Reiziger en Bogarde logische kandidaten voor de interim-functie

Na het ontslag van Marcel Keizer kunnen Marc Overmars en Edwin van der Sar de zoektocht starten naar een nieuwe trainer. Volgens De Telegraaf zijn beide heren bezig met een korte en langetermijnoplossing.

Aankomende zondag speelt Ajax de thuiswedstrijd tegen Willem II en lijkt het er nu op dat Michael Reiziger en Winston Bogarde (assistent) voor de korte termijn de interim-functie gaan vervullen. Voor de lange termijn willen Overmars en Van der Sar ook snel spijkers met koppen slaan en zal het snel duidelijk moeten worden of de nieuwe trainer na de winterstop of aan het begin van het nieuwe seizoen zal worden gepresenteerd als nieuwe trainer van Ajax. Na het nieuws van het ontslag van Keizer, Spijkerman en Bergkamp worden er al gelijk veel trainers gelinkt aan Ajax en komen de namen van Bosz, De Boer, Koeman, Ten Hag, Van ‘t Schip en Laudrup veelvuldig voor.

Bron: De Telegraaf

Related posts

131 Comments

 1. Kmeertens

  Bah. Wat een kutzooi! Weer totale chaos in wat eens “ons” clubje was.
  Ze hebben schijt aan supporters, alle trainingen zijn besloten, De toekomst is net de koepelin breda.
  Tis om te janken!!!
  Doet pijn

  1. vak411

   Peter Bosz kon niet terug, maar nu Spijkerman en Bergkamp zijn vijanden weg zijn zou het kunnen. jammer voor keizer maar logisch. sympathieke vent. stond na het Nouri drama 0-2 achter. ik hoop op een grote naam voor wie de jongens door het vuur gaan. ziyech ging door het vuur voor p Bosz. voor keizer niet, kijk naar zijn lichaamstaal gister. laudrup, v gaal of zoiets zou top zijn. nu de rest van de staf weg is zou het wel een kans zijn om eens goed aan te pakken.

   1. De Ajacied

    Geen Reiziger en Bogaede, nog minder ervaring als Keizer,
    Ik zeg niet doen !!!!!
    Bosz is welkom
    ❌❌❌

   2. De Ajacied

    Ik zeg niet doen!!!!
    Geen Reiziger en Bogarde aub, hebben nog minder ervaring als Keizer
    Ik zeg Bosz, vh Schip, of Laudrup zijn geschikte kandidaten
    ❌❌❌

  2. Ajax 1

   Interim tot winterstop ok, langer echt niet. In de winterstop koeman, bosz of laudrup presenteren, v h schip na de zomer aan de staf toevoegen. Die kan dan een jaartje onder bosz, laudrup of koeman en het daarna overnemen.

   1. Litmanen

    Mij lijkt Bosz de beste oplossing.
    Daarna direct vastleggen dat Schip op termijn opvolger is.

    Frank kan ook, maar ik vermoed dat hij geen zin heeft om halverwege in te stappen.

    1. f-side64

     Nee Frank niet dan word het weer balletje breed of 40 x terug naar de keeper van het schip is nog niet geschikt als trainer van Ajax want het voetbal in down under is het zelfde niveau als de champignon ship in Engeland. en aub geen Koeman met zijn pisvee en kakkerlak áchtergrond ik zou voor b.laudrup gaan

  1. vak411

   ja van het schip, leuk idee.. 12 prima potjes met PEC. deze selectie is zo talentvol en ervaren dat ze iemand nodig hebben tegen wie ze enorm.op kijken

   1. Finidi

    Volgens mij kunnen die gastjes een aardig puntje zuigen aan carriëre van vhSchip en die heeft tenminste ook uitstraling en Amsterdamse lak aan alles en iedereen!

   2. Finidi

    Ja oke maar wel een ajacied die volgens mij echt op zen amsterdams “schijt aan de geit” heeft en tenminste wat uitstraalt wat ik nu mis bij Ajax!

    1. Litmanen

     Schip, prima vent die een behoorlijke ervaring heeft.
     Over de hele wereld gewerkt, ook in dienst van ManCity.
     Die laat zich niet piepelen.

     Maar die laten ze niet zo maar lopen in Zwolle.

