Overmars pakt door, keeperstrainer l’Ami volgende slachtoffer

Keeperstrainer Carlo l’Ami (rechts op de foto) is mogelijk de volgende persoon die moet vertrekken bij Ajax. Marc Overmars heeft namelijk laten weten geïnteresseerd te zijn in Anton Scheutjens die momenteel actief is bij FC Kopenhagen.

Het vertrek van l’Ami is geen verrassing daar Peter Bosz al van hem af wilde, maar algemeen directeur Edwin van der Sar daar toentertijd voor ging liggen. Dennis Bergkamp en Hennie Spijkerman zijn inmiddels wél vertrokken en dus wordt er ook een oplossing gezocht voor de toekomst van l’Ami en is de hand van Overmars steeds meer zichtbaar bij Ajax. Scheutjens was als keeper actief bij Roda JC Kerkrade, Go Ahead Eagles en Helmond Sport en als keeperstrainer kon hij via Roda JC en PSV in 2013 aan de slag bij bij FC Kopenhagen. l’Ami is sinds 2007 in dienst bij Ajax.

Bron: De Telegraaf

Related posts

78 Comments

  1. Widi

   Hennie Heinrichs heeft zich al weken verstopt. Maar zodra hij wordt gevonden, met hij ook weg.

   1. BobbyHaarms

    Henrichs staat wat mij betreft al jarenlang met stip bovenaan die lijst. Echt een verschrikking dat die vreselijke lamlul nog steeds zijn geld bij Ajax opstrijkt.

   2. De Nees

    Jouw aversie tegen Heinrichs Bobby. ? Maar helemaal eens, kan die gruwel ook niet uitstaan, prototype van een gladjakker, hoog tijd dat hij nu zijn biezen pakt!

  2. HURBIE

   VD SAR is ook een aardige dwarsligger geweest
   Is het niet verstandig van hem om de eer aan zichzelf te houden en ook op te stappen??

   1. De Nees

    Als Sar braaf achter Overmars aanloopt en niet meer bemoeit met technische zaken kan ik ‘m nog pruimen Hurbie. Volledig 2e viool spelen, sponsor portefeuille uitvoeren , BL tripjes doen dat soort zaken.

     1. BobbyHaarms

      Nou ik vind Sar daar ook niet echt sterk in hoor, ook hij straalt nou niet bepaald sterk leiderschap uit.

 1. Widi

  Ik hoop dan ook dat een nieuwe keeperstrainer niet meer spelers die moeten invallen allerlei instructies geven. Dat moet gebeuren door een echte voetballer. Aron Winter zou dat kunnen doen. Het lijkt me niet eens nodig dat de keeperstrainer op de bank zit.

  1. Litmanen

   Niet op de bank, maar er moet hoe dan ook een fatsoenlijke keeperstrainer komen.

   1. De seijs

    Volgens de keepers bij ajax, zijn zij juist blij met de huidige keeperstrainer. Onana loopt juist met hem weg, net zoals van leer. Dus wat dat betreft litmanen zit dat wel snor. Of jij moet andere verhalen gehoord hebben.

    1. Litmanen

     Nee. Ik heb daar geen info over. Maar het gaat bij l’Ami volgens mij over de persoonlijke verhoudingen binnen de technische staf.

  1. Koning Haarms Wolfs

   Eerlijk gezegd…..ik ook! Heb deze kerel zwaar onderschat en op basis van aannames veroordeeld. Maar hij trekt momenteel (en waarschijnlijk al wat langer) de kar. Respect!

  2. Widi

   Het is best logisch dat Overmars het goed doet. Van de mensen die Johan heeft uitgekozen om het TH te vormen, was Marc de enige die zich al had bewezen in het werk dat hij voor Ajax moest gaan doen. Hij bewees al tijdens zijn voetbalcarriere dat hij heel goed met geld kon omgaan. En toen hij bij Go Ahead begon, was er alleen maar schuld. Hij heeft die club gezond gemaakt, zonder dat de ploeg zwakker werd. Ook Ajax heeft hij gezond gemaakt. Meer dan.

