There are no ads, please add some


Hakim Ziyech: ‘Ik let niet op kritiek’

Hakim Ziyech heeft geniale spelmomenten maar die zijn de laatste tijd maar op één hand te tellen. Passes komen niet aan of worden niet begrepen, vrije trappen hebben een rendement van nul en dit alles zorgt ervoor dat het publiek directe feedback geeft. Tegenover FOX Sports zegt hij: ‘Het is maar net of je het meekrijgt of niet. Ik kijk geen sportprogramma’s en dat soort dingen. Ik krijg het grotendeels niet eens mee. Ik let er dus niet op. Ik laat het van me afglijden, ja. Dat is het enige wat het beste voor je is. Als je er te veel mee bezig bent, dan is het niet goed voor jezelf’.

Beste Hakim, wanneer je net zoals vroeger iets goed en moois doet dan krijg je applaus en wordt jouw naam door het stadion gescandeerd. Doe je een keer iets minder goed of heb je gewoon een keer je dag niet dan zul je van de supporters niets horen. Natuurlijk niet want WIJ zijn Ajax en steunen elkaar maar je speelt de laatste tijd op zijn zachts gezegd niet goed en op den duur laten dat wij als supporters merken. Zie het als opbouwende kritiek en luister er wél naar. Wij willen die briljante middenvelder met zijn splijtende steekpasses  weer terug.


Gerelateerde posts

131 reacties

 1. Amoebe

  Wedden van wel!

  Dat geaggiteerde gedrag komt niet zomaar.

  Zijn “omgeving” fluisterd hem echt wel in wie er slecht over hem spreekt/schrijft.

  Als het straks weer goed gaat dan komen er gerust sneren enboycotten terug.

  Het is vrij voorspelbaar vrees ik.

   1. -buitenkantje rechts-

    “Nieuwsbericht”? Meer een persoonlijke mening van Pascal de auteur..

  1. f-side64

   wat 1 zielig mannetje is het ook hij heeft praatjes voor 10 of hij al 10x de gouden schoen heeft gewonnen oppleuren met dat over de ezel gepleurde ventje.

   1. Guacamole

    Hoho er wordt hem vraag gesteld vanuit redactie en dit is zijn antwoord. Daar is niks zieligs aan f-side64.

    1. Bakkie

     Ach, iedereen op dit forum weet inmiddels toch waar f-side64’s haat naar Ziyech (en andere “Noord-Afrikanen”) vandaan komt…

    2. f-side64

     Ja wel hij wil toch de man zijn die Ajax nodig heb bewijs het dan maar met zijn vrije trappen zelf gudelj er nog beter in

 2. AjaxKat

  Schreef het laatst ook al… Ziyech wordt met zn passes niet altijd begrepen door zn medespelers. Ze lopen niet door op zn passes. Dat scheelt een groot deel van wat men ziet als foutjes van zijn kant. Veel automatismen onder PB zijn nu ook weg. Heeft ook met gebrek aan vertrouwen te maken. Je kunt er volgens mij op trainen, maar dan moet je er wel de juiste trainer voor hebben.

  1. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

   Klopt Ajaxkat. Onbegrip en traag spel maken van Ziyech een middelmatige speler. Hij moet gewoon zijn ding blijven doen, iets vrolijker maar gewoon doorgaan. Vrees echter dat een forumlid wel los zal gaan op hem.

  2. dickst14

   Ik zie hem af en toe jagen en dan hopeloos achterom kijken omdat de rest niet meedoet. Er is niets over van het speltype van afgelopen seizoen.

   1. Finidi

    Ja daar zit ook wel weer wat in ja inderdaad maar hij moet wel ophouden met zen medespelers minzaam weg te wuiven en zo want dat krijg je dan wel een keertje terug.

  3. paulvos

   Maar aan z’n vrije trappen heeft hij nog heel wat bij te schaven, die 2 die Lasse tegen Twente nam, die zou hij er nooit in krijgen. Dus de kritiek kan beter wel lezen en er wat mee doen.

  4. frenkynairo

   gedeeltelijk eens. maar hakim mag ook echt wel eens naar zichzelf kijken. ik zie een speler die 60 assist in een wedstrijd wil geven en dat is nou eenmaal niet mogelijk. makkelijk voetballen kan heel moeilijk zijn.

 3. Geenemotie

  Natuurlijk is het een bijzondere speler. Doet veel mooie dingen. Zet spelers vaak vrij voor de keeper. Waarom wil hij alle kritiek niet ombuigen naar iets positiefs. Mensen geven kritiek omdat ze iets voelen voor iemand. Vinden iemand de moeite waard. Dat zou ik hem gunnen, dat hij kritiek als betrokkenheid ziet. Zijn reactie is niet het goede voorbeeld en helpt hem ook niet verder.

  1. De seijs

   Heel goed gezegd Geenemotie. Dat is waar het om draait. Luisteren naar een ander die het goed met je voor heeft.

    1. De seijs

     Denk dat als ik abje burn-out lees dat hij nog nooit aan sport heeft gedaan. Is geen winnaar die ruzie zoeker. Altijd gepest zo’n iemand. Trieste manier om aandacht te vragen. Meer niet.

