Machtig Ajax geeft psv voetballes

Ajax is een beetje dichterbij de koppositie gekomen door de ploeg uit Eindhoven een lesje voetbal te geven. Er werd dik verdiend gewonnen van een beetje laf spelend psv (3-0). De ploeg van Phillip Cocu was niets vergeleken met de goed spelende Ajacieden want al in de eerste 25 minuten had de thuisploeg 83 procent balbezit. Dit overwicht leverde de eerste helft niet veel op behalve een prima kans voor Kasper Dolberg maar die kopte de bal over het doel. Kevin Blom moest een paar keer een brandje blussen en er werden in totaal zeven gele kaarten uitgedeeld waarvan er vier voor psv.

In de tweede helft deed Matthijs de Ligt de poging van Kasper Dolberg even na en kopte ook over. In de 61ste minuut nam Hakim Ziyech een corner waarbij de bal werd weggewerkt richting David Neres die vervolgens verwoestend uithaalde (1-0). Nog geen drie minuten later was het Lasse Schöne die van zo’n meter of 17 een flinke pegel in dezelfde hoek schoot (2-0). Na zeventig minuten en kijkend naar een 2-0 achterstand, kreeg psv de moed om eens richting het doel van Ajax te gaan. Derrick Luckassen zag zijn afstandschot op het doel van Ajax met een mooie zweefduik gekeerd worden door de goed keepende André Onana. Ajax bleef ondanks de 2-0 voorsprong toch aanvallen en dit resulteerde in een mooi doelpunt van Donny van de Beek. Hij schoot tussen de doelman Zoet en de binnenkant paal de 3-0 binnen en dit werd ook de eindstand.

Ajax – psv 3-0 (0-0)

’61 David Neres 1-0
’64 Lasse Schöne 2-0
’72 Donny van de Beek 3-0

Opstelling Ajax: Andre Onana; Frenkie de Jong, Joël Veltman (81′ Deyivaisio Zeefuik), Matthijs de Ligt, Maximilian Wöber; Donny van de Beek, Lasse Schone, Hakim Ziyech; David Neres (87′ Siem de Jong), Kasper Dolberg (77′ Klaas Jan Huntelaar), Justin Kluivert

Opstelling psv: Zoet; Arias, Schwaab, Isimat, Brenet; Van Ginkel, Luckassen (73’Ramselaar), Hendrix; Pereiro (73′ Bergwijn), Locadia (12′ De Jong), Lozano

Scheidsrechter: Blom
Gele kaarten: Schöne, Wöber, Zeefuik (Ajax) Hendrix, Brenet, Lozano, Van Ginkel (psv)
Toeschouwers: 52.379

 

Related posts

152 Comments

   1. Litmanen

    Sluit ik me helemaal bij aan. Iedereen speelde vandaag in dienst van het team.
    Iedereen was goed en dan is Ajax echt de sterkste van Nederland.

    En weer liet Schone zien hoe belangrijk hij jaar in jaar uit is, wat een fantastisch doelpunt!

    1. Ajax 1

     Lekker zeg, drama om bij het stadion te komen, maar weer terug in het kampioenschap. Heb in het stadion de wedstrijd weer eens heel anders gezien dan net op tv bij het terugkijken…

 1. Indojood

  Prima wedstrijd, tactiek klopte en de passie was aanwezig. Het was ook bittere noodzaak maar niettemin ben ik trots op deze prestatie.

  1. Emilio4Ajax

   Eentje om in te lijsten. De keuzes van Keizer pakte vandaag wel goed uit en nu doorpakken naar donderdag om daar dan met eenzelfde intensiteit en inzet de wedstrijd te winnen…?❌❌❌❤️??

 2. Yindi

  De beste wedstrijd van dit seizoen. Zaten er boven op. Zo zie je maar dat, als je alles geeft met deze selectie, PSV nog lang geen kampioen is. Frenki motm kan ik mee leven, maar Lasse was ook weer fantastisch!! Kan me niet voorstellen dat Keizer nog veel zal veranderen na vandaag. Klasse. Pisvee speelde laf en kreeg de rekening gepresenteerd.

  1. AjaxKat

   Zo grappig om al die reacties te zien op de wedstrijd. Ik maar denken dat ik in het stadion een matige wedstrijd zag. Zit nu ook beelden en commentaar op tv te kijken; ze speelden echt goed.

  2. De Nees

   Verschil zat ‘m in de inzet en vooral mannelijkheid in de duels, fel en lekker uitdelen met soms een geniepige doorhaal. Precies dit moet iedere wedstrijd, tel daar de extra kwaliteit die je hebt en je rolt iedere ploeg op in de ED. Triest dat dit niet iedere wedstrijd kan. Hosanna nu maar lijdt je puntverlies tegen AZ dan ben je weer terug bij af.

   1. Emilio4Ajax

    Leek dr op of de 5 seconderegel weer terug was…ze zaten er lekker fel bovenop en dat 90 minuten lang…❌❌❌❤️??

 3. Iedereen heeft een mening

  Goed gespeeld, jammer dat ze dit niet elke wedstrijd laten zien. Dan hadden we er nu veel beter voor gestaan.