     1. dickst14

      Verschrikkelijk dom commentaar weer. Ja voor MC in Australie. Elke keer vervorm je alles altijd met jou tunnelvisie. Zag Veltman gisteren, wat een heerlijk aanvallende back pffffffffff. en ook de crosspass gezien. Fantastisch, bijna goal Twente, maar prachtig om te zien zo heerlijk op de wreef. Hoop op een goede trainer en een mooie transfer van jou idool naar Barcelona of Emmen.

     2. -buitenkantje rechts-

      Tot een jaar..anderhalf jaar geleden gaf Litmanen nog wel eens zinvolle bijdragen over voetbal.. De laatste tijd is hij karikatuur van zichzelf geworden.. niet meer serieus te nemen. Gewoon zijn bijdragen overslaan.. Wekt slechts ergernis op.

     3. -buitenkantje rechts-

      Natuurlijk doet hij he nu een half seizoen goed bij Zwolle.. Maar iedereen die een leuke eerste seizoenshelft draait is niet direct een kandidaat voor Ajax.. Als je echt de lat hoger wilt leggen moet je naar andere kandidaten kijken die als trainer nationaal en liefst ook internationaal successen hebben geboekt. Zover is van t Schip nog lang niet!
      Dus geen Schip, geen Ten Hag, geen vd Brom etc..

     4. dickst14

      Betreurenswaardig. Zielig. En compleet idioot. Meer kan ik er niet van maken. Ga lekker naar korfbak kijken “man”.

     5. Ajax1958

      Een pingel missen doe je eens in de zoveel wedstrijden, Veltman gaat iedere week in de fout. Als we hem ooit kunnen slijten……. de vlag gaat uit.

     6. Litmanen

      Ach, blijven zeiken over je aanvoerder terwijl deze topic over een ontslagen trainer gaat. Hoe zielig moet je zijn om in elke reactie hier te benoemen dat je een hekel hebt aan een Ajaxspeler in hart en nieren.
      Dan moet je inderdaad geen keven hebben.
      Haal die folder eens over voltooid leven. Want als Veltman weg is dan hebben jullie zo weer een nieuw slachtoffer.

     7. Litmanen

      En o, wat heb ik er toch een slechte kijk op. Na de uitschakeling in Europa zei ik al dat Keizer de Kerst niet zou halen. En dat vriendje Bergkamp direct mee zou gaan.
      Ten Hag heb ik nooit genoemd en hoeft van mij niet, maar helaas voor jou kenner BR wordt het waarschijnlijk Ten Hag.
      Kun je de rest van het seizoen weer verder gaan met je hoogstaande commentaar.

      Bovendien, als mensen als Ronald de Boer en Kenneth Perez zeggen dat Schip een uitstekende keuze zou zijn vanwege zijn ervaring en het feit dat hij een kind van de club is, dan hecht ik daar echt meer waarde aan dan aan jouw nergens op slaande commentaar.

 2. TweakJ

  Strak leiderschap; laat maar beter laat dan niet. Dennis bedankt voor de goede nalatenschap. Edwin, ook je collega die aankopen doet en jezelf eens voor de spiegel bekijken zou ook wenselijk zijn.
  Marcel; een klotenstart met wrange afloop; spijtig maar “it comes with the job”, dank voor je inzet en psychologische begeleiding na Nouri….

  1. ems

   Ik vind Overmars het prima doen; Sanchez en nu weer Wober zijn uitstekende keuzes, Neres lijkt toch ook wel een slimme zet geweest te zijn. De vijver van jonge pareltjes is niet groot en met een toch beperkt budget moet je de barca, ManU en Reals achter je weten te houden

   1. Ajax 1

    Inderdaad doet overmars het prima. Zelfs orejuela blijkt een balletje te kunnen raken…..in ieder geval opkomen, goede snelheid……

 3. TweakJ

  Eindelijk bestuurlijke actie; met alle respect voor Marcel die agv Nouri bizarre start had wel tijd. Dennis’s erfenis aanpakken. Wim Jonk terug en bouwen heren. J
  PS Ed en Marc; vaker en meer in de spiegel kijken ajb. 6 maanden geleden actie had ons wel prijzen gebracht

 4. Ed69

  Het liefst Peter Bosz straks weer voor de groep en anders John van t Schip, beide perfect voor Ajax op dit moment en hebben dan ruim de tijd om de machine op gamg te helpen tijdens de winterstop. Ik zeg, Ajax ga hiervoor….!

