There are no ads, please add some


Turkse media: ‘Nigel de Jong op weg naar Ajax’

Volgens het Turkse Fotomac zou Nigel de Jong op weg zijn naar Amsterdam voor een terugkeer naar Ajax. Volgens de Turken zou de 33-jarige controleur zijn huidige contract dat nog tot deze zomer loopt laten ontbinden om een terugkeer mogelijk te maken. Het management van De Jong, Ajax en De Jong zelf zouden al akkoord zijn over een kortlopend contract tot waarschijnlijk eind van dit seizoen. Afgelopen zomer waren er ook al geruchten dat Nigel terug zou keren naar Ajax maar toen leek de club hem nog niet nodig te hebben; zie bericht.

Update 12:20 uur:

Mike Verweij van De Telegraaf laat via Twitter weten dat de Turkse media gebakken lucht verkoopt. Wellicht vetrekt Nigel wel bij Galatasaray maar zal niet terug bij Ajax komen.

Gerelateerde posts

83 reacties

 1. AjaxKat

  Hmmm… voor als Frenkie het tijdens een wedstrijd niet meer aan kan (zoals tegen Twente) denk ik dat het wel handig is. Als het klopt: welkom Nigel!

  1. Ajax 1

   Enkel als mentor: denk dat onze huidige basis voetballend beter is, maar nigel kan op gebied van mentaliteit, wedstrijd op slot gooien, ervaring wel nuttig zijn op weg naar het aanstaande kampioenschap!

   1. Koning Haarms Wolfs

    Is wel echt een mannetje, die Nigel… Tijd geleden (denk Stam) dat we zo’n bikkel hadden. Ben er wel blij mee. Nigel kan echt mensen uit de wedstrijd krijgen, letterlijk en figuurlijk.

    1. Jimmy1971

     Heb er een dubbel gevoel bij , het is wel de bikkel die we missen maar deze transfer komt voor mij dan wel een half jaar te laat ..

     1. Amoebe

      Is het nog wel de bikkel uit het verleden….dat is de grote vraag.

      Als hij alleen maar rode kaarten komt pakken dan doe ik dat wel voor de helft van zijn salaris.

     2. Litmanen

      broodje aap. Bovendien, als hij de Turkse competitie niet meer aan kan heeft hij h i er ook niets te zoeken.

      Verder, Nigel is toch geen speler voor Ajax? Moet Lasse of Frenkie voor hem gaan banken? Denk het toch niet.

    2. LeroyT

     Een van de belangrijke schakel van de kampioenschappen even geleden was een Deen. De heer Poulsen dat was een speler die zijn directe tegenstander echt helemaal uit de wedstrijd kreeg. Zou willen dat ze nu in deze selectie zo’n speler hadden.

     1. Widi

      Ik genoot van Poulsen. Flink aanpakken. Sarren. Zuigen. Uitdagen. Niets voor op een forum, maar prima in je team.

     2. vak411

      idd Widi, vooral de overwinning op pisvee waarin puloulsven binnen een minuut even aan van Bommel duidelijk maakte wie de baas was. prachtig!

 2. AjaxBarcelona🏟JC stadion

  Redaktie: Nigel is 33, geen 35 😉
  Verder inderdaad niet voor de basis.

  1. HURBIE

   Beetje een Killer
   Heb hem dingen zien doen in het Nederlands Elftal dat ik dacht dat kan niet door de beugel
   Een aanvaller bedenkt ze eigen wel ff als hij op de Jong afkomt

    1. Ajax 1

     Liever niet……vind het middenveld de jong (keuze uit twee: f en n), ziyech, vd beek toch lekker

 3. Zlatan4ever

  Nigel de Jong zou alleen eigen kweek in de weg staan.
  Daarnaast is Frank Rjkaard de enige terugkerende speler die succes had en JC natuurlijk

  1. BobbyHaarms

   Inderdaad. Neemt niet weg dat het gif wat Nigel heeft nogal eens ontbreekt bij sommige spelers. Zeer bruikbaar als de wedstrijd daarom vraagt. Maar ja, afweging tussen extra routine of je eigen jeugd in de weg zitten 🤔 Europees zou je wel een goede aan hem hebben. Europees….