     1. Widi

      Dat is niet juist Seijs. Hij heeft zelf gezegd dat hij in de C3 en de B2 heeft gespeeld. Van welke vereniging is niet bekend.

     2. Groot fan van Cruijff, A(jax)B(arcelona) en Wim Jonk. Groet uit Rijswijk (Gld).

      Topscorer in B2

 4. AFCA my World

  Over het algemeen is het een goede speler, Maar doordat het Ajaxspel tegenwoordig heel pover is (de schuld van Keizer en consorten) komen zijn kwaliteiten niet tot uiting, als hij zelf meer zou gaan werken komt de rest van het elftal vanzelf mee omhoog en krijg je de flow en het plezier in het spel terug, hij moet dus zelf meer doen om Ajax op de rails te krijgen en zou de kritiek Wel ter harte moeten nemen ! ⚽️

 5. De seijs

  Misschien zou hij juist dat wel moeten doen. Daar blijf je scherp van, en je wordt er beter van. Maar daar moet je wel mentaliteit voor hebben. Valt mij wel een beetje tegen van Ziyech. Dacht dat hij beter wilde worden.

  1. Basisspeler

   Jij zou ook wst vaker moeten luisteren. Wordt je misschien ook wat scherper. Of is dat een gezonken schip

 6. Iamsterdam2015

  Hij speelt inderdaad minder maar ik denk dat hij wel gelijk heeft. Als je leest hoe hij hier, in sportprogramma’s en in kranten wordt “ aangevallen” zou ik het ook links laten liggen. Neemt niet weg dat hij wel naar het “
  Gewone” kritiek moet ( mag) luisteren. Zondag komt het weer goed.

 7. EugAjax

  Heeft Marco van Basten het dan toch goed gezien? Speler met zeer veel talent en soms genot voor oog. Maar bovenstaande zegt precies waarom meneer Ziyech het niet definitief gaat maken. Een mens die niks doet met (opbouwende) kritiek gaat zichzelf nooit erg verbeteren,.

  Gaat blijven hangen op zijn al bestaande nivo en talent. Erg zonde hij had een mega gigant kunnen worden.

  Grootste probleem hier is dat ik zelfs het idee heb dat hij ook niet naar kritiek van staf en medespelers luistert.
  En als dat waar is dan os dat pas echt bron van grote zorg.

  Hakim laat dan je voeten maar spreken en heel snel voor je in een krater beland (figuurlijk dan).

  1. Litmanen

   Eug. het valt mij op dat AB c.s. hem blijft verdedigen. Hij trekt zich van kritiek niets aan. Ik zie hem bij Twente nog met zijn hand achter zijn oor weglopen na een doelpunt, omdat hij ook daar uitgefloten werd, net als bij Heerenveen als hij gewisseld werd door monster Marco, de man die wel elke wedstrijd liet zien dat hij van wereldklasse was.

   Natuurlijk mag iedereen zijn mening hebben en Ziyech is een buitengewoon talent. Maar volkomen uit vorm.

   Alleen, de echte vedetten laten het elke week zien. Zijn belachelijke niet-juichen bij de goals van Schone was schandalig, maar laten wel haarfijn zien uit welk hout hij gesneden is.

   Een echte vedette neemt zijn ploeg op sleeptouw. Hakim is de eerste die verzuipt als het tegenzit.

   Ik hoop echt dat hij dit seizoen nog terugkomt op zijn normale niveau. Want dan heeft Ajax iets aan hem.

   Natuurlijk zullen de AB’s van deze wereld zeggen dat ik het verkeerd zie, maar alle analisten en echte kenners op Fox, Ziggo, RTL7 én NOS zijn afgehaakt. Dat zou genoeg moeten zeggen.

   1. Groot fan van Cruijff, A(jax)B(arcelona) en Wim Jonk. Groet uit Rijswijk (Gld).

    Oh nu weer oets gevonden waaruit je je gelijk denkt te halen? Alleen zaken noemen die in je straatje passen? Je kon reactie niet laten het op dit topic. Pak je lijstje er maar weer bij zondag, dan mag je weer streepjes zetten zonder enige kennis van zaken. Was jij nou jeugdtrainer geweest? Zal een trauma geweest zijn voor al die kinderen. Tip: neem zelf je eigen 🚃 eens of liver een enkeltje per ✈️ heel ver weg zonder internet. Nou, kom maar met je scheldpartij.

   2. EugAjax

    Wat AB doet of vind maakt me niks uit hoor. Hij heeft nu weer mijn naam misbruikt in een bijdrage over de overleden Jensen. Kwalijk.

    Verder vind ik dat je gelijk heb. Analisten, maar zeker ook Ajax publiek is niet gek. Ik ben absoluut niet van uitfluiten eigen spelers. Dat kan ik niet aanhoren.

    Echter het is weldegelijk een teken aan de wand. Hij moet het uit vorm zijn voornamelijk eens bij zichzelf zoeken en niet verkeerde passes wegwuiven naar je teamgenoten.

