There are no ads, please add some


‘Van Aanholt was eigenlijk eerste keuze als linksback’

Ajax lijkt dicht bij de komst van de Argentijnse linksback Nicolás Tagliafico. Volgens De Telegraaf was hij echter niet de eerste keuze om de positie links achterin te vervullen. Patrick van Aanholt, de 27-jarige linksback van Crystal Palace, stond bovenaan de lijst, maar hij bleek niet haalbaar. Ajax is daarom weer uitgekomen bij de Argentijn Tagliafico, waar afgelopen zomer ook al concrete interesse voor was.

Zie eerdere berichten:
28-12-2017: ‘Ajax en Independiente naderen akkoord over transfer Tagliafico’
27-12-2017 ‘Bod van vier miljoen op Tagliafico afgewezen door Independiente’
18-12-2017 ‘Ajax legt bod van vier miljoen neer voor linksback Tagliafico’

Gerelateerde posts

54 reacties

  1. Basisspeler

   Volgens de TG was Van Aanholt 1e keus. Betekent automatisch dat met de tweede keus genoegen wordt genomen.

   1. De seijs

    Ja dat is zo. Maar dat wil niet zeggen dat de argentijn slechter is. Hoe hij bij ajax gaat voetballen dat moet nog blijken. En bij Van Aanholt dat zullen we nooit weten.

    1. Bakkie

     Je weet inderdaad nooit hoe een speler het uiteindelijk bij een nieuwe club gaat doen. Maar ik heb vertrouwen in deze aankoop, heeft grote kans van slagen!

 1. BobbyHaarms

  Altijd je eerste keus proberen te halen lijkt me. Anders kijken wat je zelf in huis hebt, tenzij zelfs de 2e keus beter blijkt. Schijnbaar is dit laatste dus aan de orde 🤔

    1. Litmanen

     Ik vind Zeefuik en Dankerlui eigenlijk geen Ajax niveau.
     Dat vond Keizer in elk geval ook van Dankerlui.
     Anders had hij hem wel gebruikt. En hij kenden ze beiden goed.

     1. Iamsterdam2015

      Klopt hoor litmanen maar toch is dat raar als je het zo bekijkt. Ze hebben de ajax opleiding genoten en dus de jeugdelftallen doorlopen en toch zijn ze dan geen typische “ ajax spelers”. Hoe kan dat dan? Dan is er toch iets mis met de opleiding als je daar als ajax nu pas achter komt?!?

     2. Widi

      Niemand zegt dat ze geen typische Ajax spelers zijn. Ze zijn alleen niet goed genoeg. Je kunt niet op elke positie een speler opleiden die goed genoeg is voor Ajax 1. Kon in het verleden ook nooit. Twee per lichting is al heel goed. Ajax komt er ook niet nu pas achter dat Dankerlui niet goed genoeg is. In elke lichting is 85% veldvulling. Dankerlui was dat ook.

   1. Ajaxfoort

    Bij de paar kansen die ze hebben gekregen hebben ze mij niet echt overtuigd. Ik denk dat het nog te vroeg is voor deze mannen.

   2. Zlatan4ever

    Vooral Zeefuik heeft zijn kans gehad maar diverse keren verprutst…. life goes on ook zonder Zeefuik

 2. Basisspeler

  Was ook een goede kandidaat geweest.
  Zou er ook voor de rechtsback positie nog gekocht worden? Vind ik meer nodig dan een linksback. Daar hebben we Wöber en Viergever ook nog.

  1. Peter kopsterk

   Die zeefuik is veel te wild en pak teveel gele kaarten. Op de rechterkant zit het wel goed. Op links zie ik liever die argentijn. Qua mentaliteit en hardheid

   1. Basisspeler

    Als jij Zeefuik niet geschikt vindt blijft alleen Veltman over voor de rechterkant. Dan is een rechtsback toch veel meer nodig?

     1. Basisspeler

      Orejuela overtuigt mij nog niet. Speelt nu al een tijdje in JA. Tot nu toe zie ik in hem geen versterking.

    1. Ajaxfoort

     Als ik moet kiezen tussen zeefuik en veltman dan kies ik voor de laatste. Ook al ben ik van hem ook geen groot fan.

  2. Litmanen

   Basisspeler, Wober is voor het centrum gekocht en van Viergever wordt blijkbaar toch afscheid genomen.
   Even afwachten wat Ten Hag achterin gaat doen.

   1. Basisspeler

    Hoe kom jij aan die info? Waarom speelt hij daar dan niet met de Ligt? Volgens mij gewoon linksback hoor

    1. Litmanen

     Basis, misschien omdat hij lelijk geblesseerd is geraakt?
     Pas na de winterstop weer fit, hopelijk.

     1. Litmanen

      Uit nood, omdat Keizer liever Viergever in het centrum had na het opnieuw wegvallen van Sinkgraven.
      Maar ja, Viergever gaat waarschijnlijk weg en Wober speelde in Oostenrijk ook meestal in het centrum.

