There are no ads, please add some


Ten Hag reageert: ‘Ik lees ook kranten en lig niet onder een steen’

Erik ten Hag heeft een reactie gegeven op het nieuws dat Ajax hem zou willen aanstellen als de nieuwe hoofdtrainer na het ontslag van Marcel Keizer. Ten Hag voelt zich gevleid maar laat tevens weten dat beide clubs eerst maar eens met elkaar om tafel moeten gaan zitten.

‘Ik lees ook kranten en lig natuurlijk niet onder een steen maar ik kan er nog geen antwoord op geven al is het natuurlijke wel een mooie vorm van waardering. Als Ajax mij wil dan zal het met FC Utrecht moeten gaan praten, zo simpel is het. Ik richt mij met FC Utrecht op de wedstrijd tegen NAC waarbij we scherp moeten blijven. De focus moet ook niet op mij liggen, maar op het spel en de kwaliteit ervan. De spelers moeten hoog in de concentratie komen en de trainer en spelers moeten dat zien te bewerkstelligen’. Ajax ontsloeg donderdag Marcel Keizer, Hennie Spijkerman en Dennis Bergkamp en de club zou in de trainer van FC Utrecht, met Alfred Schreuder als assistent, de ideale kandidaten zien om hen op te volgen.

Bron: Fox Sports


Gerelateerde posts

66 reacties

  1. Ajax 1

   Alle respect voor ten hag, maar ik zou nooit voor hem gekozen hebben. We hebben bakken aan talent bij onze club en ik denk dat die op moeten kijken naar iemand die zelf in de top gespeeld heeft. Daarom zou ik voor koeman, of laudrup kiezen als die willen met v h schip erbij komende zomer die het stokje over een jaar of wat over neemt. En anders is Bosz ook weer welkom.

  2. De Nees

   Niet mijn eerste keuze Ten Hag, de echte ervaring is een gemis voor een lastige club als Ajax. Hij is wel een harde type en dat bevalt me weer wel, strakke hand is altijd nodig voor een groep. Maar zijn tactisch vernuft is twijfelachtig en de druk bij Ajax is ook niet mis. Het is weer een flinke gok.

   1. Indojood

    Strakke hand is altijd nodig. Anders creëeren we pussies, etc. Als ik jouw reacties lees dan heb ik af en toe het idee dat we met mariniers te maken hebben i.p.v. voetballers. Ik geloof niet in een harde aanpak. Dat heeft maar een kortdurende werking. In je werk en in het leven zelf moet je vooral plezier kunnen hebben en daarnaar streven. Een trainer moet mijns inziens een overtuigende visie hebben en deze kunnen overbrengen op een groep zodat deze enthousiast wordt. Cruijff heeft altijd gezegd dat ze ervan moeten genieten. Ik zag dat vorig seizoen bij Bosz terug, de spelvreugde spatte er vanaf en dan gaat het bijna vanzelf. Volgens mij zie jij het liefst Felix Magath voor de groep.

    1. De Nees

     Je hebt zeker gelijk, ik bedoel het niet in de trant van een tirannieke trainer, maar iemand met een duidelijke visie, gezag en waar spelers niet een loopje mee nemen, dat is in mijn kop ff kort gezegd ‘hard’ maar ik zie de misvatting. 😉 Bosz is zo iemand, dit is primair wat een trainer moet hebben. Gelijk daarachteraan is tactisch vernuft, management, coaching, communicatie, Bosz vind ik hierin ook aan de goede kant zitten van de score. Echt goede trainers kunnen idd ook het enthousiasme overbrengen en dan ben je zo goed als compleet. Cruijff was de ultieme natuurlijk en Guardiola komt denk ik ook aardig in de buurt. Haha Magath, ja dat was me er een, die paste ook beter bij houthakkerclubs.😋

  3. paulvos

   Ik ben nu wat voorzichtiger met mijn mening over de nieuwe trainer, bij Keizer was ik toch te enthousiast, dus nu voorlopig nog even het voordeel van de twijfel.

 1. Bakkie

  Hoe meer ik erover lees, hoe groter ik de kans schat dat Ten Hag echt de nieuwe trainer gaat worden…. Ik weet niet zo goed wat ik ervan moet vinden. Het is niet de grote naam waar ik op hoopte, maar moet wel toegeven dat hij een moderne trainer is die niet bang is om dingen (lees: 4-3-3) te veranderen. Misschien is Ajax daar wel een keer aan toe.

