Opstellingen Ajax – psv: Aftrap 17:00 uur

IJs en weder dienende zal er vanmiddag om 17:00 uur afgetrapt worden voor de cruciale wedstrijd voor de titel. Winnen we dan slinkt de afstand tot de koploper tot ‘slechts’ zeven punten maar bij verlies lijkt het toch meer op afhaken. De defensie van Ajax is door blessures nog steeds niet op dikte terwijl de bezoekende club een fitte selectie heeft. Daarom is het van belang dat we massaal onze mannen komen steunen. Let er wel op dat het komen bij de Johan Cruijff Arena vandaag ook een uitdaging zal zijn.

Opstelling Ajax: Andre Onana; Frenkie de Jong, Joël Veltman, Matthijs de Ligt, Maximilian Wöber; Donny van de Beek, Lasse Schone, Hakim Ziyech; David Neres, Kasper Dolberg, Justin Kluivert

Opstelling psv: nnb.

 

Related posts

193 Comments

   1. HURBIE

    He seijs je heb trouwens weer heelveel likes erbij in een hele korte tijd,zonder dat je topics had
    Valt op man

     1. Widi

      Het valt alleen mensen op die zelf bezig zijn met die likes. Denk daarm dat jij ongeveer de enige bent met Seijs, Hurbie.

     2. De seijs

      Jij zegt dat ik met likes bezig bent. Dus dan moet jij ook een kerel zijn,en mij dat is uitleggen. Jij beschuldigd mij ergens van. Dus kom maar op widi.

     3. Indojood

      Maar goed ook dat Widi niet thuis om met zijn billen bloot te gaan. Niemand wil jouw duimpje. ?

     4. Widi

      Sorry Seijs. Ik was wel thuis. Niet met mijn billen bloot. Maar gewoon bezig. Waar beschuldig ik jou van? Ik denk dat je dit gewoon tussen jou en Hurbie moet houden.

     5. De seijs

      Ik wil niks met hurbie en bobby Haarms en hun likes lijst te maken hebben. Had ik hier al 1 keer uitgelegd. Zoooo kinderachtig. Maar die 2 kijken dus schijnbaar heel veel naar die lijst. Prima wat hun belangrijk vinden. Mij hoor je er niet over. En verleden week heb ik dat ook gezegd hier. BH ging daar in mee. Ja alleen hurbie komt er dagelijks mee. Dus richt je niet op mij. Ik heb er niks mee. En ik reageer er ook niet meer op. Pffffff

     1. Indojood

      Blij dat ik gegaan ben. Ben trots op de spelers, keihard gewerkt en door de catenaccio van de laffe pisvlekken heen gebroken. Sfeer was ook prima.

    1. HURBIE

     Trouwens de opstelling vind ik een beetje dom en riskant
     Frenkie is geen verdediger van nature
     Nu stelt Keizertje hem alleen maar op om hem op te stellen
     Had liever Vier verdedigers gezien en Huntelaar in de spits
     Maar wat maakt het nog uit
     Het is toch zijn laatste wedstrijd als trainer
     En het seizoen is toch Al naar de klote

  1. HURBIE

   Op die buitelanders hoef niet te rekenen die verstijven als ze het veld op komen
   Die denken allen maar aan Coke

  1. Jari10

   Dat zou een geweldige vondst zijn. Voetbal van achteruit blijft wat mij betreft de achilleshiel zonder Sinkgraven op links.

 1. Mokumertje020

  Ik ben terug van heel lang weg geweest. Ik heb er vertrouwen in vandaag. We gaan vlammen in de kou!!!

 2. -buitenkantje rechts-

  Frenkie als verdediger? Kan goed uitpakken, omdat hij natuurlijk prima kan opkomen. Aan de andere kant is het geen verdediger. Ga met belangstelling zien hoe dit uitpakt.

  1. Emilio4Ajax

   Conclusie…pakte goed uit BR…Wat een wedstrijd…als ze zo elke keer spelen worden ze nog met een straatlengte voor kampioen…❌❌❌❤️??

 3. theomar

  Als er gefaald wordt keizer naar huis en sar en bergkamp ook enige juiste conclusie trekken!!! vertrekken svp.
  En dat direct Bosz terug als trainer.

 4. Koning Haarms Wolfs

  Het zou alleen al mooi zijn dat we weer eens winnen, omdat we hier dan weer iets leuks kunnen melden. Mijn broer heeft de narrenbellen-pet weer op, en bier en ranja staan klaar…. op hoop en zegen!

 5. -buitenkantje rechts-

  Ajax start goed.. fel op de bal.. blijft oppassen voor een counter. Wil meer duelkracht zien hij Dolberg.. oorlog maken kerel!!

