Opstellingen Ajax – Excelsior

Vanavond om 20:45 zullen we Excelsior gaan oprollen en we zullen dan de koploper op 5 punten naderen. Het geluk van psv is eindelijk op dus nu gaat de kwaliteit weer tellen en dat laat Ajax vanavond met bijna dezelfde opstelling als afgelopen zondag zien. Lasse Schöne is er eventjes niet bij omdat hij een geel kaartje te veel gekregen heeft en hij wordt vervangen door Siem de Jong. Scheidsrechter van dienst is Ed Janssen.

Opstelling Ajax: Andre Onana; Joël Veltman, Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong, Maximilian Wöber; Donny van de Beek, Siem de Jong, Hakim Ziyech; David Neres, Kasper Dolberg, Justin Kluivert

Opstelling Excelsior: nnb.

 

Related posts

129 Comments

  1. Yindi

    Zou leuk zijn (en ook tijd worden) als Dolberg er ‘n paar maakt. Los daarvan, na zo’n pot tegen de lampies hoop je op weer zoiets lekkers.

  2. BobbyHaarms

    Prima opstelling om die andere 010-club te verslaan. Dolberg krijgt dus weer de kans op eerherstel, maar zou Huntelaar ook graag nog een halfuur willen zien spelen. Verder leuk voor Siem dat ie weer eens in de basis mag beginnen.

    1. Charka53

      Inderdaad De seijs ze spelen tegen een muur waar ze in dit tempo niet door gaan komen ze zullen in de tweede helft een tandje bij moeten zetten ze moeten drie punten pakken want zondag wordt het nog moeilijker we missen twee man in de verdediging.

  3. Jimmy1971

    Mooie opstelling met een rasvoetballer die indribbelt !
    Laat de Arena maar ontploffen mannen !!

    1. De seijs

      Ach en dan zijn er hier die zeggen dat de scheidsrechter niet beslissend kan zijn! Nou groter bewijs is er toch niet hè .

        1. De seijs

          Ja maar dat zijn we dus niet. Dus houd het wel degelijk in dat een scheidsrechter altijd belangrijk is!

    1. Ajaxslied

      Ja het is leuk voor dit seizoen om hem te laten spelen. Maar zie hem veel liever op het middenveld spelen. Vind het echt een geweldige voetballer. Alleen Europees zal je afgeslacht worden.

  4. Iamsterdam2015

    Hoop lege plekken ik kan gewoon gaan liggen en hou nog ruimte over…. jammer!! Aan het weer licht het dit keer niet.

  5. JohnDoe77

    We komen gewoon NOOIT meer van die Dijks af! Balen voor Wöber, hebben we zondag hard nodig!

  6. -buitenkantje rechts-

    Wöber glijdt weg.. Heb er al vaker een opmerking over gemaakt.. Kan Nike geen betere schoenen maken? Dat moet toch anders kunnen.. Of andere sponsor..of materiaalman vervangen.

  7. Iamsterdam2015

    Rendement mag wel wat opgeschroeft worden net als het tempo. Als je ziet hoeveel ruimte Kluivert krijgt maar er weinig mee doet….. de laatste fase is net niet goed. Jammer want excelsior weet van voren niet meer dat ze van achter ook leven.

  8. Iamsterdam2015

    Lekler veltman. Rn je timing is kak en je veroorzaaakt een goal. En klap op de vuurpijl hebben we zondag een wprobleem in de verdediging. Goed bezig…..NOT

  9. M800M

    Godverdomme wat een gekut weer. Ik schakel net pas in, wat is er met wöber? Ernstig? We moeten toch niet zonder veltman en zonder wöber tegen az??

        1. Bert62

          Nou Veltman zie ik liever gaan dan komen hoor, wat een ongelofelijke slechte voetballer is dat zeg.

          1. M800M

            Buiten dat ik de kritiek op veltman vaak niet terecht vind(deze keer wel), wie moet er dan staan tegen az? Vind zeefuik erg wisselvallig en orejuela vindt men blijkbaar ook niet beter dan veltman, anders zou hij wel vaker spelen. Daarbij is dijks gewoon matig, zeker als je met 3 verdedigers speelt een groot risico. Wordt erg moeilijk zo dit weekend.

          1. M800M

            ? whahaha tuurlijk man. En Bergkamp is zeker een betere directeur dan dat hij kon voetballen?

          2. M800M

            Beetje treurig dat je zo gaat doen maar ik wil best even op de inhoud verder met je in discussie hoor.. kom op man, als je nou even goed kijkt zie je dat dijks een middelmatige voetballer is, maar omdat hij dat prachtige ajax shirt mag dragen vind jij hem een topper?

          3. Emous1978

            Altijd inzet altijd gaan altijd vrolijk ja dat is een topper! Hij weet zelf ook dat hij tekort komt maar niet zeuren en er staan als het nodig is

          4. M800M

            Over zijn instelling heb je mij ook niet gehoord. T zal ongetwijfeld een vriendelijke jongen zijn die Zijn best doet maar ik beoordeel hem op wat hij op voetbalgebied laat zien. Inzet alleen is niet genoeg om wedstrijden te winnen

          5. M800M

            Dat mag je vinden pik 😉 misschien verlang ik tevergeefs naar het ajax spel uit tijden die geweest zijn maar zolang we het maar prima vinden dat spelers van dat niveau bij ajax spelen gaan we dat niet meer meemaken

  10. Ajaxslied

    Lol vorige week werd Veltman geroemd om zijn overtredingen en nu word het bestraft door de scheids en word Veltman afgemaakt. Hahahaha.