  2. De Nees

   Zulke ervaring is altijd broodnodig, geen team kan zonder. Dat kul argument ook, jeugd niet in de weg lopen, is klinkklare onzin. Idd zie Klaas-Jan, in moeilijke wedstrijden als bijv tegen AZ uit was hij behoorlijk bepalend, doorgaans is een team zonder kwalitatieve routine gewoon niet stabiel genoeg.

   1. AjaxBarcelona🏟JC stadion

    Maar een middenveld van Schone en N. de Jong is teveel. Het is of of.

    1. Litmanen

     Precies, en Lasse is belangrijk voor dit team.
     Je haalt Nigel niet voor 5 invalbeurtjes

   2. De Nees

    Niks ten nadele van Lasse, maar soms heb je in een wedstrijd iets anders nodig en we weten allemaal waar Nigel bekend om staat.

 4. RonJ64

  Denk dan niet direct aan versterking en zou ontwikkeling jonge talenten in de weg kunnen zittn, wel als iemand voor op de bank, mocht het nodig zijn, kan dan zekers van waarde zijn, zeker qua fysiek, ook goeie mentor voor de jonkies, welkom is hij zeker. 💪🏻💪🏻👍

  1. HURBIE

   Volgens mij wil Marc echt weer terug naar meer ervarenheid in het team
   Dan alleen maar met jonge jongens in het team zonder internationale ervaring

 5. Joep

  Als mentor is hij van harte welkom. Hij kan de boel op trainingen op scherp zitten. Wil hij zelf ook?

 6. Vak 120

  Allemaal dat gezeik ontwikkeling van onze jeugd!! Een keer een prijs pakken zou ook wel leuk zijn!! Eigen jeugd is als ze 22 zijn weg en wij weer klagen!!

  1. Litmanen

   Hij zou maar tot de zomer komen, wat moeten we daar mee?
   Alleen voor die paar doodschoppen die hij gaat uitdelen?
   Hij komt niet.
   De Telegraaf is goed ingelicht.

 7. Basisspeler

  Als hij komt dan komt hij niet als mentor denk ik. Eerder als verdedigende middenvelder voor Frenkie of Donny. Die zullen dan voor een half seizoen een beetje pas op de plaats moeten maken.

  1. AjaxBarcelona🏟JC stadion

   Als Frenkie en/of Donny wederom een pas op de plaats moeten maken zijn we ze gewoon kwijt en ik geef ze dan groot gelijk. Ajax staat voor doorbraak van veel jonge spelers. Ajax laat ze niet wachten tot hun 21/22e. Staat een jonge speler op zijn 20e niet in de basis (vanuit eigen opleiding) dan is hij niet Ajax waardig. Doet Ajax dit wel dan verloochenen ze hun eigen roots. Dat laatste zou mij overigens niet verbazen.

    1. AjaxBarcelona🏟JC stadion

     Hij is nog net 24 😉. Je hebt gelijk, klopt ook niet dat hij nog/weer bij Ajax zit.

     1. AjaxBarcelona🏟JC stadion

      Oeps, was het dus van toepassing op beide zijkanten 😉. Verder, getverderrie, wij het niet eens? Wonderen zijn de wereld nog niet uit dus 😊

    1. AjaxBarcelona🏟JC stadion

     Met een verdediging van Veltman, de Ligt, Wöber en Tagliatella zitten zowel N. De Jong als ook Schone Frenkie in de weg.

    2. De Nees

     Maar Frenkie is geen verdediger, hij hoort op de plek van of Ziyech of v Beek, dan zie ik liever Frenkie en Ziyech samen op het MV.