 4. ajaxpers

  En vanaf nu bek dicht over Ziyech. Hij heeft kei en keihard gewerkt en dit geldt ook voor het hele team. Keizer verdient nu een kans.

  1. JohnDoe77

   Ajaxpers, ben jij Ziyech? De man is prof en zou de beste van het veld moeten zijn. Dan mag er iets gezegd worden als hij goed speelt (zoals vandaag) of als hij slecht speelt (en als een zoutzak met verongelijkt gezicht over het veld loopt te sjokken).

   1. JohnDoe77

    En oja; Keizer heeft die kans ook gewoon gekregen in de zomer, zie je punt niet. Behalve een hoop geschreeuw komt er weinig zinnigs uit!

    1. Litmanen

     Helemaal eens. Ziyech was goed omdat hij eindelijk in dienst van het team speelde.
     Als hij dit vast houd dan hebben we nog veel aan hem dit seizoen.

  2. Jimmy1971

   Vind Frenkie de Jong mooi !!
   Heeft het loopje en het lichtvoetige ( Nee , nog geen vergelijking ) van Cruijff !

    1. -buitenkantje rechts-

     Mwah… Cruijff veel lichtvoetiger en sneller in zijn bewegingen.. ook het briljante in d lassing mist nog. Bovendien veel minder doelgevaarlijk.. maar wil niks afdoen aan zijn goede prestatie. Hoewel ik eerder Neres of Schöne man van de wedstrijd vond.

  1. Bakkie

   Ik zou hem laten staan. Dat hij niet scoort ligt vooral aan de manier van spelen (het naar binnen komen van de buitenspelers met name)

 5. JohnDoe77

  Ajax speelde fel, soms wat over de rand (Veltman) maar het werkte tegen dit laf spelende PSV! Lekkere drie puntjes dus, nu doorpakken tot aan de winterstop en dan de beloofde versterkingen inpassen!

    1. De seijs

     Maar dan wordt het kopen om te kopen. En zoals het nu gaat zou ik zeggen nieuwe aanwinsten pas voor het volgende seizoen. Toch?

     1. Gido

      Een (eigenlijk twee) linksback is een vereiste. In de winter al. Sinkgraven weer lang geblesseerd en Viergever en Dijks gaan weg.

     2. JohnDoe77

      Daar doelde ik ook op. Dat zijn versterkingen. Aankopen op plaatsen waar je die niet direct nodig hebt zijn breedte investeringen, geen directe versterkingen zoals beloofd!

  1. De Nees

   Het is van alle tijden met deze laffe club. Catenaccio, 442, afwachtend voetbal dat is de Pisvee hoofdstijl. En dat in de eredivisie.

 6. Jagger

  Eindelijk, bijna vier maanden na het overlijden van mijn droomvrouwtje, kon ik weer eens juichen. Hou deze spelopvatting nou een vol jongens! Mogelijk zit er dan toch nog een kampioenschap in.

 7. Jagger

  Eindelijk, bijna vier maanden na het overlijden van mijn droomvrouwtje, kon ik weer eens juichen. Hou deze spelopvatting nou eens vol jongens! Mogelijk zit er dan toch nog een kampioenschap in.

  1. Marc Overdwars

   Het beste Jagger en super je weer kon juichen vandaag.
   Deze overwinning is voor jou!

  2. Indojood

   Jagger, als je in de gelegenheid ben, heb je zin om een keer mee te gaan? Dan probeer ik kaarten voor je te regelen.

  3. De Nees

   Mooi Jagger. Blij dat je dit even opbeurt. Geniet vooral oprecht van de kleine dingen om je heen, dat geeft ook rust en begrip.

   1. De seijs

    Top Jager dat je hier weer energie van krijgt. En posetief blijven man altijd het beste medicijn. ???

 8. -buitenkantje rechts-

  Zei van te voren al aan dat ik Ajax een goede kans gaf.. Ajax heeft op alle posities betere spelers, terwijl PSV al wedstrijden afbraakvoetbal speelt en met mazzel de overwinning steelt.
  Wedstrijd was het verhaal van de tactische vondst van Keizer.. Frenkie als inschuivende verdediger centraal achterin. Dat betekend in de praktijk eeen extra middenvelder en voor het eerst een goede veldbezetting. Ajax gaf PSV inderdaad voetballes.. Fantastische inzet. PSV jad nauwelijks kans om de bal aan te nemen, laat staan in de ploeg te houden. Weer een heersende Ziyech.. Neres speelde fantastisch en Schöne strooide met passjes en maakt een heerlijke goal. Genoten van dit Ajax. Compliment aan Keizer.. Ere wie ere toekomt. Het grootste verschil was de instelling van de spelers. Laat dit concept staan en begin iedere wedstrijd op deze manier en ik geeft ons nog een een redelijke kans op de 34e! Dissonant: Dolberg..Begin me net zo te ergeren aan hem als aan Younes toen hij nog speelde.. Hoop dat Keizer dat ook ziet en KJH en Sierhuis een kans geeft.

