There are no ads, please add some


Ajax bevestigt officieel komst Ten Hag

Ajax bevestigt zojuist via de officiële kanalen met FC Utrecht overeenstemming te hebben bereikt over de overgang van Erik ten Hag naar Ajax. De 47-jarige trainer en Ajax zijn in hoofdlijnen akkoord. Binnenkort tekent Ten Hag een contract van 2,5 jaar, dat ingaat op 1 januari 2018 en afloopt op 30 juni 2020.

De 47-jarige Ten Hag kwam als speler uit voor achtereenvolgens FC Twente, De Graafschap, RKC Waalwijk en FC Utrecht. Na zijn actieve loopbaan was hij van juni 2002 tot medio 2008 hoofd opleiding van de Voetbalacademie FC Twente/Heracles Almelo. Tussen 2009 tot 2012 fungeerde hij als assistent-trainer bij PSV. In het seizoen 2012/13 werd hij trainer van Go Ahead Eagles en promoveerde met die club naar de Eredivisie. In de zomer van 2013 vertrok de oefenmeester naar Duitsland en had daar de leiding over het beloftenelftal van Bayern München, met wie hij kampioen werd van de Regionalliga. Sinds het seizoen 2015/2016 is hij hoofdtrainer van FC Utrecht. In zijn eerste jaar in de Domstad won hij de Rinus Michels Award voor beste trainer van Nederland.

De volgende stap die Marc Overmars, directeur spelersbeleid van Ajax,moet zetten, is het vastleggen van Alfred Schreuder (48) als assistent van Ten Hag. Ook voor hem ligt in Amsterdam een contract voor 2,5 seizoen klaar, maar zijn huidige werkgever Hoffenheim stribbelt nog wat tegen.

Zie ook eerdere bericht:
28-12-2017: Ten Hag 2,5 jaar verbonden aan Ajax


Gerelateerde posts

45 reacties

 1. AjaxBarcelona🏟JCS

  Verrassend, echt nooit verwacht. Klasse actie bestuur. Top. 👍👍👍👍👍😂😂😂😂😂(en kom maar met die 👍) 😂😂😂😂😂

   1. Litmanen

    pfff, kinderen.
    We gaan het zien. Na Keizer ga ik me niet meer uitspreken over een trainer.
    Wel nieuwsgierig.

    1. vak411

     eens Litmanen, laten we er achter blijven staan en hem een kans geven. wel mooi dat we een trainer krijgen die zijn elftal waar nodig kan laten knokken. dat mis ik nog weleens. eerst een links en rechts back er bij en verras ons!

  1. dickst14

   Het belangrijkste is deze selectie motiveren. Zoals we tegen Utrecht en Vitesse begonnen was schandalig. Met de juiste motivatie zou elke wedstrijd gewonnen moeten worden, want we hebben veruit de beste selectie van NL.

   1. De Nees

    Grootste zwakte van Ajax is de mentaliteit opbrengen iedere wedstrijd weer, vooral als je op voorhand weet dat voor alle clubs tegen Ajax de wedstrijd van het jaar is moet je daar hoge prioriteit aan geven. Dat moet de staf op hoog niveau brengen in trainingen en altijd een paar in de selectie hebben die niet af laten weten. Ajax verliest kampioenschappen niet op kwaliteit maar op dit aspect. Nemen spelers een loopje met de trainer dan kan het nooit goed gaan, hoe groot een tactisch wonder hij ook is. Met Ten Hag verwacht ik dat dit wel goed zit, dat is het eerste begin, de rest moet gaan blijken.

  2. dioajax

   Ik ben ook niet eens maar wij zijn ajax in goede en in slechte tijden…ik wens hem tenminste succes en hoop dat hij niet het zelfe weg van keizer kiest…hoop dat hij ons kampieon maakt en ons terug in europa brengt…succes…

  3. De seijs

   Top bestuur👍👍 wat hier al lang besproken werd, is dan ook gebeurt. Keizer eruit en voor de 2e helft van het seizoen een nieuwe trainer. Jullie waren er dus ook al lang over uit,dat Keizer het toch niet aan kon. Top bestuur 👍👍😂😂😂😂😂😂

  4. Widi

   Een heel aantal mensen is weggegaan AB. Anderen, zals ik, lezen vooral en posten weinig. Is dat allemaal voor niets geweest? Ga je toch weer gewoon door met uitdagen. Deze keer daag je Seijs uit. REDACTIE?????

   1. De seijs

    Die andere zijn allemaal weg ,ze waren abje burn-out zat heel zat. Ze noemde hem een gestoorde met een zieke geest. Ja dat klopt ook wel. Elke keer weer zielig doen. En na een tijdje weer een andere nickname, want ja stel je voor dat ze hem erop aanspreken op dat zielige gestoorde gedrag. Maar iedereen (bijna iedereen) want je hebt ook hier de zielige meelopers, hebben hem wel door! Ze hebben nu geloof ik hun eigen praatgroep. En ja daar hoort en mag abje burn-out niet bij! Zegt genoeg over die zuiger.

    1. Widi

     En de redactie begint nu met “waarschuwen”. Ze hadden hem een half jaar geleden moeten verwijderen. Dan was het heel anders gelopen.