  3. BobbyHaarms

   En eigenlijk is dit allemaal zo onnodig geweest. Er zijn nu ontelbare (terechte) slachtoffers, maar dit zijn dezelfde namen die Bosz ook al weg wilde hebben, maar toen gebeurde het niet en was Bosz nota bene zelf het slachtoffer. Nu is los van PB ook Keizer slachtoffer geworden en ben je klappen geld kwijt door ontslag en het binnenhalen van Ten Hag en Schreuder.

   Als Ajax menselijk is dan geeft het Keizer alsnog een functie binnen de club. Natuurlijk was Marcel niet goed genoeg als hoofdcoach, maar ook hij werd maar voor de leeuwen gegooid. Deed het bij JA boven verwachting wél verdienstelijk, maar likt nu zijn wonden dankzij wanbeleid van de club. Vooral vd Sar (die zit er nog) mag zich dit aanrekenen.

   1. Hoeda Fak Ajoe

    Wel opvallend dat Marc nu alles en iedereen aan het opruimen is die er sinds de fluwelen revolutie heeft gezeten. Ik ben bebieuwd of dat betekent dat nu echt alle sporen van De Cruijff nalatenschap uitgewist zijn. Ik ben dan ook benieuwd hoe dat op het veld zal gaan. Steeds meer aankopen ipv talent? Geen 433 met buitenspelers meer? Is Ajax nog herkenbaar straks? De nieuwe AB ? signaleert het ook al in eerdere draadjes. We zullen het mee gaan maken. Misschien is het wel een nieuw tijdperk zoals Van Gaal dik 20 jaar geleden.

    1. AjaxBarcelona?JC stadion

     Het grootste probleem HFA is dat steeds meer suppirters voorstander zijn van het verlaten van de Cruijff visie. Onder het mom van: het is niet meer van deze tijd. Dat geeft aan dat ze in ieder geval niets van de Cruijff visie snapoe. Helaas.

     1. BobbyHaarms

      Daar ben ik dus ook bang voor HFA en AB. Als de resultaten straks in het voordeel van Ten Hag zijn en we kampioen worden lopen we massaal de polonaise. Maar ondertussen worden er weer aankopen gedaan op plekken waar we ook talenten door kunnen schuiven. Uiteraard ben ik ook voorstander van voldoende routine in je ploeg (een must!) maar ook ik heb het gevoel dat we steeds verder afdwalen van Johan’s ideeën. Maar goed, laten we eerst afwachten wat de plannen van Ten Hag zijn. Vind het wel heel positief dat hij aankomend talent meeneemt naar Portugal.

     2. dickst14

      Het beste wat Overmars zou kunnen doen is om te proberen Wim Jonk terug te halen. En het beste wat Sar kan doen is zijn functie aan Jordi geven. Zo zou Johan zijn idee voort kunnen leven bij onze club.

     3. AjaxBarcelona?JC stadion

      Vrees dat de gedachtengang van Jordi en Jonk verre van strookt met die van Overmars. Kijk oa eens naar het aantal gekochte buitenlandse jeugd tov jeugd uit eigen land. Zijn dat “must” aankopen? Nee, dat is een belegging.

     4. dickst14

      Helaas, de tijden zijn verandert. Wij raken ook jeugdspelers kwijt op jonge leeftijd. Maar een Nederlandse jeugdspeler heeft i.i.g. meer kans om te slagen dan een buitenlandse, daar heb je gelijk in. Schuurhuis zou wel eens een topaankoop kunnen zijn trouwens.

     5. BobbyHaarms

      Dat zou mooi zijn dickst. Maar het lijkt er steeds meer op dat er afstand genomen wordt van zijn ideeën, al hoop ik nog steeds dat ik er gigantisch naast zit. Wat is en blijft het toch een gemis dat Johan er niet meer is om zijn licht er op te schijnen. Hij kon immers als geen ander de vinger op de zere plek leggen en de boel op zijn kop zetten als dit nodig was. En alles wat hij deed was omdat hij oprecht van Ajax hield, met geen enkel doel op winstbejag zoals dat vandaag de dag wél is.

