Neres geeft een show weg en helpt Ajax aan de overwinning

Ajax begon de wedstrijd voortvarend en het leek wel een makkelijke middag te worden zo op de dag voor kerst. Willem II kreeg steeds meer grip op de wedstrijd en dwong een laag tempo af waardoor de mannen van interim-trainer Michael Reiziger op een gegeven moment achter de feiten aan leken te hobbelen. Pas in de tweede helft werd er wat fanatieker gevoetbald en werd er ook daadwerkelijk gescoord. Fran Sol kreeg in de 53ste minuut een niet te missen kans door slecht verdedigen en deze kans verzilverde hij dan ook (0-1). David Neres en Justin Kluivert waren de reddende (kerst)engelen die er voor zorgden dat Ajax weer grip op de wedstrijd kreeg. Justin Kluivert vond zijn treffer tegen Twente erg mooi en daarom voerde hij het vandaag weer zo uit met hetzelfde resultaat: een prachtige treffer in de rechterbovenhoek (1-1).

Daarna liet David Neres zien wat hij allemaal in huis heeft door met een schitterende actie op de rechterflank waarin hij verdediger Jop van der Linden te kijk zette. Kasper Dolberg werd prima bediend en hij profiteerde van dat sublieme voorwerk (2-1). Doelpunt nummer drie maakte Neres zelf, maar het hakje waarmee invaller Siem de Jong de Braziliaan vrij zette voor keeper Branderhorst mocht er zijn. Michael Reiziger wijzigde niet veel aan de opstelling want daar was volgens hem geen reden toe. Het spel van Ajax vertoonde de laatste weken een stijgende lijn. ‘En ik verwacht dat we die doortrekken’, aldus Reiziger maar het tegenovergestelde gebeurde. Ajax leverde tegen Willem II een ondermaatse prestatie.

Opstelling Ajax: Andre Onana; Joël Veltman, Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong, Mitchell Dijks (64′ Siem de Jong); Donny van de Beek, Lasse Schöne, Hakim Ziyech; David Neres (89′ Dennis Johnsen), Klaas Jan Huntelaar (40′ Kasper Dolberg), Justin Kluivert

Opstelling Willem II: Branderhorst; Lewis (57′ Lieftink), Lachman, Heerkens, Van der Linden, Tsimikas; Haye, El Hankouri (78′ Croux), Azzaoui (46′ Crowley); Sol

Scoreverloop:

(53′) Fran Sol 0-1
(64′) Justin Kluivert 1-1
(72′) Kasper Dolberg 2-1
(81′) David Neres 3-1

Gele kaarten: Lasse Schöne (Ajax), Crowley, Sol (allen Willem II)

Toeschouwers: 51.921

Related posts

28 Comments

 1. Charka53

  We begonnen sterk ik dat is kat in het bakkie maar na een kwartier was er niks meer van over maar na de 0-1 zagen ze het licht en is alles weer recht gezet en mijn kerst niet verpest.

  1. vak411

   eens charka, ik blijf het bizar vinden dat ze eerst 0-1 achter moeten komen en daarna pas vlammen. na de 1-1 zie je pas hoeveel kwaliteit dit elftal heeft maar als hij een keer niet valt is het erg dunnetjes allemaal..

   1. beni

    Je speelt tegen Willem2, voorlopig de beker uitgeknikkerd en europeesch was helemaal een blamage.

 2. ajaxpers

  Inderdaad en nooit meer gezeik over hen maar alleen 100% vertrouwen. Een linker en rechterverdediger is in de winterstop hard nodig. Veltman en Dijks kan gewoon niet meer.

  1. vak411

   man wat zijn de backs slecht, eigenlijk best knap met 9 man van willem.2 winnen… fijne dagen allemaal.

 3. Iedereen heeft een mening

  toppertje Neres. iedereen fijne dagen en dat de jacht in 2018 mag beginnen. ???????

