There are no ads, please add some


De Telegraaf: ‘Harde maatregelen als Ajax zondag verliest’

Ajax is het hele seizoen al zoekende en na het puntverlies tegen FC Twente staat er plots een enorme druk op de ontmoeting van aankomende zondag met PSV. De Telegraaf schrijft dat wanneer Ajax zondag verliest en de achterstand is opgelopen tot dertien punten, er harde maatregelen zullen worden genomen binnen de muren van de Johan Cruijff Arena.

Enkele weken geleden heeft men in een spoedberaad de positie van Marcel Keizer besproken waarbij Keizer het voordeel van de twijfel heeft gekregen. Echter volgt de clubleiding de technische staf met argusogen en kan de volgende dreun zomaar  de knock-out van Keizer zijn. Mocht dat zondag daadwerkelijk gebeuren dan zal Ajax op zoek moeten gaan naar een nieuwe oefenmeester. Frank de Boer is momenteel beschikbaar maar het lijkt niet aannemelijk dat De Boer kiest voor een terugkeer naar Ajax. Ook de namen van Ronald Koeman en Clarence Seedorf zijn meerdere keren gelinkt aan Ajax evenals Erik ten Hag, de huidige trainer van FC Utrecht.

Bron: De Telegraaf


Gerelateerde posts

111 reacties

  1. HURBIE

   Niet alleen hij de schuldige
   Ze moeten ook naar hunzelf kijken ,want hun het TH hébben hem op deze plek gezet

   1. Litmanen

    Hurbie, hou op. Ga op je knieën voor mensen als De Boer of Koeman. Je kan nog het beste ff wachten op de volgende nederlaag van Dortmund.

    Voetballers hebben we. Nu nog een echte trainer.

    En als er toch wat gebeurt: de hele technische staf er uit, inclusief Bergkamp.

    1. AFCA my World

     Nooit meer de boer, doe koeman of ten hag,de boer is geen trainer,heeft kampioenschappen gekregen,niet behaald ! ⚽️

     1. Bakkie

      De Boer hoef ik ook niet meer terug te zien, heeft een ouderwetse (achterhaalde en conservatieve) voetbalvisie.
      Koeman zou nog kunnen, maar ik zie liever Seedorf

     2. Litmanen

      Seedorf???? Asjeblieft niet! Is geen trainer, alleen een naam. Geen ervaring behalve een blauwe maandag bij Milan.

     3. Widi

      Seedorf zie ik ook niet zitten hoor. Niet genoeg bezieling. En bijna geen ervaring als trainer.

    1. EugAjax

     Op zich wel met je eens in die zin dat als je wat verandert er een (zeer) evaren trainer voor dit team moet gaan staan. En ja geen leuke tijden voor ons Ajacieden

     1. Litmanen

      Schip wegkopen in mei. Tot die tijd de Boer, als hij niet wil blijven.
      Ik ben die schalen niet vergeten.
      De man mocht nooit een speler halen. Dus idd de laatste twee jaar niet het mooiste voetbal.
      De meesten hier zijn de eerste drie jaar vergeten.

  2. Ajax 1

   Dilemma zondag: ik wil dat ajax de laatste kans pakt om nog mee te doen om het kampioenschap maar dan blijft keizer……..witte zakdoek mee dus, vanaf voor de wedstrijd zwaaien, signaal afgeven en verder vol achter de ploeg staan!

   1. Cootje Adriaanse

    Tijd voor Co Adriaanse.

