Officieel: Tagliafico tekent contract tot 2022 bij Ajax

Ajax maakt zojuist zelf eindelijk ook officieel bekend via de website dat Nicolás Tagliafico is vast gelegd. De transfer was gisteren al beklonken maar Ajax brengt nu ook zelf het nieuws naar buiten. De Argentijnse linksback komt over van Independiente uit zijn thuisland. Omdat de verdediger ook in het bezit is van een Italiaans paspoort is hij direct inzetbaar voor de ploeg van Erik ten Hag. De 25-jarige Argentijn heeft een contract tot de zomer van 2022 getekend en vertrekt 8 januari direct met Ajax naar het trainingskamp in Portugal.

Related posts

42 Comments

     1. AFCA my World

      Nee hoor momenteel zijn we nog niet de beste,hopelijk aan het eind van het seizoen wel ! ⚽️

  1. HURBIE

   Is het er toch nog van gekomen die handtekening
   Begon weer op een welles nietes speler te lijken

   1. Bakkie

    Ja en sinds een jaar of 10 eindelijk weer eens een ECHTE linksback in onze selectie! Ik ben er heel blij mee!

 1. Dagrump

  Dat is goed om te horen/lezen. Gefeliciteerd dat je bij de mooiste Club van Nederland kan/mag spelen. En ook heel fijn dat je voorkeur naar ons Ajax ging !! Veel succes alvast !! En laat je maar zien !!

  1. nick-afca95

   Ik lees best veel critiek over zijn lengte. Niet alleen hier, ook op andere sites. Hij zou volgens sommige door zijn lengte niet geschikt genoeg zijn voor de linksback positie. Ik kan jullie vertellen dat een aantal van de beste backs van dit moment en van vroeger, ongeveer een zelfde lengte hebben/hadden. Voorbeelden zijn Jordi Alba, Marcello en Dani Alves. Niet de minste spelers dacht ik zo. Ik ben van mening dat snelheid, felheid, een goed verdedigend inzicht en een goeie tackle de belangrijkste eigenschappen zijn van een back. Bonus eigenschappen zijn een goede voorzet en dribel. laat hem eerst maar een wedstrijd of 10 spelen voor er echt conclusies worden getrokken over zijn kwaliteiten

 2. Jimmy1971

  Mooi een speler die verkozen is in het Zuid Amerikaans elftal van het jaar die echt voor Ajax kiest , welkom !!

 3. afcadeluxe

  overmars roemde zn straatvechtersmentaliteit,van mij mag hij het direkt laten zien en bergluis onder de grasmat stoppen

 4. Basisspeler

  Tja, zei al wat over zijn lengte. (Gelijk aan Overmars) Nu lijkt bij anderen de schellen van de ogen te vallen. Hij is erg klein voor een vetdediger. Heb liever formaat Wöber daar staan. Centrum met de Ligt en Schuurs. Rechts Veltman + ???

  Hoop dus dat hij de (erg) hooggespannen verwachtingen kan waarmaken. Ik heb nog een flinke dosis scepsis.

  1. Ajax1958

   @ Basisspeler Me2, als je zo’n smurf neemt moet hij wel heel goed zijn, als Lahm zeg maar. Anders zie ik het niet zitten in zo’n speler (in de verdediging)

 5. AjaxBarcelona?JC stadion

  Ik vind het zo opvallend dat hij van eenmalig (oefeninterland) international opeens DE linksback van zijn land is. Daarvoor “onbeduidend” en nu het beste mannetje (met de nadruk op tje ?). Laat ik zeggen dat ik heel heel nieuwsgierig ben en heel erg hoop dat het een super laatbloeier is. Ik hoop alleen niet dat het een kaartenpakker wordt in de ED.

  1. Bakkie

   Af en toe een gele kaart pakken is niks mis mee, AB! Je wordt pas bij 5 kaarten een wedstrijd geschorst

 6. Brokamp

  Welkom Nicolas, Dit is 1 van de meest zere plekken in het team momenteel. Hopelijk krijgen we nu ook een vast centrum. Graag nog wel een goede vervanger of standin voor Veltman want daar wringt de schoen ook nog weleens.

  1. Bakkie

   Ik moet wel zeggen dat Veltman het de laatste twee maanden wel wat beter doet, maar het blijft een beperkte back. Ben heel benieuwd hoe Ten Hag hierover denkt.

Comments are closed.