  1. Bakkie

   En die 5-seconden-regel en dat hoge druk zetten de hele tijd moet ook niet constant nagestreefd worden. Soms is dat namelijk gewoon dom rennen, wat niks oplevert.

   1. dickst14

    Dat hoog druk zetten werkt alleen als er niemand verzaakt. Dat is het probleem. Als ik Ziyech zie jagen en achterom kijken waar de rest blijft, dan vraag ik mij af of er afspraken zijn gemaakt en als die er zijn of ze dan ook door iedereen begrepen zijn. Maakt mij niet uit wie trainer wordt als we maar weer het Ajax voetbal te zien krijgen.

 2. AjaxKat

  Twentse nuchterheid! Van mij is Ten Hag welkom! En Schreuder ook.

  Ik ben eigenlijk wel iemand die liever tot eind van het seizoen Keizer had om de rust te bewaren en in de zomer met een nieuwe trainer aan de slag. Alleen bij FdB en LvG pakte een tussentijdse overname goed uit.
  Nadat Sar vorig seizoen met de geburtenissen rond PB en Bergkamp de kant van DB koos zijn de ontslagen van gisteren wel een stukje goed management te noemen vind ik. Sar kon in de zomer niet anders dan voor het TH en DB kiezen; hij gaf daarbij DB een kans door alles op zijn manier te regelen voor dit seizoen; dat mislukte en het ontslag van DB en co was een feit. Ik vind dit wel sterk van Sar en Overmars. Wel jammer dat een clubicoon na Van Basten weer gefaald heeft.

 3. Pantelic

  Hij wil zich nog even op utrecht richten. Bullshit. Het nieuws is te vroeg naar buiten gelekt. Welkom Erik bij de mooiste club.

  1. JohnDoe77

   Jouw Nederlands is al net zo apart als dat van Ten Hag! Iets wordt naar buiten gebracht of gelekt, niet “naar buiten gelekt”. 🤭

 4. a.p.

  ook ik denk dat Ten Hag komt maar zelf ben ik er nog niet uit om te zeggen dat hij de juiste man op deze plek is. Zelf had ik liever een ervaren trainer die bij topclubs heeft gewerkt of werkt. En als alternatief John van t Schip

    1. theomar

     Bosz kreeg ze aan het voetballen, internationaal super gepresteerd met goed voetbal. Zonde dat dat weer helemaal weg is. Onbegrijpelijk. Enige pluspunt nu: bergkamp met zijn arrogante uitspraken is onderhand vertrokken.

 5. EugAjax

  “scherp blijven, focus en hoog in de concentratie spelen….”
  Zomaar wat termen die we vaak zullen gaan horen. Ik vind het wel een vakman maar ik vind hem niet passen in profiel Ajax trainer, meer een PSV trainer.

  Van 3-0 naar 1-7 tegen PSV in twee weken tijd…….sorry ik weet het beetje cynisch, zoals ik me voel nu.

  1. 🆎⚽️😂👍

   Ach, jij past niet in het profiel van een Ajax (volgens Cruijff) supporter en je bent hier ook nog steeds.

  2. Litmanen

   Eens Eug, ik zie hem ook niet als ideale Ajaxtrainer.
   Heeft zeker kwaliteiten, maar geen Ajax verleden en niet i n de top gespeeld.
   Bovendien heeft hij zijn voorkomen tegen. Niet echt een vrolijk mens.

   1. EugAjax

    Klopt nou we zetten hem met Hakim in een kamer en dan geldt min en min is plus dus dan is er nog hoop dat ze wat plezier gaan uitstralen😄😄😄😄overigens Hakim is heel close met Schreuder, dus hier zit wel iets positiefs. Krijgen we mss de echte weer echt terug. Hij ging al steeds beter laatste weken vind ik maar nu komt het dan goed met hem. Verder ben ik idd zeer sceptisch

   2. Yindi

    Beetje geneuzel allemaal Litmanen en Eug. Wat is dan de ideale Ajaxtrainer volgens jullie? Ff antwoorden zonder namen te noemen, wat zijn dan zijn kwaliteiten en waarom moet een coach een Ajaxverleden hebben en waarom moet hij er leuk uitzien en de hele dag lachen om succes bij Ajax te hebben? Pffffff hoe verzin je het? Fan van Bassie en Adriaan zeker?