     6. dickst14

      Ze zeggen wel eens: er is niemand groter dan de club. Johan was en is dat wel. Hij heeft Ajax en Nederland op de kaart gezet. Hij had altijd de oplossing. Het idee van het TH was goed, alleen heeft Johan geen rekening gehouden dat er bepaalde personen waren die hun ego belangrijker vonden dan de club. Dit kun je Johan niet aanrekenen omdat hij altijd wel het beste voorhad met Ajax en niet vermoedde dat anderen dit niet zouden hebben.

     7. BobbyHaarms

      Klopt helemaal dickst. En dan zijn er hier toch genoeg mensen die er geen enkel probleem mee hebben dat we steeds verder van zijn ideeën aan het afwijken zijn en vinden dat het geweldig gaat met onze club. Dat vind ik nog het meest zorgelijke.

     8. dickst14

      Ja. Ik weet niet hoe er getrained wordt in de jeugd momenteel, maar Johan was hier heel duidelijk in.

     9. dickst14

      Ik ook. En als Harmsen er niet had geweest hadden wij met Johan kampioen geweest.

    2. Widi

     Ik hoop dat er wat nieuwe accenten worden gelegd bij de Cruijff visie. Dat is wel nodig. En dat zou Johan zelf ook gedaan hebben.

     1. Litmanen

      Widi, je weet dat er hier maar een stuk of vier over Johan mogen praten en daar horen wij niet bij.
      Overigens, zelfs Johan zelf vond zichzelf niet groter dan de club.
      En terecht.

     2. Widi

      Wat dat betreft is de chaos nu compleet met de column van Jordi die het voor Bergkamp opneemt. De mensen die hij bedoelt, zijn enorm pro Jordi en extreem anti Bergkamp.

 2. AjaxBarcelona?JC stadion

  Sorry, ik vertrouw Overmars eerlijk gezegd niet zo. Hij is inmiddels een groot fan van veel, vooral buitenlandse, aankopen (vooral in de jeugd) en ik zie hier toch hetzelfde probleem opdoemen dat bij Bergkamp speelde: het lijkt erg op vriendjes politiek. Overmars lijkt nu een beetje de alleen heerser te worden. Op dit moment is er in mijn ogen totaal geen sprake van enig beleid dat door meerdere mensen gedragen wordt. Ik hoop dat is te pessimistisch ben maar ik ben bang dat ik het Ajax waar ik fan van wil zijn steeds meer kwijt raak. Ook weer erg stil vwb de naamgeving stadion.

  1. rickert

   Ik ben het hier niet mee eens.. de focus ligt op de jeugdopleiding.. echter kan je niet verwachten dat binnen elke lichting de gouden linksback zit.. of de allerbeste rechtsbuiten..

   We hebben tijden gehad waarin de achterhoede gevormd kon worden door Trabelsi, Escude, Grygera en Maxwell.. Wat dat betreft is de dichtheid van jeugd in de teams gewoon exponentieel toegenomen. Denk dat het beleid juist is, om alleen aan te kopen, waar de selectie versterking nodig heeft. Als je internationaal mee wilt, zou het denk ik compleet achterhaalt zijn, als je denkt dat dat alleen maar met eigen jeugd lukt.

   1. AjaxBarcelona?JC stadion

    Het probleem is dat e4 gekocht wordt om het kopen en verdienen, niet alleen waar de versterking nodig is die niet uit eigen gelederen of eigen land te halen is. Verder loopt de opleiding nu gewoon stuk.

    1. AjaxKat

     Ik vertrouw m ook niet zo maar hij is wel daadkrachtiger en uit zichzelf meer actief gericht op een werkbaar resultaat dan DB.