 5. LeroyT

  Please Bosz terug. Maar wel snel Younes verkopen, want dat is de enige speler waar ik het niet mee eens was .

 6. AjaxKat

  Dit lijkt er heel sterk op dat ze de weg voor PB aan het vrijmaken zijn. Een aantal hier hebben PB bijna heilig verklaard, maar denk niet dat hij het zoveel beter zou hebben gedaan met het gemis van Klaassen en Sanchez; vormverlies van Dolberg en De Ligt (in het begin) en natuurlijk de situatie Nouri.

  Keizer bedankt; je kan er niks aan doen, het was geen makkie.

  1. dickst14

   Ik vond dat Bosz Ajax mooi liet voetballen, maar was het niet eens met zijn spelerskeuze. Als je Tete hebt dan laat je Veltman daar niet spelen toch.

   1. -buitenkantje rechts-

    Valt wel meer aan te merken op Bosz vind ik.. Als je de lat hoger wilt leggen moet je nooit terugschakelen..

    1. EugAjax

     Dan vallen er een hoop af BR. Eens wat betreft Bosz. Opvallend feitje overigens. Alleen Ten Cate heeft een club de rest van alle Ajax trainers in new millenium zitten in de WW………….

    2. Litmanen

     Jullie moeten maar niet bij VI gaan zitten samen. René houdt niet zo van jullie soort.
     Beetje misselijk makend jullie samen.

     1. -buitenkantje rechts-

      Oh.. je kent Renee persoonlijk? Weet niet of het je is opgevallen Keepmanen… Zijn heel veel forumleden die misselijk worden van jou.

     2. Litmanen

      BR, gewoon boven de pot gaan hangen. Van de spiegeling die je daar tegen komt hoef je vinger niet meer te gebruiken.
      Ik wird van jou niet misselijk. Schiet steeds in de lach om jouw zogenaamde kennis van alles en iedereen. Grappig dat je er steeds naast zit als mensen die echt verstand van hebben steeds andere beslissingen nemen.

      Je zult zien, als de nieuwe trainer bekend wordt, hebben ze weer niet naar je geluisterd…….

     3. -buitenkantje rechts-

      Leuk dat je mijn mening voor waarheid aanneemt.. Advies..niet in je eigen aannames gaan geloven Niksmanen..

     4. Widi

      Ik weet dat je mij niet bedoelt Litmanen. Maar wat die idioot van een Gijp van mij vindt, zal me worst wezen. Voer voor psychiaters.

 7. Widi

  Logische kandidaten? In twee uur tijd had niemand hier deze oplossing bedacht. Terwijl het hier stikt van de kenners. Dus zo logisch is het niet.

  1. Litmanen

   Je moet niet terugschakelen lees ik hierboven Widi, dus Overmars moet Pepe maar even bellen…

   1. dickst14

    pleur gewoon op van dit forum niets zeggende misselijk makende tunnel visie hebbende idioot

 8. ems

  Na winterstop moet er een nieuwe lange termijn oplossing zijn; niet Winter aan laten kloten met ons aller Ajax

 9. Teuntje

  En de mensen die het wanbeleid binnen Ajax hebben aangestuurd, blijven er warmpjes bijzitten. Schande!

 10. ajaxhoger

  Een trainer zoeken , die waren ze schijnbaar al vanaf heereveen aan het zoeken , en ze hebben nog niemand gevonden lijkt het .
  Of zijn ze met PB bezig achter de schermen , hij wilde toch zijn eigen mensen erbij hebben , wat ik kan begrijpen .
  Ik ben benieuwd , als het maar weer niet zo,n nietje word als keizer , ik heb er weinig vertrouwen in , zeker omdat van de sar gewoon blijft zitten , die moet ook vertrekken .

 11. ?⚽️??

  Laudrup wil zelf geen trainer worden bij Ajax. Heeft hij al eerder heel duidelijk aangegeven.

 12. EugAjax

  Wat ik al dacht en verwachtte. De heren hebben niet eens een ontslagplan en weten dus niet wat te doen nu. Reiziger/Bogarde interim en dan voor 1 wedstrijd of mss wel half seizoen? Echt een hele verbetering. Maar probleem is meer dat ze het gewoon niet weten dus.