    – Voetvalvisie die aanspreekt
    – Trainer die boven de groep staat
    – Die garant staat voor aantrekkelijk voetbal (maar bij Ajax in 2001 te snel is afgeserveerd)

 1. Indojood

  Het TH en dan met name Sar en vooral Bergkamp zouden harde maatregelen tegen zichzelf moeten nemen. Zij zijn er verantwoordelijk voor dat we binnen een paar maanden zo’n terugval hebben gehad. Bergkamp is de grootste dissonant van allemaal. Beschermt zijn vriendjes Spijkerman en l’Ami en schuift een ander vriendje naar voren als hoofdtrainer. Wat denkt die lul wel, dat het één of ander speeltuin is waar hij de baas mag spelen? Ongelooflijk dat deze legendarische voetballer de visie en erfenis van Cruijff zo heeft verkwanseld. Als Ajax een staat zou zijn, dan zou deze man voor hoogverraad voor een gerecht moeten verschijnen. Op het vliegtuig naar Londen met die prutser, die drie kwartier vastgebonden in een stoel overleeft ie wel en misschien is ie daarna een beetje een kerel geworden als ie uitstapt op Heathrow.

 2. Slingertje.

  Het ligt niet alleen aan Keizer ook de mentaliteit bij veel spelers is ver te zoeken. Denken allemaal dat ze Messi en Ronaldo zijn maar presteren ho maar.
  Het wordt hoogtijd dat een aantal spelers eens in de spiegel gaat kijken en dan gaan beseffen dat ze helemaal niet zo goed zijn als dat ze zelf denken.

 3. Charka53

  Dat wordt tijd ook dat er maatregelen worden getroffen maar het gaat toch niet alleen over de trainer toch , er zijn wel meer dingen die niet des Ajax zijn .
  Maar als ze negentig minuten geconcentreerd blijven spelen moet pisvee toch te pakken zijn zo goed spelen die nu ook weer niet en hun geluk kan niet blijven duren .Ik wens iedereen en met name Keizer alle sterkte toe voor de komende wedstrijd.

 4. Bert62

  Ik vindt Ten Hag wel een goeie optie. Voor de positie van Keizer zou het beter zijn dat we zondag verliezen maar voor ons als supporter niet natuurlijk.

  1. AjaxKat

   Ja ik vind m ook niet slecht. Als je zag hoe Utrecht tegen Ajax speelde dan zie je wel de tacticus in hem. Denk dat hij ook wel ervaring en gewicht genoeg heeft om voor deze groep te staan.
   Maar ik twijfel of het nog zin heeft om dit seizoen nog opnieuw met een nieuwe trainer iets te beginnen. Met FdB pakte dat goed uit maar dat was volgens mij een uitzondering.
   En om eerlijk te zijn… denk dat ze zondag winnen. Omdat de druk zo hoog is bij Ajax en PSV zichzelf overschat.

 5. EugAjax

  Dat gaat dus niet gebeuren. Ajax verliest niet van die lampenkappen. Mocht ik weer eens ongelijk krijgen dan zou het totaal nergens over gaan om trainer te ontslaan drie wedstrijden voor winterstop.
  Wie gaat het dan overnemen?
  Dat zou pas totaal mismanagement zijn.

  Als je dan toch besluit Keizer te ontslaan doe dat dan meteen bij ingaan winterstop. Maar de opvolger moet dan wel meteen in de club passen. De enige die het zo kan overnemen is Frank de Boer, met als goede tweede Ronald Koeman. Als beide niet willen heeft het totaal geen zin om trainer te veranderen. Zie Verbeek bij Twente bijv, zie bij Milan die wisselen trainers als zoete broodjes.

  We gaan het zien. Laat Ajax maar gewoon winnen zondag, dat heb ik liever. Wie weet worden ze dan wat nerveus onder de rivieren. Zie je vaak dat een ploeg die ongenaakbaar lijkt dan in 1 keer wat klapjes oploopt.

   1. EugAjax

    Widi nu sla je wel beetje door hoor 😄. Zo slecht is Keizer nu ook weer niet. Bij mij zou Ziyech wel meteen even banken tot in ieder geval winterstop. Dus ik weet niet of je daar blij van word.

    1. Widi

     Nee. Dan hebben we aan jou ook niks. Misschien kun je keizer en spijkerman een maandje Noorwegen aanbieden. Met een beetje geluk verdwalen ze.

     1. Litmanen

      Mag ik het doen? Beloof ik dat ik Ziyech niet laat banken.

      Bij mij gaat hij naar de tribune. Kan hij rustig kijken hoe het wél moet.