     Wat ik nu wel van Sar en MO vindt: zoals de zaken er nu voor staan kan ik er (met pijn in m’n hart!) best vrede mee hebben als ze breken met plan JC; ik vind dan wel dat ze daar eerlijk voor uit moeten komen en in het plan JC punt voor punt moeten aangeven wat wel en niet werkt voor het Ajax van nu. Dat zijn ze eigenlijk wel aan ons verplicht omdat de fans ook belangrijk zijn geweest in die fluwelen revolutie met plan JC. Met een algemeen directeur (Sar), TD (MO) en trainer (Ten Hag) zijn we eigenlijk weer terug naar de situatie voor plan JC. Na DB (die de besluitvorming volgens mij echt vertraagde) is het denk ik niet verstandig om weer een TH te hebben zoals het was.

     Wat betreft die buitenlandse jeugdspelers; heeft alles met het gebrek aan talent te maken in NL. Kijk naar de toestand van Oranje en NL’se clubs die Europees horen te spelen met veel NL’s talent. En vergelijk met België waar ook jonge spelers vroeg vertrekken. Kijk naar Klaassen tov De Bruyne, echt een klasseverschil. Puur talent. Dus als MO veel talent uit het buitenland koopt; het zij zo want in NL zijn ze er dus niet.

  2. Jimmy1971

   Overmars legt met al deze beslissingen zijn eigen hoofd op het hakblok , ik krijg nog meer respect (was al fan van hem ) voor deze man ! Hoop dat het allemaal goed uitpakt Marc , ik vind je een held !!

   1. De seijs

    Juist? Jimmy Overmars doet het uitstekend voor ons ajax ????financieel nog nooit zo goed geweest. Een echte topper???

  3. De Nees

   Ben daar ook niet helemaal mee eens. Ajax is nog steeds een NV en daar staat en valt alles mee, hoe idealistisch je ook bent je hebt daarmee te dealen als Overmars zijnde. Dat geshop in het BL zie ik deels ook als handel voor latere verkoop, dat moet haast wel want de omzettarget moet ieder jaar gehaald worden en dat kan niet met eigen jeugd alleen. Als Ajax een vereniging was dan zou ik idd ook wat sceptischer kijken naar de huidige aankopen, want met de tijdsdruk en financieel plaatje is het dan heel anders gesteld als bij een NV. Johan’s ideeën komen het best tot recht in een vereniging, hij moet dit beeld voor ogen hebben gehad want daar kwam zijn ervaring uit voort, oude Ajax en Barcelona. In grote lijnen probeerde hij weg te blijven van het NV gedeelte en vooral technisch te adviseren, alleen het een kon niet zonder het ander en dan gaan zaken spaak lopen met controverses als gevolg. Nou ja je kan nog langer uitweiden, maar uiteindelijk ligt het niet aan Johan’s ideeën maar aan de voorwaarden daarvan en dat begint hier met de foute constructie van het huidige Ajax.

   1. BobbyHaarms

    En niet te vergeten die klotebeurs De Nees. Het ene kan je niet verenigen met het andere dus daar moet je zsm vanaf. Doe je dit niet zal je altijd in een spagaat blijven zitten tussen het sportieve en het financiële. Ajax is momenteel niet veel meer dan een ordinair handelshuis waar sportieve prestaties allang niet meer op de eerste plaats staan, al doen ze ons geloven van wel.

 3. Widi

  Ook Ajax moet met de tijd mee. In de jeugdopleiding zullen wellicht hier en daar wat andere accenten moeten worden gelegd. Maar dat geldt voor alle clubs, met name ook de amateurclubs. We moeten af van al die oogeleide trainers die kinderen willen volstoppen met opdrachten en looplijnen. Het woord positiespel hoef je voor je 15e jaar niet te horen. Pingelen. Kappen. Draaien. Als je dat goed kunt natuurlijk. En tackelen. Duels winnen. Als je dat goed kunt. Zo krijg je verdedigers, middenvelders en aanvallers die goed zijn in wat ze moeten doen. Met die spelers kun dan ook aan positiespel gaan werken. Ik denk juist dat Overmars wel openstaat voor mensen en veranderingen die nodig zijn.

  1. Basisspeler

   Eens met je verhaal over voetbal in de jeugd. Hoezo denk jij dat dit onder Overmars gaat veranderen? Ik heb nog geen veranderingen in de jeugd bespeurt. Jij staat daar dichterbij.