    Het dreigt inderdaad een repeterend verhaal te worden. We gaan het zien hoe hij het oppakt op het veld. Daar moet het gebeuren en laat hem ons de mond snoeren😄

    1. Groot fan van Cruijff, A(jax)B(arcelona) en Wim Jonk. Groet uit Rijswijk (Gld).

     He Widi er staat AB c.s. Veltmanen doelt op meerdere mensen en mijn nick staat er niet bij. Verder zie ik dudelijke excuses in genoemd topic.

    2. Widi

     Eug, jij begrijpt ook wel dat hij mij steeds met jouw naam aansprak om verwarring te zaaien nu zijn leugens onhoudbaar geworden waren. Afleiding van het feit dat hij wel degelijk 🆎 is. Inmiddels heeft hij het toch maar toegegeven. Ik zei al dat ik het langer zou volhouden dan hij. Wat mij betreft is het nu tijd om hem weer een tijdje te negeren.

     1. Groot fan van Cruijff, A(jax)B(arcelona) en Wim Jonk. Groet uit Rijswijk (Gld).

      Wat is er toegegeven? Waar? Leesproblemen? Staat nergens dat ik AB ben. Ik ben oa fan van Ajax Barcelona. Is iets heel anders. Simpel Eugie.

 8. Indojood

  Goed zo, Hakim, niets van aantrekken. Alle spelers hebben last van het wanbeleid wat er gevoerd wordt. Keizer en zijn staf zijn funest voor de spelersgroep.

   1. EugAjax

    Helemaal gelijk Widi, en dat is nu precies het probleem bij hem.
    Intrinsieke motivatie moet uit jezelf komen of is hij de boel aan het saborteren om keizer weg te krijgen?
    Een pass geven van a naar b moet kunnen ook al staat Frans Bauer voor de groep.

    Als laatste en dat valt me het meest tegen aan Hakim. Als je al er zo instaat dat je alleen goed en ook foutloos voetbalt als je voor een trainer ontzag heb dan kom je er niet. Hakim moet beseffen dat hij bij de grootste club speelt van Nederland, laat ik maar even bescheiden zijn.
    Met dat mooie rood witte shirt. Daar moet meneer ontzg voor hebben en voor onze club alles geven wat in hem zit.

    Valt ook op dat hij maar voor bar weinig coaches ontzag heeft. Ja als dat een rode draad in zijn carriere gaat worden dan heeft hij echt een groot probleem en zal hij niet de speler gaan worden die hij zou kunnen worden.

    Misschien neemt hij wel genoegen met zijn huidige nivo. Ja dan is al het bovenstaande niet meer van toepassing!

    Ik ben fan van de voetballer Ziyech, niet van zijn huidige maniertjes. Dat zou geen probleem zijn als hij dan ook presteert. Hij hoort zeker zijn fans niet te minachten. Stel zondag as eerste helft niet om aan te gluren en we staan achter (mega fluitconcert), dan eigenhandig draait Ziyech de wedstrijd om en zorgt dat drie punten bij ons blijft.
    Dan verbast het me niet als we dan een Shahintje gaan zien in de Arena.

    Bovenal hoop ik dat hij weer de Hakim van vorig jaar word EN misschien nog belangrijker een keer gaat uitstralen dat hij trots is om voor onze mooie club te spelen……..

    1. Bakkie

     Ziyech is ook gewoon een mens, een mens die bij Twente als beste speler van de Eredivisie uitgeroepen is, die bij Ajax ook al vaak heeft laten zien dat hij kwalitatief een van de betere is en misschien zelfs de Eredivisie een beetje ontgroeid is. Die dit jaar opeens in een zeer matig draaiend elftal speelt met een trainer die niks heeft bereikt en geen uitstraling heeft.
     En dan verwacht jij dat hij ‘ontzag’ heeft voor zijn trainer en trots moet zijn dat hij voor Ajax speelt. Dat kun je doen, maar zo werkt het helaas niet. Trots, motivatie en ontzag kun je niet sturen, dat komt uit jezelf.

     1. EugAjax

      Bakkie ik zeg juist dat ontzag of geen ontzag voor trainer als Ziyech een echt grote meneer wil worden en niet alleen maar de beste van de Eredivisie dan zal hij op moeten staan als een leider.
      Een
      Een leider van een elftal benut sterke punten van een team (glimlachend Schone de vrije ballen laten nemen bijv), weet zijn eigen zwakke punten, weet bal in ploeg te houden en beseft dat niet alle ballen met 100% risico gespeeld te worden. Motiveert medespelers en zet ze af en toe op scherp, niet continu die misbaartjes naar je teamgenoten. En zo kan ik doorgaan.
      Hij speelt in een matig draaiend elftal idd, maar echte leider maakt het verschil.
      Hij was Eredivisie mss ontgroeid, of de beste van iedereen, maar dat is al tijden niet meer zo. Dat is wat ik bedoel.
      Ziyech heeft veel meer in huis dan uiteindelijk de beste van de Eredivisie te zijn en te blijven.

