There are no ads, please add some


Frenkie de Jong zet handtekening onder nieuw contract tot 2022

Het hing al even in de lucht maar vandaag heeft Frenkie de Jong een nieuw contract ondertekend bij Ajax. De oude verbintenis van De Jong liep tot medio 2019 en is nu verlengd tot medio 2022. De Jong maakte in 2015 de overstap van Willem II naar Ajax waarna hij op 21 september 2016 zijn debuut maakte in het eerste elftal tijdens de bekerwedstrijd tegen Willem II. De Jong speelde tot nu toe 28 officiële wedstrijden in Ajax 1 en scoorde twee keer.

Bron: Ajax.nl


Gerelateerde posts

67 reacties

 1. 🆎⚽️😂👍

  Gefeliciteerd Frenkie, ik hoop op een mooie Ajax periode voor je. Dan hebben de supporters dat ook 👍😉

  1. De Ajacied

   Slimme gast die Frenkie, had Kluivertjd ook maar zulke gedachten!!!
   Eerst paar jaar bij Ajax in het 1e spelen en dan pas naar het buitenland
   Kunnen veel jonge gasten nog wat van leren.

   SUPER gedaan Frenkie
   ❌❌❌

 2. Charka53

  Prachtig Frenkie en ik hoop dat je in de tijd dat wij van je mogen genieten vele prijzen mag binnen halen.

 3. Vak 120

  Proficiat Frenkie! Hoop dat je nog een paar jaar wil blijven en ajax voetballend verbeterd..

 4. Jimmy1971

  En Frenkie laat hiernee zien niet alleen een goede voetballer maar ook een verstandige jongen te zijn !!

 5. Bakkie

  Toch ook even een klein bedankje naar Keizer… Door hem de afgelopen wedstrijden op te stellen, heeft Frenkie nu bijgetekend.

  1. EugAjax

   Bakkie ik vind dat je hier een terecht punt aangeeft. Eens zonder Keizer en zijn structurele oplossing voor Frenkie hadden we geen handtekening nu. Nu maar hopen dat Ten Hag erop gaat voortborduren

   1. Widi

    Of Keizer heeft hem bijna verloren laten gaan voor Ajax door hem steeds niet op te stellen. Zo ken ik er nog wel een paar.

  2. Indojood

   Ik ben eerder geneigd te geloven dat hem dit is ingefluisterd. Frenkie gaf een paar weken geleden aan dat het leuk is dat Ajax vertrouwen in hem heeft maar dat hij wel graag wil spelen. En wonder boven wonder, na dit bericht verschijnt hij in de basis.

 6. a.p.

  goed gedaan van Ajax en Frenkie… nu weet hij het zeker hij kan er wat moois van maken voor hemzelf, voor Ajax en natuurlijk voor ons supporters.

 7. 🆎⚽️😂👍

  Top bestuur. Klasse gedaan. Zo zie je maar, Bergkamp, Spijkerman en Keizer weg en hoppa handtekening gezet 😂😂😂😂😂👍👍👍👍👍

 8. -buitenkantje rechts-

  Prima! Toekomstige sterkhouder.. Maar er moet ook doorgeselecteerd worden. Spelers als Veltman, Younes, Sinkgraven, Dijks mogen wat mij betreft op zoek nasr een nieuwe club.
  Daarbij moet je ook sommige jeugdspelers eens tegen het licht houden. Spelers n JA en Ajax O19 waarvan je weet dat ze nooit in Ajax 1 zullen spelen.

  1. EugAjax

   BR in de basis helemaal eens met je verhaal, alleen nu noem je toch weer 30% van de Europese succesformule……word dus moeilijk om 100% eens te zijn met je😄. Of je wilt doorselecteren omdat je van EL finale wil doorgroeien naar CL finale, dan kan je weleens gelijk hebben dat deze vier doorgeselecteerd moeten worden, als de aankomende spelers dan maar wel aantoonbaar meteen stuk beter zijn.
   Dan word elftal echt veel sterker

   1. -buitenkantje rechts-

    Dat is exact wat ik wil Eug.. We leggen de lat te laag en noemen dat realistisch.. Kijk nu wat er gebeurt. Reiziger en bankzitter Bogarde aan het roer.. Daarna opgevolgd door ene ten Hag.. Schande voor een eens toonaangevende club!

    1. EugAjax

     Ja hier ben ik het absoluut 100% eens mee. Wat gister is gebeurd en na dit weekend gaat gebeuren baart mij zeer grote zorgen in onze ambitie, ooit weer de cup met grote oren naar Amsterdam halen

  2. BobbyHaarms

   Grotendeels eens BR, al hou ik bij Sinkgraven nog wat twijfels. We weten dat ALS hij blessurevrij is wel degelijk van waarde kan zijn, vooral aanvallend gezien dan. Doorselecteren hoort eigenlijk een jaarlijks terugkerend iets te zijn maar is dat niet altijd. Met een nieuwe trainer gaan we straks ongetwijfeld weer “nieuwe” afvallers krijgen.

