Overgang Ten Hag bijna rond: ‘Ajax akkoord met eisen FC Utrecht’

De overgang van Erik ten Hag van Utrecht naar Ajax is bijna rond, zo meldt Telegraaf-journalist Mike Verweij vanmiddag via Twitter. Volgens Verweij is Ajax akkoord met de eisen die FC Utrecht stelt aan de transfer van de trainer, waardoor niets meer een overgang in de weg lijkt te staan. Ten Hag zelf gaf eerder al aan graag naar Ajax te willen.

Related posts

57 Comments

   1. Ice Cube

    Wat heeft ie Als Trainer ooit bereikt? Wij Zijn Verdomme Ajax. geen Kutrecht.. Iemand als Ten Cate dat zou mooi zijn Tenminste een echte Amsterdammer.

    1. Bakkie

     Ik had ook liever een grotere naam gehad. Dit is weer een enorme gok en getuigt niet van grote sportieve ambities

    2. AjaxBarcelona?JCS

     Kijk nu eens naar de clubs waar ten Cate hoofdtrainer is geweest. Is dat zo indrukwekkend? Daarnaast vangt hij nu miljoenen in de woestijn dus is het geen realistische naam.

  1. De seijs

   Denk dat het wel gaat lukken, het huwelijk tussen Ten Hag en ajax. Beetje Duitse mentaliteit wat Ten Hag meebrengt kan wel eens goed zijn voor de selectie van ajax. Het was te vaak van net niet. Nu zou het onder Ten Hag wel eens net wel kunnen zijn. Afijn we gaan het zien. Laten we Ten Hag tot het einde van het seizoen zijn werk doen en achter hem gaan staan als hij de nieuwe trainer wordt van ajax.

  2. dickst14

   Hij had bijna Zenit uitgeschakeld met Utrecht. Ik hoop alleen dat we weer het Ajax voetbal te zien krijgen, maakt niet uit wie de trainer is. Hopelijk hebben ze hem dat als voorwaarde gegeven om Ajax te trainen.

   1. Bakkie

    Ten Hag lijkt me niet het type die daar mee akkoord gaat en misschien maar goed ook. In het moderne voetbal moet je flexibel zijn wat betreft opstellingen/formaties.

    1. AjaxKat

     Sorry hoor Ice Cube, check de Ajax-geschiedenis; hadden FdB, LvG en Cruijff Europese ervaring toen ze begonnen als coach van Ajax?
     Ten Hag komt wel dus geef m gewoon voordeel van de twijfel. Check ook Telegraaf; het is (letterlijk) een misvatting om te denken dat hij verdedigend is ingesteld. Hij heeft (volgens mij) het 2e van Bayern getraind met Guardiola bij het eerste. Hij is fan van Guardiola en kan zich schikken aan de mogelijkheden van de club waar hij werkt. En als je met een club uit de subtop uit kan winnen bij Ajax, dan ben je een goeie en zo onverdiend was het niet.
     Welkom Ten Hag!

  3. marcussboss

   Een trainer moet ergens beginnen en natuurlijk willen we een grote naam zien bij Ajax! Ik hoop wel van harte dat het een goed huwelijk wordt tussen Ajax en Ten Hag. De spelers van Utrecht zijn enthousiast over hem en dat wilt natuurlijk ook el wat zeggen… laten we de man wat krediet geven en niet op voorhand al afbranden ❌❌❌

 1. stylo1984

  Ben benieuwd, enige leuke op zen cv is bayern maar dan wel de beloften. We gaan het aankomend half jaar zien

 2. a.p.

  Wat nu, ik had liever een ervaren topclubtrainer gehad, maar ja, als hij toch komt moet hij van ons, als supporters, een kans hebben

  1. De seijs

   ?wat nu? we moeten het eigenlijk effe aan hurbie vragen. Die vertelde laatste hier na veel pijn en moeite dat hij voorheen jarenlang bij ajax op het middenveld gevoetbald heeft. Nou dan moet hij het toch wel weten???