  Leuk interview met Perr Schuurs die ook aanwezig was in de Arena. Reden dat hij voor Ajax heeft gekozen is dat bij Ajax de jeugd kansen krijgt door te breken..

  Verder een compliment aan alle suporters die gekomen waren.. Fantastische sfeer! Nu weer veilig thuis komen.. Lekker gevoel aan vanmiddag over gehouden..

  1. EugAjax

   Eens BR, tevens ook interview gezien van Keizer en reactie Bruggink daarop. Ongeval Nouri mag absoluut niet tot excuses leiden gaf hij aan, maar ook dat hij elke dag met tranen in ogen naar Arena rijd en weer terug.
   Ook gaf hij aan dat hij zeker wist dat dit in de selectie ook zo leefde..

   Bruggink die ernaast stond begreep hem helemaal. Hij heeft vergelijkbaars meegemaakt bij Hannover volgens mij. Met die keeper die zelfmoord pleegde. Zelfs nu nog bij jan Joost kreeg Bruggink het weer moeilijk nadat hij constateerde dat Keizer moeilijk uit zijn woorden kwam na vraag Jan Joost.

   Daarom blijf ik het zeggen. Het zou echt zo ongelofelijk knap zijn als Ajax het voor elkaar krijgt
   @34@Appie. Ik zou dan heel trots zijn. Na vanavond heb ik weer beetje meer hoop gekregen dat ze het kunnen fixen.

   Super knap mannen en bedankt voor een mooie voetbalavond??⚽️⚽️⚽️!

   1. Litmanen

    BR, Dolberg is superjong, hou daar nou eens rekening mee. Die jongen loopt over van het talent en zijn enige kans was niet eens voor hem bedoeld.

    Zolang hij geen bruikbare ballen van de zijkant krijgt gaat hij niet scoren.

    1. Atarashī sutāto Ajakkusubaruserona

     Dolberg is gewoon niet scherp. Vaak te laat bij een uitbraaken gewoon …… niet scherp.

     1. Litmanen

      Wel elke week vedette Ziyech in bescherming nemen, koning balverlies (ook vandaag weer het meeste van alle 22 spelers), maar een 20 jarige spits inruilen voor ééntje van 34 die ook niet scoort…..

     2. Basisspeler

      Gelul over jong Litmanen. De Ligt is jong, Wöber is jong, Frenkie is jong, Kluivert is jong.
      In Ajax1 moet je presteren.

    2. Emilio4Ajax

     Verschil Dolberg dit seizoen en vorig seizoen is waarom ik de man van 11 mln gekocht had, Traoré…❌❌❌❤️??

     1. -buitenkantje rechts-

      Eens.. Mis Traoré met zijn onvoorspelbare acties.. altijd onberekenbaar en gevaarlijk. Met Dolberg had ik het gevoel dat we met 10 man speelden.

     2. Litmanen

      Eens. Als je ziet hoeveel ballen er van Ziyech niet aankomen dit jaar en er geen enkele fatsoenlijke voorzet komt, dan is het niet gek dat geen enkele spits scoort, want ook de Hunter scoort niet.

 9. EugAjax

  Wat al een paar weken aan de gang is kwam er vanavond 90 minuten lang uit, ok 80 minuten maar toen was het al 3-0 en geloofde Ajax het wel. Of kwam dit door wegvallen Veltman? Combinatie van beide denk ik.
  Veltman liet vandaag zien waarom ik het een top verdediger vind in het spel van Ajax. Vooraf zagen velen Lozano hem helemaal kapot spelen, maar die hebben dan wsl niet goed gekeken naar zijn duels met Elia!
  Ik licht Veltman er even uit omdat hij vaak de pispaal is hier.

  Verder mocht ik niet eens hopen op een overwinning van Ajax op PSV werd me geadviseerd. Maar ik vraag me af of er wel goed gekeken word. Ajax is laatste weken aan terugkomen. Vele grote overwinningen en idd nog niet altijd goed spel.

  Maar na zo een slechte start van het seizoen is vertrouwen tanken belangrijker als meteen pannen van dak spelen. Dat is per definitie onmogelijk. Nu er meer vertrouwen is EN Keizer taktisch steeds beter lijkt te worden gaat het spel met de week met sprongen vooruit. NAC uit was toen de beste wedstijd van seizoen, tweede helft Roda en eerste helft Twente werd dat verbeterd. Helaas toen nog grote terugval in wedstrijd.
  Vandaag voor eerst een echt goed Ajax gezien. Daarentegen was PSV laatste weken absoluut niet zo goed. En dus was dit te verwachten. Vaak als een ploeg moet en ander mag dan zie je dit gebeuren. Ziyech was vandaag ook weer vrij goed, en meer betrokken bij team. Dus lijkt hij wel te luisteren naar supporters! Klasse.

  Frenkie als CV is een goede vondst, en in lijn met Sinky. Alleen lijkt me dit beter omdat de opbouw nu meer via midden loopt. Genoten van zijn indribbelen met die lange solo. Deze opstelling maakt weer 433 en 343 in een wedstrijd mogelijk.

