‘Ajax legt bod van vier miljoen neer voor linksback Tagliafico’

Ajax heeft een bod van vier miljoen uitgebracht op de 25-jarige Argentijnse vleugelverdediger Nicolás Tagliafico, zo weet Voetbal International te melden. Tagliafico moet de nieuwe linksback worden en moet Ajax in januari komen versterken. Scout Henk Veldmate heeft de speler meerdere malen bekeken en heeft een positief advies afgegeven aan de clubleiding van Ajax. Tagliafico, die ook in het centrum van de verdediging kan spelen, speelde in het seizoen 2012-2013 voor Real Murcia, maar zijn verblijf in Europa bleef beperkt tot een seizoen. Sinds 2015 staat hij onder contract bij de Argentijnse topclub Independiente, dat destijds bijna drie miljoen euro voor hem betaalde aan Banfield. De speler heeft inmiddels laten weten open te staan voor een vertrek naar Europa.

Related posts

100 Comments

  1. -buitenkantje rechts-

   Oh..waarom vind je dat top? Ken je de speler? Is hij beter dan Wöber, Viergever, Sinkgraven en Dankerlui? Vind je niet dat we genoeg spelers op deze positie hebben?

   1. Widi

    Het is wel zo dat Sinkgraven steeds geblesseerd is. Viergever is over een half jaar weg. Dankerlui staat in de pikorde achter Dijks. En Wöber is ook geblesseerd. Was toch wel fijn geweest als we Dijks niet hadden hoeven op te stellen de afgelopen week. Ik ken deze speler niet. Maar een linksbenige verdediger erbij tussen de 25 en 30 jaar is verdedigbaar.

    1. Litmanen

     Eens Widi, Wober is denk ik de man naast De Ligt.
     Je hebt straks dus naast Sinkgraven iemand extra nodig.
     Bovendien vind ik zijn leeftijd heel gunstig. Niet iemand die snel weer weggekocht wordt.

   2. De seijs

    Viergever gaat waarschijnlijk weg. Sinkgraven is niks , en veel geblesseerd. Dankerlui is het nog zeker niet. Zijn 3 spelers in de -. Dus zeker nodig!

     1. De seijs

      Omdat hij totaal niet kan verdedigen. Dat ziet een blind paard nog wel. op het middenveld kan hij redelijk uit ten voeten. Daar is hij ook voor gehaald!

     2. Marc Overdwars

      Gelukkig ben ik geen blind paard, en Bosz en Keizer ook niet. In een 4-3-3 systeem is het een hele slimme verdediger.
      Versterking op zijn plek is wel zeker raadzaam

   3. Jimmy1971

    Er moet wel iets gebeuren op die positie , dus al hij direct inzetbaar is prima !
    Nu zijn er blessures en is er sowieso te weinig (sterke) concurrentie in de achterhoede , en na dit seizoen is Viergever weg !

     1. De seijs

      Indojood de nieuwe abje burn-out! Zieke en zuigen als hij het niet met een ander eens is!!!!

     2. De seijs

      ???zelfde laken en pak. Als je op je fouten gewezen wordt br. Dan ga je zuigen en liegen en bedriegen. De ware aard komt dan toch boven bij je drijven! ?

     3. -buitenkantje rechts-

      Oh??? Waar word ik op fouten gewezen Lorre? En waar lieg en bedrieg ik? Je bent forumvulling.. Weet je eat zevdoen om een pappagaai stil te krijgen? Leggen ze een doek over de kooi.. Zouden ze met jou ook moeten doen..
      Nu maar weer even afwachten Lorre tot iemand anders reageert die je dan weer kunt napraten.. Je bent een lege huls en een pappagaai. En achterbaks door bv iedere keer aan te sluiten als Widi AB aanpakt..
      Lorre is je nieuwe nick..wen er maar aan..

     4. De seijs

      Niet zenuwachtig worden want dan ga je dingen verkeerd tikken! En denk maar aan Zeefuik ook zo wereld speler volgens jou. Zuigen en geniepig doen daar ben je goed in. Br je ware aard komt tenslotte toch boven drijven. wereld van verschil met een half jaar geleden. Jammer

     5. Indojood

      Ben het met BR’s kwalificatie eens. Verstand van Ajax en voetbal heb je niet dus lul je maar iedereen na als een papegaai. Verder vind je Cruijff een NSB-er. Kortom, je bent een enorme domme lul.

