There are no ads, please add some


Colombiaanse jeugdspeler Gustavo Carvajal op stage bij Ajax

Gustavo Carvajal gaat de komende weken stage lopen bij Ajax. Het zeventienjarige talent uit Colombia viel het afgelopen jaar op tijdens het WK onder 17 in India en speelde zich in de belangstelling van diverse Europese clubs. Carvajal is een middenvelder en komt momenteel uit voor América de Cali en kan na Davinson Sanchez Mateo Cassierra en Luis Orejuela de vierde Colombiaan worden in Amsterdamse dienst.

Bron: Twitter

 


Gerelateerde posts

61 reacties

 1. -buitenkantje rechts-

  Van de drie Colombianen was er 1 geslaagd.. Snap niet waarom alle aankopen nu uit Z Amerika moeten komen.

  1. Ajax 1

   Ze komen niet allemaal uit zuid-amerika. Dennis johnsen, max wober bijvoorbeeld niet. En neres en sanchez wel, maar die zijn ook v harte welkom. Het mooie aan zuid-amerikaanse en scandinavische spelers is dat ze nog te betalen zijn, dus probeer de talenten daar maar te halen

   1. -buitenkantje rechts-

    Dennis Johnsen is niet zelf gescout.. Komt van Heerenveen. Wöber is idd gescout en Oostenrijker.

     1. -buitenkantje rechts-

      Weggekocht.. Was veel belangstelling voor deze jongen. Zoals bij veel Scandinaviërs heeft Ajax een streepje voor.

     2. -buitenkantje rechts-

      Hij doorliep bij Rosenborg de jeugdopleiding.. Daar heeft Heerenveen hem gescout en naar Friesland gehaald.. Heerenveen dat in Scandinavië sowieso een uitstekende scouting heeft. Ajax heeft hem met 2M weggekocht bij Heerenveen.

     3. Indojood

      Weet ik, probeer alleen de dunne scheidslijn tussen wegkopen en scouten aan te geven. Mijns inziens is die er niet altijd. Waarom is Johnsen weggekocht en Wöber gescout?

     4. -buitenkantje rechts-

      Klopt hoor.. Ik vind scouten als je een onbekend pareltje ontdekt bij een club in de jeugdopleiding.. Je moet dus bij de eersten horen die de speler ontdekt.

     5. Litmanen

      Onbekend pareltje?

      Wober had al bij de Oostenrijkse selectie gezeten toen hij naar Ajax kwam.

      Ajax koopt net zo makkelijk talenten weg als anderen ze bij ons wegkopen.

      Niks mis mee, alleen, wij hebben geen honderden miljoenen zoals Duitsland, Spanje, Frankrijk en Engeland. Vandaar dat we niet meer structureel kunnen aanhaken.

      Des te knapper van Overmars dat we zo vaak raak schieten met het halen van talenten.
      We verdienen meer dan welke Nederlandse club dan ook.

     6. Litmanen

      Heerlijk, maar we hebben dan ook emmers met vaseline.
      Doe jij het met Indo en BR dan droog?
      Pijnlijk hoor.
      Mongool

     7. Ajax 1

      Inderdaad, de scheidslijn tussen scouten en talenten kopen is er niet echt. Als een scandinavier naar heerenveen gaat en zich goed ontwikkeld (niet in het eerste gespeeld maar goed…), kun je hem toch kopen. Als Ajax zijnde moet je in mijn beleving 10 goede spelers uit eigen jeugd kunnen brengen, en 20 talenten uit andere landen: en uit die 30 moet je het beste elftal van nederland kunnen maken. Dat is wat mij betreft doel 1. Doel 2 is dan proberen europees leuke wedstrijden te spelen….cl winnen we niet maar als we meedoen in een poule en doorkomen is leuk en dan is het ook weer een loterij in knock out fase….dat moeten ze proberen en wat mij betreft doet de directie dat goed.

   1. Widi

    Geen goeie handel. Want voor de meeste buitenlanders van de onder 19 vang je weinig tot niets.