  Ook nog een compliment voor scouting Ajax. Neres is nu echt volwaardig lid van selectie en een absolute goede combo met spelers als Ziyech die vaak diepte zoekt. Ook aankoop Wöber klasse. Zeer goede verdediger en pakt Ajax spel heel makkelijk op alsof hij jaren hier heeft rondgelopen.

  Dolberg viel tegen, hoewel soms trok hij gaten in defensie waar anderen weer van konden profiteren. Maar niet gezien bij voorzet Ziyech in 1 keer uit lucht en kopbal eerste helft MOET erin.

  Komt wel weer, maar tot die tijd Huntelaar erin? Ik twijfel wel omdat het nu echt lijkt te gaan lopen met het team.

  Na Heerenveen uit is de ommekeer al tijdje aan de gang. Eerst in resultaat en vele doelpunten door individuele kwaliteiten, nu ook in spel laatste paar wedstrijden. Negatieve uitschieters Utrecht thuis (ik blijf zeggen toen grove fout van Keizer om spelers tevreden te stellen na paar goede resultaten) en tweede helft Twente uit, toen hij krampachtig vasthield aan 343 en hij zelfs Veltman op links posteerde.

  Deze week heeft hij het goed hersteld. Nu word het belangrijk om door te drukken. Twee makkelijke thuis wedstrijden en AZ uit. Cruciaal om negen punten te halen nog voor de winterpauze.

  Tussendoor in beker aan Twente laten zien hoe het wel moet over 90 minuten.

  Kom op Ajax zet dit door en niemand praat over een half jaar nog over Bosz and friends??

  1. Indojood

   Gelukkig denken we niet allemaal zo simpel. Laat Keizer eerst maar eens een goede serie neerzetten, er is al teveel schade geleden.

   1. Atarashī sutāto Ajakkusubaruserona

    Ik probeer echt netjes te blijven maar je tenen krommen toch na zo’n bijdrage van EugAjax.

    1. Indojood

     Het is geen kwaaie maar zoals ik al eerder zei, ik ben blij dat ik hem alleen virtueel ken. Je zal maar zo’n ouwehoer in je groep hebben die alles met de mantel der liefde bedekt, stapelgek zou je er van worden.

     1. Atarashī sutāto Ajakkusubaruserona

      Eerlijk gezegd wordt een mens er hier al gek van. Zelfs zonder de tekst echt te lezen. Elke keer weer die lappen, sorry maar voor het merendeel toch echt nietszeggende, tekst. Hij blijft wel volhouden.

     2. Litmanen

      Ach over nietszeggende teksten gesproken. AB en Indojood hebben elkaar weer gevonden.
      De bijdrage van BR is echt niet veel korter, maar ja, die hoort bij de vriendjes.

      Over Ziyech nog dit: Hij was echt beter dan vorige week, maar ik blijf er bij, hij is geen Ajax speler. Hij zal nooit een teamplayer worden, dat zit niet in zijn karakter. Ook vandaag gaf hij weer veel te veel ballen weg. Gelukkig was PSV zo slecht dat het niet veel uitmaakte, maar van mij mag Frenkie een lijn opschuiven en Ziyech uit het team spelen. Ik blijf erbij dat we hem niet gaan missen.

     3. Indojood

      Over nietszeggende teksten gesproken, elke reactie van jou gaat over het bashen van Ziyech, het ophemelen van Veltman en obsessies over hoe andere forumleden met elkaar omgaan. Ik snap AB’s gegoochel met nicknamen niet, zo wordt de vorm belangrijker dan de inhoud. Maar dat geldt net zo goed voor jou door een prachtige naam als Litmanen te besmeuren. Als je ook maar een greintje respect hebt voor deze legende dan kies je een andere naam. Je begrijpt niet dat met jouw gescheld en gedrag zijn goede naam wordt aangetast.

     4. Litmanen

      Ach Indojood, als we het over besmeuren van namen hebben, alle indo’s en joden denken zo over jouw.
      Origineel he, iemand aanvallen op zijn nickname. Zo lekker inhoudelijk ook.

     5. EugAjax

      Ach Litmanen laat toch gaan dat volgens Widi ‘sterke’ groepje ??. Ik snap het wel. Als dit zo doorgaat zal het lastig worden voor sommige heren dingen toe te geven die ze fout hebben gezien, en aangezien we nog steeds dik achter staan kunnen de messen geslepen blijven.

      Let maar op 1 nederlaag en de epistellen komen dan niet meer alleen van mij (of BR) ??.

      Ik ben Ajax supporter mij maakt het niet al teveel uit wie leiding geeft over wat als het maar goed gebeurt. En ik heb vertrouwen in deze leiding, maar dat is niet echt wat je noemt breaking news. Misschien wel fake news hahaha wie gaat het zeggen!

      Ziyech ben ik vaak met je eens, hoewel je soms dreigt door te slaan. Toch was het gister inderdaad verre van perfect. Ik zag bij Studio Voetbal compilatie van zijn, nu druk ik me voorzichtig uit, ietwat mislukte passes en ja dat waren er heeel veel. Maar de man doet ook geniale dingen. En gister beter als laatste weken.

