Wat schreven de kranten

De diverse koppen boven de wedstrijdverslagen en op de voorbladen van de sportkaternen vertellen veelal een eigen, treffend verhaal over de laatste Topper. Ajax won, met 3-0. Aan voetballen kwamen de Eindhovenaren nauwelijks tot geheel niet toe.

Zelfs het AD roemt de passie waarmee Ajax speelde: ‘Ajax zoekt en vindt de gevechtsmodus die het eerder dit seizoen zo vaak miste. In alles straalt Ajax uit dat het vecht voor zijn laatste kans. Joël Veltman die de rand opzoekt en daar soms overheen gaat. Ziyech die qua arbeid weer even de Ziyech van vorig seizoen is. In de tweede helft komt Ajax na de 1-0 van David Neres helemaal los. Frenkie de Jong blinkt uit als inschuivende centrale verdediger. Het is vooral daardoor dat Ajax voetballend de baas is tegen het ultraverdedigende PSV, dat bepaald niet met de bravoure van een koploper naar Amsterdam is gekomen. En dus leeft Ajax nog. Precies op het juiste moment laten de Ajacieden zich gelden.’

De Volkskrant stelt dat het aanvallende spel van Ajax de doorslag heeft gegeven: ‘Aanval won van verdediging, beweging van stramheid, lef van angst. De wil van Ajax om te winnen was zondag veel sterker dan de hoop van PSV om vooral niet te verliezen. En dat terwijl die angst totaal onnodig was, met een voorsprong van tien punten bij de aftrap van de topper in Amsterdam. Ajax, dat was zondag Frenkie de Jong, een dribbelende, loepzuiver passende middenvelder met bijna vergeten Nederlands lef, met diepgang in zijn spel. Alsof hij gewoon op een veldje voetbalde, zonder publiek, zonder druk. PSV, dat was Marco van Ginkel of Jorrit Hendrix, middenvelders die het niet konden bijsloffen en zich met overtredingen staande probeerden te houden. Alsof ze zich door de hele wereld bekeken wisten, bang voor elke fout.’

Het Brabants Dagblad schrijft over een koploper onwaardige vertoning en dat er helemaal niets voor psv was in Amsterdam: ‘Ajax-uit was als de onverbiddelijke wekker, die na een gelukzalige en lange slaap nog uren in het hoofd nazeurt. Zondagmiddag werd voor heel PSV een buitengewoon nare versie van ‘helemaal niets in Amsterdam’. Op een dag waarop vanwege overvloedige sneeuwval helemaal niet gevoetbald had moeten worden, ging PSV kansloos en pijnlijk onderuit. PSV was niet alleen slordig, maar durfde ook bijna geen moment vooruit te voetballen. De creatievelingen Hirving Lozano en Gastón Pereiro hadden hun dag ook al niet, waarbij Pereiro wel erg uit de toon viel.’

De Telegraaf is erg lovend over Frenkie de Jong: ‘In de wedstrijd die gezien de barre weersomstandigheden en verkeerssituatie nooit had mogen doorgaan, bleek Frenkie de Jong de sleutel tot succes. Met het begenadigde talent als vrije verdediger nam Keizer tegen de watervlugge aanvallers van PSV een gok, maar omdat De Jong zijn rol in alle opzichten uitstekend invulde, was van ’kamikaze’ geen sprake. Veelzeggend voor de intenties van Ajax en PSV, dat duidelijk voor een punt naar de ArenA was gekomen, bleek een bijzondere statistiek. In de 77e minuut zette De Jong zijn negende succesvolle dribbel in, waarmee hij op gelijke hoogte kwam met alle Eindhovenaren samen.’

 

Related posts

76 Comments

 1. paulvos

  Wat hou ik toch weer van mijn Flippie, af en toe ben ik wat boos maar dat hebben ze gisteren weer helemaal goed gemaakt.

 2. paulvos

  en nu graag iedere wedstrijd met zo’n instelling beginnen, dan worden ze fluitend kampioen.

   1. Atarashī sutāto Ajakkusubaruserona

    Helaas schorsing voor Schone maar dan is hij er tegen AZ weer bij.