      Nu is hij zeker niet meer de beste. Kan wel weer komen maar een echt goede voetballer verschuilt zich niet achter een koekenbakker als trainer, als hij dat al vind. Die neemt team bij de hand en laat zien waar hij voor staat.

      Laten we hopen dat hij zondag mijn mond volledig gesnoerd hebt 😄😄😄⚽️⚽️⚽️

     2. Widi

      Eug, het zou beter zijn als je stopt met hopen op zondag. Onder Keizer komt het sowieso niet goed. Ziyech is niet perfect. Anders speelde hij al in Spanje. Zelf was ik ook een erg lastige speler voor trainers die maar wat aan lulden. Heb ik zelf misschien nog het meeste last van gehad. Ik hoop dat Ziyech dat kan voorkomen. Maar nu nog praten over dat het goed komt, is in mijn ogen niet realistisch. Het is wachten op de klap. En daarna zien we wie er nog zijn en wie weg zijn. Van hoog tot laag.

     3. EugAjax

      Widi ik hoop niet op winst, ik verwacht het zelfs! Of Keizer aanblijft of niet, zo een beslissing zou niet van 1 wedstrijd moeten afhangen.
      Punt van zorg is wel de defensie zondag. Ik geloof dat bijna iedereen niet of half fit is.
      Ik kanme nou niks voorstellen dat jij lastig was voor koekenbakkers coaches 😄.
      Maar je geeft wel aan dat je zelf misschien daar meeste last van heb gehad.

      Precies het punt inderdaad.

     4. Widi

      Dat is waar wij van elkaar verschillen. Jij kijkt naar incidenten. Ik naar de grote lijn. Jij ziet de blessures in de verdediging als een mogelijke oorzaak voor verlies. Ik ben bang dat het weer als excuus gebruikt gaat worden om Keizer toch te laten zitten. En dan is er nog een gek die beweert dat wij één en dezelfde zijn.

     5. EugAjax

      Hahaha Widi wij zijn niet hetzelfde. Hahaha. Ach ik heb ook weleens verkeerde dongen in die richting geuit.
      Jij hebt meer verstand van het spelletje. Volgens mij ook betaald voetbal gespeeld en volgt veel op de Toekomst.

      De verdediging mag niet als excuus gebruikt worden. Zeker niet, daar mogen supporters en zeker de leiding zich niet achter verschuilen. Ajax moet ten allen tijden een representatief elftal hebben voor iig ED.

      Ik heb wel eerlijk dat als ik naar beide selecties kijk ik naast Van Ginkel en Lozano niemand van die gasten in Ajax zou willen zien.

      En kwaliteit zou doorslag moeten geven in deze wedstrijd. Plus nu puur statistisch. Vaak wint een team dat echt moet van een team dat aan een gelijkspel al veel heeft.

      Ik was ooit op uitnodiging bij PSV – Ajax. Wij stonden als favoriet op veld omdat we stuk beter draaiden toen. Niemand daar in Eindhoven geloofde erin en met 15 min stonden we 3-0 achter……..

      En vanavond nog Feyenoord wint van Napoli. Dat is trouwens slecht voorbeeld want Napoli moest en Feyenoord niet oeps hahaha

     6. Groot fan van Cruijff, A(jax)B(arcelona) en Wim Jonk. Groet uit Rijswijk (Gld).

      Inmiddels bij dit gopic + 1000. Er is iemand die binnenkort een slecht boek uitgeeft.

     7. Groot fan van Cruijff, A(jax)B(arcelona) en Wim Jonk. Groet uit Rijswijk (Gld).

      Van één wedstrijd? Ze maken er al maanden lang een puinhoop van. Tandjes, het wordt tijd om wakker te worden Eug/Widi what ever.

     8. Bakkie

      Ik snap je punt wel, Eug.. En een leider moet inderdaad die kwaliteiten hebben. Maar is Ziyech een leider? Ik vind hem daar geen type voor. Hij is het type speler dat hard werkende spelers om hem heen moet hebben zodat hij zelf creatieve vrijheid kan hebben. Naar mijn idee heeft hij al veel te veel de rol van aanjager moeten vervullen (ook al onder Bosz) en hij heeft zich ook volledig ingezet om zich op dat vlak te verbeteren. Dus aan inzet ligt het wat mij betreft niet. Nu laat hij zich inderdaad niet van zijn beste kant zien en is hij duidelijk gefrustreerd. Laten we hopen dat het elftal weer gaat draaien en dat hij kan doen waar hij goed in is.

     9. EugAjax

      Ah daar zit ons verschil van mening. Het kan inderdaad zijn dat ik het verkeerd zie, een leider in Ziyech.
      Als hij dat inderdaad niet is dan verwacht ik mss teveel van hem. Inzet heb ik ook niet heel veel op aan te merken. We gaan het zien. Ik verwacht zondag so wie so een top op bot gemotiveerd Ajax, en hopelijk dus ook een extra geladen Ziyech 😄

 9. ajaxpers

  Hakim Ziyech is de beste speler van NL en staat nog steeds nr. 1 qua assists. Alle creativiteit en het aanvallende spel ook die van vorig seizoen kwam door hem.