    1. EugAjax

     Yindi belangrijkste is zijn visie op spel. Die moet aansluiten op waar Ajax voor staat. Zijn uiterlijk en of hij lacht doet er wat mij betreft niet toe. Dat was even dolletje tussendoor wat mij betreft in alle serieuze discussies.
     Hij moet een visie hebben die uitgaat van ageren ipv reageren. Ten Hag is meer een coach in mijn beleving die uitgaat van controle in de wedstrijd. Ik heb dus een vermoeden dat hij bij PSV beter zou passen.

     Maar mij gaat het meest om de timing. Indien je een nieuwe trainer per se wil midden in een seizoen en dan helemaal nu dan is het wat mij betreft noodzakelijk dat hij echt de club al kent (er is geen tijd om dat uit te vinden), en hij moet dan echt internationale bagage hebben. Vnl door moment van aantrekken.

     Verder wil Ajax een passant geen volledige heerschappij geven. Dat is sinds 2010 not done. Ten Hag staat zeer bekend om iemand die volledige controle wil hebben. Als Ajax daar nu voor kiest dan hebben ze in zomer dus wel een heel grote fout gemaakt. Want Bosz wilde het ook en toen gaf Ajax (en nee niet alleen Bergkamp) nul op rekest.

     Ajax is een zeer moeilijke en lastige club om te managen. Zie de vele stromingen binnen de club. Dat zie ik he, niet zo snel doen. En als ik Ten Hag/Schreuder duo naast Keizer/Bergkamp zet. Waar zit dat grote verschil in kwaliteit dat zo een noodgreep noodzakelijk was?

     Ten Hag vind ik een goede trainer en ik volg hem graag. Ik ben ook benieuwd hoever hij gaat komen in zijn carriere. Ik vermoed alleen niet dat hij in Ajax profiel past. Ik laat me graag positief verrassen hoor

    2. Litmanen

     Yindi, zonder namen te noemen? Rijkaard, Schip, De Boer, Bosz, hoeveel namen wil je horen?
     Ten Hag heeft zeker kwaliteiten, maar als Ajax thuis met 1-7 verliest van PSV, dan is het direct einde loopbaan, dus ik hoop oprecht dat ze de juiste man hebben gevonden.

 6. Vak 120

  Ik denk dat we is niet gelijk negatief moeten zijn! Door de ontslagen is ajax al op de goede weg.ten Hag heeft het goed staan met een matige ploeg! Hij komt goed uit zijn worden,wat keizer niet kon! Erik welkom,maak ons aub weer blij

  1. 🆎⚽️😂👍

   Ach, teiltje heb ik vaak genoeg bij jouw teksten en die van Eug. Staat dus al vlakbij.

  1. AjaxKat

   Heeft denk ik niet zoveel met Keizer zelf te maken. Kijk ook naar de omstandigheden waar hij in moest werken. Lag echt in mindere mate aan Keizer als handpop van Bergkamp.

   De wedstrijd tegen Twente was voor Sar en vooral Overmars denk ik een reden om af te rekenen met Bergkamp en iedereen die aan zijn kant stond. Dat gevoel krijg ik steeds meer. Denk dat er een onwerkbare situatie tussen Overmars en Bergkamp was; daarop moest Sar een keuze maken tussen de twee. DB had begin dit seizoen voordeel van de twijfel (vanuit Sar gezien) en als je als DB zijnde dat verprutst…

   1. dickst14

    Het was niet makkelijk voor nee. Maar na alle ellende die hij heeft gehad blonk hij niet echt uit in persoonlijkheid en daadkracht. Als je door de nr 15 vd eredivisie wordt uitgeschakeld en je commentaar is: we hebben er echt alles aan gedaan. pffff

  2. Yindi

   Weet niet Bojan of hij beter is dan Keizer. In ieder geval heeft hij geen DB en HS blok aan zijn been. Scheelt wel denk ik.

 7. Johan

  De ideale trainer, heeft ook bij Bayern gewerkt en goed werk geleverd. Denk dat naast een nieuwe trainer er ook rust moet komen bestuurlijk.
  Lijkt me nodig om daar een ervaren bestuurder met uitstraling neer te zetten.

 8. Ajaxfoort

  Er is weer haast gemaakt. En dat geeft nooit de beste beslissingen. Waarom niet rustig even kijken. Wel denk ik dat hij een tussenpaus is. Afwachten maar weer.

