Selectie voor duel met Excelsior

Marcel Keizer heeft zijn selectie bekendgemaakt voor de thuiswedstrijd van donderdagavond tegen Excelsior. Noussair Mazraoui is als extra middenvelder toegevoegd aan de selectie waarin ook Mitchell Dijks is teruggekeerd na een blessure. Ajax – Excelsior begint donderdag om 20:45 uur.

Selectie:
Andre Onana
Kostas Lamprou
Joël Veltman
Matthijs de Ligt
Max Wöber
Luis Orejuela
Mitchell Dijks
Deyovaisio Zeefuik
Donny van de Beek
Hakim Ziyech
Carel Eiting
Frenkie de Jong
Siem de Jong
Noussair Mazraoui
David Neres
Klaas Jan Huntelaar
Kasper Dolberg
Justin Kluivert
Dennis Johnsen

Bron: Ajax.nl

Related posts

96 Comments

 1. Litmanen

  Het zal de meesten hier een zorg zijn, maar ik vraag me af wat Younes mankeert. Is wel erg lang geblesseerd.
  Wel blij dat Johnsen er weer bij zit.

     1. De Ajacied

      Zoveel mogelijk de zelfde spelers laten starten als afgelopen zondag tegen die boere,
      Vol gas erop en bij 3 of 4 doelpunten verschil kun je jonge spelers gaan brengen, om de ervaren wat te sparen voor zondag tegen AZ.
      Veel strijd wil ik zien en denk vele met mij
      ❌❌❌

     2. Charka53

      Ik denk dat hij wakker is geworden uit zijn droom en zich rot is geschrokken “ik speel echt bij Ajax het is geen droom” wat nu moeder help !!

  1. EugAjax

   Litmanen, ik had eerst het idee dat ze hem toch een beetje rust hadden gegeven, maar ik las gister dat Younes wat aan zijn knie heeft maar dat ze niet kunnen plaatsen wat er precies aan de hand is. Vandaag volgens mij verder onderzoek. Kan weleens tijdje gaan duren voor hem. Ik wens hem toch spoedig herstel.
   Hoe sneller terug hoe beter voor Ajax maar vooral voor hemzelf

    1. EugAjax

     Hey hey Bobby, je kan hem een onwaardige Ajax speler vinden, zijn er meer ?, maar wegblijven van een blessure is niet de juiste insteek hoor. Dan is het beter te mopperen op de trainer(s) die hem opstellen. Zijn ze vooralsnog wel allemaal die met Younes te maken hebben gehad. Hahaha. Dus hij zal echt wel wat kunnen. Ik ben meer fan van hem dan gemiddelde Ajax supporter. Maar ik geef toe laatste wedstrijden heb ik hem niet gemist omdat Justin vrij aardig voetbalt. Hopelijk lukt hem dat ook over lange periode

     1. BobbyHaarms

      Ik hoop uiteraard dat Younes snel van zijn blessure zal genezen Eug, echt. En ja Younes is een speler met enorm veel dreiging, hou ik van! Rendement is alleen echt kut met peren. Kluivert daarentegen combineert momenteel dreiging met goals. Dan is de keus niet zo heel moeilijk lijkt me.

     2. EugAjax

      Ja Bobby, eens mede door jouw uitleg mis ik Younes niet zo op dit moment dat klopt. ??. Direct rendement van Younes is idd laag, toch kan ik net zo als jij dat kan wel genieten van de dreiging die van hem uitgaat. Bind altijd wel meerdere spelers en is heel balvast. Alleen zou het weleens heel lekker zijn als hij directe rendement van Kluivert zou hebben. Dan heb je alles in 1 voor een buitenspeler.

     3. Litmanen

      Bobby, de waan van de dag heerst weer eens. Ajacieden hier die Younes nog een lang ziekbed gunnen, echt belachelijk.
      Kluivert heeft precies weer 1 goede wedstrijd gespeeld.

      Vraag me af hoe lang het duurt dat die ook weer iets vreselijks wordt gegund.

      Mafkezen hier en anti Ajax.

     4. Charka53

      Ja dat is waar Litmanen zo zijn supporters nou eenmaal een speler is zo goed als zijn laatste wedstrijd .

    2. Indojood

     Wens hem een spoedig herstel maar ik zie hem liever niet in de basis. Neres en Kluivert houden het veld veel hoger en breder, dat is goed voor ons type spel.

