There are no ads, please add some


Hakim Ziyech wrijft het er nog even in

Ajax liet psv even zien wat het verdient en Hakim Ziyech verbaast zich over het slappe spel van de bange koploper. De bezoekers konden met 10 punten voorsprong, vrijuit spelen maar durfde geen vuist te maken. Dat Ajax beter is, staat als een paal boven water maar dat psv zo slap tegenwicht bood, verbaasde de middenvelder. ‘Eigenlijk is het schandalig. Dat je als koploper zo bang bent. Terwijl ze vooraf ook nog eens tien punten voor stonden. Ik snap dat gewoon niet. Maar goed, ik ben blij dat we het hebben afgestraft’ zo weet hij het AD te melden. 


Gerelateerde posts

83 reacties

    1. EugAjax

     Remco425, ik vond hem gister stuk beter dan laatste tijd en heb van hem genoten. Maar heb jij compilatie gezien van zijn mislukte passes op Studio Voetbal? Echt heel veel. Dat moet echt beter hoor.

     Maar blijft bij tijd en wijle genot om naar hem te kijken. Dat is zeker. Overigens zou hij moeten beseffen dat op middenveld meerdere spelers lopen die ook spelers voor keeper kunnen zetten of goede voortzetting kunnen verzorgen. Hij wil alles op zijn schouders nemen. Bij Heerenveen en Twente logisch bij Ajax totaal onnodig met giganten Lasse, Frenkie en Donny bij hem in de buurt.

     1. Ajax 1

      Ik vond hem gisteren juist ook niet erg goed. Maar hij werkte keihard en mede daardoor pakte we het middenveld volledig. Aanvallend heeft niets zinnigs gedaan gisteren, veel foute ballen. Maar ik ben ziyech fan en zie het simpel: stel nou dat ziyech ook nog in vorm komt, dan pakken we iedereen en was het gisteren 6-0 geworden.

     2. Litmanen

      Eug, hij werkte keihard, echt. Maar de beste voetballer wordt niet gekocht omdat hij zo lekker kan afjagen.

      Zijn mislukte passes zijn een drama. Dat verwacht je van een beperkte voorstopper, niet van je best betaalde en duur gekochte middenvelder.

      Bij elke normale volwassen en gearriveerde trainer had hij al lang een keer op de bank gezeten.

   1. f-side64

    wel een ander voor schut zetten en zelf niet tegen kritiek kunnen dus ziyech is wel de laatste die niet bijdehand moet doen.

   2. Fvanr

    Amoebe, JIJ moet zo lopen zeiken kerel. Wie ben jij wel daar steeds commentaar op te leveren. Wat heb jij nou gepresteerd joh in je leven. Door supporters als jij, waar er helaas veel te veel van zijn op dit forum, lopen deze spelers weg. Blaaskaak.

    1. Amoebe

     Huh heb ik werkelijk zo vaak kritiek??

     Het zal blijkbaar nogal binnenkomen bij jou!

     Er zijn indd 3 spelers waar ik geen fan van ben maar ik juich evengoed net zo hard als zij scoren als dat een ander het doet.

     Ik vind gewoon dat er betere spelers zijn die voor toegevoegde waarde zouden zijn deze selectie.

     Wat ik wel of niet doe in het leven zal voor jou een vraag blijven….wie weet beheer ik jouw pensioengeld en misschien haal ik jouw vuilnis op….je zult het nooit weten.

     En als jij jezelf echt zo ontzettend stoort aan mij lees mijn berichtjes dan niet.

     Ik adviseer sommige mensen hier hetzelfde te doen bij seijs dus waarom zou dit niet voor mij gelden.

  1. paulvos

   Zijn altijd al laf geweest. en liepen met ’n broek vol stront op het veld. Angst hazen zijn het.

   1. stylo1984

    Ziyech gister niet goed? Nou dan heb je idd niet gekeken😉 maar goed er zitten hier zulke goeie kenners🙈

    1. Amoebe

     Aanvallend brengt hij veels te weinig….zeker met het oog wat hij kan brengen.