 9. Iamsterdam2015

  Jezus wat kletsen ze slap bij dat voetbal inside!!! Hoezo moet je passen bij een club met je uitstraling?!? Toen bekend werd dat PB aan jet roer kwam waren de reacties te zwaar voor dit medium. Het was een kakkerlak etc etc. Afgelopen seizoen toen gij vertrok naar Borusia baalden de meeste hier (ja ook ik) dat hij ging en nu willen veel ( ja ook ik) hem weer terug. Dus je weet nooit hoe het loopt met een trainer en of hij wel of niet geschikt is. Dat zal moeten blijken. En hij staat bekend als “ verdedigende trainer”. Maar wie zegt dat hij dat bij ajax ook gaat toepassen?? In ajax zit toch veel
  Beter
  Materiaal???? Ok ok je zou zeggen na vd week niet haha maar goed.

 10. PvL020

  Ten Hag heeft wel een mooie goede ervaring op gedaan bij Bayern… VI staat een mooi verhaal, denk dat we die mentaliteit wel kunnen gebruiken bij Ajax

 11. ajax62

  Lijkt mij een prima trainer voor Ajax. Discipline kan geen kwaad en iemand die wel keuzes durft te maken. De beste elf spelen.

 12. JohnDoe77

  Begint het nu al? Hij “ligt” niet onder een steen is wel erg slecht Nederlands. Om onder een steen te liggen moet hij nog wat jaartjes wachten hoop ik toch voor hem. Neem aan dat hij dit gezegde nog moet bestuderen?

 13. Zlatan4ever

  Ter Hag reageert:
  Ik lees ook kranten ( dus blijkbaar geen analfabeet )
  En hij heeft ook niet onder een steen gelegen (terwijl hij daar wel thuis hoort). 😂😂😂😂
  Hij word hooguit Keizer Ter Hag de 2e…………. En daar zitten wij niet op te wachten! Dag Ter Hag

  1. Yindi

   Ten eerste heet deze man Ten Hag en geen Ter Hag. “Hij word” schrijf je met dt dus, “hij wordt”. Wie is hier de analfebeet? En jouw steen opmerking is van zeer laag niveau, nog zoiets wat hier niet thuis hoort!!

 14. Zlatan4ever

  Koeman,Laudrup,Bosz of een verassing uit het buitenland
  Is Morten Olsen met pensioen?
  😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈

 15. ems

  Denk dat tHag wel meer ballen heeft dan Keizer en de mannen keihard op hun flikker geeft als ze niet doen wat hij zegt

 16. Emilio4Ajax

  Met ten Hag en Schreuder krijg je mischien wel een intensievere training, meer op zn Duits…moeten ze harder werken…met meer max puls en uiteindelijk een langere adem om langer druk te kunnen zetten op de tegenstander…❌❌❌❤️🍻😎

 17. timkloppers

  hij heeft Go Ahead destijds laten promoveren met een zeer matige selectie. Daarna bij Bayern München 2 in tijd van guardiola diverse talenten laten promoveren. Wij hebben ook jeugd dus, denk dat daarom deze link of keuze gemaakt wordt.

 18. timkloppers

  Het is jammer dat Bosz weg is en nu de mensen alsnog ontslagen zijn die zijn verblijf dwarsboomden

 19. 🆎⚽️😂👍

  Meest bizarre is dat ten Hag zijn eigen technische staf mag samenstellen voo4 zover ik begrijp, iets waar toch het hele TH voor is gaan liggen bij Bosz.

   1. 🆎⚽️😂👍

    Volgens mij gisteren gelezen (daarom “voor zover ik weet”). Mogelijk Telegraaf. We zullen het merken.

    1. Emilio4Ajax

     Heb het nergens gelezen…mischien gemist anders is het speculeren en dat doe je alleen op de beurs…😘❌❌❌❤️🍻😎

     1. AjaxBarcelona🏟JCS

      Laat ik het zo zeggen: ik heb het in ieder geval niet zelf verzonben. Er komt zoveel “nieuws” voorbij hierover, dat je niet altijd meer weet waar wat gestaan heeft. We gaan het wel zien. 🎅

 20. a.p.

  nou, nou ten Hag moet je wel naar Amsterdam komen. Ben je niet te licht voor ons aller Ajax?

 21. Steffan

  Ben erg blij met de keuze voor ten Hag. Hopelijk in combinatie met Schreuder. Ten Hag gewerkt met Guardiola bij Bayern en Schreuder die nu zit bij 1 van de meest innovatieve teams van de bundesliga. Blijft wel zeer zuur voor Keizer maar op dit moment zijn dit de enige Nederlandse kandidatien die in aanmerking komen.

Reageren is niet mogelijk.