     1. BobbyHaarms

      Als dat toch eens zou kunnen Indo…..als eerste vliegen die zuurpruimen op de bank eruit, Spijkerman voorop. En over vliegen gesproken….Bergkamp (en Sar) er vlak achteraan ?

     2. Indojood

      Inderdaad. Maar serieus, ik hoop echt dat Keizer eindelijk het licht heeft gezien. Wij roepen hier al jaren om in de geest van Johan te spelen. Bosz heeft laten zien dat het kan.

     3. BobbyHaarms

      Ik neem aan dat Keizer nu toch wel overtuigd is? Zo ja dan kunnen we een veel aantrekkelijker 2e seizoenshelft verwachten. Zo niet dan liever exit.

     4. Litmanen

      Indojood, als je de geest van Johan terug wil halen, dan Is een telefoontje naar Peter Bosz voldoende …….

     5. Indojood

      Over Bosz zijn we het eens, Litmanen. Maar zolang stille Dennis er nog zit gaat dat niet gebeuren. Ik kijk nog met enige regelmaat (en al met weemoed) naar de EL wedstrijden van vorig seizoen.

     6. EugAjax

      Ik als Younes liefhebber, ben het eens met deze stelling. Plus het lijkt beter te passen bij ons middenvelders die graag diepte zoeken en dat heb je met Neres en Kluivert meer als met Younes vind ik.

  2. Iamsterdam2015

   Dat hij niet speekt vind ik nderdaad minder erg gezien zijn niveau dit seizoen. Maar ik hoop dat hij natuurlijk snel weer fit is want ik wens hem natuurlijk een snel/goed herstel….. maar dan wel op de bank!

  1. Bakkie

   Heel belangrijk, deze wedstrijd. Kun je met een beetje fantasie een “7-punten-wedstrijd” noemen.

 2. BobbyHaarms

  Echt een prima selectie dit. Jammer alleen dat Dijks de bank warm houdt. Met alle respect, maar daar zie ik liever een speler zitten met toekomstperspectief bij Ajax.

   1. BobbyHaarms

    Dat zeer zeker. Sympathieke gast met altijd de volledige 100% inzet. Op dat vlak had ie zeker bij Ajax horen spelen, maar het is helaas niet genoeg. Vond hem vooral erg goed in zijn Willem II periode.

 3. Kingkong

  Het feit dat alle concurenten punten hebben verspeeld moet genoeg motivatie opleveren voor nog 6 punten deze week.

 4. ajaxhoger

  Vanavond zullen we zien uit welk hout ze gesneden zijn , al vele malen liet ajax ook punten liggen als de concurent ook punten liet liggen .
  Ik hoop op een flinke winst en goed voetbal , we gaan het zien .

 5. Zlatan4ever

  Ajaxhoger heeft gelijk, Ajax heeft meerdere malen punten laten liggen terwijl de concurrentie al eerder punten had laten liggen.
  Maar nu tegen Excelsior gaat dat niet gebeuren !!

 6. Zlatan4ever

  Niet dat het mij boeit masr waar is de Rijswijkse Gelderse Ajaxfan gebleven ?Eindelijk uitgeluld….?

   1. Widi

    Emoticons hebben zelfs een eigen emoticon voor hem gemaakt. Die gast heeft het prima voor elkaar. En wij maar denken dat hij gek is……..

    1. BobbyHaarms

     Volgens mij was jij zelfs de eerste die met die AB-emoticon kwam aanzetten Widi toen je suggereerde dat het AB was ?

     1. Widi

      Dat klopt. Ik wist niet wat ik zag. Ik zocht naar iets leuks om hem te dissen. En toen vond ik……..?

 7. Jimmy1971

  Oppassen voor onderschatting , vooral na een Topper !
  Excelsior heeft de meeste punten uit hun uitwedstrijden gehaald ,,
  Zelfde inzet als tegen Pisvee , en we komen nog heel dichtbij voor de winterstop !

 8. a.p.

  het moet gebeuren vanavond. als we winnen tellen we weer volledig mee en dan zondag ook winnen dan weer voo de 2e plaats en na de winterstop op naar de 34e school. het moet kunnen!

 9. dickst14

  Gewoon de resterende wedstrijden vol gas beginnen en volhouden. Niet zo slap beginnen als in andere wedstrijden anders krijgen we weer slaapverwekkende wedstrijden met ook nog puntverlies.

 10. ?