      Bij Heerenveen en Twente moest het allemaal van hem komen. Hakim moet in mijn ogen beseffen dat hij bij Ajax speelt en dat er veel goede spelers op middenveld lopen die ook goede (diepte)passes kunnen geven op de spitsen. Frenkie en Lasse bijv. En wat te denken van Donny. Sommigen riepen vorig jaar dat hij al beter was dan Davy. Ik was en ben het oneens over vorig jaar, maar inmiddels ben ik wel om. Hij gaat uitendelijk veel beter worden dan Klaassen schat ik in. Zeer mooie behandeling bij derde doelpunt. Wat een gigant.

     6. Basisspeler

      Wat een lul ben jij Niksmanen. Na zo’n geweldige wedstrijd nig zeiken op Ziyech. Als je dan echt geen greintje verstand van boetbal hebt verdwijn hier van dit forum. Oetlul!

     7. Litmanen

      Basisspeler, dank voor je constructieve bijdrage. Deze getuigt van een zeer hoge intelligentie.

     8. Atarashī sutāto Ajakkusubaruserona

      Beste Litmanen, de bijdrage van EugAjax is bijna drie keer zo lang. 3x! Ziyech was net als alle andere Ajacieden aan het afjagen. Onderdeel van het team dus maar jij kijkt teveel op je turflijstje waardoor je veel mist van de wedstrijd. Wel jammer.

     9. Moosie

      ik snap echt niet hoe iedereen ineens zo goed blij is pisvee deed echt niets en Ajax had veel te weinig diepte.
      Schijtrechter net zo slecht als veltman.
      En nog steeds 7 punten achter.
      We zijn er nog lang niet.

     10. De Nees

      Zoveel nietszeggende conclusies weer van Eug, en dat na 1 winstpartij. Zei het al eerder Eug heeft het inzicht van een jochie, dit zijn kleuteranalyses.

  2. JohnDoe77

   Dat Veltman regelmatig het pispaaltje is, heeft wel een reden. Hij is aanvoerder maar speelde vaak slap en maakte iedere wedstrijd wel een “Veltmannetje” of twee. Nu was hij scherp, maar ging hij wel diverse keren over de rand. Als Blom ook scherp was, had hij hem er totaal drie keer af kunnen sturen en dan wordt het een heel ander verhaal!

   1. EugAjax

    Eens hoor John en ik zit vaak genoeg te mopperen op hem in stadion of voor TV. Toch vind ik het voor Ajax een topverdediger en aangezien hier 95% vaak op hem los gaat vroeg ik mezelf af of ik het allemaal verkeerd zie. Gister liet hij zien waarom hij een zeer goede verdediger voor Ajax is.

    Mbt zijn harde spel. Ja wat willen we nu. Ajax spelers word vaak verweten over zich heen te laten lopen. En terecht. Nu dus even niet. Een hele goede verdediger voelt aan wat een scheids toelaat. Drie keer rood voor Veltman? Vind ik overdreven. 1 keer had gekund, maar wat denk je dan van Hendrix?

    Ik was blij met signaal wat met name Lasse en Veltman afgaven in deze wedstrijd. Luister lampenkoppen hier valt helemaal niets te halen, zeker niet met zo een instelling. Prima dus en ik heb genoten.

    1. Litmanen

     100% eens. Onze eigen Guardado en vBommel.
     Die mochten alles, want dat waren toppers…..
     Dit soort spelers winnen wedstrijden voor je. Zo’n Schone ook, wat een fantastische prof is dat!

     1. EugAjax

      Lasse Schone is de meest onderschatte voetballer van Ajax altijd al geweest. Vnl bij de trainers eerst, maar dit seizoen ook vaak onder supporters inmiddels gelezen dat het over en uit met hem was en dat hij moest banken voor Frenkie. Dat ben ik oneens.
      Lasse is idd wat mij betreft de beste speler van Ajax op dit moment. Misschien is het wel zo, gezien terugkerend ritueel van twijfels bij trainers en nu ook supporters, dat Lasse van tijd tot tijd geprikkeld dient te worden.

      Geen idee hoor maar de twijfels vallen op altijd en wat nog meer opvalt dat hij daarna ALTIJD opstaat.
      Op en top prof??

     2. 大ファン أجاكس بارسيلونا

      Tegen topploegen (Europees niet ED) redt hij het niet meer zoals tegen PSV. Vergeet niet dat PSV het verdomde om te voetballen. Dit seizoen gewoon van grote waarde om mee te helpen aan plaatsing Europees voetbal.

 10. Charka53

  Ja mannen zo moet het nu elke wedstrijd er bovenop zitten en de tegenstander geen kans geven proficiat voor het hele team en ook voor Keizer , als ze verliezen zeiken we Keizer af maar nu verdiend hij ook een pluim.

 11. Vak 120

  Psv heeft vandaag eindelijk laten zien geen top ploeg te zijn,op iedere positie vielen ze door de mand.dit omdat wij vooruit speelde,frenkie super! Volhouden en ziyech echt weer eens goed(volhouden)! Kom op joh,dit is ajax!! Hier voor rijd ik door weer en wind

 12. a.p.