     1. De seijs

      Ja jij had ze toen al gewaarschuwd. Ik heb zelf (na meerdere verzoeken) een aantal keer een hele tijd niet meer gereageerd op abje burn-out. Maar op een gegeven moment dan is het op. Dan moet hij weer eens op zijn plaats gezet worden. Ik hoop dat het nu over is widi. En ja nu gaan ze erop Letten (steek proef gewijs) beter laat dan nooit.👍👍👍👍👍👍😀

 2. AFCA my World

  Hopelijk krijgt die de neuzen (niet spottend bedoelt) dezelfde kant op, 2 weken is wat kort richting de kakkies ! ⚽️

 3. timkloppers

  nu schreuder nog. Denk dat deze man naast ten hag ook het beste uit zyech haalt. immers bij Twente samen gewerkt en goede band.

 4. Charka53

  Laten we er nu van uitgaan dat Ten Hag een goede keuze is dus laten we nu maar afwachten en kijken hoe Ajax uit de winterstop stop komt en dan pas oordelen en nu het voordeel van de twijfel geven .

 5. Basl

  Hoop echt dat ik ongelijk krijg maar heb er zwaar mijn twijfels bij. Thuis 1-7 tegen psv uit bij nac 3-1…. ben bang dat het motiveren niet zijn sterkste punt is. Maar goed, succes en laat het maar zien.

 6. Ajaxfoort

  Als ik een beetje lees wat voor type ten Hag is dan kunnen de mannen zich gaan opmaken voor een pittige confrontatie. Ik hoop dat de tere zieltjes daar tegen kunnen. Keizer was geen ijzervreter natuurlijk. Ben wel benieuwd.

 7. a.p.

  Ajax supporters we hebben geen keus meer….nu voorlopig? achter onze nieuwe trainer gaan staan want 21 januari komt snel en dan is het weer de eerste wedstrijd en die MOET gewonnen van 010!!!

 8. EEFAPELDOORN

  Is het een idee (ik denk namens mij velen) om er een assitent met een AJAX hart naast te zetten???

 9. Cootje Adriaanse

  We gaan het zien. Trainer van GA Eagles en FC Utrecht is wat anders dan Ajax. Ik vind dat Ajax wederom een gok neemt met deze man, die bepaalt nog geen overtuigend CV heeft.

  Uiteraard geef ik hem (wederom) een kans. Hoop dat het succesvol uitpakt en we over 365 dagen niet weer in hetzelfde schuitje zitten.

  Maar ik had liever een ervaren rot uit het vak gezien. Een Bosz of een trainer uit het buitenland met bagage. Dan maar even in de buidel tasten.

  Vraag me af of spelers van Ajax een stapje meer gaan doen voor deze man.

  1. Widi

   Over Bosz werd vorig jaar zomer hetzelfde gezegd. En nu zien velen Bosz wel als ervaren. En heeft hij kennelijk opeens wel een c.v. Ik dacht bij Bosz: eerst zien en dan geloven. Dat denk ik nu over ten Hag ook. Maar ik ga hem net als Bosz wel het voordeel van de twijfel geven.

   1. Cootje Adriaanse

    Over Bosz was ik bij diens aanstelling al heel tevreden. Dat heb ik toen ook al aangegeven al waren er velen die hem zijn Feyenoord-verleden kwalijk namen.

    1. Widi

     Je neemt me vast niet kwalijk dat ik dat niet van iedereen kan onthouden. Over die evaren trainer die jij noemt, denk ik dat Ajaxkat gelijk heeft: echt goede trainers die zich al bewezen hebben, komen niet naar Nederland. Die kunnen zo terecht in veel grotere competities. Ik denk dat Ten Had en Schip de enige twee realistische kandidaten waren. Bosz kan nog even niet. Koeman wil geen NL club meer. En van Gaal moeten we voor altijd weren bij Ajax.

     1. Cootje Adriaanse

      Nee hoor, neem ik je niet kwalijk 😉 En laten we voor iedereen hopen dat dit gewoon een succes wordt 👍🏼

     2. Widi

      Zeker. We willen allemaal graag weer eens landskampioen worden. Ik baal echt ieder weekend als op tv over 010 wordt gezegd “de regerend landskampioen” of over 040 “ de koploper”. Dat moet gewoon altijd Ajax zijn.

 10. ajax62

  Prima trainer om de boel scherp te krijgen, kan jonge spelers beter maken. Durft ook keuzes te maken.

 11. ajacied078

  erik welkom bij de grootste en beste van Nederland. maak er wat moois van! te beginnen met nr 34…

 12. Zlatan4ever

  Ik heb eerder op dit forum gemeld dat Ter Hag niet geschikt is, desondanks wens ik hem veel succes ! We gaan het zien in 2018…….

 13. AjaxBarcelona🏟JCS

  Off topic/off voetbal: Als ik bepaalde reacties in dit topic, in combinatie met het verzoek van de redactie, lees dan heb ik het idee dat ik in een oudejaars conference zit.

 14. Zlatan4ever

  Ik hoop dat ik het helemaal verkeerd zie…
  En dat wij de 34e titel gaan binnenhalen alleen al voor Nouri

 15. Jimmy1971

  Tegen stribbelen betekent alleen maar dat ze iets meer geld willen , voetbal gaat helaas teveel en te vaak over geld ..

Reageren is niet mogelijk.