 2. De seijs

  Top dat ajax daar scout. Die jongens weten nog wat knokken is om er te komen. En ze hebben teminsten nog mentaliteit. Hier zijn ze al vroeg te verwend. Gaan al muiten als ze er eenkeer naast staan. En bellen gelijk hun zaakwaarnemer. Dat ajax in zuid Amerika scout is een win win situatie. Die jongens help je uit de armoe , en het geld dat ze hier verdienen daar helpen ze hun familie mee. Klasse ajax (bestuur).👍👍👍

  1. -buitenkantje rechts-

   Wat vind jij dan van Sanchez die niet weg mocht van Overmars en vervolgens zijn zaakwaarnemers volgde door werk te weigeren en zo een breuk te forceren? Voorbeeld van uitstekende mentaliteit?

   1. De seijs

    Werk weigeren? Is mij niets van bekend. En ajax heeft er zat aan verdient. Dat is algemeen bekend. Win win situatie.

    1. -buitenkantje rechts-

     Lees voorval vorig seizoen tegen Heracles en de aanloop naar EL wedstrijd tegen Rosenborg nog maar eens terug.. Of Ajax er aan verdiend heeft, heeft niks te maken me de mentaliteit van Sanchez. Hooguit met de mentaliteit van Ajax…

     1. De seijs

      De Sanchez stond altijd in de basis. Ik heb het over de mentaliteit van de Nederlanders. En dat een speler hogerop wil en kan is logisch. Dat wil elke voetballer. En ajax kan er dan dubbel zoveel voor vragen. Dus met Sanchez was het een win win situatie.

  2. Indojood

   Cvitanich, Gabrich, Juan, Rusculleda, Sangoy, Filipe Luis, Kerlon, Leonardo, Maxwell, Márcio Santos, Walker, Wamberto, Cassierra, Davinson Sanchez, Cruz, Lodeiro, Bruno Silva, Luis Suárez, Neres, Danilo.

   Hiervan zijn alleen Maxwell, Suarez en Sanchez geslaagd. Filipe Luis werd later top in Madrid, Neres is er nog niet en Danilo is nog te jong. Zie liever Scandinaviërs.

   1. Indojood

    Het ging om jouw bewering over Zuidamerikanen en mentaliteit. Ik heb aangegeven met feiten dat de succesratio niet bijster hoog is met Zuidamerikanen. Inmiddels is Orejuela het volgend probleem.

    1. De seijs

     Zuid Amerikanen zijn in het veld net effe scherper en harder. En 9 van de 10 hebben zeker een betere mentaliteit dan de Nederlander. En over Orejuela kunnen we nog niet oordelen. Laat hij eerst maar een wedstrijd of 7/8 voetballen. Maar dat ligt aan keizer en co. Nou dat zijn nu niet de beste. Waar we op kunnen bouwen.

   2. De Nees

    Al die niet geslaagde namen spreekt idd wel boekdelen. Zie liever ook meer NL spelers, volgens mij is dat slagingspercentage ook hoger. In de ED lopen ook aardig wat veelbelovende spelers rond: Pierie, Dumfries, Kuwas, Guus Til, Ehizibue om wat te noemen.

     1. De Nees

      Je hebt net zo weinig zekerheid met BL talenten als met NL, dan zie ik liever vaker de keuze voor het laatste. Maar idd Dumfries zie ik ook wel niveau Ajax aantikken Bakkie.

  3. Widi

   Heb je gezien wat Orejuele deed na de thuisoverwinning op PSV? Hij liep meteen in zijn eentje naar binnen. Ging niet met de andere (wissel)spelers mee het veld op en de tribunes langs. Zou natuurlijk kunnen dat hij naar het toilet moest, maar zijn gezicht sprak boekdelen.

   1. De seijs

    Ach hij kan geen woord nederlands of Engels. 😂 Hij had ze niks te vertellen denk ik.😂😂

     1. De seijs

      😂😂😂Genoeg om jou in de hoek te sturen. En je leest en begrijpt mij nog ook! Dus….. abje burn-out in je vertrouwde hoek….. NU!😂😂😂😂😂

     2. 🆎

      Ik vermaak me juist uitstekend Widi. Als het je stoort …… niet reageren. Nogmaals, inmiddels 10e keer geloof ik, ik doe wat ik wil hier. Zolang ik niet wordt uitgesloten bepaal ik wat en wanneer ik iets plaats. Daar helpt geen lieve Widietje aan. Jij blijft de zaak constant open houden. Maar ja, je hebt graag gelijk he. Wel lastig hoor.

     3. Widi

      Als jij je zo goed zou vermaken, zouden we hier niet dag in dag uit met jouw frustraties te maken hebben. Je schopt voortdurend mensen die al op de grond liggen. Als iemand anders hier Eug of Seijs of Litmanen aanpakt, kom jij er meteen hijgerig bij om nog een paar schoppen uit te delen. Ik zeg niet dat Eug, Seijs en Litmanen geen weerwoord verdienen. Maar wat jij doet is laf.

