Ten Hag roept Ajacieden dag eerder terug van vakantie

Marcel Keizer had zijn spelers tot 8 januari – de dag dat zij in het vliegtuig naar Faro stappen voor een trainingskamp – vrijgegeven, maar zijn opvolger; Erik ten Hag wil het liefst morgen (5 janauri) al aan de slag gegaan. Omdat de spelers en diverse stafleden van Ajax nog van Dubai en Kameroen tot Brazilië zijn uitgewaaierd bleek dit praktisch onmogelijk. Om in elk geval in Amsterdam kennis te maken én om nog een keer hier te kunnen trainen, laat Ten Hag de spelers toch één dag eerder dan gepland opdraven. In Portugal moet Ten Hag gaan sleutelen aan het elftal dat Ajax alsnog naar de landstitel moet leiden. Ook de nieuwe aanwinst Nicolás Tagliafico zal direct aan kunnen sluiten bij het trainingskamp (zie eerdere bericht).

Bron: Telesport

Related posts

50 Comments

  1. De seijs

   Kijk dit is ook weer iemand die mentaliteit en club belang voorop stelt. Beetje v Gaal stijl ???. Hoop dat hij het kunstje van v Gaal midden jaren 90 kan evenaren????zou wel heeel mooi zijn??????

   1. Basisspeler

    Het zijn totaal verschillende trainers met een totaal verschillende aanpak en visie. De overeenkomst zou kunnen zijn dat Ten Hag meer autoritair is dan Keizer zoals v Gaal dat ook was.
    Het eerder terugroepen straalt wel uit dat hij een plan heeft en weet waar hij mee bezig is.

    1. Jimmy1971

     En hij houdt van langer en meer trainen waardoor zijn teams fysiek beter zijn !! Mijn zegen heb je , Ten Hag !

    1. BobbyHaarms

     De kleine kinderen van een vriendin van me zijn er anders gek op en gebruiken ze altijd in hun Whatsapp haha

    2. Bakkie

     Ik ook niet, maar misschien zit de seijs wel altijd keihard lachend achter zijn computer met zijn duim omhoog, Hurbie. Zou zomaar kunnen!

  2. Ajax 1

   Hoppa, meteen aan de bak! Was geen voorstander v ten hag,’maar dit is meteen goed

  1. BobbyHaarms

   Belangrijk wordt het wat Ten Hag als “iemand van buiten” gaat doen. Zoveel mogelijk je basiself houden en herkenbaar aantrekkelijk voetbal met een duidelijke lijn, regelmatig je gezicht laten zien op De Toekomst en ALLE spelers het gevoel geven dat ze belangrijk zijn, wel of niet regelmatig spelend is een pré.

   Prima zaak overigens dat hij een dag extra pakt om de spelers te leren kennen en met elkaar te praten/trainen.

   1. Basisspeler

    Ik hoop dat hij last merken dat iedereen weer op 0 staat. Dat iedereen zich moet bewijzen om in de basis te staan. Even de pikorde opschudden.

     1. BobbyHaarms

      Schöne geniet ook mijn voorkeur Hurbie, mits ie alles speelt. En over een paar jaar zie ik De Ligt ook wel met die band lopen.

     2. HURBIE

      In zijn huidige vorm zie ik geen enkele reden om hem niet te laten spelen

      Daar is hij te goed voor Bobby

     3. BobbyHaarms

      Daar lopen over het algemeen wel de echte killers rond, iets waar we er hier in Nederland (te) weinig van hebben. Jaap Stam was er zo 1 in zijn goede dagen bij Manchester.

      Hoop toch dat Ajax op De Toekomst nu al serieus bezig is met de opvolger(s) van De Ligt.

     4. Ajaxslied

      Dat hoop ik ook. Alleen al de positie van Veltman vind ik waardeloos voor een aanvoerder. Zeker met het vroeg druk zetten hoort een middenvelder aanvoerder te zijn.

 1. JohnDoe77

  Goede actie, kan mij voorstellen dat hij even wil kijken hoe iedereen er in Nederland voor staat en op eigen grond een kleine training afwerken. Worden drukke weken voor de spelers en technische staf maar hopelijk wel met mooier voetbal en titel 34 als resultaat!

 2. Brokamp

  Goeie zaak om ze eerder terug te roepen. Toch normaal om eerst even een dage kennis te maken met de nieuwe trainer. De wind er gelijk onder Erik, succes man, ik heb er wel vertrouwen in.

 3. De seijs

  Veltman zal zolang hij speelt wel aanvoerder blijven. Anders heeft hij geen waarde meer voor ajax, en dat zal het bestuur niet pikken. Let maar op hij blijft de aanvoerder.

     1. De seijs

      We gaan het zien nees. En geloof mij dit seizoen blijft Veltman aanvoerder! En daar zal ik je dan nog zeker aan herinneren ?????

 4. Ajaxfoort

  Ik denk dat de mannen niet wisten wat ze overkwamen. Eerder terug van vakantie? Dat is even wennen. Hoewel zo’n trainingskamp nou ook geen overwerk is hoor. Het zal me benieuwen hoe ze straks aan de 2e seizoenshelft starten.

   1. Widi

    Ik weet niet of dat verstandig is Nees. Kluivert en Neres hebben meer baat bij wat meer ruimte. Als je dan die 5 secondenregel wil doen, moet je in ieder geval wat later beginnen met tellen.

   2. De Nees

    Pressen en bal veroveren, zo kweek je ook mentaliteit daarna komt uitvoeren van tactiek en positiespel. Helemaal in de ED, die clubs moeten zich weer gaan afvragen, niet of ze gaan verliezen maar met hoeveel. ?

    1. Widi

     Ik snap wat je zegt. Maar snap je ook wat ik zeg? We moeten onze aanvallers toch de beste kans geven om doelpunten te maken?

    2. Widi

     Als je met Younes en Traoré speelt, is het zinvoller om de tegenstander meteen vast te zetten. Dan kies je eerder voor de 5 secondenregel. Mijn bescheiden mening.

    3. De Nees

     Maar ja als jij eindelijk je ei over hebt gelegd hoeft het nog niet af te zijn. In een spel heeft ook mentaliteit en teamgeest zijn plaats, juist bij Ajax waar lang niet altijd techniek/tactiek voldoende is om te winnen. Tactiek kan je nog 100 kanten op, soms ook weer vermoeiend. ?

 5. Zlatan4ever

  Pure symbool-politiek om de spelers een dag eerder terug te halen van vakantie !
  Voor je het weet moeten ze ala Co paaseitjes zoeken !
  Ik hoop op meer/beter inzicht in de toekomst

Comments are closed.