Ajax wint in Alkmaar en deelt tik uit aan AZ: 1-2

Ajax heeft de uitwedstrijd tegen AZ vanmiddag met 1-2 gewonnen en heeft daarmee AZ een gevoelige tik gegeven in de achtervolging op koploper PSV. De ploeg van Marcel Keizer kwam nog wel met 1-0 achter maar wist die achterstand uiteindelijk om te buigen in een lekkere 1-2 overwinning.

De wedstrijd in Alkmaar begon zoals het hoort tussen de nummer twee en drie van de ranglijst. Beide elftallen zochten de aanval en kregen de kans om de score te openen waarbij AZ-verdediger Pantelis Hatzidiakos de bal tot twee keer toe binnen vijf seconden van de lijn wist te halen. Aan de andere kant wist Andre Onana een inzet van Seuntjes knap te keren. Toch was het AZ wat op voorsprong kwam nadat Zeefuik hands maakte in de zestien. Alireza Jahanbakhsh nam plaats achter de bal en knalde de bal onhoudbaar achter Onana. Ajax leek even van slag door de openingstreffer en toen Zeefuik een duel van Weghorst verloor leek de spits van AZ de 2-0 te scoren maar was het opnieuw Andre Onana die zijn elftal op de been hield. Vlak voor rust was het dan toch raak voor Ajax en scoorde Huntelaar op aangeven van Neres de 1-1. Het was alweer de negende assist van de Braziliaanse buitenspeler dit seizoen.

In de rust van de wedstrijd besloot Marcel Keizer in te grijpen en bracht hij Orejuela voor Zeefuik die in de eerste helft nogal ongelukkig was met het veroorzaken van de strafschop en een gele kaart. Na vijf minuten in de tweede helft kreeg ook Ajax een strafschop. Huntelaar werd licht aan het shirt getrokken door Hatzidiakos en ging gretig naar de grond. Schöne ontfermde zich over het buitenkansje en schoot vanaf elf meter zijn achtste competitietreffer tegen de touwen: 1-2. Daarna golfde de wedstrijd op en neer waarbij Huntelaar en Jahanbakhsh nog wel degelijk verandering in de stand hadden kunnen brengen. In de absolute slotfase gebeurde bijna iets wonderbaarlijks, maar de mee opgekomen AZ-doelman Bizot kopte uit een hoekschop net over het Ajax-doel. Ajax trok de overwinning daardoor over de streep en verkleint het gat met koploper PSV weer tot vijf punten. Nummer drie AZ moet een pas op de plaats doen en heeft acht punten minder dan de Eindhovenaren en drie dan Ajax.

AZ – Ajax 1-2 (1-1)

’25 Jahanbakhsh 1-0 (pen)
’43 Huntelaar 1-1
’51  Schöne  1-2 (pen)

Scheidsrechter: Makkelie
Toeschouwers: 17.000
Gele kaarten: Hatzidiakos (AZ), Zeefuik, F de Jong (Ajax)
Rode kaarten: Svensson (AZ) (2x geel)

Opstelling AZ: Bizot, Svensson, Hatziadiakos, (/77 Friday), Wuytens, Ouwejan, Midtsjö, Til, Koopmeiners, Alireza, Weghorst, Seuntjens (/65 Helmer)

Opstelling Ajax: Andre Onana, Deyovaisio Zeefuik, (/46 Luis Orejuela), Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong, Mitchell Dijks; Donny van de Beek, Lasse Schöne, Hakim Ziyech, David Neres, (/80 Siem de Jong), Klaas-Jan Huntelaar, Justin Kluivert (/90 Kasper Dolberg)

 

Related posts

102 Comments

  1. HURBIE

   Had het van te voren niet verwacht ,maar wel gehoopt uiteraard
   Ben echt blij met deze verdiende uitslag

  2. De seijs

   Mooie en spannende wedstrijd gezien. Allebei de teams konden er wel een paar meer score. Zeefuik nog niet goed genoeg. Orejuela viel goed in. Al met al we staan alleen op de 2e plaats op 5 punten. Grote klasse keizer en staf. En indojood het is De Seijs.?????