  1. Groot fan van Cruijff, A(jax)B(arcelona) en Wim Jonk. Groet uit Rijswijk (Gld).

   Eens Ajaxpers, dat vergeten mensen nogal makkelijk.

   1. Litmanen

    Kijk even naar de Hakim onder al zijn trainers tot nog toe.
    Pas met 1 trainer heeft hij geen problemen gehad, onze ster.
    Het is dat hij volkomen gezichtsverlies lijdt als hij nu tekeer gaat bij het Marokkaanse elftal, maar die rechtsbuiten plaats gaat echt voor problemen zorgen. Opnieuw.
    Want ook met díe trainer heeft hij al problemen gehad.

    Blijft dus alleen Bosz over. 1 seizoen zonder problemen. Beetje weinig…..

    1. Groot fan van Cruijff, A(jax)B(arcelona) en Wim Jonk. Groet uit Rijswijk (Gld).

     Jij hebt het hier nog geen seizoen gered zonder problemen. Nog geen dag eigenlijk.

     1. Litmanen

      En daar is hij weer. En wat een heerlijke inhoudelijke reactie weer.
      Wens je schoonmoeder vast welterusten.

  2. De seijs

   Ja maar daar redt je het niet mee in het buitenland. En met een andere trainer was ziyech al op de bank beland.

 10. Jimmy1971

  Klopt , maar daarom mag je wel zijn mindere kanten benoemen , als hij die ook oppikt dan is hij namelijk wel straks klaar voor een stapje hoger !!
  Ik zie zoveel positieve dingen van hem (paasjes , bal veroveringen , gif , etc. ) maar als dan Schone 2 keer uit een vrije trap scoort mag jij ook blij zijn Ziyech , dan vind ik dan wel echt weer jammer van zo’n speler ..

  1. Groot fan van Cruijff, A(jax)B(arcelona) en Wim Jonk. Groet uit Rijswijk (Gld).

   Ach, slechts weinig spelers juichen bij een doelpunt tegen hun vorige club. Verder zingt ieder vogeltje zoals het gebekt is en Ziyech heeft een hekel aan zingen 😉. Er zijn misschien wel 100 verschillende culturen waarvan er veel in Nederland samenkomen. Die zullen dus allemaal op hun eigenwijze reageren. Niks mis mee. Iedereen moet er mee dealen. Ziyech met “onze” cultuur en “wij” met die van hem. Ik ben ook geen grijs muisje 😂

   1. Widi

    Dit heeft niets met cultuur te maken. Dit zit in Ziyech. Er zijn zat Marokkanen die juichen voor een goal van een medespeler.

    1. Groot fan van Cruijff, A(jax)B(arcelona) en Wim Jonk. Groet uit Rijswijk (Gld).

     Begrijpend lezen is een kunst. Je bent echt een mislukt zaadje.

     1. Groot fan van Cruijff, A(jax)B(arcelona) en Wim Jonk. Groet uit Rijswijk (Gld).

      Verder heb jij 0,0 verstand van culturen behalve van de cultuur van je kruidentuintje. Spelen met zaadjes, je familie.

     2. Bakkie

      Hey AB, je hebt kleur bekend! Schaam je je nu dan niet een beetje dat je geprobeerd hebt je als iemand anders voor te doen en ontkende dat jij het was? Terwijl iedereen gelijk door had dat jij het was? Of is het gewoon allemaal een spelletje voor je

     3. Groot fan van Cruijff, A(jax)B(arcelona) en Wim Jonk. Groet uit Rijswijk (Gld).

      Groot fan van staat er.

     4. Groot fan van Cruijff, A(jax)B(arcelona) en Wim Jonk. Groet uit Rijswijk (Gld).

      En ja, voor een groot deel is het allemaal een spelletje hier ja. Voor velen zo te lezen.

    2. Litmanen

     hahahaha, wat is die AB toch gestoord! Als er 1 speler in Nederland loopt die niet weet wat clubliefde is, dan is dat onze Hakim.
     Hij juicht alleen als hij zelf scoort.

     1. Groot fan van Cruijff, A(jax)B(arcelona) en Wim Jonk. Groet uit Rijswijk (Gld).

      Je gaat weer lekker los he terwijl je zegt daar zelf zo’n hekel aan te hebben. Schijnheil.

     2. De seijs

      Ook + 2000 abje burn-out! Je kan het niet hebben dat EugAjax het beter en netter verwoord dan jij. Jij bent een groot dik kind! 😂😂😂

   2. Jimmy1971

    Hij juigde niet omdat Schone deed wat hij al heel lang niet doet , AB ! Scoren uit een vrije trap , dit had niets met twente gevoelens te maken ..

 11. Slingertje.

  En dat is nou net een van de redenen waarom hij de echte top nooit zal gaan halen.

 12. Charka53

  Nou Hakim je let er wel op vandaar je reactie en de kritiek is er niet voor niets je bakt er de laatste tijd niets meer van en zoals ik al eerder heb aangegeven je loopt meer in de weg dan dat je goed doet helaas dus luister nu maar goed naar kritiek het kan je helpen en Ajax ook.

