There are no ads, please add some


Alfred Schreuder tekent ook voor 2,5 jaar bij Ajax

Erik ten Hag krijgt Alfred Schreuder als rechterhand zo weet De Telegraaf te melden. Schreuder en Ten Hag kennen elkaar uit hun periode bij FC Twente en Schreuder tekent dus net zolang bij Ajax als Erik ten Hag. Over de hoogte van het transferbedrag dat naar TSG Hoffenheim overgemaakt moet worden is ons nog niets bekend.  Alfred kan mooi een dag voor de selectie er is, aanschuiven bij het trainingskamp dat op 7 januari begint.

Gerelateerde posts

88 reacties

 1. JohnDoe77

  Leuk voor Alfred, terug bij zijn gezin en assistent bij de mooiste club van Nederland! Succes kerel! Overigens een mooi voordeel; hij heeft een uitstekende band met Hakim Ziyech, dat lijkt mij wel van belang!

  1. BobbyHaarms

   Dat is idd een prima zaak. Hoop dat hij die sterke band ook met de rest vd selectie krijgt..

  2. HURBIE

   Krijg nu echt het gevoel dat de bezem erbij AJAX doorheen gaat

   De éne goeie aankoop na de andere
   En andere technische staf

  3. paulvos

   Ook welkom Alfred, bij deze schitterende club. Ik hoop dat jullie samen aan het eind van het seizoen de 34ste Lands titel met ons kunnen vieren.

   1. Litmanen

    Het blijft afwachten. Beiden geen Ajax achtergrond, beiden niet op hoog niveau gespeeld.
    Ik ben benieuwd. Schreuder is in elk geval geen hulptrainertje.

    Maar laten we eerlijk zijn, ik had geen twijfels bij Bosz, maar dat was ook een risico.

    1. Emilio4Ajax

     Denk Litmanen dat iedere trainer die bij Ajax komt een risicofaktor is of heeft… Jol, ten Cate, Koeman… 😘❌❌❌❤️🍻😎

    2. Jimmy1971

     Ben wel blij met 2 trainers die wat meer op zijn duits trainen/denken !! Dat degelijke en fysieke is precies wat Ajax al jaren mist !

    3. Widi

     Op welk niveau heeft Mourinho eigenlijk gespeeld? En Wenger? En Klopp? En Tüchel? En Nagelsmann?

  4. Emilio4Ajax

   Nu nog een nieuwe teammanager en we zijn redo voor de tweede helft van het seizoen… Is zo’n kerstschoonmaak mischien toch ergens goed voor…❌❌❌❤️🍻😎

 2. Joep

  Ook hij welkom bij onze club. Succes Alfred. Op naar mooi voetbal en in mei met de schaal

  1. HURBIE

   Kijk weer een geweldig bericht
   Helemaal voor Ziyech
   Word weer om aan te zien de Zaggerijnege kop van Spijkerman eindelijk weg

     1. BobbyHaarms

      Klopt, maar ik denk als Zyech wat meer speelvreugde krijgt hij nog veel beter kan dan dat hij nu laat zien. En hopelijk gaan zijn medespelers hem nu eindelijk eens begrijpen.

     2. BobbyHaarms

      Zyech kan het niet alleen. Ook het gros van het team moet veel beter voor de dag gaan komen dan de eerste seizoenshelft. Lukt dat en is iedereen scherp, dan hoef je in principe voor niemand bang te zijn.

     3. Litmanen

      Ach, als er af en toe een vrije trap in gaat en een corner de tweede paal haalt, dan ben ik gelukkig.
      Of we moeten Lasse alles laten nemen….

     4. BobbyHaarms

      Lasse is op dit moment met afstand de vrije trappenspecialist dus die mag van mij het gros ervan blijven nemen.

     5. Widi

      Ik begrijp niet waarom Ajax niet net als vroeger corners juist vlak voor de eerste paal neerlegt. Doorkoppen en de keeper heeft het meteen veel moeilijker. Dat werkte vroeger heel goed.

     6. BobbyHaarms

      Precies. Nu zie je vaak je 2 meest creatieve spelers (Zyech/Schöne) de korte variant nemen waarna er pas een voorzet komt. Die 2 spelers mis je op dat moment voorin of komen te laat.

     7. dickst14

      Wat mij de 1e seizoenshelft een aantal keer opviel was dat Zyech begon met jagen en dan vertwijfeld achterom keek omdat hij de enige was. Hopelijk gaan we weer hoog druk zetten de 2e seizoenshelft.

     8. BobbyHaarms

      Juist. Dat was echt schrijnend en zorgelijk om te zien. Communicatie in het veld was gewoon slecht en schijnbaar was er zoveel irritatie dat je dat ook niet zag verbeteren. Daarom ben ik ook heel benieuwd of dit in de 2e seizoenshelft beter wordt, vooral het onbegrip naar elkaar.