  1. Bakkie

   Het is alleen jammer dat velen hier dan gaan roepen: En nu elke week zo’n instelling laten zien!! Want dat kan namelijk niet.
   Wel moet de ondergrens qua instelling wel echt omhoog, het verval is vaak te groot

   1. Charka53

    Nou Bakkie ik vind dat dat wel zou moeten en waarom niet de jongens willen via Ajax naar de Europese top dus dan kunnen ze er aan wennen en dan stappen ze gemakkelijker in .

    1. Bakkie

     Nou ja, waarom niet… Thuis tegen de nummer 1 die 10 punten voor staat is toch wel iets anders dan thuis tegen Roda JC, of niet dan?

     1. Charka53

      Dat kan wel Bakkie maar de mindere goden zijn altijd extra gemotiveerd en zeker als ze tegen Ajax spelen dus dan verlies je weer punten omdat we deze tegenstanders onderschatten.

     2. Emilio4Ajax

      Ben ik het niet mee eens Bakkie… Zelfde instelling in alle wedstrijden, uit of thuis en tegenstander doen er niet toe… Ze zijn het als goedbetaalde profs verplicht de betalende supporters waarde voor hun geld en entertainment, vermaak te geven… Nog altijd zo dat de suporters hun salaris betalen, daar doen ze het voor….❌❌❌❤️??

    2. De Nees

     Die instelling moet, einde van de rit zijn het net die paar punten die je weer tekort komt voor de titel.

 3. ajaxpers

  Het optreden van Veltman was zoals een prof en als Pique of Marcelo zoiets doet dan is er geen gezeik maar die Van Hooijdonk, Van Hanegem en Hugo Borst moesten hem wel allemaal hebben die kutkakkerlakken. Ik ben trots op het hele team

  1. ems

   Precies en meestal is het PSV wat staat uit te delen en over grens gaat. Veltman dacht ws wat als ik nou eens begin ermee

  2. Yindi

   Juist Ajaxpers. Veltman zocht de grens op en was heel vervelend en irritant voor Lozano! Haha nou en?
   Prima pot van onze aanvoerder. Wat de zgn. kenners daar van vinden (kiss my ass)!!!!!!!!!

   1. Atarashī sutāto Ajakkusubaruserona

    Commentaar van Hugo in het AD vind ik persoonlijk meer dan terecht.

  3. Charlie2011

   Idd irriteert mij ook ben eerlijk gezegd niet heel positief geweest over veltman maar hij is onze speler en het mag ook allemaal beter. Maar tijdens diezelfde wedstrijd ging hendrix ook helemaal los. Daar hoor je nu ook niets over.

   Plus wat was psv zo slecht ze hadden verdimme gewoon geen antwoord op ons spel en waren wij gewoon veel beter. Altijd wat aan te merken op OAA ?

  1. -buitenkantje rechts-

   Helemaal eens basisspeler.. De tactische vondst om Frenkie libero te zetten en hem te laten inschuiven gaf de doorslag. Daardoor een goede veldbezetting. De instelling, de wil om te winnen deed de rest..

   1. Jari10

    Helemaal eens BR. Instelling moet altijd goed zijn maar het verschil was de veldbetting met extra middenvelder in balbezit. En daarbij was de instelling van philips niet slecht. Wij hebben gewoon veel meer kwaliteit. Hopelijk durft Keizer vast te houden aan dit concept.

    1. -buitenkantje rechts-

     Ben zelf voorstander van een ander concept zosls je misschien weet, maar dit functioneerde ook goed. Laten we hier dan gewoon aan vasthouden. Die extra middenvelder bevalt me goed. Je kon wel zien dat Frenkie geen echte verdediger is. Bv de open kopkans van Luc de Jong kwam volledig op zijn conto..

     1. Charka53

      Als hij dit blijft doen zit hij gebeiteld en gaan we nog een mooie tweede seizoen helft beleven.

     2. -buitenkantje rechts-

      De instelling van de spelers geeft toch de doorslag.. ik hoop dat ze zich ook tegen mindere tegenstanders kunnen motiveren. Laten we even tot na AZ afwachten..

     3. Indojood

      Eens, BR, wil nu wel eens een overtuigende serie zien tot aan de winterstop. Nog veel te vroeg om te spreken van een wederopstanding. Het was tegen de lampen en er moest gewonnen worden. Uiteraard ben ik er donderdag weer bij. ??

     4. Charka53

      Ze hebben nu toch wel door dat ze er wel wat aan mogen doen toch het gaat niet vanzelf of ben ik nu te naïef.

