‘Klaassen mag alweer vertrekken bij Everton; Riedewald in belangstelling psv’

Davy Klaassen mag Everton deze maand verlaten, zo meldt de BBC maandagavond. De 24-jarige middenvelder kwam afgelopen zomer voor 27 miljoen euro over van Ajax, maar heeft de hoge verwachtingen niet kunnen waarmaken. Behalve Klaassen zijn ook aanvaller Oumar Niasse en Sandro Ramírez op weg naar de uitgang op Goodison Park. Door zijn tegenvallende prestaties in de eerste seizoenshelft is er nog geen club concreet voor de middenvelder. In de Premier League kwam hij niet verder dan 190 speelminuten. In de Engelse media werd Klaassen al wel voorzichtig gelinkt aan een tijdelijke overstap naar Newcastle United.

 

Riedewald
In de zoektocht naar een nieuwe linksback heeft psv, volgens het Eindhovens Dagblad, lijntjes uitgegooid naar Jaïro Riedewald en Patrick van Aanholt. Eerder werd in de Engelse media al melding gemaakt van de Eindhovense interesse in Van Aanholt, maar nu bevindt dus ook Riedewald zich op de radar van PSV. Het duo kende een wisselvallige eerste seizoenshelft bij Crystal Palace. Bij Van Aanholt, die een jaar geleden voor 16,5 miljoen over kwam van Sunderland, was dat vanwege een hamstringblessure. Riedewald, die voor ruim 9 miljoen aan het begin van het seizoen overkwam van Ajax, was gewoon gepasseerd. De laatste weken krijgen beide spelers weer vaker speeltijd van manager Roy Hodgson, waardoor het er niet op lijkt dat Crystal Palace van plan is om mee te werken aan een verhuur.

Related posts

53 Comments

 1. Widi

  Balen voor Davey. Daarvoor is hij niet naar Liverpool vertrokken. Hoop dat hij goed terecht komt. Wat mij betreft is Newcastle niet goed terecht komen. Hoop dat hij lekker naar Spanje kan. Beter klimaat. En past beter bij zijn spel.

  1. Amoebe

   Indd balen voor hem.

   Ik had hem echt de wereld gegunt! Die jongen heeft veel voor ajax betekent, zit een goede kop op.

   Echt zonde en hoop dat hij snel weer kan voetballen.

   Het is dat er geen plaats is anders had hij van mij zo weer aan kunnen schuiven bij ajax.

    1. BobbyHaarms

     In Nederland zou je idd in bijna elk elftal plaats moeten maken voor Davey, want dan is het bijna overal je beste of betere speler. Probleem alleen is dat de weerbaarheid van de spelers in de eredivisie echt met sprongen achteruit gaat. Los van de onderlinge wedstrijdjes van Ajax, psv en feyenoord wordt de weerbaarheid nauwelijks nog op de proef gesteld. De keiharde realiteit wordt voor iedereen pas zichtbaar zodra we zelfs al tegen nietszeggende clubjes uit Oekraïne of Roemenië van het kastje naar de muur worden gestuurd. Dit geldt overigens ook al voor het Nederlands elftal.

     1. BobbyHaarms

      En dat terwijl Johan jaren geleden al aan de bel trok en terecht zei dat het al fout ging in de jeugdopleiding van bijna alle clubs. De tijd dat onze spelers furore maakten in het buitenland ligt ook al nagenoeg achter ons.

     2. De seijs

      Tactisch en technisch zijn de Nederlandse voetballers niet slecht. Waarom het draait is dat ze fysiek niets voorstellen tegenover de buitenlandse voetballers. Die voetballen met veel meer passie. En dat is het grote probleem met de voetballers hier.

     3. Peter kopsterk

      En seijs. Ze hebben in het buitenland kerels zowel in de verdediging als op het middenveld van 1.90m. Dus fysiek veel sterker

     4. HURBIE

      Alles wat ik wou zeggen is hier al geschreven
      Valt weinig aan toe te voegen
      Anders wordt het alleen maar herhalen wat andere zeggen
      En dat zijn er al genoeg hier

      Hoop alleen dat spelers die nu bij AJAX spelen
      Bezin eer je Begin

     5. Litmanen

      We komen in Nederland vooral talent te kort.
      En daar bedoel ik mee dat we te weinig middenvelders voortbrengen met voldoende techniek en creativiteit.