   1. EugAjax

    BH, eens mbt Sinky, die wil ik persoonlijk houden. Ajax is niet in de gelegenheid om alles zelf te bepalen op tansfermarkt. Ik heb toevallig vandaag wat gelezen over onze fantastische RvC. Zij hebben de kant van Overmars gekozen omdat hij zulke goede financiele resultaten heeft geboekt op de transfermarkt met aan- en verkopen.
    Hoewel ik datzelf ook belangrijk vind in een voetbalclub, mag het NOOIT leidend zijn in welke beslissing dan ook.

    Nu moet ik vaak aan Johan zijn logica denken aan begin van revolutie.
    Hij zat aan vergadertafel en kreeg organogram van de club. Waarbij eerste elftal min of meer onderaan stond.
    Toen vroeg hij aan financiele man, zeg verkoop jij kaartjes als eerste slecht draait? Nee niks was het antwoord.
    Toen vroeg hij aan sponsor man? Zeg kan jij goede sponsors aantrekken als eerste niet goed draait? Nee kan niet
    Toen vroeg hij aan merchandise afdeling. Zeg verkoop jij sjaaltjes ed als eerste niet draait? Nee nauwelijks.
    Zo ging het nog even door. Aan eind van die 5 minuten zei hij nou dan draaien we het organogram gewoon om……

    Historisch en zo waar! Zet dit af tegen beweegreden van kiezen voor Overmars route en je weet al dat men beslissingen maakt op verkeerde gronden.

    Ik wil niet zeggen dat Marc Overmars een koekenbakker is, integendeel hij is heel goed.
    Alleen helaas RvC blijft het grootste probleem wat mij betreft.

    We gaan het zien, maar ik vrees dat de ontslagen van gister ons op dit verhaal van Johan niet vooruit gaan helpen.

    1. De Nees

     Eug je gaat Overmars nog lang bashen zeker, nu al doorzichtig. Je hebt het er maar zwaar mee, deal with it. Dennis heeft een te onwrikbaar karakter dat heeft ie eigen met v Basten want die adoratie van weleer kunnen ze niet meer los zien na hun carriere, kunnen ze mss daarom zo slecht omgaan met tegenspraak?? Wees eerlijk zij hebben altijd een arrogante air gehad en dat hebben ze doorontwikkeld helaas. Goede voetballers ooit maar maakt hun niet automatisch tot grote persoonlijkheden. Ajax zonder Bergkamp is geen gemis, voor jouw wel voor de rest niet.

    2. Indojood

     Weer dezelfde onzin van Hans van Eugelen. Cruijff trok zijn handen af van Ajax eind 2015 omdat ze niet deden wat hij voor ogen had. Een keihard feit wat we maar hebben te accepteren.

     1. EugAjax

      Indojood, laat ik beginnen met in spoegel kijken. Door mijn lange epistels kan ik me voorstellen dat dingen niet te begrijpen zijn of je de verbanden niet kan zien. Ik ben niet de beste uitlegger van wat in mijn hoofd speelt. Jouw reactie is wsl daar weer een bewijs van. Dus vandaar die spiegel.

      Aan de andere kant heb ik het terug gelezen en ben ik het oneens dat er onzin en of onwaarheden in staan.

      Ik probeer de beweringenen nu in kort (gaat wsl niet lukken 😄).

      Bij Ajax moeten beslissingen gemaakt worden met het eerste elftal als leidend. Voetbal moet altijd boventoon voeren. (Met voorbeeld van wat Cruijff heeft gezegd in eerste vergadering revolutie probeer ik dat te staven, heeft dus niks met mislukken van revolutie te maken)

      RvC heeft gister aangegeven dat ze in conflict Overmars/Bergkamp de kant van Marc hebben gekozen met als argument dat hij heel goed spelers aan- en verkoopt. Helaas niet met als reden omdat het elftal dan sterker word, maar vanwege de financien…(hier geef ik geen diskwalificatie van Overmars, ergo ik ben blij met zijn goede werk, maar ik meer omdat hij met zijn aankopen elftal sterker maakt) dus RvC is blij met oa Sanchez omdat hij 40mln oplevert, ik ben blij omdat hij en 8 andere aankopen ons een Europese finale hebben bezorgd.

      Ik bash Overmars hier niet, juist niet. Ik bash RvC. Het orgaan die van Johan ook meeste kritiek kreeg in zijn boek.

