KNVB reageert: ‘Nouri wel degelijk geïnformeerd over hartafwijking’

De KNVB heeft een reactie gegeven op het bericht wat het NRC naar buiten heeft gebracht inzake de hartafwijking van Abdelhak Nouri. Volgens een zegsman van de voetbalbond was Nouri wel degelijk op de hoogte van zijn hartafwijking en dit is volgens de KNVB zowel mondeling als schriftelijk met Nouri gedeeld.

De familie van Abdelhak heeft in een reactie laten weten niet op de hoogte te zijn geweest van de hartproblemen maar daar is volgens de zegsman van de KNVB een logische verklaring voor. ‘Aangezien Nouri toen ouder was dan 16 jaar is alleen het informeren van de voetballer zelf voldoende geweest. We hebben Nouri zowel mondeling als schriftelijk geïnformeerd. Ook zijn club Ajax is daar destijds van op de hoogte gebracht’. Hoogleraar Gezondheidsrecht Johan Legemaate heeft inmiddels een bevestiging gegeven dat iemand vanaf zijn zestiende voor de wet volledig zelfstandig is als het om medische beslissingen gaat. Volgens de KNVB worden in dit soort gevallen altijd de voetballer en diens ouders op de hoogte gebracht, maar schriftelijk bewijs dat dit in het geval Nouri is gebeurd, ontbreekt.

Ajax heeft inmiddels laten weten volledig mee te werken aan het onderzoek. ‘Het is al enige tijd bij ons bekend dat zij een advocaat hebben ingeschakeld die, net als wij onderzoek doet. Wij werken daar vanzelfsprekend volledig aan mee, alles wat wij hebben en weten is aan hen ter beschikking gesteld. Wij verstrekken geen inhoudelijke informatie aan derden zoals de media, aangezien het hier om een medisch en dus vertrouwelijk dossier gaat. Wij hebben goed contact met de familie Nouri en wij communiceren bij voorkeur rechtstreeks met hen’.

Bron: KNVB

Related posts

73 Comments

  1. Jimmy1971

   Gelukkig !! Er zijn al genoeg beerputten bij ons Ajax open gegaan , en dit was een hele beroerde geweest ..

 1. De Ajacied

  Ja fout moment om dit nu allemaal weer op te rakelen net voor 2e seizoens helft,
  Nu wordt er naar Ajax gewezen, terwijl Appie dit blijkbaar nooit heeft verteld aan zijn ouders en of familie.
  Wijzen heeft geen zin, hopelijk gaat dit snel rusten
  ❌❌❌

 2. Widi

  Ik wist echt niet dat dit artikel zou komen hoor, toen ik vanmorgen schreef wat ik schreef.

 3. AjaxBarcelona?JC stadion

  Voor die conclusie mbt leeftijd is geen hoogleraar nodig. Voorlopig hebben we alleen de verklaring van de KNVB. Nu de brief aan Appie nog. Bij sommige instanties is de adm nogal warrig (bonnetjes affaire Justitie?).

 4. AjaxBarcelona?JC stadion

  Overigens is het heel vreemd dat de KNVB nu openheid van zaken geeft zonder toestemming. Dit mogen ze volgens mij totaal niet doen.

   1. Litmanen

    Ze geven geen inhoudelijke verklaring, alleen dat bij het laatste gesprek met Appie ook twee artsen aanwezig waren.
    Gezien het feit dat zowel Ajax als de KNVB het verhaal niet openbaar hebben gemaakt maar nu door de familie voor leugenaars worden uitgemaakt (“Appie zou dit zeker aan ons verteld hebben”) is het logisch dat deze summiere verklaring is gegeven.

    Wat een grote vraag blijft is waarom zo lang is gewacht met reanimatie als je weet dat de betreffende speler een hartafwijking heeft.

 5. Basisspeler

  Vreemd verhaal:
  Volgens KNVB is zowel mondeling als schriftelijk Nouri op de hoogte gesteld alleen ontbreekt het bewijs hiervan??
  Correspondentie waar geen bewijs van is? ?

  1. Widi

   Als Appie zijn familie niets verteld heeft, zal hij ook een brief van de KNVB niet getoond hebben. Ik ga er wel van uit dat de artsen van de KNVB wel een afschrift van verzonden brieven bewaren.

