There are no ads, please add some


Savastano vertrekt op huurbasis naar Go Ahead Eagles

Mauro Savastano verruilt Jong Ajax voor Go Ahead Eagles, zo weet De Telegraaf te melden. Savastano die bij Ajax een aflopend contract heeft zal voor een halfjaar verhuurd worden aan de club uit de Jupiler League. Dit seizoen speelde hij tot dusver zes competitieduels voor Jong Ajax waarvan drie als basisspeler. Afgelopen zomer had PEC Zwolle naar verluidt belangstelling voor Savastano. Toen weigerde Ajax mee te werken aan een vertrek van het talent.

Bron: De Telegraaf


Gerelateerde posts

27 reacties

 1. theomar

  Altijd jammer als een talent het niet red om in Ajax 1 te kunnen gaan spelen. In elk geval veel succes toegewenst. Ik neem trnminste aan dat zijn contract niet verlengd wordt.

 2. De seijs

  Jammer dat hij het niet gered heeft. Elke jonge jongen bij ajax zie je het liefst slagen. Maar misschien is het zijn redmiddel om het alsnog te maken in het betaald voetbal. Succes en misschien kom je toch ooit nog eens te voetballen in ons tenue.

 3. Charka53

  Helaas voor hem , maar als je als voetballer het bij Ajax zo ver heeft geschopt kom je altijd ergens anders aan de bak en wie weet ook in het buitenland dus succes jongen

  1. Litmanen

   Wie zou die Kopsterk toch zijn? BR, Indojood of Dickst.
   Of is AB weer aan het switchen?
   Intrigerend hoor, maar 100% een oudgediende….

 4. Basisspeler

  Als linksback is er de komende jaren weinig perspectief voor hem. Succes bij je nieuwe club!

 5. BobbyHaarms

  Jammer, maar we kunnen niet alle talenten behouden voor onze club. Succes bij Go Ahead Savastano!

  En nu maar hopen dat ie niet over een paar jaar teruggekocht moet worden voor €8 miljoen of meer.

  1. De seijs

   Waarom niet ? Hij kan dan wel de beste zijn op zijn positie. En als ajax dat nodig heeft waarom niet! Hij heeft dan een wel een ajax achtergrond. En over een paar jaar is +/- 8a 10 miljoen mischien wel een koopje. En het is een Nederlander. Dat is toch wat jij graag ziet bij ajax?☺

   1. BobbyHaarms

    Daar gaat het hier niet om. Als Ajax hem van de hand doet betekent dit dat ze geen toekomst in hem zien. Ook Dijks werd weer op hangende pootjes teruggehaald, bang dat Feyenoord toe zou slaan. Dijks was op dat moment zeer gewild (en terecht). Het gaat er hier om dat Ajax zeker van zijn zaak moet zijn. Nu heb je hem bij wijze van gratis in huis, je wilt als club zijnde niet weer het risico lopen dat je hem voor etterlijke miljoenen terug moet kopen.

    1. De seijs

     Ja maar als hij het nu op dit moment niet in zich heeft dan is het beter om hem te laten gaan. Hij kan bijvoorbeeld over een jaar het wel in zich hebben en dan de pannen van het dak verdedigen. Nou waarom zou ajax hem dan niet terug halen. Nu staat hij mischien een ander in de weg. En dat zou misschien ook een topper kunnen worden. Wat morgen gebeurt dat weten we niet. En achteraf kijk je een koe in zijn kont. Je moet dus wel spelers laten gaan.

     1. BobbyHaarms

      Uiteraard. En soms is het bij twijfel beter zo’n jongen te verhuren aan een subtopper of middenmotor. Als hij echt te licht is altijd verkopen. En ja, je loopt natuurlijk altijd het risico dat zo’n speler dan ineens wel het licht ziet en de pannen van het dak speelt. Maar meestal hoor je er daarna niks meer van.

     2. Emilio4Ajax

      Wat ik dan niet begrijp, los van wat er hier gebeurd, want doorselecteren dient men ook in Jong Ajax te doen, is dat ze eigenlijk van Aanholt wilde hebben. Toen die niet haalbaar bleek, om wat voor reden ook, schakelde men door naar onze Argentijn, op halve kracht om niet van de zomer maar pas nu toe te slaan… En van Aanholt dan…? Ook nu niet haalbaar…? Mischien van de zomer dan als beide Dijks en Viergever weg zijn…?❌❌❌❤️🍻😎

     3. BobbyHaarms

      Wie weet Emilio, bij Ajax sta ik tegenwoordig nergens meer van te kijken. Liever heb ik dat alle focus op de jeugd gezet wordt om zelf je spelers op te leiden, want ergens stokt het daar. Je maakt mij niet wijs dat we zelf geen killers van verdedigers op kunnen leiden. Het verhaal is dan dat de jeugd tegenwoordig meer oog heeft voor bv. zijn telefoon en gamen. Bullshit, als je echt wilt slagen zet je daarvoor alles opzij, anders ben je gewoon niet geschikt voor de top.

      Natuurlijk kan je niet alleen maar doorlopend Ajaxtoppers voortbrengen, onmogelijk. Maar alleen als die spelers buiten Ajax beter zijn dan pas halen. Volgens mij had Cruijff het ook graag zo gezien..😉

     4. Emilio4Ajax

      Heb dat al eerder een keer aangekaart dat er iets goed fout moet zijn met de opleiding als we zelf geen eigen links-en rechtsback kunnen opleiden die meer dan aan de Ajax kriteria voldoet…zelfs een spits ala van Basten is moeilijk tegenwoordig. Nee Bobby, denk dat we het daar wel overeens over zijn.
      Zou goed kunnen dat men de jeugd te vroeg in “hokjes” zet waardoor ze geen plezier meer hebben en dat was, wat Cruijff altijd zei, als ik het goed begrepen heb, dat de jeugd altijd plezier moet hebben in het spelletje… Denk dat trainingen vaak te kort en te eenzijdig zijn waardoor de lol en de inzet dr van af gaat…als je begrijpt wat ik bedoel…
      Mis vaak de spelvreugde en de gedrevenheid om te winnen… Een goeie back moet snelheid hebben en de drijfkracht/wil om ieder duel te winnen ongeacht tegenstander…daarnaast zijn voetbalintellegentie en techniek belangrijke onderdelen om al van jongs af aan mee te geven… Ook daar zijn we het wel over eens en voelt als het intrappen van een openstaande deur…❌❌❌❤️🍻😎

 6. Widi

  Bij Ajax gaat het van jongs af aan om de twee of drie grote talenten in iedere lichting. De andere 8 in het elftal ziet Ajax als veldvulling. Die zijn nodig om die drie te laten voetballen en te laten groeien. Ik bedoel het zeker niet beledigend als ik zeg dat Savastano altijd veldvulling is geweest. Het is tenslotte hartstikke knap om Jong Ajax te halen. De grootste groep haalt dat niet. Hij heeft de basis voor een leuke carriere als betaald voetballer. Maar bij Ajax heeft hij niets meer te zoeken.

 7. KBouter

  Kowet is een leuke club met bloedfanatieke supporters. Ex Ajacied Schenk is daar aanvoerder en speelt centraal. Leuk stadion ook trouwens. Fijne tijd gewenst daaro.

Reageren is niet mogelijk.