  Een ontslag kan je goed voorbereiden en dan handel je ernaar. Dit? Is pleisterplakken op een open wond. Hopelijk gaan we niet te hard bloeden voor deze onvoorbereide domme actie heren

  1. ?⚽️??

   Heb jij inside informatie? Volgens hebben ze gezegd dat dit geen ad hoc beslissing was dus hoezo een onvoorbereide domme actie. Omdat ze jou niet hebben gebeld?

 13. Jari10

  In de competitie trokken we redelijk bij en het spel werd ook beter. Dan is het vreemd dat deze beslissing nu genomen. Mijn conclusie is dat er al gesprekken met de opvolger zijn gevoerd en dat is Peter Bosz.

  1. Widi

   Dat zou het vertrek van Bergkamp verklaren. Want die zou nooit akkoord zijn gegaan met de komst van Bosz.

  2. De Nees

   Schijnt dat het vooral knalde tussen Bergkamp en Overmars. Indien waar dan heb ik een hogere waardering gekregen voor Overmars, vond hem al goed bezig en dan zo Bergkamp bij zijn kloten pakken en de poort uitzetten, da’s niet niks dus chapeau. Hij staat ook nog steeds in goed contact met Bosz, mocht Bosz terugkeren dan geeft dit een ijzersterke positie aan beiden. Sar als meeloper van Bergkamp zal een toontje lager moeten zingen en de weg voor Jonk staat dan ook weer open.

 14. ?⚽️??

  Ik zou gaan voor Heitinga de rest van het seizoen met Bogarde als tweede man. In de tussentijd de weg vrijmaken voor een glorieuze terugkonst van Louis. Dat kan niet direct want er moeten dan heel wat zaken in de Arena etc worden aangepast om te zorgen dat hij overal kan komen.

 15. Joep

  Ik ben nog steeds verrast door het ontslag van Keizer en de rest. Een tijdje geleden al aangegeven Keizer ruilen voor Bosz. We gaan het zien wie er naar voren wordt geschoven

 16. Mijn Club

  Grote schoonmaak … misschien dat ik nu weer een keer voetbal ga kijken. Heb dit seizoen alleen de uitslagen bekeken, na het drama Nouri. Had er gewoon genoeg, mede door de slechte en idd zeer wisselende resultaten.
  Nu naast de trainer (gelukkig) ook Bergkamp (heb zijn inbreng en nut nooit ingezien) en Spijkerman (tja, meeloper, lijkt me) weg zijn, kunnen we weer vooruit gaan kijken. Ik hoop op Koeman, vooral omdat hij wel de nodige ervaring heeft en inmiddels wel weet wat er nodig is om succes te gaan hebben. Voordeel is dat we inmiddels WEL de portemonnee trekken. Gelukkig maar.
  De Boer hoop ik toch echt niet. Bosz zou wel kunnen (2e optie). Onder zijn leiding speelden we tenminste mooi voetbal en hadden we BIJNA resultaat.

  1. De Nees

   Ja Club blijft toch kriebelen. Was na Utrecht ook helemaal klaar, maar ‘s zien wat dit gatr brengen, het is i.e.g. nooit saai bij Ajax ook als er een keer niets gebeurt.

 17. Rensenbrink

  Bosz had Klaassen en Sanchez. Die maakten het verschil. Ik zie het niet zitten. Vh Schip, die wel. Lekker no nonsens mokummer. We gaan het zien komen weekend of Zyech loskomt van het Keizer juk.

  1. dickst14

   Ik zie Ziyech al zoveel wedstrijden verbaasd achterom kijken als hij af gaat jagen en hij de enige blijkt te zijn. Gisteren ook de reden vd uitschakeling.

   1. Litmanen

    Volgens mij keek hij ook achterom toen hij een penalty moest nemen.
    Je moet je beter informeren, dan weet je dat hij onderweg is naar de uitgang.

   2. Charka53

    Ziyech is graag in beeld dus gaat hij lekker rennen als enige dus zeker op tv is hij de enige in beeld ?