   1. HURBIE

    Gaat nu echt de beerput open
    Of is dit weer zo’n opgefokt verhaal van de Media ZOALS gewoonlijk

     1. De seijs

      Ook dat is nu niet van belang. Stemmingmakerij noemen ze dat. En dat is net wat appie nu niet nodig heeft!

 6. Widi

  De KNVB heeft zich ook alleen uitgelaten in algemene termen. Niet zoals in dit artikel staat.

 7. JohnDoe77

  Natuurlijk hebben ze Appie dit verteld, dat zijn ze wettelijk verplicht. Hij krijgt als eerste de resultaten van een medisch onderzoek en vandaar uit bepaalt hij of Ajax en andere mensen dit mogen weten. Zo is dat geregeld. Hij wilde omdat het onschuldig zou zijn, blijkbaar zijn familie niet ongerust maken en heeft er dus voor gelozen Ajax wel te informeren. Helaas is en blijft de uitkomst triest, maar zou niet anders geweest zijn als ouders het wel wisten. Wat ga je dan doen? Je zoon is één van de grootste talenten van Nederland, speelt bij Ajax en heeft edn gouden toekomst voor hem. Het is zijn passie maar uit onderzoek blijkt een “onschuldige” afwijking aan zijn hart. Dan hadden zij nooit gezegd dat hij moest stoppen, niemand had daarvoor gekozen en Appie ook niet, zoveel is duidelijk. Siert hem dat hij niemand onnodig ongerust wilde maken, hopelijk knapt hij zover op dat hij zijn verhaal kan doen, ooit…

  1. AjaxBarcelona?JC stadion

   KNVB geeft de info wel aan de club. Dat zijn de afspraken en daar staat de speler buiten. De club moet op de hoogte zijn. Daar zullen de spelers bij lidmaatschap knvb oid ongetwijfeld mee akkoord zijn (moeten) gegaan.

     1. Widi

      Ik vind het best belangrijk dat we allemaal weten dat niet heel Ajax, inclusief de terreinknecht, dit wist. Vandaar mijn aanvulling.

     2. Basisspeler

      Blijft de vraag of Ajax (medische staf) wetende dat Nouri een hartafwijking heeft vervolgens juist gehandeld heeft.
      Bv heeft Ajax vervolgonderzoeken gedaan? De risico’s besproken? Of is het medisch rapport vd KNVB in een la beland.
      Het gaat nu toch om de vraag of er sprake is van verwijtbaar gedrag.

     3. JohnDoe77

      Laten we er vanuit gaan dat Ajax een professionele club is met slimme mensen. Ik ga er vanuit dat de comtroles/opvolging is gegaan conform medisch advies. Geen enkele reden om daar aan te twijfelen, waarom zouden ze het risico nemen?

 8. vak411

  als Ajax het wist vind ik het helemaal vreemd dat ze op het veld zo lang wachten met reanimeren…

  1. HURBIE

   Denk dat het veel te lang doordrong dat hij een hartstilstand had op dat moment
   En dat zijn verloren seconde en minuten geweest die bepalend zijn voor toekomstig herstel

   1. dickst14

    Dit vroeg ik mij ook gelijk al af. De reanimatie heb ik niet gezien want er werd een scherm opheen geplaatst maar toen was er al veel tijd verstreken. Toen ik dit op dit forum aangaf moest ik mijn mond houden want de artsen hadden er alles aan gedaan. Al met al blijft dit ontzettend triest.

 9. Charka53

  Dat is dan gelukkig ook de wereld uit en wel jammer dat Appie zijn ouders geen deelgenoot had laten zijn dan was die misschien nooit gebeurd .

 10. Johan065

  Waarom niet gewoon laten rusten bah. Is gewoon nog steeds niet te bevaten wat er gebeurd is.

  1. vak411

   juist, vind ik ook. daarnaast opvallend dat juist het AD alleen maar bezig is werkelijk alles er bij te halen omdat ze genieten van onrust bij onze club. blijft een Kakkerlakkenkrant…

 11. Gert Ajax

  Is een heel moeilijk verhaal een verhaal dat alleen maar verliezers kent.
  Denk inderdaad dat het het beste is om dit te laten rusten.
  Hoop dat de situatie van Appie beter gaat worden in de toekomst dat is veel belangrijker dan achteraf naar elkaar gaan wijzen.

  1. Widi

   Er zijn nu ook winnaars. En dat zijn de ratten die profiteren van het verdriet en de radeloosheid van de familie van Appie. De “ratviseurs” en de media.