      VdVaart en Sneijder zijn de laatste middenvelders van wereldtop geweest voor Ajax en Oranje.
      Van de rest hebben we genoeg, buiten misschien een echt goede spits.
      Maar backs, verdedigende middenvelders en flankspelers hebben we van voldoende kwaliteit.
      Zeker als je ziet wat ze voor een beperkte voorstopper als vDijk betalen.
      Een dieptepass op de stropdas kan hij niet geven…

      Doodzonde voor Klaassen, maar hij is geen speler die de bal opeist zoals vdVaart en Sneijder deden.
      Dus hij verzuipt bij een middelmatige Engelse club.
      Want die types hebben ze zelf zat.
      Jammer, maar ik zie hem nog beter in Italië slagen, want daar is dat type spaarzaam.

  2. Ajaxslied

   Hij heeft ook geen kans gekregen. 190 minuten is echt bizar weinig. Echt zonde had het hem echt gegund.

 2. Basisspeler

  Klaassen is een goed voorbeeld voor de huidige jonge generatie. Een dragende speler bij Ajax die bij CP een bijrol vervult. Buitenland is dus niet zaligmakend. Spelers als Kluivert, de Jong en vd Beek zien dat ook.

  1. Widi

   Eens. Ik hoop maar dat ze het allemaal zien. Ook bij andere clubs. Dan wordt de eredivisie uiteindelijk weer wat sterker.

   1. Peter kopsterk

    Uit eindelijk draait het allemaal om geld. In het buitenland kunnen ze veel meer verdienen. We zouden het zelf toch ook doen

    1. Basisspeler

     Geld verdienen kan bij Ajax ook. Alleen op de bank of tribune zitten voor de centen wil geen enkele voetballer. Daar ben je liefhebber voor.
     Tenzij je Bogarde heet..

    2. Bakkie

     @Peter Kopsterk:
     Ik lees dat vaker, dat het allemaal om geld draait. Natuurlijk is dat een belangrijk aspect, maar de stelling is naar mijn idee niet juist. Een minstens net zo belangrijk aspect is namelijk sportieve ambitie. Je wilt op een gegeven moment een nieuwe uitdaging, je meten aan betere spelers en zelf een betere speler worden.

     1. Bakkie

      En wat dacht je bijvoorbeeld van de ongelooflijke sfeer in de Premier League, elke wedstrijd weer. Dat het allemaal om geld gaat, is veel te kort door de bocht.

     2. Peter kopsterk

      Dan zou ik niet naar Everton gaan of ja als tussenstap. Maar het was te hooggegrepen

     3. HURBIE

      Voor Engeland moet je ook een beetje Badr Hari vechtlust hebben
      Anders kan je het schudden daar

 3. ajacied078

  hoop toch niet dat riedewald naar pisvee gaat zeg… davy vind wel een club die blijft altijd vechten.

 4. JohnDoe77

  Vervulde hij maar een bijrol! Hij heeft daar gewoon geen rol gehad. Dan denk je als aanvoerder van Ajax, in de EL finale gespeeld met een toch aardige transfersom vast dat je wel een rol zal krijgen. Maar het verschil is zo groot geworden, dan moet je niet één stap hogerop kunnen maar gelijk drie. Helaas voor Davey zat dat er niet in. Spanje ook niet doen, lekker naar een Duitse middenmotor als die mogelijkheid er is!

  1. Litmanen

   In Duitsland hebben ze dertien in een dozijn van het type Klaassen.
   Storm und drang.

 5. Ajax belg

  bewijs dat het peil van Ajax spelers echt gedaald is. klaassen was toch onze topper ,leider en doelpunten man. de vergelijking met Siem is sterk. top en onmisbaar bij Ajax maar verder….??

  1. AjaxKat

   Zeg maar gerust dat het peil van het hele NL’se voetbal mijlenver is gedaald. En om eerlijk te zijn, al die theorieëen dat ze in NL geen goede opleiding hebben of te weinig weerstand krijgen; ik weet of ik dat nog moet geloven. De beste producten uit de Ajax-opleiding van de laatste 6, 7 jaar zijn een Deen (Eriksen) en een Belg (Vertonghen); zegt ook veel. Heeft in mijn ogen alles met gebrek aan het échte talent in NL te maken. Davey is daar helaas een goed voorbeeld van. Goed opgeleid, mentaal sterk en met een Europese finale in de benen zou je zeggen dat hij er klaar voor was. Het is gewoon even dikke pech; misschien dat er bij de volgende generatie wel dat absolute talent zit. Ter vergelijking: Van Basten en Bergkamp waren volgens mij ook 23, 24 toen ze weggingen bij Ajax. Maar dat was talent van een andere orde. En DB slaagde ook niet bij Inter, zijn eerste club buiten Ajax.
   En laatst hoorde ik op tv dat ze in België juist bang zijn voor de mindere kwaliteit van de voetballers na deze generatie met Hazard, Vertonghen en De Bruyne. Betekent voor mij dat de factor geluk ook echt belangrijk is. En buitenlandse talenten kiezen ook veel makelijker voor andere clubs buiten de topopleiding van Ajax. Die bind je ook niet zomaar meer vast.