      Ja Johan was klaar met Ajax en ja ook met andere voetbaljongens, ik ga daar niet tegen in, zeker niet in dit stukje. In zijn boek gaf hij mbt voetbaljongens aan dat hoj onderschat heeft dat ze meer invloeden hebben gehad in hun carriere dan allen van hem, bijv de Engelse. Hij geeft dus aan dat hij bang is dat die Engelse invloeden hun denkwijze zijn gaan overheersen. Ik ben het hier mee eens. Zeker bij Overmars en Sar. Ik ben dus JUIST in mijn mening nu meer naar jouw kant aan het opschuiven en ik moet toegeven dat deze trend al tijden zichtbaar is.

      Volgens mij hebben wij meeste discussie over Bergkamp en of hij DICHTBIJ visie komt van Johan. Ik blijf daar in geloven. Ik heb weer interview in VI terug gelezen, die ze herplaatst hebben deze week, en dan hoor ik vaak Johan praten. Of je nu eens bent of niet dat is mijn gevoel. Hij had iig meeste oog voor opleiding en doorstroming naar eerste binnen Ajax

      Maar weer even in spiegel kijkend (nu voor Dennis). Als je grote achterban, de supporters, je als grootste boosdoener zien, ondanks dat je het dichtstbij visie Johan zit heb je veel verkeerd gedaan. En mss wel grootste fout om niet achter Johan en Jonk te blivjen staan. Had hij dat gedaan was hij wsl nog de held geweest.

      Anyway toch weer lang geworden helaas 😄. Rest me nog om te zeggen dat ik jou een fijne feestdagen wens en een super goed 2018.

      En ja laat dat geluid van Johan voor altijd horen. Ik ben daar echt blij mee. Ik ben het eens met Litmanen op ander topic. Elke Ajax fan houd van Johan. Ontegenzegtelijk. Hoe kunnen we niet? Probeer dat ook in te zien en niet mensen in discussie wegzetten als Johan hater als ze discussies hebben met je zoals ik.

      Verder vind ik je bijdragen altijd goed om te lezen man. Ga daar vooral mee door. Dat je daar een vast bash groepje mee gecreerd hebt is niet jouw probleem. Ik wens je al het goeds toe.

     2. Hoeda Fak Ajoe

      Nees en Indo, lees het epistel van Eug nou eens een keer helemaal. Is even moeite, maar dan zie je dat jullie reageren op iets dat Eug niet zegt. Hij zegt dat we steeds verder van de visie Cruijff afdrijven en dat hem dat zorgen baart. Reageer daar nou eens inhoudelijk op. Begin niet gelijk met iedereen in een vakje ‘apostel’ of ‘backstabber’ te stoppen.

     3. De Nees

      Een uitganspunt kan ik best een keer delen met Eug, maar de redenering vaak niet. Bergkamp is onaantastbaar voor hem, dat moet ten alle tijde overeind blijven van daaruit begint vaak Eugs redenering. Altijd maar weer Bergkamps interviews bijhalen hoe dicht hij bij Cruijffs visie staat, maar we zien wat we zien in de praktijk met zijn ruzies en vreemde beslissingen, daar ligt de echte beoordeling en niet een in praatje want iedere jandoedel kan een puntgaaf verhaal ophangen. Betekent dat Bergkamp keihard heeft gefaald om zijn ideeën over te brengen, hij mist dan communicatie, management en politiek gevoel om in een organisatie te slagen of zie jij andere smaken? De adoratie voor Bergkamp maakt Eug blind voor zijn fouten, als hij beweert dat we van Cruijffs visie afdwalen dan kan je er niet omheen om ook Bergkamp ’s hard te bekritiseren, nou dat doet Eug werkelijk nooit of het is een beetje voor de vorm. Dus ja Hoeda we kunnen best goed lezen. En als Eug het telkens weer anders bedoelt dan moet hij maar leren om het beter uit te leggen. NB. De een iets vaker dan de ander, maar we zijn allemaal wel ‘s ezels op z’n tijd. 😉😉 Wens ook jouw en Eug fijne dagen.

     4. Indojood

      Precies. Cruijff’s visie was definitief verlaten eind december 2015 en hij liet Ajax voor wat het was. Rijkaard zei het ook een keer in een interview. Johan zag dat ze bij Ajax de andere kant opgingen en heeft het toen moeten loslaten want hij had er de kracht niet meer voor. Daarom reageer ik er ook zo fel op, op zijn ziekbed had Johan allleen Rijkaard en Jonk over als trouwe volgelingen. Bergkamp kan 100 interviews geven en zeggen dat het niet zo is maar toen Johan hem het hardst nodig had gaf meneer niet thuis, zoals ie nooit heeft gedaan na zijn voetbalcarrière. Bergkamp’s val van zijn voetstuk was onvermijdelijk en een kwestie van tijd.