  1. Amoebe

   Helemaal mee eens op ronald koeman na…..die vertrekt ook meteen zodra hij ergens een euro meer kan verdienen.

   1. EugAjax

    Amoebe klopt dat zou mij ook persoonlijk een sterk tegenargument zijn. Frank dik op 1 op mijn favorietenlijst. Daarna Koeman omdat ik verder niemand kan bedenken die er meteen staat bij onze complexe club

     1. f-side64

      Ik denk dat het beter is 1 trainer met 1 Ajax verleden die het spelletje door en door kent dus j.stam w.jonk s v’t schip en zelfs m. Laudrup zou 1 betere keuze dan tuchel de Duitse manier van spelen past niet bij Ajax of is tuchel 1 Oostenrijker ?

 6. ajaxpers

  Jammer als het afhankelijk wordt van de uitslag van as zondag. Keizer is te licht en misschien is het een hele aardige vent maar een ongeschikte trainer. Frank de Boer is de enige betrouwbare optie.

   1. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

    Klopt Bert, maar mensen vergeten heel snel en herinneren zich alleen de titels.

   2. EugAjax

    Gedeeltelijk eens Bert. Vooral laatste 2 jaar niet altijd even sprankelend. Soms verre van dat. Maar eerste 3.5 jaar waren vrij goed en heb vele spectaculaire duels gezien. Dus is een analyse van beide periodes qua elftallen op zijn plaats. Selectie in laatste 2 jaar misten vooral veel spelers die typische Ajax spel kunnen spelen. In eerste paar jaar lukte dat wel.
    Ik heb al eens in detail erover geschreven dat ga ik nu maar niet meer doen.
    Maar kijk de volgende drie wedstrijden even terug:
    Dortmund – Ajax 1-0
    Ajax – Barcelona 2-1 (vooral eerste helft, en daarna reacties van Barca spelers teruglezen)
    AC Milan – Ajax 0-2, zijn eerste wedstrijd.
    Ik noem expres deze drie want hier waren tegenstanders van redelijk tot super goed niveau.
    Met deze selectie moet Frank ook het typische Ajax spel kunnen spelen en het zou me zeer teleurstellen als hem dat dan evt niet zou lukken

    1. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

     Sorry hoor maar 3,5 jaar vrij goed onder Frank? Laatste twee jaar “niet altijd even sprankelend”? Je zit jezelf volkomen voor de gek te houden want je gelooft jezelf ook nog. Drie wedstrijden noemen van de hoeveel? Jij wordt een karikatuur nu. Ik wist niet dat mogelijk toekomstig medewerkers al zo loyaal zijn aan hun mogelijk toekomstige werkgever. AB heeft altijd gelijk gehad hier. Een ding is goed, je bent niet in detail gegaan pffff.

     1. Widi

      AB heeft altijd gelijk gehad hier…….😂😂😂. Je gaat nu wel heel erg op van Gaal lijken 🆎. Praten over jezelf in de derde persoon enkelvoud.

     2. vak411

      en daar is onze AB weer.. jammer de discussie was inhoudelijk leuk. nu gaan we het weer op de persoon spelen..

     3. Widi

      Ik begrijp best dat jij het zo probeert te laten lijken dat maar 1 persoon jou een eikel vindt. Maar het zijn er meer 🆎. Steeds meer. Je wordt met de dag zieliger. Elk vast forumlid weet dat Eug, 411 en ik totaal verschillende mensen zijn. En elk vast forumlid weet dat jij 🆎 bent. Je probeert met vervelende opmerkingen te scoren over de ruggen van vooral Eug en Veltmanen. Op een domme, vervelende manier. Anderen doen dat wat leuker en origineler. Je had een hele goede beslissing genomen door te vertrekken. Helaas voor velen ben je onder een andere naam terug gekomen. Ik geloof best dat het aanvankelijk je bedoeling was om weer alleen inhoudelijk mee te praten. Maar je weet nu zelf ook dat je dat niet kunt. Je bent te ver heen. Door en door gefrustreerd.

