There are no ads, please add some


Van Loen: ‘Het zou mij niet verbazen als hij voorlopig uit beeld is’

Oud-voetballer John van Loen is momenteel werkzaam als rapporteur voor De Telegraaf waarbij hij de spelers van Ajax en AZ een cijfer mocht geven voor hun optreden van afgelopen zondag. Met name Deyoviasio Zeefuik en scheidsrechter Danny Makkelie scoren een dikke onvoldoende bij Van Loen.

‘Deyoviasio Zeefuik was echt de zwakste speler op het veld waarbij hij een penalty veroorzaakte, geel kreeg en zeer kwetsbaar was in de verdediging. Dat Keizer hem in de rust wisselde was normaal en het zou mij niet verbazen als we hem de komende tijd niet meer zien in het eerste elftal van Ajax. Ik heb hem dan ook een 4,5 gegeven. Ik vond dat Danny Makkelie heel slecht floot en uiteindelijk ook een beslissende invloed had op het resultaat, want de penalty, waaruit Ajax op 1-2 kwam, vond ik geen strafschop. Huntelaar doet het slim, maar die jongen raakt hem nauwelijks aan. En in de eerste helft wordt Justin Kluivert tegen de boarding aan geslingerd, maar laat Makkelie gewoon doorspelen. Hij floot erg slecht en krijgt van mij dan ook een 4 voor zijn optreden’.

Bron: De Telegraaf


Gerelateerde posts

56 reacties

 1. JohnDoe77

  Zeefuik was zeker niet echt lekker bezig. Ik vond hem eerder ook maar matig invallen, dus zou mooi zijn als Orejula klaar is om de rol over te nemen! En die penalty voor Hunter was een slim versierde penalty, maar er waren daarvoor momenten genoeg geweest waar je over kunt twijfelen. Dik verdiend gewonnen!

  1. HURBIE

   Het is triest voor die jongen ,maar die gaat het niet maken bij AJAX
   Kan echt niet met een beetje druk omgaan
   Moet het op ren lager niveau gaan zoeken

   1. nick-afca95

    Jammer voor Zeefuik wel, is een leuke nuchtere jongen. Maar daar red je het niet mee in de voetballerij. Ik vond Orejuella overigens best redelijk spelen de tweede helft. Volgende wedstrijd kan Veltman weer rechtsback spelen. Hij is tactisch sterk en kan een redelijke voorzet geven. Jammer dat hij niet de snelste is waardood hij sommige fouten moet oplossen met iets doms. Tegen kleinere clubs gebeurd dat niet zo veel, maar door die eigenschap zou hij het in het buitenland waarschijnlijk niet redden.

    1. Emilio4Ajax

     Jammer voor Zeefuik…?? Heeft ie helemaal aan zichzelf te danken…vindt het eerder jammer voor Ajax en weer een bevestiging dat de opleiding het niet klaar speelt om een technisch en voetbalinteligente rechts- en links-back af te leveren voor Ajax 1… Falend beleid wat de aankoop van spelers weer rechtvaardigt… Zondemaar waar…❌❌❌❤️🍻😎

     1. Litmanen

      van Koen maakt zich volkomen belachelijk in zijn verhaal en punten.
      De spits van AZ krijgt zoveel punten dat hij in het elftal vd week staat.
      Huntelaar vond hij niet goed vanwege de versierde pingel.
      Schone viel tegen, 6,5.

      Ajax en AZ kregen allebei gemiddeld een 6,2.
      Voor de beste wedstrijd van de maand!

      Echt, die hele pagina is om je rot te lachen elke week.

      Hoe haal je het trouwens in je hoofd om een slechte ex-spits van 010 te sturen om Ajax te beoordelen.
      De Telesport redactie kun je niet serieus nemen met dit soort figuren.

     2. 🆎

      Ach, er zijn ook mensen op het forum die we niet serieus nemen he Veltmanen en nee Veltmanen, daar bedoel ik mijzelf mee. Dat “grapje” vervalt dus.

     3. De seijs

      Die abje burn-out kan alleen maar liegen en bedriegen. Die neemt toch niemand serieus! Wat een gek joh.

     4. Jimmy1971

      Klopt , van Loen spoort niet of is bevooroordeeld , behalve Zeefuik kreeg iedereen veels te lage punten na zo’n wedstrijd !!
      De wedstrijd tegen Excelsior kreeg iedereen zelfs hogere punten ! Loen was een beperkte voetballer maar is een waardeloze analist ..