     Verdedigend erg hard gewerkt indd.

     1. stylo1984

      Nou jij hebt idd niet gekeken, die gast zat gister overal bovenop… en aanvallend bracht ie het ook ik noem maar even de voorzet ineens van rechts vanuit zijn loopactie, maar als er dan niemand voor het doel staat om alleen zijn teen even uit te steken

     2. Amoebe

      Tuurlijk zijn er goede voorbeelden maar nog meer slechte.

      We verschillen van mening maar ik hoop dat jij er mij dit jaar nog onwijs vaak op kunt wijzen dat ik het verkeerd zie.

     3. stylo1984

      Alle wedstrijden waren kut incl. 8-0 tegen nac alleen gister stond het goed en speelden ze goed op het laatste kwartier na

     4. Amoebe

      Hetzelfde geldt voor feit als je denkt dat alles perfect is!

      Ik vind het de laatste jaren nu eenmaal niet meevallen (nee vorig jaar ook niet).

      Ik eis meer van ajax.

     5. Amoebe

      Weet je ik vind gewoon echt dat younes, veltman te slecht zijn en zitech te slecht speelt.

      Jullie kunnen heel lang op mij inpraten maar bespaar je de moeite.

     6. Litmanen

      Armoede, je mag best zeggen dat Veltman slecht is, maar het gekke is dat hij in alle belangrijke wedstrijden boven het gemiddelde uitkomt. Tot en met de EL finale aan toe, waar hij misschien wel de enige Ajacied was die een fatsoenlijk niveau haalde.

      Ik wordt hier vaak als Veltman fan neergezet. Dat mag, want dat ben ik ook. Wat hij gisteren presteerde met zijn “beperkte” kwaliteiten, om Lozano onzichtbaar te maken, grote klasse.
      Spelers als vBommel en Wouters werden altijd geroemd om hun “gemeenheid” in belangrijke wedstrijden. En Veltman wordt weer van alles verweten.
      Ik vind dat tegen PSV alles gepermitteerd is om ze uit hun spel te halen. Het is dé concurrent voor de titel.

      En nog iets, elke trainer van Ajax stelt Veltman altijd op omdat hij je nooit in de steek laat. Daar mag Ziyech eens over na gaan denken.

 1. De seijs

  Ja zo voetbalt psv al jaren. Wachten wachten en dan de counter. Ajax heeft het heel mooi afgestraft gisteren. Top gasten we worden weer een beetje trots op jullie.

  1. AjaxKat

   Ook zo lekker dat Ajax nu een nieuwe ‘zuiger’ heeft op het veld: Veltman! Maar die sliding van Schöne op Hendriks was ook niet misselijk of zonder risico. Zat in t stadion maar zag op tv pas hoe erg t eigenlijk was.

   1. Bakkie

    Was ik ook blij mee, AjaxKat!
    Wel weer heel frapant dat er nu zelfs KRITIEK was op de instelling van Ajax, terwijl juist altijd wordt gezegd: “Het ziet er bij Ajax altijd wel leuk uit, maar daar win je geen wedstrijden mee”

    1. Litmanen

     Twente mocht onze aanvallers slachten vorige week, dat was mannelijk.
     En nu begint iedereen te zeiken.
     Ik heb vorige week heel wat meer rode kaarten gezien dan gisteren.

 2. Vak 120

  Precies hakim! Ze spelen de laatste weken al met geluk…gisteren afgestraft en nu hopen dat ze in een dip raken! Voor de winterstop op 4 punten komen.volgend jaar afstraffen!! Op naar de 34ste

 3. Charka53

  Hakim heeft gelijk , maar dat hij het zegt is wel vreemd omdat hij kritiek op hem zelf niet kan hebben .

  1. Amoebe

   Juist ja….was meteen mijn eerste gedachte!

   Maar psv zal wel reageren met het feit dat zij nooit iets meekrijgen van het nieuws 😂

 4. BobbyHaarms

  Ondanks het zwakke optreden van pisvee heb ik gisteren bij vlagen weer echt genoten van Ajax. Gelukkig was de weerstand laag en loop je uit naar 3-0.