 3. afcadeluxe

  laten we hopen dat dit dan nu de gouden tandem wordt en ajax weer mooi ajaxwaardig voetbal laten zien….

   1. Basisspeler

    Lijkt mij niet verstandig. Hakim is denk ik einde seizoen vertrokken. Hij heeft aangegeven CL te willen spelen. Helemaal na een geslaagd WK zal er veel belangstelling voor hem zijn.

    1. Bakkie

     Los van de kans dat Ziyech inderdaad vertrekt deze zomer, moet je dit jaar gewoon kampioen worden! En dan moet je kijken wie er voor de komende 5 maanden de beste aanvoerder is. Ik denk ook dat dit Ziyech moet zijn

     1. Yindi

      Als je de samenvattingen van gespeelde wedstrijden dit seizoen terug kijkt dan valt pas op hoe belangrijk Ziyech is voor dit team. Het viel echt op hoe vaak hij betrokken is bij doelpunten. Hoe vaak hij een scherpe goede pas heeft zonder dat daar direct een doelpunt uit volgt. Echt heel veel. Koesteren, die man.

     2. Litmanen

      Oneens. Als er een andere aanvoerder moet komen is dat Schone.
      Ouder, meer ervaren en een echte Ajacied die er volgend jaar ook nog is.

     3. BobbyHaarms

      Ik prefereer liever ook Schöne, ondanks de kwaliteiten van Zyech. Schöne straalt meer gezag uit en als er iemand is die nooit zeurt is het Lasse wel.

     4. Basl

      Schöne had al aanvoerder moeten zijn. Om dat nu nog te doen lijkt me te laat. Als de verdediging nu op orde is zal de Jong steeds meer speeltijd krijgen en Lasse word dan denk ik kind van de rekening.

     5. Litmanen

      De trainer die nu Schone nog op de bank zet kan beter zijn diploma inleveren.
      Dat hebben de vorige drie trainers namelijk ook al geprobeerd.

     6. AjaxBarcelona🏟JC stadion

      Voor de wedstrijden in de ED gelijk. Europees komt Schone tekort vind ik. Dan is hij wel heel goed bruikbaar als invaller.

     7. BobbyHaarms

      Maakt toch keer op keer wel hele belangrijke (en mooie!) goals hoor. Maar goed, laten we blij zijn met beide spelers. Menige club zou willen dat ze Zyech én Schöne in hun elftal hadden.

     8. Joep

      Zeker weten, schone toch de man van de vrije trappen. Hakim speelt met risico en dat levert weer een hoop kansen op.

     9. Bakkie

      Schone zou inderdaad ook een goeie aanvoerder zijn.
      Even terzijde: Fijn dat er hier weer normale, inhoudelijke discussies zijn, goed van de redactie dat ze die AB een ban hebben gegeven. Litmanen, ik ben het vaak niet met je eens en je haalt af en toe het bloed onder mijn nagels vandaan, maar dat is prima

     10. BobbyHaarms

      AB is alweer terug hoor haha, ban is opgeheven.

      Maar zeker mee eens. Er wordt weer over voetbal geluld en dat is wel eens anders geweest. (zelfs tot vanmorgen nog) Hoop stiekum dat BR en Indojood in de toekomst toch weer besluiten terug te komen. Zou het inhoudelijke niveau hier zeker goed doen.

  1. Litmanen

   Daar zullen ze Schreuder toch niet voor gehaald hebben? Ik denk echt dat Ziyech aan zijn laatste seizoen bezig is.

   1. BobbyHaarms

    Dat denk ik ook. Of we zouden CL moeten halen, maar daar ben je zelfs als kampioen zijnde niet meer zeker van.

    1. Widi

     Je gaat dan wel hele andere tegenstanders treffen in de vooronden. Moet best kunnen lukken.

 4. Kmeertens

  Hoop dat het goedkomt maar ik heb er nog steeds niet veel vertrouwen in. Snap ook niet waarom iedereen ineens zo enthousiast is. De bezem moet door de selectie. Dijks, zeefuik, viergever, younes, cerny, cassiera, lamprou.

  1. BobbyHaarms

   Op Cerny (geef hem het voordeel van de twijfel), Viergever (ideale reserve) na met je eens. Ook zou ik Cassiera nog eens in het eerste willen zien. Doet het naar behoren nu in JA.

  2. Litmanen

   Ik vind het nooit goed als hier spelers afgeschreven worden. Neem Lamprou. Wordt hier vreselijk in de zeik genomen maar pakte vorig jaar echt veel punten voor Willem ll.
   Spelers van je eigen club nooit afschrijven tenzij ze het zelf doen ( Gudelj, Boilesen).