 2. Charka53

  Begrijpelijk hoor de vorige wedstrijd was het mijn ook opgevallen dat hij zich veel te veel wil.bewijzen en is erg onzeker .

 3. Ajax 1

  Zo slecht vond ik zeefuik ook weer niet. Penalty was dom, maar vond dat hij een aantal keer in de problemen gebracht werd door anderen (schone, f de jong), dus ook niet alles hem aan te rekenen.

  1. Bakkie

   Klopt, maar tegen Twente zag hij er ook helemaal niet goed uit bij de 2-2 van Twente (veroorzaakt hij ook een penalty) en later bij de 3-3 van Twente (verliest hij een kopduel, waarbij hij niet eens mee springt)
   Van mij mag Orejuela zijn kans krijgen

   1. Ajax 1

    Tegen twente vond ik hem inderdaad minder dan tegen az. Orejuela kan ik niet goed inschatten, maar rechtsback is wel de positie met de minste opties dat is duidelijk. Links heb je viergever, sinky, wober en dijks. De laatste minste, de andere 3 prima.

    1. Bakkie

     Eens, maar van mij mag er ook nog wel een echte linksback bij komen hoor! Viergever (wiens contract dit seizoen afloopt) en Wober vind ik meer centrale verdedigers. Lees net dat er waarschijnlijk een Argentijnse linksback van 25 gehaald gaat worden: Tagliafico. Klinkt als een topdeal

    2. Bakkie

     Eens, maar van mij mag er ook nog wel een echte linksback bij komen hoor! Viergever (wiens contract dit seizoen afloopt) en Wober vind ik meer centrale verdedigers. Lees net dat er waarschijnlijk een Argentijnse linksback van 25 gehaald gaat worden: Tagliafico. Lijkt mij een goeie aankoop!

    3. Litmanen

     Nog minder dan tegen AZ? Niet mogelijk.
     Of het de zenuwen waren? Denk het niet, ook in Jong is hij geen hoogvlieger.
     Hij was zondag na een.kwartier al rijp voor vervanging. Zelfs de aangooi van Onana over twintig meter kreeg hij tegen zijn hakken.

     Hij mist echt kwaliteit. Alleen van Loen is de laatste die mag oordelen.

 4. ajaxpers

  Who the fuck is Van Loen en dat cijfer mag hij in het gat stoppen van de krant die in wo2 met de Nazi’s samen werkte. Je mag best als nieuwe speler fouten maken en daae leer je het meeste van

  1. De Nees

   Ervaring opdoen is goed, maar niet ten koste van puntverlies. Je speelt voor de titel of belangrijke europese wedstrijden, de belangen zijn te groot. Daar moet je als staf maar beter je huiswerk op doen, hoe en wanneer je jonkies ervaring laat opdoen. Leg de schuld meer bij staf en begeleiding dan bij een speler die duidelijk nog niet aan toe is. Onder het mom ‘ervaring opdoen’ moet alles maar ok gevonden worden?

   1. Litmanen

    Was niet zijn eerste wedstrijd in het eerste. Volgens mij speelde hij zelfs in de EC finale mee.

 5. Dagrump

  Heb een aantal goede dingen van Zeefuik maar ook een hele hoop verkeerde dingen gezien! Zeefuik komt net kijken en van fouten leert hij, als het ons maar niet de kop kost in een wedstrijd De scheids was echt slecht !!

 6. De seijs

  Zeefuik was niet best. Denk ook dat we die effe niet meer zien. En wat betreft Klaas-jan Hunterlaar, dat was een zuivere pingel. Eerst wordt hij met 2 armen omarmt. Waardoor hij niet kon gaan waar hij wilde gaan. Dat is al een overtreding. Dus penalty. En dan zwaait de speler van az nog hinderlijk met zijn arm om Klaas-jan. Dus 2x een overtreding in de 16. Dus terecht een penalty. En kijk dat Klaas-jan dan makkelijk en slim neer gaat ja dat is gewoon heel slim.

 7. Iamsterdam2015

  Beetje kortzichtig om die jongen af te schrijven na 1 slecht pot. Ok ok hij was zeker niet goed gister dat ben ik met van Loen eens maar kom op. De eerdere wedstrijden was hij zeker geen drama toch? En jandir jongen moet nog veel leren maar wil niet zeggen dat het niveau voor hem te hoog is. Komt vast goed! Ik bedoel als je Dolberg…. o nee daar mocht ik van de guru niets negatiefs meer over zeggen… laat maar.