    2. Ajaxslied

     Ben het met je eens Eug. Mensen zijn de goede jaren onder de Boer vergeten. Tegen Man City waren ook mooie wedstrijden. Werden we 3de in de poule met real Dortmund en City. En er zaten ook hele mooie klassiekers bij waar Feyenoord helemaal weg gespeeld werd. Maar ja de meeste hebben nu eenmaal een korte termijn geheugen.

     1. EugAjax

      Ajaxslied ik ben blij dat er meer erkenning is voor goede werk van De Boer. En klopt ik heb maar paar voorbeelden gegeven. Die waren meer talrijk zeker die beide wedstrijden tegen City. Super waren die. Uit was ik bij tussen City fans zelfs zij waren destijds vol lof! En ja vele klassiekers waren top maar ook wedstrijden tegen PSV bijv.

     2. EugAjax

      En ik zal nooit vergeten 0-5 voor tegen NEC en hij gaf spelers een speech midden op veld alsof de Europa Cup finale op spel stond! Prachtig wat een op en top sportman is dat. Een echte Ajacied en trouwens voor Ajax in NL meest succesvolle coach.

     3. Ajaxslied

      Ja zaten er nog veel meer bij. Het is gewoon jammer dat de selectie zo hard achteruit ging. Als je kijk met wat voor spelers hij begon en eindigde dan is het schrikbarend hoeveel kwaliteits verschil daarin zit.

     4. Litmanen

      Helemaal eens. De Boer mocht nog geen nieuwe spijker kopen en bleef toch schalen binnen halen.

 7. JohnDoe77

  Slecht verhaal dit! Als je als TH niet tevreden bent, neem dan een maatregel! Als we dus zondag met slecht spel toch zouden winnen door een lucky goal, blijft iedereen zitten?

  1. M800M

   Precies! Waarschijnlijk is dit puur voor de buhne. Hun woord is niets waard. Eerst zien, en dan geloof ik ze nog steeds niet.

 8. AjaxJay070

  De hele benoeming van Keizer is één grote grap! Alleen overmars kan blijven als bestuurder. Sar en Bergkamp kan ik niet serieus nemen meer na benoeming Keizer. Gaat nooit wat worden met deze man, maar vraag me af of ze het aandurven om hem te ontslaan na gelijkspel of verlies tegen Psv

 9. M800M

  Typisch, eerst wachten tot alles helemaal naar de klote is en dan pas handelen… klootzakken. De “clubleiding” moet zelf ook weg. Zij zijn direct verantwoordelijk voor deze chaos. (Overmars krijgt van mij het voordeel van de twijfel). Gewoon compleet opnieuw beginnen: laat overmars een nieuwe trainer aanstellen die zelf zijn technische staf mag kiezen.

 10. Joep

  Voot het functioneren van Keizer maakt het geen moer uit of ze zondag winnen of verliezen. Je hebt een klik met de spelers of niet. Hij als trainer moet het team aan het voetballen krijgen. Dat heb ik eerlijk gezegd nog niet gezien. Was aan het begin van het seizoen redelijk postief over hem. Echter het voetbal wordt er niet beter op.

 11. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

  Ajax schijnt heel ver te zijn met een nieuwe sponsor. “Beter bed” maar ze hebben als eis dat Frank dan trainer wordt.

  1. Emilio4Ajax

   Dacht gehoord te hebben dat Ajax onderdeel wordt van een nieuwe soap op RTL…de “ver van mn bed show”…😂😂😂❌❌❌❤️🍻😎

 12. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

  Sorry, maar je spoort in mijn ogen niet als je Frank als trainer terug wilt hebben. Zowel bij Ajax als ook in Italië en Engeland was het tikkie terug en breed. Je wilt spektakel, tempo, aanvallen oftwel je wil Ajax.

  1. Cootje Adriaanse

   Dat mensen hier Frank de Boer terug wensen 😳 zijn we echt zó ver gezakt dat we het spel onder De Boer terug wensen?