   1. Widi

    Ik denk dat Overmars eerst met het eerste elftal bezig is. Maar dat hij ook echt nog naar de opleiding gaat kijken. Het probleem met bijvoorbeeld Jonk weer terughalen is dat er nu best veel mensen rondlopen die moeite hadden met vooral Jongkind c.s. Jonk schijnt al niet terug te willen als opleider. Maar hij zal zeker niet zonder Jongkind willen komen. Daarnaast zal Overmars ook te maken krijgen met Bergkamp adepten die dwars gaan liggen. Want die zijn er op de Toekomst ook een paar hoor. Overmars is gewoon wel iemand die open staat en ook naar anderen luistert. Dat geeft mij wel hoop dat het de goede kant uit kan gaan. Ik verwacht ook nog wel wat input van Schreuder. Het moet aan de ene kant wat moderner, maar aan de andere kant juist weer terug naar wat ik in mijn vorige bijdrage schreef. Op de Toekomst lopen veel echte Ajacieden. Amsterdammers ook. Die zijn per definitie eigenwijs. Gaan die iets aannemen van “buitenstaanders”?

    1. Basisspeler

     Er zijn nog wat hordes te nemen lees ik tussen je regels door. Ik hoop werkelijk dat we weer lekkere spelers gaan opleiden die vrijuit zonder opdrachten kunnen spelen. Wat dat betreft helemaal eens met je betoog.

  1. De Nees

   Waarom zou Jonk zou onbuigzaam zijn? D’r zijn ook anderen op de Toekomst waar Jonk graag mee verder wil. Als Marc een mooi functieprofiel voorhoudt en nu ook nog ‘s met andere omstanders dan zie ik niet in waarom hij niet terug zou willen keren.

   1. Widi

    Dat weet ik ook niet. Maar ik heb hier van degenen die wat dichter bij Jonk staan omdat ze bijvoorbeeld een bijeenkomst in het Olympisch Stadion hebben bezocht, gelezen dat Jonk niet meer als opleider terug zou willen. En wat een Volendammer in zijn kop heeft………..

 4. Basisspeler

  Ik dacht al. Wanneer gaat hij weg. L’ami natuurlijk ook als vriend van Bergkamp kan niet achter blijven.
  Zie dat Scheutjens als eventuele opvolger ook een GAE verleden heeft. Hoop niet dat Overmars dezelfde fouten maakt door zich te omringen door vriendjes.

 5. Widi

  Ik denk dat PSV en Kopenhagen die Scheutjens vooral hebben genomen om zijn GAE verleden.

 6. Finidi

  Haha ja mooi, de doei doeidagen zijn bij ons ook begonnen, snap sowieso niet wat een keeperstrainer tojdens een wedstrijd op de bank moet hoor!

 7. Brokamp

  Zo nu wordt er tenminste echt doorgepakt. Prima, als je de verandering inzet dan moet moet het nu gebeuren. Modernisering en zien dat we weer aansluiten bij de subtop in Europa. De echte top is voorlopig niet meer haalbaar maar richting de top 20 zou een prima prestatie zijn. Ga zo door Marc.

 8. AFCA my World

  Er word lekker opruiming gehouden,vooral doorgaan,ook nog wat commissarissen weg ! ⚽️

 9. Kingkong

  Doet overmars goed als je schoonmaakt moet je dat totaal doen , daar naast zie je dat hij koopt voor directe inzet en de jeugd langer aan zich bind voor de toekomst.

  1. Widi

   Hele rare opmerking. Rare vergelijking die niet opgaat. Eurlings is in opspraak geraakt en gevallen omdat hij in zijn priveleven laakbare dingen heeft gedaan. Voor zover we weten is dat bij Sar niet aan de hand.

   1. dickst14

    Ik weet niet wat ik van Sar moet denken. Hij heeft i.i.g. een hoop moeten herstellen waar hij zelf verantwoordelijk voor was. Dat hij dat heeft gedaan pleit voor hem. Maar als hoofdverantwoordelijke is het handiger om geen fouten te maken, daar heeft hij die functie voor gehad.

Comments are closed.