 12. M800M

  Ik denk niet dat de kwestie gaat of ajax en nouri zelf wisten van de afwijking. Er staat in het vorige bericht duidelijk: grote twijfels over handelen voor, tijdens en na de aanval. Ik heb van meerdere artsen afzonderlijk gehoord dat zij op de beelden zagen dat er veel te laat is begonnen met hartmassage. (Waardoor zijn hersenen te lang zonder zuurstof hebben gezeten en wat alle schade heeft veroorzaakt) De timing is indd helemaal klote. De selectie is net begonnen aan een frisse start en dan laait deze storm op.

 13. Killermentaliteit

  Zo zie je maar wat voor een walgelijke werkgever en club Ajax is. Alles voor het geld, de spelers etc zijn gewoon tools in het vullen van de portemonnee. Als het stiekem kan, dan gebeurt dat ook. Als ik bij Ajax zou voetballen zou ik per direct een andere club zoeken, want als er zo met je wordt omgegaan! Wie is de volgende? Zat geld, maar een speler helpen ho maar! Maar wel in de media de zogenaamde “steunbetuigingen”, krokodillentranen zijn dat. Ajax is niet meer mijn club, walgelijke geldgeile kutclub is het geworden.

  1. Widi

   Je bent of een kakkerlak. Of niet goed wijs. Als Ajax niet je club is, heb je hier niets te zoeken ook.

  2. Killermentaliteit

   Zegt wat over jullie dat jullie na deze gebeurtenissen en uitspraken alsnog de club steunen. Jullie zijn niet veel beter dus, het zou jullie moeten triggeren om het bestuur hierop aan te spreken, in plaats daarvan proberen jullie het hier goed te praten. Begrijpen jullie wel dat iemand zijn leven kapot is door een beslissing van Ajax?

   1. Litmanen

    Sorry, maar ik geloof dat ik van de redactie wel mag zeggen dat je niet spoort.
    Ajax heeft het niet nodig dit soort risico’s te nemen.
    Het verleden met Nico Rijnders en Robbie de Wit is al zwart genoeg.

  3. vak411

   pffffft, je doet je naam geen eer aan. was fr12 saai geworden dat je nu hier komt stoken?

   1. Hoeda Fak Ajoe

    Schandalige tendetieuze en opruiende opmerking van Killermentaliteit. Of geef openheid als je informatie hebt waaruit blijkt dat Ajax werkelijk schuld heeft. Dat zou vreemd zijn, want het NRC heeft maanden onderzoek gedaan en komt alleen met (onjuiste) suggesties en er zijn nu twee advocatenteams bezig het uit te zoeken. En jij weet nu al dat Ajax schuldig is? Je moet je diep schamen.

  1. Killermentaliteit

   Als Ajax wist dat hij een afwijking had, en het een gevaar kon zijn voor hem. Waarom lieten zij hem dan toch voetballen is mijn vraag aan jou? Ook al wilde hij zelf, Ajax had NEE moeten zeggen na het horen over zijn hartafwijking, ben je het daar niet mee eens dan?

   1. Basisspeler

    Je klinkt alsof jij alle “inns en outs” kent killermentaliteit. Als in het rapport vd KNVB staat dat het gaat om een onschuldige afwijking en de medische staf van Ajax de risico’s met Appie heeft besproken. Wat blijft er dan over van jouw verhaal?

   2. M800M

    Killermentaliteit, je moet echt ff beter lezen voordat je zo emotioneel wordt man. Er staat overal duidelijk dat ze wisten dat het een ONSCHULDIGE afwijking was. Ajax had dus geen reden om appie niet meer te laten voetballen. Daarbij wist appie het zelf ook. Ajax heeft daar dus geen shuld. Bij het handelen op het veld (zo laat beginnen met hartmassage terwijl je wist dat hij een hartafwijking had) door de team arts en medische staf kan je wel vraagtekens zetten. En daar is ajax juridisch wel aansprakelijk voor omdat zij werknemers van ajax zijn. Maar ook dit heeft niets te maken met geldwolf zijn of slecht omgaan met je spelers zoals jij suggereert. Het is slechts juridische aansprakelijkheid wat in de wet staat ter bescherming van de gedupeerden (in dit geval appie en zijn familie) het zegt verder niets over mentaliteit of intenties van ajax.