  Nu hopen dat we die kaaskoppen ook stil krijgen en weer op plek 2 komen. Want 1 zwaluw zoals gister maakt natuurlijk nog geen zomer..

  1. Joep

   Ik vond het ook genieten gisteren. De laatste drie wedstrijden dit jaar moet je winnen. Je blijft wel afhankelijk van pisvee

  2. De Nees

   De strijd en echte kerels aanpak beviel me het meest gister. Deze instelling gecombineerd met de extra kwaliteit van Ajax en je hebt geen kind aan de eredivisie. Toch raar dat je dit niet iedere week ziet.

 5. BobbyHaarms

  Az zal ongetwijfeld meer weerstand gaan bieden. Ben heel benieuwd of Ajax zich ook dan staande houdt. Zo ja dan pas heeft deze overwinning in mijn ogen zin gehad.

 6. Charlie2011

  Hij krijgt wel een shitload aan negativitiet over zich heen. Gisteren op fox of studio sport weet het niet meer 10 crosspasses die mislukte. Als iedere wedstrijd dat soort fouten eruit gehaald worden dan begrijp ik dat je de kritiek niet meer kan handelen. Ik weet dat er meer van hem verwacht word. Maar gisteren viel hij mij wel positief op met het gehele spel.

  1. Remco425

   Bij hem worden altijd die paar negatieve dingen belicht. Het gaat over die paar passes die misgaan, terwijl hij tegelijkertijd met schitterende passes strooit. Hem wordt verweten dat hij te weinig meeverdedigd, terwijl hij de meeste ballen afpakt van de hele eredivisie. Kortom, we zijn weer hard bezig onze beste speler zo snel mogelijk de clib uit te jagen…

    1. 大ファン AjakkusuBaruserona

     Volgens mij is hard werken bij Younes voor jou juist het grote voordeel. Toch?

     1. Litmanen

      Ziyech is de beste voetballer, dus als die alleen hard werkt, dan kunnen we beter Younes opstellen, die verliest niet zo veel ballen en heeft niet zoveel kapsones als onze ster.

 7. Ajaxfoort

  Iedereen verbaast zich hierover. Ik vraag me af wat op de PSV fora de meningen zullen zijn. Ik kan me niet voorstellen dat ze tevreden zijn met deze voorstelling van circus Eindhoven.

 8. Ajaxfoort

  Zyech zou wat meer krediet verdienen. Natuurlijk komen veel pases niet aan. Maar als je er veel verstuurd is automatisch de kans groter dat er meer niet geweldig zijn. Er hoeven er maar 2 of 3 per wedstrijd lekker te vallen en er is gevaar. Dus Hakim… gewoon door blijven gaan!!

   1. -buitenkantje rechts-

    Forumvulling.. staat er ook bij het aantal heroveringen van de bal? Staat er ook bij het aantal balcontacten? Staan de assists er ook bij? Staat er ook bij het aantal passes die Ziyech verstrekt tov Frenkie?
    Zoals eerder gezegd ben jij niet (meer) serieus te nemen. Je pakt die statistieken eruit die jou goed uitkomen in het afkraken van Ziyech. Ga lekker keepen..

     1. Remco425

      Terwijl hij toch écht onze beste speler is. Hem uitfluiten is net zo onbegrijpelijk als het uitfluiten van Ronaldo door Madrid fans nadat hij 2 wedstrijden niet heeft gescoord, of dat Barcelona fans Messi zouden uitfluiten als hij eens een mindere periode heeft. Dat doe je gewoon niet.

     2. EugAjax

      Remco uitfluiten doe je niet EENS. Maar nu sla jij door hoor. Ziyech is bij lange na niet de speler die Ronaldo en Messi voor Real en Barca is. Echt kansloos!
      Hakim is goede voetballer en laat me vaak in vervoering achter, maar net zo vaak of eigenlijk zelfs meer irriteert hij me met zijn vele verkeerde passes.