   Alsof er geen andere trainers in de wereld rondlopen die Ajax zijn spel weer kan teruggeven…..

 13. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

  Probleem is wel dat bij ontslag Keizer, Spijkerman tijdelijk eerste man wordt.

 14. De seijs

  Ik denk dat Sjaak Swart het maar moet gaan doen. Altijd lachen met Sjakie, gaan ze straks met zijn alle het kakkelakken lied zingen in de middenstip voor een wedstrijd, lachen joh.

 15. -buitenkantje rechts-

  Ik verwacht FdB in de winterstop.. De enige die direct beschikbaar is en die met de technische staf door een deur kan. Hij kent veel spelers en kan zo ingepast worden..
  Verder houd je zo een groot deel van het legioen rustig.

  1. Litmanen

   En met de huidige spelersgroep kan hij laten zien spektakelvoetbal te kunnen spelen.

   1. -buitenkantje rechts-

    Ik ben wat in dubio.. Aan de ene kant vind ik FdB een veel betere trainer dan Keizer.. Hij nam het destijds over van Jol en kon toen ook in korte tijd lijn in het spel brengen. Dus ik denk dat het zeker een verbetering is. Weet alleen niet of het de gewenste verbetering is..

    1. Indojood

     FdB kan alleen maar een teleurstelling worden. Hij kan zichzelf niet evenaren en heeft een verleden betr. problemen binnen het TH. Naast Ajax heeft hij overal gefaald. Dan liever Ronald Koeman, het ging niet goed bij Everton maar bij een aantal clubs wel succesvol, zelfs bij Southampton.

    2. Widi

     Frank denkt te verdedigend. Vorig seizoen hebben we weer eens kunnen zien hoe leuk het kan zijn. Zo gaat Frank nooit spelen. Plus dat we dan nog geen afscheid nemen van Hennie. Ajax moet nodig afscheid gaan nemen van alle Hennies. Allemaal.

  2. Ajaxslied

   Dan heb je niet helemaal goed opgelet het laatste jaar. Toen ging het allemaal niet zo lekker onderling.

 16. El Salvador II

  John van den Brom zou een goede zijn, wel zijn eigen staf samenstellen. Voor nu uitzetten tot de zomer….

 17. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

  Helaas is Laudrup ook nooit een optie geweest. Die heeft Ajax afgezworen na dat probleem met de Belastingdienst. Dis hij was ook aan het begin van het seizoen geen optie.

   1. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

    Zijn de eigen woorden van Laudrup, niet van mij. Overmars was gewoon even niet 100% goed op de hoogte. Heeft hij ook wel bij aankoop van de echte kwaliteiten van spelers.

 18. Zlatan4ever

  Misschien moeten we Jaap Stam er op zijn minst als assistent bij halen….Bij Reading heeft hij geen goed “materiaal” beschikbaar en hij weet wat verdedigen is…..
  😁

  1. ajaxhoger

   Denk je dat echt Paullus ?
   Ik hoop met je mee , maar die gaan pas als alles naar de klote is geholpen ben ik bang .

 19. Kingkong

  De boer is mij te behoudend ten hag ligt vast en koeman heeft een trein nodig om op te springen dus Jonk of Bosz .

 20. BeukerAjax

  Vraag me af… niet de Boer maar wel Koeman!? Iedereen soms vergeten hoe groot potje Koenan er van gemaakt had!? Dan liever een paar jaar kampioenschap “krijgen” en geld verdienen en weer cl spelen dan mister Feijenoord Koeman achter het roer bij Ajax

 21. ems

  TH moet hand in eigen boezem steken en erkennen dat Bosz laten gaan, moeilijk doen over Sanchez en Keizer aanstellen kapitale fouten zijn geweest, nu liefst Laudrup of tijdelijk FdB aanstellen. Laat Koeman oranje doen.

   1. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

    Mag jij zo laat opblijven van de verpleging? Morgen zeker weer cursus houtbewerking. Opdracht van woensdag: hoe maak ik mijn eigen 6 plankjes.

Reageren is niet mogelijk.