     5. -buitenkantje rechts-

      Laten we he hopen Charka.. het kan ook een eenmalige oprisping zijn, omdat we thuis tegen de koploper spelen. Even afwachten..

     6. EugAjax

      Eens Charka53, Keizer gaat mensen nog echt versteld doen staan. Weg omhoog is ingezet al paar weken en gister is zeker geen eendagsvlieg.

  1. Atarashī sutāto Ajakkusubaruserona

   Blijf zeggen: met de verkeerde middelen. Lozano had een knie tegen zijn kaak gehad waarna Veltman die plek later opzettelijk opzocht met een slaande beweging. Vind ik gewoon een kutactie die achteraf bestraft mag worden. Deze mening staat los van de naam Veltman, ik zou zo reageren bij elke andere Ajax speler. Het hoort niet thuis in de voetbalsport, dan ga je maar op kickboksen

    1. Atarashī sutāto Ajakkusubaruserona

     Oh, sorry. Je moet alleen maar juichen en elke eventuele kritische noot achterwege laten. Ook het blesseren of slaan van een tegenstander is normaal zolang het een speler die het doet van je eigen club is. Is het andersom dan is het schandalig. Sorry, even vergeten. Joepie wat een mooie harde acties van Veltman.

     1. Atarashī sutāto Ajakkusubaruserona

      Fijn dat je het allemaal wilt bijhouden. Heb je datum en topic, kan ik het ook even nalezen.

     2. 大ファン AjakkusuBaruserona

      Dat je die twee dingen gelijk stelt aan elkaar is volkomen belachelijk. Hoe trek ik zaken uit zijn verband deel 1. Beetje zielig Indojood. Ik zal jouw tekst van destijds gebruiken voor de “geintjes” van Veltman gisteren: “Niet doen, dit soort gedrag. Ik vind het niet horen”.

     3. Indojood

      Tijd voor een nieuwe start, AB. Waar is die Ajaxfan uit het Gelderse Rijswijk gebleven, die was gek op jou. ?

     4. 大ファン AjakkusuBaruserona

      Tsja, meervoudige persoonlijkheidsstoornis he. Ook verschillende stemmen in mijn hoofd. Zelfs een keer drie seizoenskaarten gehad, allemaal voor een andere ik. Lastig hoor maar goed mee te leven.

     5. Charka53

      Moet eens even luisteren jij met je erg lange naam er wordt verwacht dat die jongens eens wat mannelijker gaan voetballen dan hoort een tikje hier en daar er gewoon bij moet je Dolberg maar eens volgen die wordt om de haverklap onderuit gekegeld dus niet zeuren .

     6. EugAjax

      Eens Charka. Veltman deed gister niet anders dan bijv een Van Bommel, Poulsen of dat soort spelers zou doen. Grens van scheids opzoeken en die lag ruimer als anders. Dan heeft Veltman extra ruimte om die Lozano en Hendrix op te fokken. En dat is aardig gelukt.

      Klasse en dat moet meer gebeuren. Ajax moet staan voor mooi swingend voetbal, maar ook mannelijk voetbal. Mensen die er niet tegen kunnen moeten maar naar zaalvoetbal kijken, of ballet!

      Het is gvd een contactsport lijkt me.

      Ajax is op de weg terug en niet in de laatste plaats door onverzettelijkheid Veltman.

     7. -buitenkantje rechts-

      Veltman speelde goed.. schakelde zijn man goed uit, maar deed ook weer een paar domme dingen.. bv een tegenstander op zijn rug hangen in de 16.. Zoals gisteren zie je hem zelden. Dus dat we op de weg terug zijn dankzij de onverzettelijkkheid van Veltman vind ik volledig uit lucht gegrepen.

     8. EugAjax

      BR, kijk nog even situatie met De Jong na. De Jong wil blok zetten om Veltman tegen te houden. Luuk kijkt namelijk achterom kort voordat het gebeurt. Veltman is een van de contstante factoren bij Ajax. Niet de belangrijkste speler. Geef ik toe. Dat we op terug weg zijn ligt natuurlijk niet alleen aan Veltman, maar gister hielp het heel goed.

      We gaan het zien. Maakt me trouwens ook niet heel veel uit hoe ommekeer is gekomen. Als Ajax dit maar doorzet. Jouw suggestie van versterkt middenveld is wel een grote reden dat het beter loopt.