 13. dickst14

  Je ziet dat Ziyech niet lekker in zijn vel zit. De een is daar gevoeliger voor dan de ander om goed te presteren. Bij de rest vd selectie zie ik ook niet de echte bezieling. Zelfs Veltman ziet dat. Maar goed wat kan je verwachten van die 4 dooie mussen die op de bank zitten en de grote inspirator Bergkamp op de achtergrond. Spelvreugde nihil. Waar blijft de grote bezem om onze club te redden.

  1. Groot fan van Cruijff, A(jax)B(arcelona) en Wim Jonk. Groet uit Rijswijk (Gld).

   Alsof Dolberg dolblij aan het rondspringen is na een goal.

    1. f-side64

     klopt dat zijn rustige mensen zonder kapsones daar kan dat volk uit noord Afrika nog wat van leren

     1. Yindi

      Lekker hé, f side 64. Gaat over Ziyech. Kicken voor jou man. Komt dat Übermensch gevoel weer op borrelen hé?

     2. Yindi

      F-side wordt hier door iedereen ( terecht) genegeerd Kingkong. Ik vond dat zo zielig voor hem, dacht doe hem maar eens een pleziertje! Zijn bijdragen zijn nooit inhoudelijk en hebben een duidelijke trend.

     3. f-side64

      als je denkt dat ik er mee zit yindi help ik je ff uit je droom dat boeit me geen ene moer zijn toch maar bekrompen en kleinzerige pisnichten hier dus voor iedereen hier krijg maar lekker de pleuris.

     4. f-side64

      Ik ben 100 % Nederlander ik geloof in me zelf ik ben geen naïef persoon die bid voor een denkbeeldige God

     5. f-side64

      nee dat is er al sinds mijn geboorte dat moslims altijd een minderwaardig volk zijn en altijd zullen blijven

     6. Yindi

      Proficiat f-side! Maar dat had ik al wel door. Jij mag zijn wat je wilt (ook al geldt dat puur voor jezelf) en andersdenkenden kunnen de “pleuris” krijgen. Toch?

     7. f-side64

      nee hoor dat is heel anders dus als je trots ben dat je Nederlander ben is dat racistisch en we leven naar mijn weten in 1 land met 1 vrije menings uiting en dat je niet bang hoeft te zijn dat je opeens spoorloos verdwenen ben vanwege je menings uiting.

     8. Bakkie

      Zucht…
      Trots zijn dat je Nederlander bent =
      NIET RACISTISCH.
      Moslims een minderwaardig volk noemen =
      WEL RACISTISCH.
      Snap je dat een beetje? Of moet ik het nog een keer uitleggen?

  2. Indojood

   Natuurlijk dickst14, niemand heeft vertrouwen in deze staf. Ziyech is gewoon uitgesproken. De reacties van Donny en Lasse laatst zeggen ook genoeg over het gebrek aan geloof in de staf. Het vertoonde spel lijkt ook nergens naar, heb twee aardige wedstrijden gezien dit seizoen, die tegen Nice. Waarvan de thuiswedstrijd door Keizer’s tactische meesterzet is verloren.

   1. dickst14

    Die wedstrijden tegen Nice zat het voetbal van afgelopen seizoen er nog een beetje in. Daar is helaas niets meer van over. Ben overigens wel heel erg blij dat Bergkamp individueel met Younes aan het trainen was. Jammer dat hij momenteel geblesseerd is want die Kluivert heeft totaal geen rendement.

 14. Kingkong

  Hij let niet op kritiek , aan zijn spel dit seizoen te zien zijn er wel meer dingen waar hij niet op let.

  1. Litmanen

   Hij juicht niet tegen zijn oude club (Twente) volgens AB.

   Nee, integendeel, hij gaf ze steeds de bal……

   1. Groot fan van Cruijff, A(jax)B(arcelona) en Wim Jonk. Groet uit Rijswijk (Gld).

    Volgens mij ben je geen fan van Ziyech. Probleem met Marokkanen?

    1. Litmanen

     Je bedoelt dat sommige jongens van Marokkaanse afkomst, zoals El Hamdoui niet de juiste topsport mentaliteit hebben?

     Ach, anderen hebben dat weer wel. Nooit een heel volk over 1 kam scheren AB, dat heet discriminatie….

 15. Dagrump

  Je moet er opbouwend naar kijken/ luisteren en zeker niet alles wat er gezegd/geschreven wordt is terrecht. Kijk gewoon goed naar jezelf !!

 16. Koning Haarms Wolfs

  Probleem is, dat wij de enige trainer ter wereld hebben, die Ziyech slecht kan maken. Keizer is de über-mongool

  1. Groot fan van Cruijff, A(jax)B(arcelona) en Wim Jonk. Groet uit Rijswijk (Gld).

   Geen mongool gebruiken ajb

 17. Groot fan van Cruijff, A(jax)B(arcelona) en Wim Jonk. Groet uit Rijswijk (Gld).

  Feijenoord, gefeliciteerd met de overwinning. Knap gedaan.