     4. 🆎

      Widi, nogmaals (wordt wel vermoeiend) wat anderen doen maakt mij geen reet uit. Als ik een reactie wil plaatsen doe ik dat ongeacht andere reacties. Verder denk ik niet dat de door jou genoemde personen vinden dat ze op de grond liggen. Zij zijn van mening dat ik daar lig. Mocht dit laatste het geval zijn dan mag ik mij toch verdedigen? Verder is mijn conditie prima op orde en is er van gehijg geen sprake. Maar joh, blijf lekker doorgaan met reageren. Iedereen wordt steeds blijer van je.

     5. Widi

      Iedereen kan lezen dat dit niet klopt. Je bent er steeds als de kippen bij als Dickst Litmanen aanpakt. Of Indojood Seijs. Vandaag stond je er weer bij te hijgen toen BR Seijs een veeg uit de pan gaf. Je reageert dan ook op de tegenstanders van Eug, Seijs en Litmanen. In een wanhopige poging om een “ wij gevoel” te kweken. Het lukt je bijna nooit. Maar je blijft het proberen. Iedereen kan dat hier zien. Dus wat hier direct boven staat, klopt niet. Je lult uit je nek. Om je er uit te redden. Lukt niet. Je bent zo doorzichtig als glas. Over jezelf verdedigen. Je valt bijna altijd juist aan. En altijd tegen dezelfde mensen. Het liefst als ze al van diverse kanten worden aangevallen. Ook dat kan iedereen hier zien. Denk jij soms dat wij allemaal dom en/of leesblind zijn? Het is bijna niet mogelijk, maar je bent vandaag toch weer wat minder geloofwaardig geworden. Veel plezier met studio sport straks. Kun je ook wat zien.

     6. 🆎

      Tip voor je: geloof helemaal niets van mij. 0,00%. Scheelt een hoop misverstanden. Oh ja, ik zit nu Liverpool te kijken met bord op schoot. Maar ja, of dat waar is???

     7. Widi

      Ik denk dat ik inmiddels wel weet wat ik wel en niet van jou kan geloven. Eet smakelijk en geniet van Liverpool. p.s. Dat je nog trek hebt nadat je tijdens de wedstrijd van Ajax uit eten was…….😉

     8. Widi

      Laten we het daar maar op houden dan. Dan spreken we meteen af dat je hier ook niet door de mand gevallen bent.

 3. Kingkong

  Zeur niet zo jongens dat is het hedendaagse voetbal koop en verkoop en hopen dat je er genoeg aan overhoud zowel financieel als sportief .

 4. 🆎

  En we glijden nog meer af van he4 gedachtengoed van Johan. Gaat lekker met mijn club maar niet heus. Wist niet dat je op de markt moet kunnen staan om Ajax te leiden.

  1. Kingkong

   Je vergeet dat ook J.C. Toppers kocht om zijnteam omhoog te brengen. o.a. Koeman laudrop stoichkov etc.

   1. Indojood

    Het gaat hier om een jeugdspeler van heinde en ver, niet om gerichte aankopen die je elftal meteen sterker maken.

    1. Widi

     Als het om een talent zoals destijds Ronaldo (PSV) gaat, moet je het altijd doen. Maar de buitenlandse spelers van de onder 19 die soms voor veel geld zijn gehaald, zijn middelmatig. De Bijlmer bulkt van de spelers die minstens even goed zijn. Wat mij betreft hangt het dus af van hoe goed deze Carvajal is.

 5. Charka53

  Fijn weer zo’n talent uit verweggiestan leuke voetballers maar kunnen niet worden opgesteld ivm de communicatie dus verstaan geen Engels of Nederlands moeten wennen aan Ajax spel ,klimaat enz enz dus we schieten er niets mee op .

 6. AFCA my World

  Weer een middenvelder ? Daar hebben we er al teveel van ! Je kunt er maar 3 of 4 opstellen toch ? ⚽️

 7. Zlatan4ever

  -19 / jong Ajax hebben zo veel talentvolle middenvelders zo waarom weer uit het buitenland ? Importeren van wit poeder uit Colombia is wat mij betreft voldoende…..

Reageren is niet mogelijk.