 5. AjaxBarcelona🏟JC stadion

  Mooi koppel. Winter zal ook nog wel op de bank zitten. Vrees wel dat Ajax voorlopig en mogelijk zelfs definitief, haar eigen gezicht verliest. Op leuk voetbal met een buitenlands elftal zit ik niet te wachten als oer-Ajacied. Aankopen worden nu eerder regel dan noodzaak ook bij de jeugd. Cruijff visie wordt definitief verlaten en is de doodssteek voor de, in mijn ogen, echte liefhebber van het Ajax voetbal.

  1. Basisspeler

   Teb Hag heeft zijn team bij GAE leuk en attractief laten voetballen. Daarna is hij zich meer geen aanpassen en wil meerdere stijlen kunnen hanteren. Laten we hem het voordeel van de twijfel geven en even afwachten.

   1. AjaxBarcelona🏟JC stadion

    Het is ook een opmerking richting TH en niet TS. Ten Hag moet het doen met de spelers aangekocht door TH. Daar gaat het fout. Zij vetlaten Cruijff voor 100% en daarmee, mijn, Ajax.

    1. Hoeda Fak Ajoe

     Vooralsnog loopt er nog veel Ajax talent rond in en om het eerste, maar ik ben het eens met je dat een goede balans noodzaak is. Ook ik hoop dat ze de voorkeur blijven geven aan (eigen) jeugd. Dan maar iets minder prijzen, dan kampioen worden met een volledig gekocht en/of buitenlands team. Vitesse is wat mij betreft een voorbeeld zoals het niet moet.

     1. AjaxBarcelona🏟JC stadion

      Eens HFA. Nu hebben we nog eigen talent rondlopen, ik vrees dat dat volgend seizoen al minder is. Natuurlijk kan je altijd een dip(je) hebben in eigen jeugd maar ik zie gewoon een nare en verkeerde lijn die is ontstaan.

     2. Widi

      Ze moeten er ook zijn. Kinderen spelen nauwelijks nog op straat. Juist daar leer je voetballen. Passeren. Kappen. Draaien. Ik zie veel teveel jeugdtrainers die dat er juist allemaal uithalen. Positiespel lijkt heilig. Dat moet dus stoppen. We hebben spelers nodig die een man-meer-situatie kunnen bewerkstelligen door hun techniek. En niet alleen maar door positiespel.

  2. Fred

   Ik heb je IP-ban opgeheven AB. Dat een systeem de gelegenheid biedt wil niet zeggen dat misbruik toegestaan is. Het veranderen van nickname was ook vele meerdere malen en niet slechts één dag. Hou het voortaan netjes en dat geldt zeker niet voor jou alleen. Welkom terug zullen we maar zeggen.

 6. Brokamp

  Nou een moointeam bij elkaar die hopelijk voor mooie successen gaan zorgen. Niets geen Ajax cultuur bewaking maar fris modern spelen. We leven niet meer 50 jaar geleden. Aron Winter kan ze mooi wegwijs maken. Succes trainersen spelers. Overmars zorgt wel dat er goeie spelers worden aangetrokken.👍⚽️👍

 7. AjaxBarcelona🏟JC stadion

  Zou mij niet verbazen als er een aanvoerderswissel komt. Veltman heeft genoeg aan zichzelf en heeft zich in het veld nooit als aanvoerder gedragen. Zelden tot nooit in gesprek met de scheidsrechter en zeker geen aanjager voor het team. Schone of Ziyech denk ik.

  1. AjaxBarcelona🏟JC stadion

   Gaat goedkomen King Kong. Eerlijk gezegd verwacht is heus wel wat stekeligheden maar ik zal ze links laten liggen als dat mocht gebeuren. Ik zie dat de site/redaktie al af en toe aan “schoning” doet.

 8. Forever nr14

  Oke het zal me benieuwen, we gaan het ermee doen. Word wel tijd dat die andere Hennie nu ook eens z’n biezen pakt

   1. Widi

    Is het je opgevallen dat hij de afgelopen maanden heeeeeeel erg heeft stilgezeten? Hij weet precies wanneer dat moet. Anders was hij ook meteen aan de beurt gekomen.

 9. Zlatan4ever

  Ter Hag & Schreuder zijn voor mij (voorlopig) nog de Bassie & Adriaan van het voetbal.
  Begrijp werkelijk niet waar al dat enthousiasme vandaan komt.
  Wat voor ere-lijst kunnen deze heren overleggen ?
  En nu maar hopen dat ik ongelijk heb….😄

  1. Widi

   Komop Zlatan. Ik ga niet tegen je zeggen dat het niet TeRrr Hag is. Want dat heeft vorige week al iemand tegen je gezegd. Maar ik ga wel tegen je zeggen dat je best wat meer vertrouwen mag hebben. En Bassie en Adriaan waren toevallig wel wereldtop op hun eigen terrein😉

Reageren is niet mogelijk.