     6. De seijs

      Indojood dat heb ik nooit zo gezegd! Maar je wilt gelijk hebben dus dan doe je dat op deze manier. Maar ja waar kom je ook al weer vandaan!

  2. paulvos

   Ik ken de speler niet, maar ‘n extra verdediger is zeker nodig, hoop dat Veldmate het goed heeft gezien in deze.

    1. HURBIE

     Verdedigers kan je nooit genoeg hebben ,dus haal ze allemaal maar uit het buitenland
     Ze vallen toch niet op in Amsterdam

  3. nick-afca95

   Vrij korte (175) maar snelle linksback die in een klap een van de betsre spelers van Ajax zou worden. Aanvallend niet de beste maar verdedigend ijzer sterk. Enkele Italiaanse, Duitse en Spaanse clubs zijn ook in hem geintereseerd. Afgelopen zomer wilde PSV hem ook halen, maar de deal ketste af door de salaris eisen van de speler. Als Ajax deze speler weet binnen te halen zou dat razend knap zijn. Deze back kan zich meten met de subtob backs in europa. En door zijn aflopende contract is 4 miljoen helemaal geen gek bod. Ik ben benieuwd

    1. nick-afca95

     Haha geen dank. Hij zou, potentieel, de beste back in de eredivisie worden. Maar het gebeurd natuurlijk ook regelmatig dat een speler die bij een redelijke club fantastisch presteerd, bij een andere club er geen reet van kan. Het lijkt een topaankoop te zijn maar het is natuurlijk afwachten hoe hij het doet bij ons.

     1. Bakkie

      Zekerheid heb je nooit. Maar met de Argentijnse mentaliteit zit het meestal wel goed, vooral bij verdedigers. En volgens mij heeft hij ook een interland achter zijn naam staan, dat zegt ook wel wat

     2. Bakkie

      Na wat speuren (het is vandaag rustig op
      werk ?) blijkt dat zijn debuut een half jaar geleden was, toen ze met 1-0 van Brazilie wonnen. Toch niet verkeerd om met jongens als Higuain, Messi en Di Maria op het veld te staan!

     3. Finidi

      Kijk, hier krijg ik nou een kerstgevoel van! Nu nog een rechtsback erbij die er zo nu en dan es flink kan inkleunen zonder gelijk domme kaarten te halen! Zo eentje die je met een lach op zen muil doormiddenschopt alla Wimpie Suurbier !

 1. a.p.

  ik hoop dat hij wel snel kan voetballen en niet eerst een halfjaar op de tribune moet zitten om te wennen aan . 1 het weer, 2 de taal, 3 de medespelers , 4 de Nederlandse mentaliteit en 5 onze Amsterdamse spontaniteit. Toch ..je bent welkom! en maak er wat van.

  1. Charka53

   Inderdaad ap dat kan weer een probleem worden en laten we maar hopen dat hij zijn moeder mee neemt dan hebben we al een probleem opgelost.

 2. Iamsterdam2015

  Precies BR. Wederom een back!! Eerst haddrn we 233 middenvelders waarvan er 134 noodgedwongen moesten afvallen en nu zitten we straks met al die backs waarvan we niet eens weten of ze überhaubt weg gaan. Liever een centrale verdediger er bij want daar is de spoeling dun. Maar ja…..

  1. Bakkie

   @Iamsterdam2015:
   Volgens mij hebben we in de hele selectie maar 1 echte back en dat is Orejuela. De rest is of middenvelder of centrale verdediger!

 3. Creepy Widi

  Veldmate weer he ?? sanchez was een leuke start, daarna neemt hij Ajax gewoon in de zeik als dank voor wat Ajax hem geflikt heeft. Daarnaast ……. waarom niet. 25 jaar en geen enkele Europese club heeft hem gespot. Moet een topper zijn. Denk leuke youtube beelden. Klasse bestuur. Top.

  1. Widi

   Je bent niet op de hoogte. Hij heeft al een jaar in Spanje gespeeld. Hij is dus wel degelijk door minstens 1 Europese club gespot. Dat hij maar een jaar bij Murcia is gebleven, baart wat zorgen. Maar je bent weer negatief op basis van onwetendheid. Weer. De zoveelste keer. Niemand zit op jouw frustraties te wachten. Ga morgen lekker veel daklozenkrantjes verkopen. En koop een paar halve liters van dat goedkope bier. Drink jezelf van de wereld. Lekker rustig hier.