 8. dennis78

  dat zeefuik niet sterk was. is duidelijk, maar hoe vaak heeft onze vetrouwde veltman ons al laten zitten.!? zeefuik heeft pas 2 wedstrijden mee mogen doen. laten we niet te snel oordelen. het is helaas geen Sanchez.

  1. Litmanen

   Zeefuik heeft geen Ajax1 niveau.
   Maar van Loen is de laatste die daar wat over mag zeggen.

 9. Widi

  Omdat van Loen iets zegt, is het nog niet zo. Aan de andere kant: hij weet uit ervaring hoe het is om niet goed genoeg te zijn voor Ajax. Volgens mij de lekijkste speler die we ooit onder contract hadden.

   1. Widi

    Kwestie van smaak dan. Ik zit al ruim een half uur te denken aan een speler die lelijker is dan van Loen. Maar ik vind er geen.

    1. Ajax 1

     Lelijk maakt me niet zoveel uit. Maar een lantaarnpaal heeft een beter balaanname dan john v loen, dus dan mag je inderdaad geen cijfers geven aan anderen 😁

 10. Indojood

  Leuk van de redactie om dit artikel te plaatsen. De reacties zijn, zoals verwacht, voorspelbaar en primitief.

   1. Indojood

    Haha, zit je nog steeds dwars dat ik een keer wat over je Dolberg-obsessie zei. Heb er één keer wat van gezegd weken geleden maar ik zie dat je er elke week nog aan refereert.

    1. Litmanen

     Fijn om te lezen dat Indioot het eens is met vLoen.
     Weten we meteen op welk niveau hij denkt.
     Beetje primitief dus.

     Als een doorsnee Ajacied dat stukje leest gaat hij over zijn nek, maar Indioot vindt dat primitief.

     Interessant.

    2. Iamsterdam2015

     Huh?!?! Je denkt toch niet echt dat ik daar wakker van lig?!?! Zou je toch echt even wat vroeger moeten opstaan kerel!!!

 11. Creepy Widi

  Mensen zijn overduidelijk jaloers op van Loen omdat een aantal op laag niveau zijn blijven ballen (en daarmee vervolgens ongelooflijk dom mee proberen te pronken) en die gekke van Loen meer heeft bereikt. De kift heet dat 😉

 12. -buitenkantje rechts-

  Zeefuik is een prima verdediger.. Vond het zwak dat hij afgrekend werd op een zeer ongelukkige handsbal.. Knap dat Makkelie dat zag trouwens.. Was er na 3 herhalingen nog niet zeker van. Deed in de wedstrijd een laar knappe verdedigende acties. Hij wilde in zijn jeugdige enthousiasme te veel doen.

  1. EugAjax

   Eens BR, so wie so apart dat een jeugdspeler al meteen na een wat mindere beurt meteen op strafbankje moet al zou hij er niks van kunnen. Ik zie wel wat in die jongen. Overigens die Orejuela viel redelijk goed in gezien de eerdere analyses die ik over deze jongen heb gelezen. En de volgende ZA back komt er aan Tagliafico als linksback van Indepediente.

   1. Litmanen

    Ik vind die nieuwe jongen een echte aanwinst.
    Zeefuik was/is ook in Jong geen hoogvlieger.
    Kan me voorstellen dat Ajax backs in het buitenland zoekt want ook op links zitten we krap.

    1. dickst14

     Zeefuik was slecht, maar we zijn
     er aan gewend dat onze rechtsback elke week de slechtste is. Dus niets nieuws.

 13. AFCA my World

  Hij legt de vinger op de zere plek,Ajax heeft geen aanstormende verdedigers in de jeugd ! ⚽️

 14. Zlatan4ever

  Zeefuik is gewoon niet goed genoeg voor Ajax1. Als je een kenner bent zie je dat hij onzeker voetbal onderdrukt met branie buiten het veld. Hij vind zich zelf erg goed en zegt daarnaast dat hij er klaar voor is……waarvoor ?

 15. Peter kopsterk

  Kan niet snappen wat keizer in hem ziet. Zo wild en onbesuisd. Hoop dat Orejula een kans krijgt

 16. david1984

  jammer voor zeefuik maar het ga best goedkomen met hem en wat betreft die scheidsrechter deze man hoort helemaal niet thuis op het veld wat een drama net als higler ook een drama voor het voetbal

Reageren is niet mogelijk.