   1. Emilio4Ajax

    Niet gezien maar begrijp dat Orejuela mischien wel beter was dan Zeefuik…❌❌❌❤️??

    1. De seijs

     Ja Zeefuik was het vandaag niet. Orejuela deed het naar behoren zo voor het eerst in de basis. Denk dat we daar nog veel plezier aan gaan beleven Emilio ?

   2. De Nees

    Wil Zeefuik niet afvallen, maar de kunst is ook hoe/wanneer jongens te brengen die tegen het gewenste niveau aanzitten. Niet alleen beoordelen op voetbalkwaliteiten maar ook in mentaal opzicht, soms is een verhuur dan even beter. Proeftuin gedachte moet zeker blijven maar niet overheersen, nu niet het geval maar afgelopen jaren iets te vaak gezien, heeft ons zeker een paar schalen gekost.

  3. vak411

   Ajax steeds volwassener.. AZ en kakkerlakken uit gewonnen, pisvee thuis vernederd.. voor alle azijnzeikers hier… misschien heeft Keizer toch een beetje gelijk als hij zegt dat ze door afgelopen zomer 2 maanden achter lopen. ik ben trots op de jongens en geloof er nog steeds in

  4. dickst14

   Feliciteer je Nietmanen ook? Veltman deed niet mee hoor. Blij met de overwinning en 5 jaar ouder sinds vanmiddag. We zouden de ruimtes na een voorsprong toch beter uit moeten spelen, dan zit ik toch wat rustiger.

   1. vak411

    ja hoor, ik feliciteer Litmanen ook hoor. ben het vaak niet maar ook heel vaak wél met hem eens. daarnAast zijn we voor dezelfde club dus gaan we respectvol met elkaar om. dat mis ik hier bij een aantal mensen..

    1. dickst14

     Zeker bij je vriend Litmanen ja. Lees zijn commentaren maar eens terug varierend van mongolen tot 6 plankies.

     1. vak411

      daarom probeer ik er niet in mee te gaan. ik wil mooie respectvolle discussies. die heb ik ook met Seijs, Eug, Indo, widi en Litmanen. zijn. het vaak niet eens maar ik roep dat ik respectvol gedrag van iedereen verwacht hier. hoe moeilijk ook, dat begint bij mezelf. 3 punten! we worden kampioen… daar geloof ik in…

     2. Indojood

      Een mooie respectvolle discussie met de seijk, haha? Neem er nog één op de overwinning, vak411. Wat betreft Veltmanen die begon twee jaar geleden hier met een doodswens richting AB en de 6 planken opmerking is ook meerdere keren gemeld. Geen medelijden met dat stukje malware.

    2. Ajax1958

     @411 Respectvol met elkaar omgaan? Ben je wel lekker? Je hebt mij beschuldigd van het M (ongool) woord uitspreken, wat ik nooit gebruik. Diverse mensen hebben gezegd dat ik dat niet zeg en ik krijg geen excuus. Ik heb je er al een keer of 4/5 op attent gemaakt, maar juist degene die het woord het meest gebruikt daar heb jij respect voor, dan gaat er iets niet goed met je. Lees de reacties even in de topic van de Ligt en Max Wober, eens kijken hoe het dan met je respect is gesteld.

     1. De Nees

      Denk dat Vak411 daar ff een afslag heeft gemist tav Litmanen. Moet zeggen dat hij ze ook wel voor zijn kiezen krijgt maar hij deelt net zo goed uit. Meng me doorgaans liever ook niet met dat moddergooien.

     2. Widi

      Hij wordt wel vaak van alle kanten aangevallen. Maar hij is ook wel erg hardnekkig met een paar dingen. En 1958 is geen heilig boontje. Die heeft ook al van alles tegen mij geroepen. Zou zelf nooit om excuus vragen.