 18. Toppertje

  Ik weet het niet. Vond het spel de laatste weken een verbetering. Daarnaast zijn velen wel heel makkelijk over de gevolgen van Nouri en alles rond het vertrek van Sanchez heengestapt. Aan de andere kant moet er bij Ajax gewoon gepresteerd worden en mag je met dit materiaal niet voor de winterstop voor bijna alle prijzen uitgeschakeld zijn. Hoe lang wacht je met ingrijpen? In ieder geval is het niet beperkt gebleven tot Keizer. Dat geeft een duidelijke keuze aan. Reiziger en Bogarde kunnen m.i. alleen een zeer korte termijn oplossing zijn. Ze zijn nog meer onervaren. Daarnaast moet een groep ook weer wennen aan een nieuwe trainer en zijn visie. Als deze niet Bosz is. Die tijd kunnen we ons bij de start van een nieuw seizoen niet permiteren. Ik hoop nu dan maar op een snelle rentree van Bosz en Jonk maar overtuigd ben ik allerminst.

 19. ajaxpers

  Frank de Boer is de beste kadidaat die aan alle eisen voldoet. Geen kakkerlakken meer bij Ajax

  1. Mijn Club

   Frank, aub echt niet. Dan krijgen we dat angsthazen tikkie breed, tikkie terug voetbal weer met 1 spits die op een enorm eiland loopt.
   Van Gaal ? Bosz ? Koeman. Eén van deze drie aub

   1. Litmanen

    Van Gaal kan echt niet in de JCA. Ik vind Frank wel een optie.
    Hij mocht destijds niets kopen. Er is nu een heel andere selectie.

    1. EugAjax

     Litmanen ik geef toe het zou wel heeeel curieus zijn. Arena officieel naar Johan Cruijff Arena benoemd in de eerste thuiswedstrijd na winterstop tegen Feyenoord met de nieuwe trainer Louis van Gaal…….
     Heb je wel meteen de meest succesvolle speler van de club en een van de meest succesvolle trainers van de club samengebracht…..hoe meer ik erover nadenk poeh erg pikant.

 20. ?⚽️??

  Misschien dat EugAjax eens zijn gedachte kan laten gaan over wat er zou gebeuren als we Bosz als trainer terug krijgen, hierna zijn overdenking bij een terugkeer van Frank. Mogelijk zelfs zijn gedachtengang over wat er allemaal zou gebeuren als ons verradertje van Gaal binnen zou lopen. Waarom ik dat vraag? Ik slaap nogal beroerd de laatste tijd, dus voor het slapen gaan saaie slaapverwekkende stukken lezen gaat misschien helpen.

  1. Litmanen

   Dat slechte slapen geloof ik wel. Ik zou ook niet naast mijn schoonmoeder willen liggen….

   1. ?⚽️??

    Weet je Litmanen, super grote lul dat je bent, gestoorde idioot, mijn schoonmoeder is na een lang en ernstig ziekbed overleden en gecremeerd. Dus achterlijke idioot dat je bent, als je haar weer noemt besef dat eens met je bekrompen kuiken hersentje. Ik zou je dolgraag keihard uit je rolstoel willen schoppen. Noem tijd en plaats en ik ben er.

    1. dickst14

     Als jij hem eruit schopt dan schop ik hem er weer in. Zouden we een hele dag kunnen doen.

    2. De seijs

     Zo abje burn-out ga je weer dreigen! Jij spreekt wat af hier ?? alleen kom jij nooit. Volgens mij ben jij aan je bed gekluisterd! Veel blabla maar als het er op aankomt dan ben jij er niet. Dus volgende keer niet zo stoer doen abje. Want voor dat jij je bed uit komt zit je luier vol! ????????wat een trutje ben jij toch ???

 21. JohnDoe77

  Ach, ook hier komen we weer sterker uit! Denk dat Laudrup wel interessant kan zijn. Die wilde Overmars in de zomer al aanstellen, maar toen vonden Bergkamp en Sar dat Keizer het moest worden. Rara wie we vergeten zijn bij deze schoonmaakv

  1. ?⚽️??

   Google even op “Laudrup Ajax Belastingdienst” en je snapt dat Laudrup nooit zal komen. Of het was een rookgordijntje van Overmars of hij was niet op de hoogte. In beide gevallen een slechte actie.

 22. Vak 120

  Nu ziyech in de winter verkopen en een fatsoenlijke speler voor terug halen! De rest fit worden en we hebben een leuk ploegje staan!