 6. -buitenkantje rechts-

  Nu al de tweede keer dat Dolberg niet reageert op een gevaarlijke voorzet.. Nu die van Ziyech.. eerder die van Kluivert.. Daar sta je voor als spits.. Dan moet je scherp zijn!

  1. ajaxhoger

   Dolberg is het vriendje van spijkerman en bergkamp , wat is die jongen slecht geworden zeg , een aantal wetstrijden banken zou niet slecht zijn , waarom klaas jan niet in zo,n wetstrijd .

    1. paullus

     s de jong lekker op het bankje
     houden voegt niets toe staat alleen maar de talenten in de weg

  1. Jari10

   Nee joh hij speelde geweldig! Ik doel op dat blok tegen de Jong. Dat was niet echt subtiel.

   1. Widi

    Zette de Jong geen blok? Veltman was onderweg. De Jong keek om en zette het blok. Die lul van studio sport zag dat ook al niet. Bij Fox zagen ze het wel.

   1. Widi

    Ik begreep Blom wel. Die Hendricxs is zo verschrikkelijk lelijk dat je er medelijden mee krijgt.

 7. Codilo

  Dacht dat het paard van sinterklaas goed heen en weer kon huppelen, maar die Dolberg kan het beter. Stond erbij en keek ernaar. Jezus wat heeft die jonge

 8. afcadeluxe

  gooi alles maar over de linkerkant van pisvee ze staan daar allemaal op geel,kom op jongens❌❌❌

  1. Ajaxslied

   Eerste helft was niet best liet zich provoceren en speelde een hoop theater. Had makkelijk 2 keer geel kunnen krijgen.

   1. Hoeda Fak Ajoe

    Ook vanaf Teletekst speelt Veltman met ballen! Niet altijd even charmant, maar dat vonden we vorige week van de Twente spelers ook …

 9. -buitenkantje rechts-

  PSV van de mat geveegd.. niks in te brengen.. heerlijk voetbal.. genieten.. vd Beek 3-0!!
  Neres geweldige wedstrijd..

 10. Iamsterdam2015

  He he eindelijk dolberg er uit. Orps sorry mag dit niet meer zeggen van bepaalde “ grootmeesters” hier…. sorrryyyyyyyy?

  1. Ajaxslied

   Heeft hij geprobeerd maar kon het ook niet waar maken. Ligt aan Keizer die laat beide spitsen niet functioneren.

   1. Hoeda Fak Ajoe

    Het is ook Keizer zijn schuld dat het zo koud is, en is gaan sneeuwen, en dat we niet met 12 man op het veld mogen staan, en dat de kroketten koud zijn, en dat de wc op de overloop verstopt zit, en er geen twee vingers schuim op het bier zit, en dat ie …

 11. Widi

  Ajax vangt PSV slim op net over de middenlijn. Zo is er wat ruimte voor Neres en Kluivert. Frenky op die plaats is een vondst. Hij verdedigt zelfs gewoon goed ook. We hoeven vandaag ook geen veltman of Ziyech fitti te hebben. Beide spelers spelen een goede wedstrijd met veel inzet.

   1. Emilio4Ajax

    Weet ik wel…als het zo donderdag ook maar doen… Vandaar dat ik zei de eerste stap is gezet… Wat een wedstrijd…?

  1. HURBIE

   Dolberg heeft zijn kans nu wel gehad en moet maar snel de bank op
   Misschien gaat het beter als híj een Spaanse peper in zijn kont krijgt

   1. Iamsterdam2015

    Gaat noet komen. Het is een leuke speler… voor Groningen utrecht of vitesse. Verder is het een zeer matige speler. Ik bedoel het echt echt niet arrogant maar zei het in september al. Hij doet leuke dingen soms…… maar meer niet. Hij is zo verschrikkelijk omhoog geschreven ( kan hij niets aan doen) dat men er in ging geloven dat hij een talent is. Jammer maar tijd voor Cassiera als 2e spits en KJH als 1e.

   2. PvL020

    Ik denk nog steeds dat hij verkeerd gebruikt wordt! Alleen maar ballen aangespeeld krijgen in de dekking waardoorhij alleen maar kan kaatsen. Je moet hem anders bedienen

    1. Iamsterdam2015

     KJH kan het toch ook??? Ja andere speler ik weet het maar als men zegt dat hij goed is moet hij dat ook kunnen. Einde Dolberg is niks was wordt niks meer helaas.

 12. Ajaxfoort

  Ik heb genoten. Het bewijst ook dat het laffe spel van PSV niet loont. En als Ajax het kan opbrengen om elke week zo te spelen verliezen ze geen wedstrijd meer.

 13. Atarashī sutāto Ajakkusubaruserona

  Vrees dat Veltman op basis van tv beelden een schorsing krijgt.