     2. Bakkie

      En bij jong Ajax ook in het centrum en als je gewoon naar hem kijkt als speler, zie je dat hij zich in het centrum meer op zijn gemak voelt. Beetje type Vertonghen vind ik het

   2. Emilio4Ajax

    We hebben volgens jaar een ijzersterk centrum met De Ligt, Schuurs en Wöber… Las volgens mij ook dat Schuurs volgens eigen zeggen op rechts kan en wil spelen… Goed alternatief…😉❌❌❌❤️🍻😎

 3. JohnDoe77

  Lijkt mij niet gek dat je als Ajax een speler uit de Premier League als onhaalbaar bestempelt. Toch leuk dat ze gekeken hebben. Als ze daar toch waren op dat eiland, wellicht even kijken naar Virgil van Dijk? Wat, niet haalbaar?!

 4. Ajax 1

  Wie weet wat de reden is waarom v aanholt onhaalbaar is. Salaris veel te hoog? Ik ben niet tegen optrekken salarisplafond, maar dan voor echte toppers; niet voor v aanholt. Ziyech of huntelaar mogen v mij meer verdienen dan ze nu krijgen, talenten als kluivert, de ligt, de jong kunnen dat in stappen krijgen als ze nog een aantal jaar blijven. Zo moet je een gezond maar iets aggressiever loonbeleid voeren in mijn ogen, maar niet voor v aanholt.

  1. Litmanen

   Waarom zou Huntelaar meer moeten krijgen? ,Hij wilde op zijn 33ste zelf naar Ajax.
   Ik schat nog 1 jaar.
   Ziyech wil volgend jaar absoluut CL spelen……..

   1. Ajax 1

    Omdat huntelaar wereldtop geweest is en je dat soort spelers nodig hebt in je team. In 1995 wonnen we de cl oa dankzij rijkaard op leeftijd, en feijenooit werd alleen kampioen omdat kuijt terug kwam. Die spelers hebben meerwaarde: je moet altijd een paar ervaren spelers proberen te krijgen.

    1. Litmanen

     Ik ben een fan van Huntelaar, maar hij is gekomen in de wetenschap dat hij in principe achter Dolberg tweede spits zou zijn.
     Hij krijgt minimaal 1 miljoen voor ongeveer 20 wedstrijden, vind je dat niet genoeg?
     Hij zelf wel namelijk.

    2. Ajaxslied

     Ten 1ste is Huntelaar geen wereldtop geweest. En je noemt nu 2 voorbeelden die geslaagd zijn maar ik kan er heel veel meer noemen waarbij het een afgang bleek te zijn. Feyenoord is zelfs bijna failliet gegaan met zulke spelers. Het ligt vooral aan wat voor speler en op welk moment in zijn carrière.

     1. Ajax 1

      Ik vind dat huntelaar wel wereldtop geweest is, maar dat is kwestie van hoe breed je de top ziet 😁. Topscorer worden in de bundesliga vind ik wereldtop. En eens dat er veel voorbeelden zijn waar het mislukt is: denk dat dat een kwestie is dat spelers te laat teruggehaald zijn. Maar daarom pleit ik juist voor optrekken salarisplafond, zodat je spelers net een of twee jaar eerder terug kunt halen. En misschien is huntelaar verkeerd voorbeeld als (tweede) spits. Een meer spelbepalende speler (sneijder) of ervaren centrale verdediger heeft meer impact op een team.

      Ziyech noemde ik ook niet voor niets: is de enige van de iets oudere spelers die buitencategorie kan zijn als hij in vorm is; die moet je proberen te houden als je een stap door wil maken europees.

      De ligt, de jong en kluivert moet je een hoog salaris in het vooruitzicht stellen als ze zich doorontwikkelen en dan ook verder gaan dan tot nu toe.

     2. Ajax 1

      En mijn punt was ook dat v aanholt dat niet is: b categorie engeland. Als je die te veel gaat bieden krijg je scheve gezichten in je selectie. Dat heb je niet als je je echte toppers meer betaald.

  2. Peter kopsterk

   Denk als van aanholt zijnde je liever iedere week topwedstrijden speelt dan tegen nac of excelsior

  1. Litmanen

   Hier kent niemand die nieuwe linksback. Ook Ten Hag niet.
   Afwachten wat die brengt. In elk geval geen jonkie.

 5. Zlatan4ever

  Laten wij allen blij zijn dat dikke portmenee open gaat voor versterkingen…
  Dat is wel eens anders geweest

 6. Widi

  Ik heb onze Argentijnse aanwinst toch maar eens bekeken op youtube. Viel niet mee. Positioneel is hij wel goed. Maar erg snel is hij niet. In zijn enige interland liep de Braziliaan Willian hem een paar keer helemaal zoek. Zijn voorzet is beter dan die van Dijks, maar zeker niet geweldig. Afwachten maar.

Reageren is niet mogelijk.