 4. Zlatan4ever

  Onze backs waren zo slecht dat Bogarde en Reiziger beter als imvallers dan als coach op de bank hadden kunnen zitten

 5. AFCA my World

  Wat een wanvertoning in de eerste helft,de bedoeling is dat ajax de tegenstander zijn wil oplegt en niet andersom, we willen weer flair en brutaliteit in het elftal,amstersdamse bluf,wat verleden jaar af en toe zagen onder Bosz ! Het moet volgend jaar echt beter wil je nog wat bereiken ! ⚽️

 6. JohnDoe77

  Samen met Ziyech was hij de uitblinker van de wedstrijd. Wat kunnen die mannen ballen zeg! Als er een goede trainer komt en je hebt deze twee, aangevuld met Onana, De Ligt, Frenkie, Dolberg/Huntelaar, Kluivert, Johnson, waarom zouden we dan nog verliezen?! Fijne Kerst en in 2018 #34; omdat het kan en moet!

 7. Bigboss

  Ik ben blij dat ik van het begin af aan gezegd heb dat neres een topper os gun hem wat tijd. Je zag toen al door bal aannames ect hoe
  Goed hij was. Vele lachten me toen uit . Sommige hebben ook even tijd nodig en ziyech heeft maar twee dingen nodig
  Veel vertrouwen van de trainer en een beetje van het plubliek

  Zie gisteren het plezier in zijn spel en op zijn gezicht en de wil te voetbsllen en te winnen

  Fijne feestdagen alle

  1. JohnDoe77

   Eens BigBoss, enige dat mij in het begin (en ook van YouTube beelden) echt aan hem opviel is dat hij de bal vrij ver voor zich uit speelt. Hierdoor kan hij de prachtigste acties maken op snelheid, maar komt hij ook vaak in gevaarlijke confrontaties met de tegenstander die denkt de bal wel te kunnen hebben. Als hij daar nog in kan verbeteren, wordt het echt een topper!

 8. Jimmy1971

  Het moet juist voor Reiziger en Bogarde wel heel pijnlijk zijn om onze backs keer op keer te zien falen ..
  Gelukkig compenseren we dat om het middenveld en in de aanval weer !!
  Fijne dagen allemaal !

 9. Kingkong

  Go toen Neres gekocht werd las ik op deze site erg veel negatieve berichten over hem o.a. Te duur , niet goed genoeg , en nu lees ik dat men het altijd al in hem zag zitten, mag ik effe braken

  1. AjaxBarcelona?JCS

   Vorig seizoen bleek ook uit niets dat hij goed zou zijn. Nu eerst de 2e helft van de competitie blijven presteren en je kan spreken van uiteindelijk een goede aankoop.

   1. Widi

    Jij wilde Neres een paar maanden geleden (de competitie was al even op gang) nog verkopen. Je wist zeker dat hij een miskoop was. Heel weinig spelers zijn op voorhand een zekerheidje. En zelfs jij zit er dus wel eens naast.

    1. AjaxBarcelona?JCS

     Goh, leuke eerste bijdrage sinds een tijdje. Lekker positief. Stuur mij mijn dagboek even op van de laatste twee jaar, kan ik voordat ik wat schrijf alles eerst van de juiste uitleg voorzien. Kortom beste Widi, erg jammer van zo’n reactie. Zet weer een bepaalde toon. Voor jou dezelfde belofte als aan sauseijs. Geen directe reactie meer aan je. Je zoekt te graag. Wel indirecte reacties trouwens, heus wel. Maar je zal er moeite voor moeten doen. Fijne jaarwisseling en doei.

 10. De seijs

  Neres komt op stoom. Dat hebben de scouts heel goed gezien. En die jongen wordt met de week beter. Al had Bosz hem verleden seizoen nou meer opgesteld, dan stonden we nu bovenaan. Neres is echt goed. Maar ja Traore kwam alleen naar ajax als hij verzekerd was van elke week een basisplaats. En daar ging Bosz mee akkoord. Ongelooflijk maar een feit. Anders is het niet te verklaren dat Traore altijd maar speelde. Bosz is het dus niet!

Comments are closed.