   1. Bakkie

    Laten we hopen dat het zo willekeurig is, AjaxKat. Maar ik ben helaas iets minder optimistisch. Toen Van Basten en Bergkamp (of nog recenter, Sneijder en Robben) uit de Eredivisie weggingen was het verschil in niveau gewoon nog niet zo groot. Hetzelfde geldt misschien wel voor Hazard en De Bruyne.
    Maar gelukkig zullen er altijd wel uitzonderlijke talenten zijn die het wel gaan redden in het buitenland. Bij dit Ajax is dat denk ik Matthijs de Ligt.

    1. Yindi

     En Justin en Frenkie ook wel. Alleen nu nog veel te vroeg. Eerst fysiek sterker en slimmer worden.

 6. paulvos

  Geprobeerd, maar in de Engelse competitie toch te licht bevonden, zonde hoor , misschien in Spanje of Duitsland.

 7. ajaxpers

  Riedewald had nooit weg moeten gaan maar dat was de zoveelste kapitaalvernietiging van die kakkerlak. Klaassen is van harte welkom maar ben bang dat dat niet gaat gebeuren.

 8. Brokamp

  Ik vind het jammer voor hem dat het niet gelukt is bij Everton. Het nivo bij ons is best nog wel goed maar del absolute wereldtop loopt daar allemaal op een kluitje. Het tempo is moordend en dan lopen daar ook nog eens toptrainers rond die het er uit weten te halen. Wel worden wij in de breedte minder omdat bij ons de subtop ook wordt weggehaald. Bij ons hebben we het geluk dat we nog spelers uit bv Zuid Amerika kunnen halen halen maar naast ons is dat ook alleen maar psv. Davey komt wel op zijn plekje en heb vooral geen medelijden met hem want hij heeft nu al meer op de bank staan dan alle leden op dit forum bij elkaar haha.

 9. Iamsterdam2015

  Jeetje dat had ik niet verwacht zeg!! Balen, hoop dat hij goed terecht komt. En tja ik begrijp P$V wel. Had lekker Dijks weggedaan en Riedewald gehouden… maar ja….

 10. Jimmy1971

  3 jaartjes kiezen voor subtop in DUitsland of Spanje en dan lekker terug naar Ajax , Davey !!

 11. Zlatan4ever

  Erg jammer voor Davey, maar het zat er in dat hij niet zou slagen in Engeland. Grote jongens voetbal….. elke week

 12. Zlatan4ever

  Riedewald is door Bosz “weg gelopen”, blijft voor mij een goede speler voor Ajax

 13. Peter kopsterk

  Inderdaad lamsterdam riedewald gehouden dan hadden we die argentijn niet hoeven te kopen

   1. Widi

    Ik ook niet in het geval van Riedewald. Maar dat had ik afgelopen zomer ook toen een aantal hier ervan overtuigd waren dat Sneijder ons naar de CL ging leiden. Naar zit hij in de zandbak. Nice was hem binnen een paar maanden zat. Hij mocht zelfs transfervrij weg. Gewoon omdat hij niet meer kan brengen wat hij eerder kon. En omdat hij nog wel heel veel wil verdienen. Verstandig dat Ajax niet met hem in zee is gegaan.

 14. Kingkong

  Een ding is duidelijk engeland is niet het beloofde land je kan ook te veel geld hebben en dus geen geduld om iets op te bouwen

 15. Lingeling

  Volgens mij kwestie van golfbeweging. Ajax speelt nu slim in om geld te sparen voor salarissen zodat die jonkies niet meteen weggaan. Dan blijven die boys, komt ajax internationaal weer terug en zijn ze wat ouder en ervarener om de overstap te maken. Net als Bassie etc.

 16. Iedereen heeft een mening

  Helaas wordt hiermee aangetoond dat een topper zijn in Nederland geen garantie is voor een mooie carriere in het buitenland. Clubs, spelers en knvb mogen zich weleens achter de oren krabbben hoe dat kan.

 17. Joep

  Blijft toch balen voor Klaassen top in de eredivisie. De overstap naar Engeland is dan toch weer te groot.

Comments are closed.