  Vandaag een wedstrijd gezien waar we trots op mogen zijn. Wat een inzet van Iedereen!!!. Mannen ga zo door en dan kan de schaal ook in zicht komen

 13. vak411

  qua sfeer en qua inzet eindelijk vergelijkbaar met vorig seizoen, top. hopelijk geeft dit vertrouwen

 14. AFCA my World

  Behalve dat we goed blijven spelen,is het ook belangrijk dat pisvee en die kaaskopers gaan verliezen, staan erg veel punten achter,als zij geen punten gaan verspelen, worden ze lachend kampioen,omdat wij teveel lieten liggen ! ⚽️

 15. Geenemotie

  Heb echt genoten. De echte wil om te winnen was duidelijk zichtbaar. Genieten van alles en iedere speler. Hoop dat we dit kunnen vasthouden tot winterstop. Az uit moet gewonnen worden.

 16. Atarashī sutāto Ajakkusubaruserona

  Machtig Ajax vind ik persoonlijk wat overdreven, PSV was gewoon een scheitploeg. Wat van elang blijft is wisseling van TS minimaal in de winterstop en veranderingen in TH. Het zien praten van Spijkerman met Keizer op de bank blijft onnatuurlijk. Bergkamp is gewoon geen discussie …… vertrekken.

  1. Hoeda Fak Ajoe

   一部の人々はスワイキングをやめることができません!彼らのクラブが良い試合をして、トレーナーが良い戦術とセットアップを作ったとしても。あなたはポットを置くことができます、AB!

   1. Moosie

    Ja tuurlijk doe het in het Japans en ga meteen op een bamboe scheut zitten en geef die dan water scheelt weer nietszeggende teksten over golf fuckjoe

 17. Vak 120

  Veltman man of the match!! Zo ga je zo’n wedstrijd in!! Alles of niets! Frenky ook super,ziyech veel balverlies maar wel super inzet met ook mooie ballen! Dit is een kampioenen ploeg.echt waar! Schone ook weer legendarisch trouwens,in zo’n wedstrijden onmis baar

  1. Litmanen

   Van Hooidonk had zich geërgerd aan Veltman. Alleen daarom al ben ik trots op hem.
   Veltman speelde foutloos tegen Lozano, die totaal niet in de wedstrijd zat daardoor.

  2. De Nees

   Juist deze mannelijkheid moet door die zogenaamde analisten aangemoedigd worden. Want dit is een van de oorzaken waarom we niet aanhaken aan de internationale top en dan gaat deze klojo v Hooijdonk zich daar aan ergeren.

   1. Ajax1958

    Volgens mij zit Veltman hier ook mee te lezen en heeft hij de kritiek van met name mij zich aan getrokken. Hij ging dit op een rare manier compenseren, het leek wel of er een paar contactjes los zaten in zijn hoofd. Voor hetzelfde geld speel je met 10 man. Mannelijkheid is prima, maar ook het gogme om het niet open en bloot te doen, slimmer zijn. Nogmaals het bewijs dat onze sterkhouder/ aanvoerder nog steeds niet het goede voorbeeld kan geven.

    1. Widi

     Gemeen zijn in het veld is ook een talent. Het moet in je zitten. Anders komt het gemaakt en geforceerd over. Volgens veel van mijn ploeggenoten was ik een natuurtalent. Maar ik ben wel blij dat Veltman in elk geval probeert een vent te zijn. Beter dan zich steeds laten wegzetten.

    2. De Nees

     Dat is ook zo 58, Veltman was soms wat te opzichtig daarin nog iets slimmer zijn idd. Maar een beetje de tegenstander intimideren is nooit verkeerd, helemaal als ze PSV heten.

    3. Litmanen

     58, koop jij ff lekker een seizoenkaart bij de zaaduientelers.
     PSV heeft jaren van die zuigers gehad en iedereen vond dat prachtig. Weleens van vBommel gehoord?

 18. nick-afca95

  Voor die tactiek zijn de credits wel voor Keizer. Zo’n slechte trainer vind ik het helemaal niet. Zoals hij zelf ook al aangaf was het punten verlies van het begin echt door dat iedereen nog in shock was door appie. Dat blijft natuurlijk heel gevoellig maar heb het idee dat de meeste speler het nu wel een plekje hebben kunnen geven. Betekend niet dat de pijn en het verdriet weg is natuurlijk. Keizer heeft natuurlijk ook de pech dat het spelersmateriaal in de verdediging erg beperkt is.

  1. ajacied078

   je hebt niks anders in de spits … huntelaar scoort ook niet. en sierhuis is nog veel te jong.

 19. Iedereen heeft een mening

  PSV kwam om niet te verliezen en kon na de achterstand niet meer omschakelen. De 3 punten zijn belangrijk maar hoop wel dat ze deze lijn doortrekken en niet al denken dat het “lek” boven is. Daarvoor hebben we al teveel punten laten liggen (jammer genoeg).

   1. Widi

    Sem doet dit nu voor de derde keer. De eerste twee keren hebben mensen ook zo gereageerd als Moosie. Sem is nog heel jong denk ik. Of behept met een uitdaging.