    1. Groot fan van Cruijff, A(jax)B(arcelona) en Wim Jonk. Groet uit Rijswijk (Gld).

     Waarom telkens naar anderen kijken. Ik ben voetballiefhebber en blij als een Nederlands ream Europees wint. Juich jij bij het Nederlands elftal selectief, afhankelijk van welke speler aan de bal is?

     1. Widi

      Jij kijkt naar anderen. En vindt het dan nodig om er hier iets over te zeggen. Ik heb niet gekeken. En verder heeft van dit hele forum niemand er iets over gezegd. Ik juich niet voor het Nederlands elftal. Wanneer had ik dat moeten doen? Jij feliciteert 010 hier om te provoceren. Gefeliciteerd. Je kreeg een reactie. 1

     2. Groot fan van Cruijff, A(jax)B(arcelona) en Wim Jonk. Groet uit Rijswijk (Gld).

      Goh, ik dacht toch echt ergens gelezen te hebben (gisteren of zelfs vandaag?) dat je voorlopig niet meer zou reageren op mij. Verder gaat het mij niet om reacties. Dat ligt bij jou anders, jij kan niet zonder. Het liefst heb je dat je grof wordt bejegend. Je mist de AB tijd enorm. Je vindt jezelf zo belangrijk hier dat je zelfs tegen andere forumleden in de wij vorm praat. Je bent gewoon een minkukeltje, een zaadje wat een beetje erg vervormd uit je vader in je moeder terecht is gekomen. Misschien door sex op een wat rare plek. Het zal ook nooit goed komen met je.

     3. Widi

      Ik zie je al de hele dag weer zuigen en provoceren. En met mensen ruzie stoken. Provoceren. Ik mis helemaal niets aan de 🆎 tijd. Ik vind je gewoon een lul. Het enige wat leuk was, dat je af en toe een week opgedonderd was. En verder is dat gescheld van jou zo kinderachtig en voorspelbaar, dat je dat best mag doen hoor. Het zegt iets over jou. En niet over degenen die je uitscheldt. Je hebt het nodig. Hoort bij je persoonlijkheidsstoornis. Al zouden Veltmanen, Eug, Seijs, ik en nog wat anderen hier allemaal vertrekken, dan zou je wel weer anderen uitzoeken om je zeer diepe frustraties op bot te vieren. Een goede psycholoog kan je vertellen dat je alleen maar gefrustreerder zult raken. Hij/zij zal je ook vertellen dat het zinvoller is om na te gaan waar het ontstaan is. Ik gok in je kindertijd. Was je dik? Rood haar? Lelijk? Jampotglazen? Het kan van alles zijn. Of gewoon geen liefde/erkenning van je ouders. Triest dat je daar na je zestigste nog zo’n last van hebt. Voor het leven getekend eigenlijk. Triest.

     4. Groot fan van Cruijff, A(jax)B(arcelona) en Wim Jonk. Groet uit Rijswijk (Gld).

      Jij weet mijn leeftijd niet en verder ….. hele dag zuigen en provoceren? Heb ik zeker meerdere nicks. Geef eens drie voorbeelden of valt normale humor ook onder zuigen. Dan kan je nog wel zo’n 6 forumleden aanspreken. Maar goed, jouw reactie bewijst mijn stelling: jij moet reageren op mij, zonder dat kan je hier niet verder. Probeer het eens, vier weken niet reageren. Gaat je niet lukken. Oh ja, sorry maar ik heb een erg gelukkig en vrolijk sociaal leven. Spijt me.

 18. Ajaxfoort

  De effectiviteit van zijn vrije trappen is inderdaad niet groot. Maar de pases die hij regelmatig laat zien zijn van grote klasse. Ik vind hem nog steeds een van de betere Ajax spelers van dit moment.

  1. Groot fan van Cruijff, A(jax)B(arcelona) en Wim Jonk. Groet uit Rijswijk (Gld).

   Toch blij dat meer mensen de kwaliteiten van Ziyech zien en waarderen. Het lijkt wel of je er oog voor moet hebben. Globaal observeren is niet de juiste manier en vooral niet bij Ziyech. Daar zit gewoon klasse in een eigenwijs lichaam.

   1. Litmanen

    Vervelend dat het lichaam niet doet waarvoor hij 1 miljoen per jaar krijgt.
    Zelfs zijn geest doet dat niet.
    Globaal gezien dan.

 19. -buitenkantje rechts-

  Geef Ajax een goede kans tegen PSV.. mits Keizer de lijn van afgelopen zondag doortrekt.. Vind dat dimmigen niet zuiver in hun oordeel zijn.. Hekel aan Keizer en wat op het veld te zien is lopen door elkaar. Om maar niet te spreken over sommige misselijk makende commentaren over Ziyech van een oaar (2) forumleden hier.. Valt me op dat mensen me het minste verstand van voetbal hun toevlucht zoeken tot noteboekjes en onderbuikgevoelens..
  Ajax moet een speler als Ziyech koesteren.. iemand die als een van de weinigen verrassing en wat extra’s kan brengen..
  Verwacht zoals gezegd een overwinning. PSV speelt al weken anti-voetbal.. hun selectie is hopeloos uit vorm..maar wint wel.. Op iedere positie heeft Ajax betere spelers dan PSV.