 8. JohnDoe77

  Volgens mij is ons middenveld behoorlijk bezet. Nigel is een prima speler, maar of het past in de bezetting? Ervaring is altijd handig, zie je maar aan Lasse die toch steeds (na twijfel vooraf) zijn plek weet te vinden!

 9. Kingkong

  Vind ik geen goed idee zit dan veel jonge talenten in de weg en is zeker voor nederlandse begrippen een rode kaarten pakker en lijkt mij geen man die zich zal weg cijferen om jongere te helpen.

 10. Ajax belg

  mooie speler die wat kan bijbrengen , maar Ajax en ervaren spelers halen is niet ALTIJD een goede combinatie. Jonnny en Siem ,de hunter zij hebben ervaring maar spelen zelden .

 11. Charka53

  Met alle respect maar wat schieten we daar mee op , op het veld we horen zo vaak dat schone niet snel genoeg is enz enz en nu met Nigel de Jong zal dit anders zijn hoor dus wat mij betreft is dit een overbodige actie .

 12. AjaxBarcelona🏟JC stadion

  In de verdediging krijgen we nu een 25 jarige erbij, Tagliatella. Veltman is duidelijk niet onomstreden. Op het middenveld hebben we Schone en in de aanval, wanneer nodig Klaas-Jan. In elke linie dus minimaal een ervaren, niet jonge, speler. Als back-up kan Nigel heel goed bruikbaar zijn, ook als starter ipv Schone tegen bepaalde tegenstanders. Viergever moet als back-up gewoon blijven. Voorin hebben we Back-up voldoende net als op het middenveld. Zwakste schakel is alleen nog, sorry, Veltman. Als daar geen goede opvolging voor klaar staat, moet die positie nog opgevuld worden.

   1. AjaxBarcelona🏟JC stadion

    Daar kan Kluivert ook spelen en dan Johnsen op links. Zelfs Wöber schijnt een voormalig linksbuiten te zijn maar oke, die hebben we nodig in de verdediging.

    1. Basisspeler

     Vind het erg mager op rechts. Kluivert rendeert veel beter op links en heeft Johnsen (Younes) daar achter als dubbele bezetting. Na Neres zie ik niks.

     1. AjaxBarcelona🏟JC stadion

      Een volwaardige aankoop is ook niet goed. Moet er dus een aankomend talent doorgeschoven worden (heb daar zelf geen zicht op) of een aankoop maar dan wel uit Nederland ajb. Moet kunnen. Verder is het goed als spelers daar waar nodig multi inzetbaar zijn. Kluivert is echt niet verkeerd op de rechterkant. Op links is hij het beste, dat is gewoon een feit.

 13. De seijs

  Die gaat echt niet komen. Daar win je niks meer mee. Denk dat het wel een goeie zou kunnen zijn voor FC De Bijlmer 😂😂😂😂

  1. Finidi

   Nou een paar ouwe pegels ertussen is nooit verkeerd Seijs ook al is het alleen maar om ze zo nu en dan op aarde te houden op een keertje flink op de kloten te geven.

   1. De seijs

    Dat ben ik wel met je eens. Maar ik zie niet dat ajax dat gaat doen. Alles voetballend oplossen hè bij ajax.

 14. AFCA my World

  Kunnen hem nu niet meer gebruiken,vertrekt waarschijnlijk naar China ! ⚽️

 15. hubert

  niet halen is echt niet meer de jong van eerder en alleen om de ervaring halen is echt niet nodig heeft daarbij te veel overtredingen nodig om zich te handhaven.

 16. Zlatan4ever

  Echte Ajax man die Nigel ,
  Kiest voor Mainz 15e plaats Bundesliga…….
  Geen Ajax-hart dat staat nu wel vast

 17. De seijs

  Ben echt wel blij dat Nigel niet naar ajax komt. Dat zou niks worden meer. Gewoon te oud.

Reageren is niet mogelijk.