      Dat moet echt beter. Veel beter. Frenkie is balvaster voor ons. En kijk eens hoe veel balverlies mannen als Iniesta en Thiago op allerhoogste nivo lijden?

      Er zijn wedstrijden waar dat getal 0 is en toch zijn ze altijd heel belangrijk.

      Hakim word streng beoordeeld, JUIST omdat hij het in zich heeft de absolute kopman te zijn. Dat is hij echt nog lang niet!

 9. EugAjax

  Terechte woorden van Hakim over PSV. PSV speelde niet goed, maar je speelt zoals tegenstander toelaat. Geen enkel moment konden spelers van PSV naar adem happen. Continu een Ajacied of twee in de nek.

  Ik ben nu reuze benieuwd ook hoe PSV hierop reageert in Groningen. Op zijn Feyenoords van vorig seizoen, door steeds na een klapje terug te slaan, of zoals vaker gebeurt als een team lang ongeslagen is geweest en tegen een nederlaag oploopt.

  Voor Ajax zeer belangrijk om komende drie wedstrijden te winnen. Ik heb er vertrouwen in. Wedstrijd van gister deed bij tijd en wijle terug denken aan thuiswedstrijden tegen Lyon en Schalke vorig jaar.

  1. Litmanen

   Helemaal eens. Ajax móet alles voor de winterstop winnen.
   Zo niet, dan moet je de schaal dit jaar vergeten.

 10. Indojood

  Gewoon de beste speler van Ajax en de ED. Blij dat ie bij ons speelt, creatief en risicovol, dat past bij ons.

  1. Remco425

   Toch fijn te lezen dat degenen die ik het meest respecteer op dit forum, ook in het geval Ziyech er precies hetzelfde in staan als ik.

   1. Litmanen

    He wat heerlijk als je kan zeggen ,” echte vrienden durven de waarheid te zeggen”.
    Ziyech heeft de uitstraling van de beste voetballer van de e.d.
    Lasse is het, want die is élke wedstrijd minstens een 7.
    Daar kan Hakim nog een hoop van leren. Met minder talent toch belangrijker zijn voor je team.

 11. Zlatan4ever

  Ziyech speelde wederom niet zo geweldig maar hij werkte keihard en had geen “maniertjes” naar zijn medespelers. Kortom hij is op de weg terug. Want wij weten allemaal dat hij geweldig kan voetballen. Go Ziyech go !

 12. Zlatan4ever

  En wat AZ betreft, laten die eerst maar eens zien te winnen van PEC terwijl wij kunnen oefenen tegen Excelsior…..😁

  1. Widi

   Ik kan me geen makkelijke wedstrijd tegen Excelsior herinneren Zlatan. Gewoon scherp blijven dus en alles geven. Oefenen doen we weer in juni.

  2. Remco425

   Onze wedstrijd tegen AZ staat helemaal los van hun wedstrijd tegen PEC. Het interesseert me echt geen moer wat zij doen tegen PEC. AZ is toch geen concurrent. Kom op zeg!

 13. Zlatan4ever

  Beste A.F.C.A Amsterdam,
  Leuk dat jij Hakim heel goed vond spelen maar de werkelijkheid was dat hij redelijk
  speelde maar nog steeds met te veel fouten in het aanspelen van zijn medespelers….
  Komt goed

  1. Ajax1958

   Jij snapt er dus helemaal niks van en dan geef je jezelf nog de nick Zlatan4ever. Onwaardig, jij bent de zwakste schakel, bedankt!

 14. AFCA my World

  Wat valt er in te wrijven ? Ze staan nog steeds een straatlengte voor ! Hopelijk weten de andere clubs nu ook hoe je ze aan moet pakken ! Wat ze moeten punten gaan morsen wil je ze bij halen ! ⚽️

 15. a.p.

  nou ik heb gisteren echt genoten van Ziyech , wat een inzet. dat er dan wel eens wat mis gaat .okay . zo krijgt hij zijn zelfvertrouwen terug. ook van de rest van het gehele team heb ik genoten. Mannen ga zo door en wie weet….de schaal.

Reageren is niet mogelijk.