  Off: volgens mij heeft Ajax/de Arena nig een belofte in te lossen. Nadat 25 oktober niet gehaald kon worden zou de naamswijziging in ieder geval voor 2018 plaatsvinden. Nog max. 18 dagen dus.

     1. Widi

      Als we Veltmanen erin houden, kunnen we dat met Abu Bakar ook doen. Mij. Complimenten voor de vondst. Ben alleen bang dat hij zijn nick nu weer gaat veranderen.

     2. Indojood

      Zal Abu Bakar vandaag in het stadion zijn of maakt ie weer gebruik van zijn Fox Sports abbo. Het sneeuwt wel heel hard niet. ?

     3. Indojood

      Uiteindelijk is dat een vertaling naar het Nederlands. Ik ben de Indonesische gewend, mijn fout. Een Indonesisch persoon die Abu Bakar heet is meestal van Arabische komaf. Omdat we in NL zitten kunnen we Bakr gebruiken zoals in Abu Bakr al-Baghdadi. Maar dat is een dubbele AB.?

     4. ?

      Ik ging er vanuit dat jij de schoonvader van de profeet Mohammed bedoelde en dat was officieel Bakr.

     5. Litmanen

      Wel fijn dat er bij onze tegenstanders geen mensen rondlopen die van Arabische afkomst zijn.

      Dom en gestoord…..

 11. EugAjax

  OFF: Prachtig standbeeld voor all mighty Dennis Bergkamp bij KNVB Sportcentrum. Zeer karakteristiek en tussen andere grootheden als Van Hangem, Cruijff en Neeskens. Komt je toe Dennis, waar voetbalicoon. In alles ben je een toonbeeld waar het Nederlandse voetbal voor zou moeten staan??⚽️⚽️⚽️

 12. Indojood

  Het Nederlands voetbal is niet gebaat bij mensen die de erfenis van Cruijff te grabbel gooien. Ik denk dat dat standbeeld het beter zou doen in het TH dan Dennis zelf. Misschien een suggestie.

  1. EugAjax

   Volgens mij word hij met standbeeld geeerd als de voetballer Dennis Bergkamp. Ja als jij vindt dat die de Cruijff filosofie te grabbel gooit……
   Toch moest ik wel even lachen om je standbeeld/TH opmerking ?grappig.

   1. BobbyHaarms

    In deze vind ik dat jullie beiden gelijk hebben. Als voetballer was Bergkamp onnavolgbaar, geniaal, een sieraad voor het voetbal. In dat opzicht zal ik Dennis voor altijd bewonderen. Echter, sinds zijn aantreden in het TH heeft de heer Bergkamp zich ontwikkeld tot een geniepig eng achterbaks mannetje die nog steeds met droge ogen beweert dat de lijn Cruijff gevolgd wordt, maar ondertussen medeverantwoordelijk gehouden kan worden met de afbraak daarvan. Helaas lopen er bij Ajax al jaren teveel mensen rond die er niks te zoeken hebben, van hoog tot laag.

    1. EugAjax

     Heren, Bergkamp kwam op zijn twaalfde bij Ajax. Heeft de hele jeugdopleiding doorlopen, en heeft gedebuteerd onder Cruijff. Dennis heeft iniatief genomen om Ajax Ajax weer laten te zijn na zijn stageperiode in 2008 waarin hij concludeerde dat er in jeugdopleiding helemaal niets meer over was van wat hij gewend was.

     Is met Johan gaan praten en die vond dat iniatief prachtig en samen zijn ze gaan werken om de revolutie op gang te brengen.

     Ik ga geen nieuwe discussie beginnen, want ik weet hoe jullie erin staan. Maar het blijft me verbazen dat jullie denken dat Dennis in helemaal niets de vergelijking met Johan kan doorstaan wat betreft zijn visie op opleidng en runnen van voetbalclub.

     Ja Dennis heeft op sommige punten andere visie, net zoals een Koeman dat heeft met runnen van een elftal tov Cruijff. En een Rijkaard die Milan invloeden toevoegde tijdens Barca periode.

     Dat jullie hem kwalijk nemen dat hij kant van Ajax koos en niet die van Jonk en zijn kornuiten (die fantastische performance sukkels) kan ik nog inkomen.

     Maar om te beweren dat hij alles waar Cruijff voorstaat afbreekt binnen Ajax dan twijfel ik zeer sterk over jullie kennis mbt drie eenheid Dennis, Johan en alles waar zij voor staan mbt Ajax! Er is namelijk nauwelijks verschil!