    1. Bakkie

     Zie mijn post hierboven. In juni 2017 gedebuteerd voor het Argentijnse elftal, ze wonnen toen van Brazilie.
     Misschien jezelf ook iets beter inlezen voordat je dit forum weer vervuilt met je negatieve diarree

 4. Kingkong

  Word zo langzamerhand gek van die lul verhalen als je alles moet geloven worden er per jaar 4 elftallen gekocht.

 5. Zlatan4ever

  Eigenlijk weet je van te voren dat dit soort aankopen niet zinvol zijn.Zie hoe het met Sanchez gegaan is,ben je top bij Ajax speelt Tagliafico in no-time in de engelse of spaanse competie.
  (verdiend Ajax wel weer miljoenen,maar die geven ze of niet of verkeerd uit),zo niet word het de zoveelste miskoop uit het buitenland.

  1. Litmanen

   Door al die buitenlandse miskopen is Ajax nu vele tientallen miljoenen verder.

   Ik ken geen enkele club waar elke aankoop bingo is. Jij blijkbaar wel.

   Als je ziet wat wij aan backs hebben, dan zie je wat er zondag gebeurt, vierde keus op links en vierde keus op rechts.
   Als je echt een stap wilt maken moet je naar een redelijk gelijke dubbele bezetting. En we hebben ze niet in huis….

   1. Bakkie

    Eens. Met Neres hebben we de volgende “bingo” al in huis. Die gaat over anderhalf jaar ook voor 30 miljoen weg. Opleiden is leuk, maar je moet ook mee met de tijd en durven investeren.
    AS Monaco is hier een goed voorbeeld van. Die weten ook dat ze de absolute toppers zoals Mbappe niet kunnen behouden, maar kunnen door een groter salarishuis inmiddels wel talenten halen van 30 miljoen, zoals Youri Tielemans bijvoorbeeld

 6. -buitenkantje rechts-

  Nog even een laatste reactie..
  Je hebt Viergever, Wöber, Sinkgraven, Dankerlui e; met Dijks 5 spelers voor dezelfde positie.. Waarbij je naast de Ligt ook Veltman, Wöber en Viergever centraal achterin kunt zetten.. Dit terwijl we nu ook zo lovend zijn over de oplossing met F de Jong als libero. Dat er nu drie van de vijf spelrs op de linksbackpositie geblesseerd zijn komt eens in de honderd jaar voor en rechtvaardigt niet een aankoop op advies van Veldmate..
  Rechts achterin hebben we Veltman, Orejuela en Zeefuik.. We hebben prima middenvelders en voldoende aanvallers. We hebben dus helemaal geen aankoop nodig! Logischer zou zijn om Viergever een nieuw contract te geven en ons af te vragen waarom we geen kwalitatief goede back kunnen opleiden..
  Dit terwijl we van die “uitstekende” coaches hebben rondlopen die zelf verdediger zijn geweest.
  Na Eiting blijft het een tijd stil schreef Widi die ik hierin vertrouw. Dit is denk ik de kern van het probleem.. We moeten beter en meer opleiden.. Jonk zal niet meer terug komen denk ik, maar bv een Rutten zou een goeie zijn om de opleding van Ajax onder handen te nemen. In Adam en omgeving loopt voldoende tallent.. scouten en opleiden en alleen kopen als je 100% zker bent dat het een pareltje is die direct meerwaarde heeft.

  1. De seijs

   Slecht verhaal! Sinkgraven is van glas kan je niet opbouwen. Dankerlui is er nog niet afwachten of hij het wel aan kan. Komt uit jong en jij zegt br dat daar geen toppers bij zitten. Dat vertel jij constant hier!Ook Dijks vind jij helemaal niks! Veltman vind jij ook niks! Viergever wordt waarschijnlijk verkocht of mag voor niets weg. Blijft alleen Wober over! Zeefuik voldoet ook nog niet is afwachten of hij het gaat redden. Dus kopen is zeker nodig.

   1. ??⚽️?