     3. Ajax1958

      Ik beweer zeker geen heilig boontje te zijn, heb tegen jou ook het 1 en ander geroepen en doe dat zo weer mocht het nodig zijn. Het verschil zit em erin dat ik voor klootzak en weet ik veel wat wordt uit gemaakt over iets dat ik niet roep. Dat doet zijn maatje Veltmanen continu, dat heb ik een aantal maal aangegeven, maar raar, die krijgt niks te horen.

     4. Widi

      Hahaha. Als er 1 veel te horen krijgt, is het wel Veltmanen. Vandaag mag je tegen mij alles roepen. Ik ben blij. En dat blijf ik.

     5. vak411

      ach 1958, ik wist niet dat ik hardop excuses moest aanbieden. bij deze.. waar het mij om gaat is dat ik dat gezeik hier zat ben. ook dat van de.mensen die jij noemt. ik heb besloten er niet aan mee te doen en dat bevalt me prima. ik waardeer de inhoudelijke reacties hier, lees ze graag ennstel waar nodig mijn mening bij. En probeer de rest te skippen. on topic, Ajax zeer volwassen gespeeld, weer op titelkoers.

     6. Ajax1958

      Op zijn minst even zeggen dat je wat in het warretje was en iemand anders erop aanspreken?

    1. Litmanen

     Zo vrienden, even alle ballast weer kwijt?
     Wie de bal kaatst kan hem terug verwachten.
     Het gaat deze topic over een fantastische overwinning.

     Fijne zondagavond, in elk geval voor mij.

     1. -buitenkantje rechts-

      Goh..slachtofferrol? Jij reageert alleen als anderen dat ook bij jou doen? Laat me niet lachen.. Hoe noemde je mij ook al weer?

      Prettige zondag ook voor jou en je tekstmachine..

     2. Litmanen

      mongooltjes?
      Blijkt dat ik gelijk heb.
      Pak AB even aan. Een mening zonder een wedstrijd gezien te hebben omdat hij geen Fox van zijn vrouw mag zien.
      Kijk, dan heb je een punt.

      Nou opschieten maar weer. Weekendverlof weer voorbij.

     3. Creepy Widi

      Ik triest? ??? Vel5manen heeft rechtstreekse doodswens geuit, laat me springen van de 2e ring, wil mij tussen 6 plankjes, noemt mij mongool en ik ben triest? ????? Humor seijsje maar wel domme humor.

     4. Widi

      Ja ?. Je bent triest. En iedereen weet dat al. Behalve jij. Dat is juist het probleem. De methodes van Litmanen zijn te heftig. Maar dat hij een uitweg zoekt voor jou dat begrijp ik wel. Hier is sprake van ondraaglijk lijden.

     5. De seijs

      Ik geloof dat je door je burn-out vergeten ben dat jij ook dat soort dingen hebt gezegd. Precies de zelfde woorden! Dus ga nu niet de vermoorde onschuld uithangen hier want jij bent 100 x erger triest figuur!

     6. Widi

      Die burn-out is geruisloos overgegaan in dementie. Er is zelfs al sprake van ondraaglijk lijden. Helaas voor ? zit de CU in het kabinet, waardoor een humane oplossing nog op zich laat wachten. Triest. Nog geen 70 en voor altijd de weg kwijt. Misschien moeten we hem een beetje sparen.

     7. Creepy Widi

      Goh, vertel de exacte datum dan eens. Volgens mij heb ik al eens aangegeven dat forum waarheden niet bepaald altijd waarheden zijn. Maar joh, wat jij wil. Zullen we zeggen …… 63? Moet jij het wel onthouden hoor creepy.

     8. Widi

      Een 60+ kleuter. Dat ben je. Als je morgen een keer met je krantjes bij de AH in de Fred gaat staan, koop ik er misschien 1 van je.

     9. ??⚽️?

      De Fred? Oh ja, ook dat geloof je al. Tering creepy get real. Je weet 0,0 van mij. Niemand weet hier iets van mij.