 3. Vak 120

  Laat hem eerst een half jaar zijn werk doen,dan kunnen we pas oordelen! Word sowieso geen makkelijke start..010 en utrecht…succes iig!

  1. BobbyHaarms

   Utrecht wordt idd niet makkelijk, hebben we altijd wel moeite mee. Die kutkakkerlakken is een ander verhaal. Dat wordt alleen moeilijk als we een volslagen offday hebben.

 4. Basisspeler

  Iedere nieuwe trainer moet het voordeel van de twijfel krijgen. Ten Hag is ook niet mijn eerste keus. Krijg het gevoel dat dit al een tijdje voorgekookt is. Dit gaat erg rap allemaal

  1. Joep

   Hij is ook niet mijn eerste keus. Laat het nu maar zien dat hij de juiste trainer is voor onze club

   1. BobbyHaarms

    Ik had in de eerste plaats Koeman geprobeerd. Maar goed, het ziet er naar uit dat het dus toch Ten Hag wordt. We kunnen voorlopig weinig anders doen dan hem succes wensen en hopen dat het goed uitpakt én hij het gedachtegoed van Johan kan uitdragen. Er staat immers een laatste prijs (2017/2018) op het spel om het rampseizoen toch nog iets van glans te geven.

    1. AjaxBarcelona?JCS

     Probleem is dat we de tweede helft echt niet zonder puntverlies zullen doorkomen. PSV magen zal dus ook gewoon punten verliezen maar of die echt inkakken twijfel ik hard aan.

     1. BobbyHaarms

      Natuurlijk gaan we punten verspelen. Dat is het lot van een nieuwe trainer die zijn eigen ideeën moet zien over te brengen en helaas…dat kost tijd. Hopen dat psv inkakt en we nog wat op ze in kunnen lopen. Hoop doet leven.

   1. AjaxKat

    Trainers zijn relatief goedkoop, kijk naar PB vorig seizoen; die ging voor 5 miljoen naar Dortmund. Dat was uitzonderlijk veel voor een trainer. Dat geld heeft Ajax wel; probleem is dat toptrainers niet naar de Eredivisie willen komen. Relatief slecht betaald en Europees voetbal is niet meer een garantie in NL. Kijk maar naar Ajax en PSV dit seizoen.

    En Bobby: sinds Bergkamp weg is, is het idee van een TH dood en daarmee eigenlijk ook de plannen van JC. We hebben weer een algemeen directeur met daaronder een technisch directeur en daaronder een trainer. Of er moet een nieuw lid binnen het TH komen. Daar heb ik ook nog niks over gehoord.
    Laten we eerlijk wezen: het plan JC werd nooit voor 100% gedragen binnen Ajax. Hoe jammer ook.

   2. De Nees

    TH gedachte op zich was goed maar de uitvoering kon gewoon niet goed gaan, dat idee had ik van begin niet. TH bestond uit 3 groentjes op dat vakgebied, daar gaan hoofdtrainers niet zomaar naar luisteren, dat zijn grote ego’s, managers, grote verantwoordelijkheden, dat werkt gewoon niet. Alleen als ze er tegenop kijken zoals tegen types als Beckenbauer, Rummenige kon het werken. Of anders alleen met trainers uit eigen gelederen, zoals FdBoer, Keizer, van ’t Schip of een beginnende trainer. Cruijff werkte ook altijd met een TD, daarom zie ik het niet als afvallen van zijn filosofie. Het TH was een nieuw idee, een ideale gedachte en Cruijff had alle vertrouwen in deze jongens maar de uitvoering in de praktijk vraagt, op z’n minst, aanzien en senioriteit en dat was er niet.

    1. De Nees

     Bij processen nooit uitgaan van altijd en eeuwig, dat heeft als slagingskans weer een korte levensduur. ?

 5. Johan

  Denk dat hij de trainer is voor dit moment. We zullen het wel gaan zien, eerste 2 wedstrijden zijn gelijk 2 finales.
  Ik sta er volledig achter en hoop dat ze weer gaan voetballen en weer dezelfde inzet hebben als onder Bosz de laatste maanden.

