There are no ads, please add some


Independiente maakt transfer Tagliafico naar Ajax officieel bekend

Ajax heeft Nicolás Tagliafico na weken van geruchten definitief binnen. De enkelvoudig international van Argentinië komt over van Independiente, dat de transfer woensdagavond bevestigt via de officiële kanalen. De bevestiging van Ajax zal naar verwachting niet lang op zich laten wachten. Tagliafico werd eerder op de avond al gespot op het vliegveld en gaat vermoedelijk een contract tot medio 2022 tekenen in Amsterdam. Ajax betaalt naar verluidt ruim vier miljoen euro voor de 25-jarige linksback. 

Tagliafico neemt via een filmpje op Twitter afscheid van de fans. De club bedankt Tagliafico en schrijft erbij dat “Ajax goud in handen heeft”. “Ik ben ongelooflijk trots dat ik voor Ajax mag gaan spelen”, vertelt de 25-jarige Tagliafico donderdag in gesprek met De Telegraaf. “Na de medische keuring teken ik een contract voor 4,5 jaar.” Met de transfer van de enkelvoudig international is naar verluidt een bedrag van circa 4,5 miljoen euro gemoeid. Independiente heeft daarbij een doorverkooppercentage bedongen. Een voordeel is dat de linksback niet het bij Zuid-Amerikanen gebruikelijke papierwerk hoeft af te wikkelen. ,,Hij is direct inzetbaar”, aldus Schlieper. ,,Omdat hij sinds zijn vijftiende het Italiaanse staatsburgerschap heeft en zodoende over een Italiaans paspoort beschikt. Hij gaat maandag al met Ajax mee op trainingskamp naar Portugal en is fit. Nicolas is offensief ingesteld, snel en fysiek ongelooflijk sterk. Van de 112 wedstrijden die Independiente sinds Nicolas’ komst van Banfield speelde, miste hij er maar twee.”

De Argentijn, die vorig jaar nog de Copa Sudamericana won met Independiente, is na Perr Schuurs en Hassane Bandé, overgenomen van respectievelijk Fortuna Sittard en KV Mechelen, de derde grote aankoop van Ajax in relatief korte tijd. De twee aangetrokken talenten maken echter het seizoen af bij hun huidige werkgever en melden zich pas in de voorbereiding op volgend seizoen in Amsterdam.

Gerelateerde posts

15 reacties

 1. dioajax

  Welkom bij de mooiste club in de wereld…hoop dat je knalt jonge en een steentje neer leggen om ajax kampioen te worden…succes bij onze ajax…

 2. De seijs

  En nu maar hopen dat het echt een versterking is voor onze achterhoede. Welkom Tagliafico en breng ons met je medespelers het kampioenschap. De wel erg geliefde 34e.

  1. Jimmy1971

   Hij is verkozen in het Zuid-Amerikaans elftal van het jaar , Seijs ! Deze jongen kan echt wel ballen , en heeft het gif dat bij veel Ajax spelers ontbreekt , zo blij met deze aankoop !!

   1. Remco425

    Winnaar Copa Sudamericana, in 2017 gedebuteerd in het nationale elftal. Het lijkt inderdaad op een goede versterking. Weet iemand hoe het komt dat hij maar 4,5M kost en er geen grotere clubs concreet geinteresseerd waren?

 3. Remco425

  Ben benieuwd. Een linksback kunnen we in ieder geval wel gebruiken met de chronisch geblesseerde Sinkgraven, de langdurig geblesseerde Viergever en een onvoldoende presterende Dijks. En aangezien die laatste de laatste tijd altijd speelde blijkt er ook vanuit de jeugd onvoldoende kwaliteit op die positie om door te stromen. Tagliafico lijkt me in ieder geval een ervaren speler.

  1. vak411

   idd Remco, we roepen al jaren om ervaring. jonge talenten zijn er zat. blij met deze jongen. zal niet snel van slag zijn door sfeer of ambiance. ken hem.verder niet maar mijn vertrouwen heeft ie. hopelijk krijgt hij ook na een paar mindere potjes het vertrouwen van de zeikers hier. ?

 4. BobbyHaarms

  Een beetje fysiek kunnen we wel gebruiken in onze brekebeenverdediging haha

  Succes bij de mooiste club en welkom.

  1. HURBIE

   Hadden ze Sanchez niet weg moeten doen

   Maar deze kost maar 10% van het bedrag wat Sanchez heeft opgebracht

 5. Iedereen heeft een mening

  Mooi, een ervaren verdediger erbij. Hoop dat hij ook een winnaarsmentaliteit mee neemt. ???????

 6. JohnDoe77

  Je kunt hem met 25 geen talent meer noemen, maar dit is precies wat Ajax nodig had! Ik kijk uit naar een verdediging:

  Tagliafico-DeLigt-Wöber-Orejula met als standins Veltman, Viergever, (hopelijk snel) Sinkgraven en natuurlijk Eitingh en Zeefuik (al vind ik die nog wat onbesuist).

Reageren is niet mogelijk.