 23. JohnDoe77

  Van Gaal is op zich prima, maar na zijn actie contra JC zie ik hem liever niet. Bosz is te kort geleden. Dan zal Sar ook weg moeten (als ik dan toch mag kiezen…). Dat hij een kakkerlak is/was doet er niet toe; hij heeft vorig jaar 100% inzet getoont voor Ajax dus dat sentimentele gedoe… Koeman zou top zijn, maar vrees dat die elders meer geld kan pakken en op die “passerende trein” zal stappen. Laudrup zou top zijn! En anders een zak geld voor Dikkie, hahahaha!

 24. Widi

  Ik merk dat ik veel beter weet wie ik niet wil: Van Gaal, FdB, Jans, Advocaat, Blind. Maar wie dan wel? Ik hoop dat Mark ons allemaal verrast met een geweldige trainer waar niemand aan gedacht heeft.

 25. Johan

  Wat een chaos en paniek! Van de Sar en Overmars neem jullie verantwoordelijkheid, ons cluppie is aan de goden overgeleverd, geen visie, geen beleid! Stuurloos!
  We hebben een bestuurder nodig met ervaring, die kan omgaan met de RvC, raad van toezicht, Technische staf, aandeelhouders, ledenraad en ga zo maar door……….
  Wat een klotezooi……ik laat eerst m’n emoties de vrije loop voordat ik iets zinnigs kan schrijven. Kutzooi!

 26. -buitenkantje rechts-

  Anti trainers en vroeger anti-voetballers Reiziger en Bogarde.. Vre-se-lijk!! Wat een armoe als je deze twee naar voren schuift..

   1. -buitenkantje rechts-

    Begrijp je teleurstelling over Dennis Eug.. Bergkamp als voetballer een kunstenaar, maar als bestuurder of yrainer heb ik hem niet hoog zitten.. Hij heeft nog mooit een team getraind of is verantwoordelijk geweest op een functie waar resultaten behaald moesten worden en waar je op afgerekend kon worden. Vind hetviemand die achter gesloten deuren wel altijd meepraat, maar nergens verantwoording voor draagt. Bovendien heeft hij de eerste regel van management nog niet begrepen.. In je team moet je nooit met vriendjes werken, maar met mensen uit diverse diciplines en met verschillende inzichten.. Ik wil bv altijd een criticaster in mijn team.. Waarom? Die houdt je scherp en remt je soms af waar je te snel bent..laat je ook de keerzijde zien.. Vind het in de voetballerij soms net een kleuterspeelzaal.. Vriendjes zoeken elkaar op en gaan in hun eigen speelhoek zitten.. Amateurisme bij grote namen is meer regel dan uitzondering in de voetballerij..

    1. EugAjax

     Weet ik BR van je. Klopt wel wat je zegt over vriendjes in voetballerij. Dat is algemeen bekend. Zelfs of juist Johan deed dat ook altijd. Ikzelf heb net als jij in echte leven juist de tegenpolen met specifieke kwaliteiten liefst naast me.
     Dat houd je scherp en geeft veel mooie en nieuwe inzichten.
     Overigens ben ik het niet eens met je over dat Bergkamp geen verantwoording heeft gedragen. Ergo vandaag is hij juist verantwoordelijk gehouden voor de puinhoop in de ogen van Sar en Overmars.
     Maar hey zoveel tegenstand voor Dennis, ik zal het wsl verkeerd zien. Het is mijn blind spot zal maar zeggen. Ik ben nou eenmaal super pro echte Ajacieden.
     De echte iconen zeg maar.

     1. EugAjax

      Hahahaha ja die vind ik heel goed haha??, ik ‘hou’ ook wel klein beetje van ze ???. Overigens BR heeft gelijk er word weer een vriendje aangesteld als trainer. Ik las ergens dat je je afvroeg of je nu voor duo Ten Hag Schreuder alles overgoop moet gooien nu. Ik vraag me dat ook sterk af

     2. Indojood

      Waarom dan alles verdraaien wat Cruijff beweert, als je jezelf zo pro echte Ajacieden vindt.