 6. Jimmy1971

  Ten Hag is een goede trainer no worries !! Het is belangrijker om als je een buitenlandse speler haalt hij echt gelijk een meerwaarde heeft dit dan aanvullen met de ajax talenten die door wat te veranderen in de loonsfeer en perspectief langer willen blijven , en Ajax gaat weer meedoen !!
  Ten Hag maakt spelers beter , kan met moeilijke jongens omgaan , traint harder ( op zijn duits ) en is tactisch beter dan zijn voorgangers Bosz en Keizer , en is de baas over zijn selektie !
  Wat wil je nog meer van een trainer ?!

 7. Hazez

  Hoop dat het gelijk gaat lopen maar als je bergkamp eruit gooit en je komt dan met een lichtgewicht trainer dan moet je toch zeer zeker zijn van je zaak … ik ben benieuwd hopelijk ziet hij wel dat er iets moet veranderen rechts en links achter

 8. Marc Overdwars

  Ten Hag krijgt van mij het volste vertrouwen. Succes!

  We worden eindeljjk weer eens kampioen!

 9. Ajaxstaff

  Die Ten Hag mag het worden , en laten we hopen dat we in 2018 Europees gaan voetballen máár laten die spelers eens gaan voetballen i.p.v naast hun schoenen te gaan lopen begin 2017 heeft ons Ajax ons nog niet veel laten zien, het was vallen en opstaan, laat 2017 was er een beetje leuk voetbal .
  laten we hopen 2018 een leuke trainer die ons Ajax de schaal weer láát komen wáár die hoort bij ons Ajax.

 10. AFCA my World

  Had liever Jonk of Bosz gezien,maar ja naar ons luisteren ze niet,hopelijk laat hij ons weer trots zijn ! ⚽️

 11. Bert62

  Ten Hag heeft het met Utrecht Ajax steeds goed lastig gemaakt. Zelfs 2-1 gewonnen in de Arena

 12. BobbyHaarms

  Nou mannen de kogel is door de kerk: Ten Hag is definitief de nieuwe trainer van Ajax!

 13. Ajaxfoort

  Ik ben nog niet enthousiast. Natuurlijk presteert hij leuk met Utrecht, maar het verwachtingspatroon ligt daar anders. Als ze in elk geval maar 2 wedstrijden per seizoen winnen (Ajax uit en thuis) dan is het seizoen geslaagd. Bovendien is de mentaliteit van de spelers anders. Geen over het paard getilde miljonairtjes die je de wei in moet trappen. Maar goed. We wachten het af. Het kan ook goed gaan. Van Gaal is het beste voorbeeld destijds.

 14. hubert

  word er moe van steeds maar negatief kut commentaar en als we allemaal zo hard roepen WIJ ZIJN AJAX BEN DAN eens wat positiever over onze club. maar hier op dat forum zit 80 procent negatief te zeiken zeker niks anders te doen stelletje kotsbakken

 15. AjaxBarcelona?JCS

  Welkom ten Hag. Start maar met een klinkende overwinning thuis in het nieuwe jaar.

 16. JohnDoe77

  2,5jr begrijp ik. Op zich een prima trainer zoals het lijkt, maar wel vreemd dat je nu de ervaring hebt dat een op Ajax niveau onervaren trainer niet werkt en die vervangt door een nieuwe op Ajax niveau onervaren trainer. Geeft ons niet echt Ajax uitstraling als we ooit weer Europa in gaan.

  1. Basisspeler

   Vraag me ook af of Ajax werkt met een profiel waaraan de coach moet voldoen.
   Behalve dat Bosz, Keizer en Ten Hag alle drie kaal zijn zie ik geen overeenkomst.

 17. JohnDoe77

  Eens Basisspeler! Voor zo’n bepalende rol verwacht je wel dat ze precies weten wie ze zoeken. Ik heb wel het gevoel dat dit een goede trainer zal zijn, maar ervaring…

Comments are closed.