   1. Widi

    Nu speelt het feit dat je niet verder bent gekomen dan de B2 je toch echt parten. Tegenstanders uit de wedstrijd halen hoort erbij. En dat hij bewust die kaak opzocht, is ontstaan in jouw fantasie. Overdreven. Ik ben blij dat hij eindelijk zijn handtasje in de kleedkamer laat.

    1. Atarashī sutāto Ajakkusubaruserona

     Widi, niet lullen over zaken van mij waar je niet van op de hoogte bent. Je kent mij niet.

     1. Atarashī sutāto Ajakkusubaruserona

      Kijk nou uit, straks lopen Litmanen en de Seijs krom van het klaarkomen als ze lezen hoe AB wordt “aangepakt” door Widi en Indojood. Kan een permanente blessure tot gevolg hebben voor die jongens.

     2. Widi

      Ik pak jou niet aan. Vond het een goed idee dat je open en bloot opnieuw wou beginnen. En als ik je aanpak, doe ik dat niet om anderen op te winden. Kan me wel voorstellen dat je nu beseft wat Litmanen en Eug soms voelen als jij de inhoud vergeet.

     3. 大ファン AjakkusuBaruserona

      Oké maar probleem bij een “aantal” is dat hun bijdrage bijna per definitie geen of verkeerde inhoud hebben. Althans, naar mijn zeer bescheiden mening natuurlijk ?

     4. Widi

      Ik zie dat anders. Er zijn er een paar die van jou niet hun mening mogen hebben. Je respecteert ze niet. En je gunt ze eigenlijk niet hun plek hier. Die “verkeerde inhoud” is in jouw ogen verkeerd. Maar zij mogen dat vinden. En hier schrijven. Want jij mag ook inhoudelijk je mening geven. Door ze steeds te benaderen zoals jij dat doet, verzamel je elke dag nieuwe mensen die jou dan weer zat zijn. En dat is het laatste wat ik er over zeg. Je ziet maar.

     5. 大ファン AjakkusuBaruserona

      Iedereen mag dat zien op zijn of haar manier geen enkel probleem. Ieder vogeltje ……. inderdaad.

     6. Indojood

      Wel je nick nog éénmaal veranderen, wij zijn Ajax en geen Ajakkus wat weer klinkt als Ajakkes.

     7. 大ファン AjakkusuBaruserona

      Het is Ajakkusu geen Ajakkus. Heel veel Japanners zijn fan van Ajakkusu.

     8. -buitenkantje rechts-

      Open en bloot opnieuw beginnen? Waarom dan ontkennen dat je AB bent.. Vind trouwens dat eeuwige gezeik over de nick van AB forumvuilnis.. Beoordeel op inhoud. Als AB elke dag een nieuwe nick wil nemen doet hij dat lekker. Zeik er nu zelf ook weer over. Stop er nu mee en hoop dat een aantal mijn voorbeeld volgen.

     9. Widi

      Ik bedoel deze laatste keer BR. Hij was er deze keer eerlijk over. En ik dacht daarom: ik ga weer ook met hem de inhoud proberen.

     10. Litmanen

      Heeeeeeeel klootzakkie, eindelijk zien je vriendjes dat je hier alleen maar zit om anderen te zuigen en te treiteren.

      Veltman en Schone lieten gisteren zien hoe je PSV moet aanpakken. We zijn vBommel en Guardado nog niet vergeten.

      Die kregen overigens altijd een 8 voor hun “gedrag”.

      Heb ik toch weer inhoudelijk gereageerd. Je verdient het eigenlijk niet, gestoorde.

     11. 大ファン AjakkusuBaruserona

      Heeeeee Litmanen, alles goed jongen. Trek je maar niets aan van het feit (bewezen en te checken) dat veruit het merendeel van het forum jou in ieder geval niet te pruimen vindt. Ik kan prima met negatieve kritiek leven maar bij jou dringt het niet eens tot je door geloof ik. Succes verder he. Lang leve Veltman en de bank op met Ziyech. Hopen dat Younes weer snel meedoet en dat Sinky niet verkocht wordt.

 4. -buitenkantje rechts-

  Om even terug e komen op het topic… Ajax heeft het blazoen weer wat opgepoetst en PSV heeft een aardige deuk opgelopen.. zou mooi zijn als PSV voor de winterstop nog een wedstrijd verliest en we op 4 punten kunnen komen.

Comments are closed.