     10. Widi

      Je bent erg doorzichtig. Ik weet precies wat jij allemaal hebt gezegd. En wat gelogen was en wat niet. Ik snap dat je nu verwarring probeert te zaaien. Want je weet dat ik je doorzie. Begint zelfs saai te worden. Misschien moeten anderen het stokje maar eens even van me overnemen. Er zijn er genoeg die jou een enorme lul vinden. Of zie je dat ook niet?

     11. Creepy Widi

      Wie zegt dat ik dat vergeten ben de seijs? Staat nergens. Maar dat was in de kaats. Zit verschil in. Moet jij weten, jij bent de kaats koning

     12. ??⚽️?

      Creepy toch, je hebt zelf aangegeven dat je zou doorgaan tot ik van het forum zou verdwijnen. Jij zou de winnaar zijn heb je stellig aangegeven. Je gaat opgeven? Prima hoor, ik blijf gewoon mezelf. Oh ja, heel goed dat je weet wat ik allemaal heb gezegd maar …… wat was er waar? Dat weet je dus niet. Enne wat anderen van mij vinden? Boeit mij voor geen meter.

 1. Charlie2011

  Heerlijke spannende wedstrijd. 3 punten binnen en de goede ploegen krijgen nederlagen van ons. WZAWZB

 2. Koning Haarms Wolfs

  Spannende pot, zeg. Maar denpunten zijn binnen. Die 5 punten maken we in de 2e seizoenshelft wel goed.

 3. Ajaxfoort

  Was spannend tot het laatste moment. Zyech weer een paar lepe balletjes hoor. Zeefuik is niet echt mijn favoriet merk ik. Dan maar liever Veltman. Toch zekerder van zijn zaak. Meer ervaring ook natuurlijk. Al met al goed gedaan. We staan op 5 punten. Virutueel 2 want PSV pakken we daar ook ??

 4. ajaxpers

  Volwassen uitgespeeld en echt alles gegeven, gefeliciteerd Ajax. Ziyech, Donny, Schone en eigenlijk allemaal top gespeeld.

 5. Vak 120

  Goed voetbal van onze kant!! Verdiende overwinning..dit doorzetten dan word het een mooi jaar!!

 6. Indojood

  Bij de wedstrijd tegen de pisvlekken heeft er wellicht toch een verandering plaatsgevonden in de koppies waar ik op gehoopt had met mijn oproep om de spelers te steunen.

 7. -buitenkantje rechts-

  Zie weer inzet..spelvreugde.. bikkelen voor elkaar. Zag ook veel mis gaan..met name verdedigend. Neres en Kluivert waren een plaag voor de defensie van AZ. Schöne was voor mij “man of the match” Geweldige pot. Bijna geen fout gemaakt. Waar Veltman geen bal raakte toen hij de aanvoerdersband kreeg, kreeg Schöne echt vleugels.. Ziyech ook weer prima..
  En wat een verschil als je een gelouterde spits in je team hebt.. KJH bezorgt ons eigenhandig de overwinning en doet precies wat een spits hoort te doen. D gemiste kans zie ik als gebrek aan ritme. Keizer mag hem wat mij betreft laten staan.
  Al met al veel spanning.. leuk voetbal.. Ik heb genoten en een lekker positief gevoel over gehouden aan de wedstrijd. ?⚽️

  1. Toppertje

   Goede reactie BR. Spelvreugde viel inderdaad op. Ondanks een zware wedstrijd die in het verleden vaal verloren gingen oogde het fris. Veel leuke acties gezien en inderdaad soms werden kansen iets te makkelijk weggeven.

   1. ?

    Klopt Hurbie. Zwakke start van Ajax zal afgestraft worden. Die jongens uit Tilburg weten dat het mogelijk is.

    1. ?

     Widi vond mij een watje dat ik tijdens de sneeuw, harde wind en gladheid niet naar Ajax-PSV ben geweest. Hij is van mening dat je gewoon de weg op moet gaan, vervolgens drie uur in dat weer gaat rijden terwijl er op de route al diverse ongelukken waren gebeurd. Dat hij alle wedstrijden vanuit zijn luie stoel vekihkt zegt hij er even niet bij. Gewoon laten gaan verder. Ook zijn volgende reactie.