    1. beni

     Hij heeft een punt, Ajax had hem meteen eruit moeten halen en op non actief zetten. Zo gaat het in de wielersport ook. Zie Lars Boom twee weken geleden en gaat meteen onder het mes. Ik ben ook bang dat het een amateuristische bende is.

     1. Widi

      Je spreekt jezelf tegen beni. De KNVB arts heeft het als een ongevaarlijke afwijking gepresenteerd. Dan stop je niet zomaar. En Lars Boom heeft gewoon doorgetraind tussen de diagnose en de operatie. Je vertroebelt de discussie als je niet van de feiten uitgaat.

    2. Hoeda Fak Ajoe

     Eens M800. Ik heb ook een lichte hartafwijking, maar dat speelt geen rol bij of wordt niet beinvloed door fysieke prestatie. Er is ook nergens een bericht dat de huidige toestand van Appie te wijten is aan de eerder geconstateerde afwijking. Ook mensen zonder afwijking kunnen een hartaanval krijgen en Appie kan ook een aanval gekregen hebben die niets met de afwijking te maken heeft.

     1. Widi

      Volgens mijn eerste vrouw had ik geen hart. Maar ik heb na de scheiding nog jaren gevoetbald hoor.

     1. Widi

      Dat is vast een heel grappige opmerking Dickst. Maar ik begrijp hem niet. Ben nieuwsgierig.

     2. dickst14

      ik ken er eentje van 010 die ik er wel eens over heb gehoord om dat te doen. maar het hoeft hem niet te zijn natuurlijk

 14. Gert Ajax

  Niet iedereen bij Ajax wist van die afwijking.
  Ik weet wel dat jij ook een afwijking hebt of je bent een kakkerlak.
  Denk beide.

 15. Wembley71

  Incompleet verhaal in de pers, aannames, veronderstellingen, speculaties en onderbuikgevoelens. Laten we de feiten eerst afwachten eer we oordelen…….

 16. Widi

  Ik lees net in de Telegraaf dat de ophef en de publiciteit de familie Nouri zwaar valt. Maar ik heb in de loop van de dag wel hun gewone advocaat een intervieuw zien geven. En van hun Letselschadeadvocaat heb ik een commentaar gelezen. Deze mensen en dus ook Appie worden gebruikt. Ze moeten snel van deze zogenaamde adviseurs af.

  1. Litmanen

   Eens, wat een enge man die advocaat! Maar ja, wel € 350,00 per uur denk ik.
   En gratis “reclame” op tv.
   Echt een engerd. Die familie moet zich maar eens bedenken om zich door zo’n gladjakker te laten vertegenwoordigen.

   1. AjaxBarcelona?JC stadion

    Ongetwijfeld een no cure no pay geval. Kortom, zoveel mogelijk halen.

 17. Zlatan4ever

  Killermentaliteit ? Een erg juiste nick om zo tegen Ajax aan te schoppen……
  Je hebt veel weg van een kakkerlak…
  Bespaar ons je domme commentaar

 18. Koning Haarms Wolfs

  Het ziet er naar uit, dat de Rotterdamse dagbladen (nrc, ad) als doel hebben gesteld om Ajax op deze manier weer heel veel tijd te laten spenderen aan slechte energie, ten koste van Nouri. Nu ineens een aantal artsen uit de hoge hoed getoverd, die beweren dat de reanimatie totaal verkeerd was. Achteraf is het altijd zo lekker makkelijk lullen en veroordelen. Vwb de familie van Nouri, zij hebben nu een letseladvocaat in de arm genomen. Lijkt me een goed moment voor Ajax om te stoppen met betalingen, aangezien ze op dit moment de aanstaande rechtzaak tegen hen zelf sponsoren. Wat een walgelijk wereldje leven we tegenwoordig in.

 19. Iedereen heeft een mening

  Het is verschrikkelijk wat er gebeurd is maar laten we het gezin en AJAX met “rust” laten. Als er advocaten bezig met een eventuele schuldvraag voegen alle nieuwsberichten daar niets aan toe vooral omdat bijna overal staat “volgens getuigen of volgens anonieme bronnen etc.” Persoonlijk kan ik mij niet voorstellen dat medici dit niet zouden vertellen aan de patient. Waarschijnlijk is door alle partijen een inschatting gedaan hoe ernstig de hartafwijking was.

Comments are closed.