 20. Bert62

  Komende zondag nog een lastige wedstrijd tegen AZ af te werken, komen ze die goed door dan heb ik er pas weer vertrouwen in.

  1. De Nees

   Met 3 verdedigers heb ik een hard hoofd in. PisV wilde niet voetballen en dan pakt het goed uit maar tegen die snelle aanvallers van AZ ga je de bietenbrug op.

   1. Gido

    Precies, AZ speelt met 3 aanvallers. Als Keizer daar ook 3-4-3 tegen gaat spelen is het zelfmoord. Tactisch brein van Cocu was gisteren al nul komma nul. had Ajax echt pijn kunnen doen als hij vooruit had durven spelen.

 21. Zlatan4ever

  Ajax was weer eens Ajax , scherp vanaf het begin met als uitblinkers Frenky,Larse en Neres. Daarnaast was het spel van Veltman en Wober ook noemswaardig. Als Veltman deze felheid in zijn spel houd dan mogen wij nooit meer over hem klagen/zeuren. Hij gaf Lozano een koekie van eigen deeg door op zijn zuid-amerikaans te spelen !

   1. Zlatan4ever

    Goed bezig John Doe77. Maar je bent niet zo vervelend als die zogenaamde Ajax supporter uit Rijswijk Gelderland ?

 22. Zlatan4ever

  En Pisvee kwam uiteraard weer met een laffe loerend op fouten van de tegenstander tactiek naar de Arena….Gelukkig afgestraft door Ajax

 23. Ajax belg

  broodnodige 3punten, daarmee is alles gezegd. Hoe laag is het peil van het Nederlands voetbal gezakt.Inzet is niet natrappen zaols Shone, of een elleboog als Veldman,of onbezonne acties. Leer nu eindelijk is op de man spelen en niet op 5 meter ervan.Wat is er aande hand met Dolberg,soms denk ik dat ze van Keizer hem niet mogen aan spelen.1maal gezien op heel de wedstrijd.In zulke wedstrijden zie dat Kluivert nog veel te kort komt, fysiek. maar laat dat woord nu net taboe zijn in Nederland.

  1. ajacied078

   Kluivert moet eerst zijn speelstijl goed onder de knie hebben voordat we er een brede Arie van maken. maar dat het nu een licht gewicht is staat vast ja.

 24. Ajaxfoort

  PSV zag dat in de voorgaande weken andere clubs het Ajax lastig maakte door heel verdedigend te spelen. Van zulke teams mag je niet anders verwachten. Van een club die 10 punten voor staat mag je verwachten dat ze opportunistischer spelen. Ajax heeft op grootse wijze laten zien wie de betere spelers heeft. Elke wedstrijd zoveel inzet en we worden alsnog kampioen.

  1. De Nees

   Moeten ook realistisch bijven, Ajax heeft ook veel zwakke plekken als de tegenstander echt gaat voetballen en pressen, heeft ons al genoeg punten gekost. Als ook tegen AZ deze inzet en mannelijkheid wordt getoond plus de 3 punten dan zie ik echte vooruitgang.

 25. Atarashī sutāto Ajakkusubaruserona

  Ik lees dat iemand, rarara wie ?, van mening is dat Veltman foutloos speelde. We mogen Blom heel dankbaar zijn dat hij Veltman er niet heeft uitgestuurd. Wat een ongelooflijke domme acties tegen Lozana en tegen de Jong. Fel zijn is prima maar dom zijn niet.

  1. Indojood

   Ik heb de hele wedstrijd gezien. Hij speelde niet foutloos, dan kan ook haast niet, maar wel goed.

   1. Atarashī sutāto Ajakkusubaruserona

    Ik vond dat het over de grens was. Was niet nodig, met normale felle inzet was het ook gelukt. Nu loop je de kans dat er alsnog tv beelden worden ingebracht. Wat dat betreft ontbreekt het hem aan een flinke portie slimheid. Dit staat verder los van zijn goede wedstrijd.

    1. Indojood

     Ben geen fan van Veltman maar dat constante gezeik op hem gaat ook vervelen, AjaxBarcelona. Je doet nu precies hetzelfde als Litmanen bij Ziyech.

     1. Atarashī sutāto Ajakkusubaruserona

      Ik zeik niet op Veltman , ik geef simpel aan wat ik van zijn acties vond. Die sprongen er in mijn ogen negatief bovenuit. Als meerdere mensen dat soort acties hier toejuichen dan mag ik mijn geluid hierover ook laten horen. Overigens geef ik zelf ook aan dat de wedstrijd verder goed was van hem. Als ik je ga vervelen ……. tsja dat is dan jammer ?

     2. Indojood

      Nee hoor, laat ik dan zeggen dat je een aandachtshoertje bent. Nick nummer zoveel, heeft geen ruk met inhoudelijk reageren te maken. Als AjaxBarcelona was je fan van Veltman maar toen je opeens als imojc terugkeerde omdat je daarvoor jankend was weggerend hier als een blad omgeslagen en anti-Veltman teksten gaan bezigen. Verder altijd heel stoer roepen dat je principieel geen Fox Sports abbo hebt maar gisteren dan toch thuis de wedstrijd zitten kijken. En nu weer met één of ander imbeciel Japans vertalinkje. Nieuwe start? Natuurlijk maar naar een dag al weer heel zielig achter anderen aanlopen.