     3. EugAjax

      Indojood, dit is echt veel tekort door de bocht man. Cruijff heeft in verleden genoeg conflicten gehad met veel mensen binnen Ajax. Van Basten, Keizer (Piet), Bergkamp, Van Gaal om in mijn ogen de belangeijkste te noemen. Er zijn er veel meer natuurlijk. Crujff staat daar natuurlijk tussen. Ik verdraai niet alles. Dat maak jij ervan. Zie ander topic in een zojuist gegeven uitleg. Daar haal ik juist een quote aan van Johan zoals het moet zijn in een voetbalclub en dan is het weer onzin volgens jou……
      Ik ben pro al die echte Ajacieden. Zeker de op en top. Conflicten tussen die personen ja daar vind ik wel wat van, maar dat neemt mijn gevoel voor die mannen niet weg. Al deze Ajacieden hebben mij ergens in het leven heel veel plezier bezorgd vnl door en of hun voetbalkwaliteiten en of coacing kwaliteiten.

      Die iconen staan allemaal waar Ajax voor staat wat mij betreft met ja iedereen zijn eigen invulling op details, die o zo belangrijk kunnen zijn. En dus niet alleen Johan staat voor Ajax.
      In mijn beleving.

    2. Widi

     Er zijn ook veel te veel ex voetballers die trainer zijn geworden omdat ze niets anders konden. We moeten naar trainers die dat geworden zijn uit overtuiging. Talenten. Toppers. Geen baantjeszoekers meer. Voorbeeld: Heitinga

  1. Widi

   Het zegt heel veel over wat er aan trainers rondloopt bij Ajax. Dat moet echt beter. Ook in de jeugd.

   1. EugAjax

    Eens Widi en iedereen maar denken dat het allemaal Dennis zijn vriendjes waren. Nee hoor die van Sar/Overmars combo…….Dennis heeft even gezegd in ‘nette’ bewoordingen hoe hij over ze dacht! Maar goed na regen komt zonneschijn hopelijk dus voor Ajax ook word interessant om alles weer te volgen. Zo heeft elk nadeel zijn voordeel

    1. ?⚽️??

     Weer aan het verdraaien Eug. Triest hoor. Kijk vd Sar mag ook weg en Overmars aan het einde van ditcseizoen maar Bergkamp is de grootste kwade genius. Ik stel die gelijk aan van Gaal ….. verrader van Johan. Maar blijf gewoon in je ongelijk geloven. Zou alleen prettig zijn als je het voor jezelf zou houden ipv het hier te gaan roeptoeteren.

 27. Indojood

  Alle bespiegelingen ten spijt, ik hoop (maar ik zie het niet) dat we ons realiseren dat de chaos waarin we maar niet uit lijken te komen, mede haar oorsprong heeft in 2015. Even ter herinnering en al vaker door mij aangehaald. Problemen van toen niet of verkeerd opgelost, met als absolute dieptepunten het ontslag van Jonk en het vertrek van Cruijff die vervolgens niet meer met Ajax geassocieerd wilde worden. Met verdriet en pijn in het hart gestorven, verlaten door Ajax en door veel supporters die doodleuk de verraders van Cruijff zijn blijven steunen en dit vandaag de dag nog steeds doen.

  Zonag weer naar het JCS (ook zo’n schandelijk verhaal aan het worden) en de spelers naar de overwinning schreeuwen.

  1. ?⚽️??

   Zo erg dat mensen Bergkamp blijven steunen uit naam van Johan. Zondag hopen op een mooie afsluit8ng van het eerste deel van het seizoen. Ja Veltmanen, ik zit op de tribune. Jij voor je kijkdoos.

 28. ?⚽️??

  Trio Bosz Jonk en Jordi. Goud voor Ajax. Vast contract voor 5 jaar ongeacht resultaten in eerste twee jaar. Vanaf derde jaar minimaal goede resultaten EL maar bovenal …… vanaf 2018 lachende gezichten op de tribune.

 29. Widi

  Ik hoop dat niemand, welke trainer dan ook, een contract voor 5 jaar gaat krijgen. Het zal maar eens niet werken. Dan moet je veel jaren afkopen.

  1. ?⚽️??

   Daarom staat er: vanaf derde jaar goede resultaten EL. Scheelt afkoopsom als dat niet gehaald wordt. Gewoon goede duidelijke afspraken vastleggen.

 30. AFCA my World

  Behalve de Boer kan ik mij in de andere namen wel vinden,maar zie het liefst Bosz terugkomen ! ⚽️

Comments are closed.