  3. Widi

   Je weet bij een onder 19 en jong Ajax eigenlijk bijna altijd wel dat 13 van de 16 Ajax 1 nooit gaat halen. Behoudens eens een uitzonderlijke lichting. Dan heb je er 4 of 5 ipv 2 of 3.

  4. 🆎⚽️😂👍

   Eens BR. Alle vier verre van bijzondere waarde voor Ajax. Vervanging is al snel minimaal gelijk en n.a.w. gewoon beter. In een enkel geval is minder vrijwel onmogelijk 😉. Ajax moet de jeugdopleiding weer als een speer op orde zien te krijgen anders zijn we echt een koopclub straks. Dus …….. inderdaad Jonk terug.

   1. Litmanen

    Ik weet het zeker. Laudrup als assistent van Prof.Dr.Ir. Jonk.

    Bij de F-jes dan. Onderaan beginnen.

     1. Widi

      Er was vandaag bijna goed nieuws uit het water bij de kade in Scheveningen. Maar het typt nog, dus het leeft.

     2. De Nees

      Widi je niveau wordt steeds bedenkelijker. Had je hoger ingeschat, je laat je steeds makkelijker meevoeren, wat is loos met je?

 9. 🆎⚽️😂👍

  Aangezien doodswensen hier blijkbaar heel normaal zijn komt hier mijn hartgrondige wens voor creepy, veltmanen en sauceijs: als je aan het kerstdiner zit bedenk dan even, nog voor het nieuwe jaar is er genoeg tijd voor beeindiging van je leven. Laat deze winterstop je laatste zijn, dat maakt het leven van velen hier extra fijn. Hartelijke en gemeende groet, AB.

  1. De Nees

   Jammer dat jullie beiden deze lage grens van dood verwensingen opzoeken. Fitties en sarcasme ok maar dit wordt heel zielig. Die domheid die je Seijss en Litmanen verwijt heb je zelf schijnbaar? waar is je zelfbeeld gebleven? Als je je zelf hoger inschat dan kan je laaggrondse attacks pareren, schat jullie daar slim genoeg voor. Of mss toch niet?

   1. 🆎⚽️😂👍

    Ik weet het de Nees maar als iemand blij is wanneer ik gevonden wordt op de bodem van de Scheveningse haven of wanneer cyaankali eet of van de 2e ring spring in het stadio waar een derde dan weer overdreven over lacht …….. ja, dan komt er van mijn kant een wens. Ik hoop zelf ook nog steeds dat de site ingrijpt, ook zeker bij mij. Teksten gewoon verwijderen. Maar richting een paar hier: sorry.

    1. Indojood

     Als iemand mij dat toewenst dan lach ik daarom en ga ik niet hetzelfde terugwensen. Vind het sowieso een teken van zwakte om eerst om ingrijpen van de sitebeheerders te vragen, en als dat niet gebeurt, jezelf te verlagen op dat niveau. Je hebt een goede inhoudelijke visie, AB maar met je gedrag i.c.m. dat kinderachtige gedoe met die nicks, heb je dit deels zelf in de hand gewerkt.

     1. 🆎⚽️😂👍

      Ik had specifieke bedoelingen met mijn gedrag.
      Helaas niet uitgewerkt zoals ik gehoopt had. Ik wens je prettige dagen Indojood. Oh ja vwb de Nicks ….. dat zal een blijvende afwijking van mij zijn maar is niet besmettelijk hoor 😉

     2. Indojood

      Dat had Bergkamp ook, specifieke bedoelingen die anders uitpakten dan gehoopt. Wens je ook fijne dagen, AB. In 2018 je wellicht bezighouden met oranje lintjes. Dat lijkt me gezonder voor jou. Het ga je goed.

     3. De Nees

      @Widi @AB dat holbewoner gedoe, doe 2 keer ff aardig tegen elkaar en je bent je fittie alweer vergeten. Voetbal inhoudelijk volg ik jullie graag, daar spreekt wat verstand uit, je hoeft geen Moeder Theresa te worden hier, alsjeblieft niet maar beetje normaal doen is niet te veel gevraagd. Ik ben ook wel ’s en kwaaikop, als ik een keer idioot reageer mag je het ook tegen mij zeggen. Wens jullie dickheads 😉 wel een mooie kerst. Indo jij geen dickhead, maar een gouwe pinda, ook een mooie kerst. 😎

     4. Widi

      Ik heb je gisteren al een antwoord gegeven. En je ook bedankt voor wat je schreef Nees. Aardig doen zit er wat mij betreft niet meer in. Maar elkaar negeren/met rust laten, ook om de rest niet meer te irriteren, zit er wat mij betreft wel in. Ik wens jou ook een fijne kerst. En bijna alle anderen ook natuurlijk.

Reageren is niet mogelijk.