      Echt bijzonder hoe dit forum bij mensen een persoonlijkheidsstoornis kan veroorzaken.

     3. Atarashī sutāto Ajakkusubaruserona

      Ik wilde nog netjes wat uitleggen maar ik steek hier geen energie in verder. Jij hebt je eigen waarheid in deze.

     4. Indojood

      Het is niet mijn waarheid maar die van het forum want alles is terug te zoeken. Die nicks, ik heb er lang geen aandacht aan besteed maar door Widi’s reactie over “zwakkeren” ben ik eens gaan opletten en hij heeft gewoon gelijk. Heel erg gluiperig gewoon. Heb ook een paar keer bewust niet gereageerd maar gekeken of je ging meelopen. Echt ziekelijk.

     5. Atarashī sutāto Ajakkusubaruserona

      Weet je wat. Je hebt gelijk maar dan blijft er op het forum gewoon een meelopend aandachtshoertje met regelmatig verschillende nicks vanwege een ziekelijke persoonlijkheidsstoornis. Kortom, bereik je een verandering met je “conclusie”? Nope. Ben je van mening dat je dit gewoon wil zeggen omdat je dat wilt. Yep. Nou, verrassing, doe ik ook. Verder zal ik gewoon blijven aangeven met wie ik het eens ben (meelopen zoals jij dat noemt) of kritiek geven op zaken waar ik het niet mee eens ben (zeiken zoals jij dat noemt). Plezierige tijd. Doei.

     6. Atarashī sutāto Ajakkusubaruserona

      Zeg ik ook nergens. Ik geef aan op welke wijze ik actief blijf op het forum. Daar zal dus niets aan veranderen. Hoe noemen ze dat ook alweer: begrijpend lezen ?

     7. Atarashī sutāto Ajakkusubaruserona

      Denk dat we nu meteen verlost zijn van die eeuwige koppeling van ons aan elkaar ?

     8. Indojood

      Snap hem, Ajax1958. Kritiek op spelers moet kunnen. Maar hij speelde gisteren goed. Lozano was ongevaarlijk. En het gevaar van een rode kaart? Het is net zoals met het spel van Ziyech, je moet risico nemen, zeker als je een wedstrijd moet winnen. Ben echt geen fan van hem maar de kritiek die hij n.a.v. gisteren kreeg vond ik onterecht.

     9. Ajax1958

      @Indojood, dat mag en het is jouw mening. Ajax had een paar jaar geleden al stappen moeten maken, hebben ze niet gedaan en daardoor zitten we met een heel matige Veltman opgezadeld. Iets anders kan ik er niet van maken. Het is helaas onze aanvoerder en sterkhouder, maar om nou te zeggen dat hij uitblinkt in onze MM comp nee. Het is dat 90%in onze comp zoveel slechter is, dat het lijkt alsof hij goed is en dat is een misvatting. Het komt pas echt tot uiting als Ajax internationaal speelt of hij in het Nederlands elftal ( waar hij gelukkig ook niet meer thuishoort), dan zie je het verschil tussen echte verdedigers en Veltman. Waar ik echt kwaad om kan worden is dat er een forumlid is die Veltman adoreert en als Ajax verliest de schuld legt bij een jongeling van 17! Inmiddels 18 jaar. Te ziek voor woorden, de jongeling mag geen fouten maken, terwijl “zijn” Veltman, onze sterkhouder/aanvoerder praktisch iedere week fouten maakt. Ajax had allang door moeten door selecteren, want Veltman is echt Ajax onwaardig als je stappen wilt maken. Maar goed, zover zijn we dus gezakt met het voetbal in NL en daar heb ik ook vaak genoeg voor gewaarschuwd.

     10. Indojood

      Inhoudelijk eens maar ik snap niet dat je dit verhaal tegen mij ophoudt. Heb me meer dan anderen hier laten gelden.

     11. Ajax1958

      Ok, maar mijn reactie komt voort uit dat je het gezeik over Veltman zat was en ik heb gezegd dat het bij mij vandaan komt. Vandaar dat ik het nog even toelicht.

     12. Indojood

      En de jongelingen, tsja, lees maar eens terug wat Donny over zich heen kreeg toen ie wat teleurgesteld was. Volslagen bezopen.

     13. De Nees

      Vind ook dat er onnodig veel gebashed wordt op Ziyech. Hij kiest i.e.g. diepte en zelden breed, dat is al een verademing, alleen naar de juiste kleur mag minstens voor de helft vaker. Hij kan nog veel beter, vermoed dat ie ook niet heel lekker in z’n vel zit momenteel.

     14. 大ファン AjakkusuBaruserona

      Is bashdag vandaag volgens mij. Bashen op spelers en forumleden is trending vandaag ? (ik doe overigens vrolijk mee hoor)

Comments are closed.