     1. vak411

      tja… niet juichen voor de beer geschoten is zei je van de week.. de beer bleek al geschoten.. mooi man! 3 punten. ze raken in een flow, wij wisten het al..

     2. Widi

      Onzin. Ik heb gelezen dat anderen dat vonden. Dat was ik niet. Tegen PSV was het heel slecht weer. Tegen Excelsior overigens niet. Toen zijn er geen ongelukken geweest. Maar jij ging gewoon niet. Je maakt dus ten onrechte stemming tegen mij. En je probeert aan te klampen bij Hurbie. En die verwijt Seijs dat die zichzelf duimpjes geeft. Terwijl hij nog meer duimpjes heeft en niet heel vaak iets met echte inhoud schrijft. Misschien ben ik gewoon allergisch voor hypocrisie.

     3. ?

      Ben ik niet naar Excelsior geweest? Tering wat heb ik dan gedaan in het JCS afgelopen donderdagavond. Ik weet zelfs welke actie er in de rust was en welke prijs je kon winnen. Jij niet guppie. Tandjes Widi, ik durf toch te zweren dat ik alles live gezien heb. Maar ja, jij verwart weer zaken met elkaar. Ik ga het lekker niet uitleggen want jij bent tenslotte de slimmerik hier.

     4. Widi

      Heb ik me vergist? Inderdaad. Ik herinner me nu dat Indojood nog ging kijken of hij Abu Bakar in 426 zag staan. Eerlijk is eerlijk. Excuus.

 8. Charka53

  Wat een spannend potje voetbal mensen en wat een uitslag als dit zo kan doorgaan heb Keizer het eindelijk voor elkaar gefeliciteerd.

 9. Joep

  Heerlijke wedstrijd gezien in Alkmaar. Laatste minuten wel billenknijpen op de tribune. Terechte overwinning. Ben trost op deze spelers

 10. Ajax belg

  zonder Veldman altijd betere ploeg. als nu Keizer het nu ook nog ziet ,komt de tittel in zicht

 11. Kingkong

  Gefeliciteerd mannen en keizer dit opend de weg naar de titel ga zo door en maak ons trots.

 12. Iedereen heeft een mening

  Mooie overwinning en die Orejuela vond ik niet verkeerd. Die zou ik graag vaker in de basis zien om te kijken wat die in huis heeft. Neres speelde ook verdienstelijk. Nog 2 potjes winnen en dan lekker de winterstop in gaan.

 13. ?

  Ik vrees toch dat Ziyech weer slecht gespeeld heeft met veel te veel onnodig balverlies en slechte passing. Ik wacht nog op de statistieken maar ik ben toch wel huiverig voor het resultaat.
  Voorlopig blij met de overwinning, ik kijk uit naar de samenvatting.

  1. Widi

   Je doet het weer! Veltmanen houdt zich afzijdig of is misschien gezellig uit eten. En jij gaat hem uitdagen. Stemming maken. Kijken of Dickst met je mee gaat doen. Kijken of Veltmanen reageert. Zuigen. Wacht jij maar op de samenvatting. Dan kun je zien wat de nos wil dat je ziet. Veltmanen en de meeste anderen hier hebben de hele wedstrijd live gezien. Maar daar heb jij, ondanks je enorme welvaart, geen geld voor (over).

     1. ?

      Weet je wat zielig is, een mening over zaken hebben waar je de ballen verstand van hebt. Oeps, sorry …… je ligt toch niet al op de grond he.

 14. Zlatan4ever

  Prima overwinning, niet over zeuren verders op deze site.
  Laten wij elkaar en dus Ajax steunen ipv elkaar “de loef afsteken”…. zinloos heren.
  “ Wij zijn Ajax,wij zijn de beste”

Comments are closed.