met frustratie zit omdat wij jou een lul vinden ik snap dat niet,jij vergeet echt wat voor nonsens je zelf hebt opgeschreven en bedreigingen je hebt geuit, en welke doodsverwensingen je anoniem de ether hebt in geslingerd.
      Voor mij is iig duidelijk dat er met jou gewoon niet te praten valt.
      Maar dat is jouw intentie ook niet jij had liever gezien dat wij allemaal een ban hadden gehad en die wilde je ons nu gaan aannaaien door op elk topic op elke reactie van ons de confrontatie te zoeken.
      En ik vroeg toch echt netjes of je dat niet wilde doen.
      Kijk ik heb ergens nog wel een goed gevoel overgehouden aan mijn gesprek met Widi maar bij jou heb ik dat totaal niet joh dus weetje hou er nou gewoon mee op we zijn geen vrienden geen vijanden je bent echt totaal niet belangrijk voor mij dus reageer nou aub niet op mij joh.

     11. AjaxBarcelona?JC stadion

      Ik kap ermee voor het weekend. Ben ook alweer uit mijn plaat gegaan tegen die debiel seijs.

     12. BobbyHaarms

      Die zouden we allemaal voorgoed moeten negeren. Enige doel daarvan is meer reacties te kunnen plaatsen waar hij zijn duimenfetisj mee kan bevredigen op weg naar de nr.1, oftewel de nerd van het forum.

      Het is niet voor niets dat meer en meer serieuze forumleden er daardoor de brui aan geven. Vooral hij, maar ook enkele anderen zijn hier echt volledig verantwoordelijk voor.

 5. AjaxBarcelona?JC stadion

  Het is dat de foundation de organisatie doet anders was dit er ook niet geweest.

 6. Widi

  By the way: dat inschrijven lukt niet zo goed op die site. Althans, mij niet. Vorig jaar kon de tocht toch ook gewandeld worden? Ik zou dat liever doen. Dan zie ik veel meer. Weet iemand of dat dit jaar kan?

  1. Joep

   Afgelopen jaar heb ik hem ook gelopen. Je moest toen binnen een bepaalde tijd binnen zijn. Als je snelwandeld kon je dat wel reddeb

 7. Basisspeler

  Even wat anders: Ajax zou in de markt zijn voor Magallan. Een rechtsbenige CV van Boca Juniors. Marc wil er werk van maken om de selectie van komend sezoen op tijd in orde te krijgen.

 8. AjaxBarcelona?JC stadion

  Mijn conditie is ff wat terug gelopen maar vanaf vandaag start de training. De 14k ga ik halen en niet sjokkend ?

  1. Widi

   Mochten we elkaar dan tegen het lijf lopen, zijn we waarschijnlijk te zeer buiten adem om vervelende dingen tegen elkaar te zeggen.

Reageren is niet mogelijk.