    Lees het stukje van br nu nog eens rustig. Laat het inwerken en kijk dan of je tot dezelfde conclusie komt. Nu is het duidelijk dat je de essentie van het verhaal van br totaal mist.

    1. Indojood

     Ook altijd apart dat mensen die schreeuwen om inhoudelijke discussies zich afzijdig houden als ze op goede voet staan met beide personen. Forum zit vol met bangerikjes.

     1. ??⚽️?

      Anonieme bangerikjes ook nog eens. Je kan het op sommige punten enorm oneens met iemand zijn die waarmee je verder hetzelfde gedachtengoed deelt. Niks mis mee. Waarheid zeggen en daarna virueel biertje pakken. Er zijn er ook waar je gewoon standaard een hekel aan hebt. In het echte leven ook zo. Creepie en sneaky gedrag hou ik niet van.

     2. Widi

      Seijs wijzen op zijn ongelijk is net zo zinvol als verwachten dat ? een keer positief reageert. Ik pas dus.

  2. nick-afca95

   Ik heb me zoala boven te lezen iets verdiept in de speler. Met in het achterhoofd houdend dat Dankerlui (nog) niet voldoet, Viergever weg gaat, Sinkgraven vaak gebleseerd is en Wöber een centrale verdediger is, is een echta versterking niet onverstandig. Daarbij is Frenkie gewoon een middenvelder, dat gaf hij zelf ook al aan. Tagliafico is gewoon echt een hele goeie speler die al wat bewezen heeft. Ik zie verder inderdaad geen posities die versterking nodig hebben, maar linksback is momenteel gwn de zwake schakel. Viergever een nieuw contract geven vind ik sowieso een goed plan, maar dat lost je linksback probleem niet op. En een geschikte speler opleiden lukt nou eenmaal njet altijd. Talent maak je niet, daar word je mee geboren. En als de geboren talentjes nou net geen linksback worden, moet je dus kopen. En je visie over scouten ben ik het niet helemaal mee eens. Dolberg, Frenkie, Neres en Onana zijn bijvoorbeeld allemaal gescout. Waren die in hun eerste maanden direvt inzetbaar? Volgensmij niet. En kijk wat voor toppers het zijn. En wanneer je intensief met scouting bezig bent kan het altijd gebeuren dat er een matige speler tussen zit. Maar het kan ook zijn dat je een wereldtopper in wording binnen haalt. Zoals Sanchez.

   1. ??⚽️?

    Van de vier die je noemt was het goed geweest als het drie Nederlanders waren en een buitenlander. De weegschaal is doorgeslagen naar de verkeerde kant. Zoals al eerder aangehaald: dit gaat ook ten koste van het Nederlands elftal.

    1. Widi

     Sluit jij jezelf even op met je eigen agenda. En bemoei je niet met inhoudelijke gesprekken. Nick verdiept zich erin. Het enige waar jij je in verdiept, is je opblaaspop.

     1. ??⚽️?

      Weet je creepy, jij hebt een signaaltje voor reacties. Staat uit bij mij, ik kijk gewoon lekker rond. Ik ga het jou wat lastiger maken. Reacties komen los van jou te staan. Moet je ff meer moeite doen. Succes.

     2. KBouter

      Widi…hier heeft AB natuurlijk veen punt, ook al is het mooi dat Nick zich ermee in verdiept.

  3. EugAjax

   BR, ik ben ook niet voor kopen om het kopen. En in eerste instantie denk ik ook dat LB goed bezet is. Kijk je beetje verder valt het toch wat tegen. Van de vijf die jij noemt is alleen Sinky wat mij betreft een goede. Wōber kan zeker maar is meer voor centraal. Viergever gaat niet verlengd worden en eerlijk gezegd vind ik die Argentijn ipv Viergever een verbetering, zie verhaal Nick. Prachtige analyse. Dijks moet en mag weg. Dankerlui is er nog niet.
   Meeste van bovenstaande bewegingen zijn in zomer te verwachten, maar we willen toch dat Ajax vroeg anticipeert.
   Lijkt me goede aankoop dus. Waar ik,wel mee eens ben. Voorlopig dit seizoen door blijven ballen met dezelfde opstelling van laatste paar wedstrijden. Dan moet deze meneer maar zorgen dat hij Wōber uit basis gaat spelen

   1. KBouter

    Hetzelfde geld voor de linksback positie. We kankeren …soms vaak terecht op Veltman maar wanneer hij zegt ik ga weg heeft Ajax een probleem. Orujuela is er nog niet..al zag ik goede dingen. Zeefuik is te wild..en gaat er niet komen. Ook daar hen je gewoon een Internationale speler nodig.