 14. paullus

  ik snap niet dat hiet nog mensen zijn die veltman vandaag slecht vonden spelen
  de mas gewoon goed vandaag

 15. Kingkong

  Als ze nu maar niet denken dat ze midweeks zonder inzet van excelsior kunnen winnen gewoon er voor gaan

 16. Emous1978

  En ik hoop dat iedereen het nu met mee eens is dat AB een zuiger is? Ben echt klaar met die man voegt helemaal niks toe hier alleen gejank en gezeur

   1. Emous1978

    Lees deze app alle berichten eens door! Dan weet je het antwoord op je vraag! Sneu figuur

    1. Atarashī sutāto Ajakkusubaruserona

     Bedoel je nu echt dat geintje over de duimpjes? Serieus? Als dat zo is laat ik het hierbij bij jou. Sorry, je snapt het dan echt niet. Als het wat anders is hoor ik het graag.

     1. Atarashī sutāto Ajakkusubaruserona

      Beste Emous. Begrijp mijn nick even. Ik zal deze, nogmaals, vertalen: nieuwe start AjaxBarcelona. Als jij naar het verleden blijft kijken, prima maar ik doe dat niet. Ik begrijp je reactie op dit moment dan ook niet want daar is geen enkele aanleiding voor.

     2. De seijs

      Hij bedoelt dat je een zuiger, een ruziemaker, en een stoker blijft ondanks je nieuwe start. A s A. En dat is toch echt Nederlands.

 17. theomar

  Goed gespeeld tegen die schijters uit Eindhoven. Terecht gewonnen, psv heeft echt niets laten zien. Ajax, probeer dit nu vast te houden. Ik ben de wedstrijden tegen Twente en zo nog niet vergeten. We liggen niet voor niets nog ver achter. Als jullie zo elke week spelen moet het lukken. Volgende week AZ. Ook geen makkelijke. Ook dan moet weer gewonnen worden. Dus ga er weer voor.

 18. Jari10

  Voor Bosz was Sinkgraven de sleutel en voor Keizer de Jong als verdediger. Veldbezetting in valbezit nu goed en voetbal van achteruit ook. Jammer dat Keizer deze keuze niet eerder heeft kunnen maken.

  1. -buitenkantje rechts-

   Deze vondst pakte goed uit. Hiervoor de complimenten aan Keizer. Ere wie ere toekomt. Grootste verschil was de instelling van de spelers.. heerlijk om te zien. ?⚽️

 19. a.p.

  Wat heb ik genoten, helaas thuis, maar wat een sfeer in het stadion, wat een inzet van de spelers. Iedereen haalde zeker een 8. Mannen ga zo door!!

 20. PvL020

  Eerlijk is eerlijk dit was een superpot! Blij dat ik de sneeuw getroseerd heb vandaag ????

 21. Indojood

  Voor het eerst kreeg ik een idee wat Keizer wilde en had ie het tactisch goed voor elkaar met Frenkie erbij. Werd een keer tijd ook. Iedereen gefeliciteerd en hoop dat iedereen veilig thuiskomt. Fijne avond allemaal.

  1. Yindi

   Lasse wordt hier te weinig genoemd en geroemd. Speelde puike pot en maakte een k”Lasse” doelpunt.

   1. Indojood

    Helemaal eens, Yindi. Lasse is elk seizoen een twijfelgeval bij de staf maar komt altijd bovendrijven. Op hem kan je bouwen.

   2. EugAjax

    Eens Yindi ergo zelfs vele supporters wilden hem laten banken voor Frenkie. Gelukkig heeft Keizer manier gevionden om ze allebei te laten spelen

    1. Yindi

     Begint te lijken op wat we willen zien elke week. Middenveld sterk zo op deze manier, met afstand het beste middenveld in de ED. Buitenkanten goed bezet met Kluivert en Nerez en ook het beste in de ED. Wöber wordt steeds beter. Hoop dat ze (Keizer en consorten) dit ook zien, kan nog mooi worden dit seizoen. Pfff…wel lang op moeten wachten..

 22. Atarashī sutāto Ajakkusubaruserona

  Deels spijt dat ik niet ben gegaan, was er graag bij geweest, maar met de wetenschap wat er op de route is gebeurd die ik ook moest rijden …… goed dat ik thuis heb gekeken. Ik blijf van mening dat alles afgelast had moeten worden.

  1. De seijs

   Als je ballen had dan was je gegaan! Wedstrijd begon laat in de middag 17.00 . Je had de hele dag de tijd om van je seizoenskaart gebruik te maken. Zie indojood! En vele andere die gewoon op tijd vertrokken en veilig aankwamen. Heel veel bla bla hier onder jou 10 tallen nickname maar als het er op aankomt dan ben je er niet. Maar dat is bekend hier door iedereen.

 23. dennis78

  ik denk dat frenkie gewoon centraal achterin moet blijven spelen. wat een heerlijke rushes heeft hij. een soort d.blind, f. de boer en r. koeman speler…

Comments are closed.