    1. Hazez

      Het is toch ook iedere keer het zelfde liedje met hem. Dan gaat het weer 2 wedstrijden goed en dan weer zon stom iets!!! Hij is gewoon niet ajax waardig in mijn ogen hij komt echt tekort deze fouten mag hij gewoon niet maken

      1. Ajaxslied

        Klopt hij had makkelijk rood of 2 keer geel kunnen krijgen tegen PSV en dan had hij zijn ploeg weer zwaar benadeeld. Vind het een misselijk ventje met al dat theater gedoe.

  11. -buitenkantje rechts-

    Velman extreem slecht.. stapelt fout op fout.. Pakt geel..is geschorst daardoor en Excelsior scoort uit de vrje trap. Dolberg iets beter, maar laat zich nog steeds te weinig gelden en zien.. Frenkie teveel postbode.
    Tempo moet omhoog en KJH erin zou mijn advies zijn..

  12. Iamsterdam2015

    Toxh raar dat je niveau en inzet zo oan dalen in 4 dagen tijd. Pfffft. En toch zie je dit aankomen als de concurentie punten laat liggen komt het bijna altijd voor dat ajax verliest of gelijk speelt als ze kunnen inlopen danwel meer afstand kunnen nemen. Typisch ajax. Heel vreemd maar gebeurt bijna altijd. Maar goed laat ik optimistisch blijven….nog 45 minuten

  13. Ajaxfoort

    Het is weer het oude liedje. Ze kunnen het gewoon niet opbrengen om elke week er vol tegenaan te gaan. Ik begrijp niet dat het terugbrengen van de achterstand tot 5 punten niet genoeg motivatie is.

  14. Indojood

    Heb vanaf het vak niet goed zicht op de bank maar ik zie daar ook geen enkele reactie van die dooie lullen. Wat zou het mooi zijn als Sampaoli trainer was. Die zweept die luie flikkers wel op.

  15. BobbyHaarms

    Wat een aderlating Wöber er niet bij zondag, stille maar hele nuttige verdediger! Laat ik over Veltman maar niks zeggen..

  16. Iamsterdam2015

    Walk over whahahahaa laat mij niet lachen zeg. Pfffft wat een drama weer. Niemand op zijn niveau.

  17. fjonkman

    “Professionele” overtreding weer van Dijks hoor.. op de rand 16 ook nog.. onbehouwen boer!

  18. fjonkman

    Onana top? Bij ee 1-1 had hij die vrije trap wel beter mogen verwerken hoor. Zag er erg knullig uit… zo’n bal moet ie meteen klemvast hebben..

  19. JohnDoe77

    Frenkie is de baas deze wedstrijd, maar wat een pass van Ziyech op Dolberg in de 69e minuut! Jammer dat hij hem niet af kon maken!

  20. Ajaxslied

    Keizer toch een beetje bang. Zeefuik liep al warm dus hij wilde al een middenvelder eraf halen. Hoop voor Siem dat het niet weer een lange blessure is.

  21. Jari10

    Grootste winst vandaag is sat Zijech in vorm lijkt te komen. Als hij deze lijn doortrekt zijn we snel weer de baas.

    1. -buitenkantje rechts-

      Verreweg de beste man van het veld.. wat een geweldenaar.. hopen dat we deze man nog een paar jaar kunnen houden.

      1. Ajaxslied

        Ik twijfel nog over ziyech. Vind dat hij te vaak voor zichzelf speelt in plaats van voor het team. Ik had dit seizoen eigenlijk zoveel meer verwacht van hem.

  22. JohnDoe77

    Zozo, eindelijk Ziyech uit een vrije trap? Hopelijk eerste van meer en een welverdiende staande ovatie!

  23. Ajax 1

    Yessssss. Eindelijk ziyech! Lekkere pot, triest voor Wober, ziet er niet goed uit, dus verdedigend verzwakt tegen AZ zondag….

    1. Widi

      Ik gun het hem ook enorm Gerold. Speelde goed. Werkte hard. En leek plezier te hebben. Gewoon verdiend.

      1. Geroldkohlen

        vond ik ook widi! het plezier lijkt weer terug te komen voor hem .hoop dat het meer mooie momenten dit seizoen brengt , en hopelijk nog een seizoen!

    1. Yindi

      Heb Ziyech steeds met hand en tand verdedigd. Nu te zien waarom. Hij sleurde, was gedreven, opgewekt, voelde zich blijkbaar heel goed. Als het in zijn kop goed zit dan is hij met afstand de beste in de ED.

  24. Widi

    Ik ben niet zo van het kopen. Maar ik hoop dat Ajax in de winterstop twee goede ervaren verdedigers koopt. Minstens 1 linksbenig. Betere beide linksbenig.

    1. Jeroen68

      Twee goede ervaren verdedigers in de winterstop kopen, en Veltman en Dijks héél snel verkopen. Wat een drama die twee.

    2. Ajax 1

      Twee linksbacks en een rechtsback. Wober moet lekker centraal met de ligt. Frenkie linie naar voren.

  25. Yindi

    Diegene die Ziyech elke week aan de schandpaal nagelen heb ik vanavond nog niet gezien hier! Gewoon briljante voetballer, zelfs als hij nog geen 100 % speelt.

Comments are closed.