   2. -buitenkantje rechts-

    Prima Eug.. de info van Nick had ik ook al gelezen.. die overigens hier en daar niet helemaal klopt. PSV was gedeeltelijk geïnteresseerd. Was echter niet overtuigd en vond destijds de transfersom te hoog. Verder slechts vage interesse van andere clubs die eraltijd is. Werd er in ieder geval niet vrolijk van. Mislukt buitenlands avontuur.. Argentijn en op die leeftijd nog niet weggekocht. 4M voor een speler is internationaal gezien een fooi.
    Ik heb ook wat beelden bekeken en ook daar werd ik niet vrolijk van.. Type Orejuela die meer buitenspeler is dan back.. Zijn postuur is daar ook beter geschikt voor.. 1.71 volgens Wikipedia.
    Kan me vergissen.. neem aan dat Veldmate niet over 1 nacht ijs gaat, maar persoonlijk ben ik nog niet overtuigd.

    1. EugAjax

     BR je hebt prima redenen om nog achterdochtig te zijn. Dat ben en blijf ik ook. Echter wat de laatste paar jaar gebeurt op transfer gebied bevalt me wel. Ik ben van mening dat Zuid Amerka de bron zou moetn zijn na eigen jeugd, Noord Holland, Nederland (en dan geen gelul over concurrenten leegkopen, gewoon doen als er groot talent is), dan Belgie en Scandinavie en daarna Zuid Amerika.
     Realtieit is echter dat ze daar vaal nog betaalbaar zijn. En er is echt veel talente daar. Deze speler is idd al meer volwassen en nog niet overtuigend in Europa. Dat maakt me ook voorzichtig.
     We gaan het zien

    2. ?⚽️??

     Ik blijf mijn bedenkingen houden bij Veltmate. Ajax en Veltmate zijn geen goede combi. Daarnaast ben ik het niet met Eug eens dat de lb geen probleem is. Als Viergever vertrekt hebben we daar niemand, nee ook Sinkgraven niet. Dat is dus gewoon een probleem.

     1. Ajax1958

      En daar nog duimpjes mee haalt ook. Denk dat hij in een internet cafe zit op 20 pc’s, of de rest hier is ook zo dom.

 7. Zlatan4ever

  Litmanen, op zich heb je gelijk.
  Maar Neres bijvoorbeeld moest even wennen(er waren er al die hem ogegeven hadden). Nu doet hij het goed. Maar een buitenlandse aankoop moet er gelijk staan net als Sanchez.
  Er lopen nu aankopen uit het buitenland die nog steeds aan het wennen zijn, dat schiet niet op

 8. Basisspeler

  Volgens zijn leeftijd moet hij direct inzetbaar zijn in de selectie van Ajax. Zijn stats zijn niet zo indrukwekkend. Net als zijn gestalte (1.71)

 9. Gido

  Prima ontwikkeling, eindelijk een redelijke LB die we al die tijd zo vreselijk gemist hebben. Basisspeler bij Indepediente, dat is geen kattenpis.

 10. ajacied078

  kopen! liefst nog 1 erbij ook. een fitte sinkgraven afwisselen met schone op 6 en je hebt een wereld middenveld met donny en hakim.

 11. Iedereen heeft een mening

  Is deze jongen (veel) beter dan Viergever??? Viergever kent het ajaxsysteem, heeft ervaring, is ouder dan 23, kan op meerdere posities spelen en kost dus niets. Het is dus te hopen dat deze jongen veel gaat toevoegen.

 12. ?⚽️??

  Ik zie Viergever sowieso veel liever als backup voor de lb als hij al niet gewoon basis klant is. Sinkgraven moeten we gewoon als lb uit ons hoofd zetten. Maar ja, Viergever krijgt geen nieuw contract, Dijks uiteraard niet dus we hebben straks de onbekende Tagliafico en Sinkgraven voor lb. Dankerlui zie ik ook niet direct als optie. Zet je toch een zekerheidje, Viergever, aan de kant. Dom dus.

Comments are closed.