  1. EugAjax

   BR, ik ben het eens met mening over Ajax in algemeen. Ik zie ook laatste paar keer verbetering, ondanks mijn niet voetbal verleden..😄. Ok SV Lelystad C6 en C7 haha. Met Ziyech ben ik zeker eens dat we hem in principe moeten koesteren en ik geniet bij tijd en wijle erg van de man. Zoals laatst met die boogbal over alles iedereen heen naar ik dacht Kluivert en toen scoorde we. PRACHTIG. In mijn optiek kan deze jongen veel meer bereiken dan het nivo waar hij nu op speelt. Dus heb ik mijn kritiek proberen te verwoorden.

   Ik blijf van mening je kan overal lak aan hebben of in ieder geval uitstralen maar dan moet je echt nivo buitencategorie zijn. Neemt niet weg dat je voor een speler als Hakim wel naar het stadion gaat.
   Er gebeurt wel wat, alleen nu nog even de te vele foute passes tot minimum beperken.

   Ik weet niet of je mij bedoelde met misselijkmakend, maar dat i beetje wat ik bedoel.

   1. Litmanen

    Als je hier boven kijkt kun je er wel een paar aanwijzen, maar van BR mag je niet met statistieken komen. Je mag bijv. niet zeggen hoe vaak Hakim een bal inlevert en hoe vaak zijn vrije trappen in de tweede ring verdwijnen. Of op de parkeerplaats als die ring er niet is.
    Ziyech is een fantastische voetballer, in een goed lopend elftal. Zie tweede helft Roda. Eerste helft een drama, totdat in de tweede helft Frenkie kwam.

    Allemaal aan te tonen, maar ja, als je het niet wilt zien….

    1. Groot fan van Cruijff, A(jax)B(arcelona) en Wim Jonk. Groet uit Rijswijk (Gld).

     Jij kijkt alleen naar je eigen turf lijstje. Als er iets (zelfs officieel) is wat afwijkt van jouw mening en jouw zolderkamer overzichtjes, dan zijn ze niet goed. Er is hier maar één ding niet goed …….. inderdaad dat ben jij. Ik ben weer in afwachting op het volgende stupide commentaar van jouw kant.

 20. JohnDoe77

  Leuk pleidooi, gaat nergens over. Je ziet aan hem dat hij teleurgesteld is over de situatie bij Ajax. Hij dacht een stap omhoog te nemen, maar dat lijkt meer een stap zijwaarts. Aan de club op meer spelers van zijn niveau en erboven te vinden zodat hij zich ergens aan op kan trekken!

   1. Groot fan van Cruijff, A(jax)B(arcelona) en Wim Jonk. Groet uit Rijswijk (Gld).

    Zie jij hem op tv of in het stadion.

 21. stylo1984

  Ziyech boeit et serieus niet, het is geen ajacied… meedere keren duidelijk laten blijken, zijn slechte spel zorgt er in ieder geval wel voor dat topclubs em al zijn vergeten

 22. misslucky

  Ziyech gaat terugkomen! Geloof me, maar hij heeft ons vertrouwen van de supporters nodig. Hij is veel gevoeliger dan hij ons laat zien. Hij mist Appie, zijn mattie ❤️..
  Misschien moet Ajax toch maar zijn shirt verwijderen uit de kleedkamer. Elke keer wordt je er op die manier mee geconfronteerd en dat kan negatieve invloed hebben. Hang het op een andere mooie plek neer en ga voor het 34e kampioenschap voor Appie!!!

  1. EugAjax

   Kom op misslucky we zijn hier wel met topsport bezig hoor. Daar hoort af en toe stevige kritische noot bij JUIST om weer beter te worden. Ik ben wel met je eens tijdens wedstrijden horen we ze, en niet alleen Ziyech te steunen.
   Mbt shirt Appie in kleedkamer, situatie word toch nooit minder moeilijk en nu kunnen ze die schaal aan eind van seizoen bij het shirt neerzetten. In mijn optiek is het juist een waardevol eerbetoon aan Appie van zijn zoals jij zegt matties!
   Nu die schaal nog@34@Appie

  2. Atarashī sutāto Ajakkusubaruserona

   Eens misslucky. Shirt kan een averechtse uitwerking hebben. Ik heb tijden een foto van mijn plotseling overleden vader op mijn werkplek gehad. Zelf heb ik gemerkt dat het niet altijd de kracht gaf waarvan ik uitging. Je kan er, als je niet op let, ook down door raken. Het shirt hangen in de ruimte van de tactische bespreking, als dat niet de kleedkamer is tenminste, kan wel heel goed. Ook dan zie je waarvoor je die wedstrijd nog meer wil winnen dan normaal. Het shirt direct voor de wedstrijd en in de rust zien is in mijn ogen niet goed en heeft in ieder geval tot op heden niet het beoogde effect gehad. In tegendeel vrees ik dus.

Reageren is niet mogelijk.