     Maar goed blijf doorgaan en jullie zijn straks ironisch zelf verantwoordelijk voor wegjagen laatste beetje Johan invloed binnen Ajax . Veel plezier met de wedstrijd

  2. Widi

   Nog even over Dennis. Ik zag net bij Ajax tv 10 van zijn mooiste doelpunten. Wat was die gozer goed!!! Dan zijn onze huidige spelers, met alle respect, ploeteraars. Als hij in zijn huidige functie maar eens half zo goed was……..

    1. Litmanen

     Gek genoeg was een jonge Bergkamp een erg sympathieke jongen. Raar dat iemand zijn persoonlijkheid zo veranderd door succes.
     Hij is een beetje teveel in zichzelf gaan geloven.

  3. Indojood

   Ik zeg dat niet. Dat maak jij ervan, dat ik zeg dat de voetballer Bergkamp de Cruijff filosofie te grabbel heeft gegooid. Bergkamp is nu in “functie” bij Ajax en in die hoedanigheid maakt hij er een teringbende van.

   1. EugAjax

    Indojood dat was een plagerijtje, begrijp ik natuurlijk wel. Je bent altijd hier heel duidelijk in geweest. Als voetballer een sieraab, als mens een verrader en als TH lid een lachertje. Dat is volgens mij jouw gedachten over Bergkamp.

    1. ?

     Eug en zijn “standaard” plagerijtjes achteraf. Telkens weer. Als je de tekst leest waarover het gaat blijkt uit niets dat het een plagerijtje was.

 13. Mokumertje020

  Ik hoop vooral dat kasper weer eens een keer scoort zal goed zijn voor zijn zelfvertrouwen

 14. ?

  Het schijnt dat ik een abbo heb op Fox. Wist ik niet. Je kan waarschijnlijk nergens anders voetbal kijken. Maar ach, de “periode” van Indojood duurt denk ik wat langer dan bij de dames.

  1. Indojood

   Ah, nog minder principieel dus. Illegale streams bekijken. Doe ik zelf ook maar ik loop niet stoer te verkondigen dat ik principieel tegen Fox Sports ben en dus geen live wedstrijden bekijk maar met moeder de vrouw ga wandelen.

   1. ?

    Illegale streams? Wat een aannames zonder kennis van de feiten. Ik zal het je zeggen om de onnozelheid van je opmerkingen aan te geven. Ik heb bij een kennis in de straat gekeken. Die kwam ik om 16.00 uur tegen in de supermarkt waardoor hij wist dat ik niet naar Amsterdam was. Van dat aanbod heb ik gebruik gemaakt, zo was ik toch een beetje bij de thuiswedstrijd. Tevreden nu?

    1. Widi

     Vorige week had je ook al een keer een wedstrijd op tv gezien. Ook bij Fox volgens mij. Ook in de straat? Niemand weet nog wat er waar is van wat jij zegt.

     1. ?

      Goh, verantwoordingstijd, geinig hoor. Oke dan:
      Niet waar Widi. Mogelijk bij Ziggo (gratis Spaans en Engels voetbal) maar niet bij Fox en ook niet bij een ander in de straat. Weet je nog welke wedstrijd? Ik heb een keer thuis Fox gekregen en dat was vanwege een gratis aanbieding van het Kruidvat of tijdschrift abbo o.i.d.

     2. ?

      Oh ja, alles wat ik zeg over het onderwerp voetbal is sowieso waar en/of mijn mening. Al het andere …….. ik ben de enige die dat weet hier.

     3. ?

      Kijk, wederom een voo4beeld van een gebrek aan begrijpend lezen. Ik h3b gezegd dat ik uit principe niet extra ga betalen voor een voetbal/sportzender. Ik had al Ziggo en heb hier gratis Engels en Spaans voetbal bij gekregen. Ik zou er nooit voor betalen. Nu zit ik ook gratis niet te wachten op al die ED wedstrijden overigens. Privé gaan er sowieso heel veel zaken voor voetbal en zeker voor voetbal op TV. Zelfs als het om Ajax gaat. Ik kijk niet naar tien schermen tegelijk met een notitieblokje op schoot zoals één of meedere forumleden hier. Maar goed, volgens mij ben ik bij vraag 8 van de inquisitie, einde spelletje dacht ik zo.

Comments are closed.