There are no ads, please add some


Keizer hekelt verdedigers: ‘Vaste afspraken die niet nagekomen worden’

Ajax leek zaterdagavond een makkelijke overwinning te behalen op bezoek bij FC Twente waarbij de ploeg van Marcel Keizer met de rust op een 0-2 voorsprong stond. Echter ging het in de tweede helft helemaal mis en moest Ajax genoegen nemen met een gelijkspel. Keizer hekelde na afloop vooral de manier waarop Ajax in Enschede de goals incasseerde.

‘Als je ziet hoe we de doelpunten incasseren dan is dat zorgelijk. Vaste afspraken worden niet nagekomen en sommige jongens lopen al naar achteren voordat die vrije trap is genomen. We speelden met drie verdedigers en dan moet je zelf het spel maken waardoor je langer aan de bal moet blijven. In de eerste helft ging dat prima maar in de tweede helft zag ik het niet meer terug en dan roep je dit over jezelf af. We hebben hier in de tweede helft de winst veel te makkelijk uit handen gegeven. Al met al is het teleurstellend’.

Bron: Fox Sports


Gerelateerde posts

166 reacties

 1. Wenen 1995

  Ach, wat zal ik zeggen…… Iets van “Ze zijn het shirt niet waard te dragen”….

  1. Slingertje.

   Je hebt helemaal gelijk Wenen.
   Ze denken allemaal dat ze Messi en Ronaldo zijn die overschatte losertjes.

   1. AjaxKat

    Eerder zag je dit alleen in Europese wedstrijden (bv. onder FdB); dat je wedstrijden met twee gezichten had en uiteindelijk met een slechte afloop. Maar tegenwoordig is het zelfs tegen gewone clubs uit de Eredivisie zo. Als dit zo doorgaat dan mag je blij zijn als je 3e wordt.
    Ben niet eens meer boos op Keizer hierover, gewoon ff leeg. Blijkt maar weer dat vorig seizoen een incident was.

    1. Litmanen

     Gelul. Dat was geen incident. We hadden een trainer.
     En nu niet.
     Nu hebben we een praatpop.

     Je maakt mij niet wijs dat we met aanvulling vanuit Jong niet gewoon een verdediging kunnen opstellen.

     1. Litmanen

      Ajaxkat, als Bosz er nog was stonden we nu bovenaan en speelden we nog Europees.
      Dan was het dus niet eenmalig…..

     2. AjaxKat

      @Litmanen: PB is er al maanden niet meer. En vergeet niet dat Klaassen en Sanchez ook weg zijn. De absolute bazen op het veld en er is niemand die die rol over heeft genomen. De situatie Nouri die voor sommige nog dagelijks een grote rol speelt.
      En met ‘als’ heeft niemand iets. ‘Als’ wij Messi en Ronaldo hadden dan… net zoiets.

     3. Litmanen

      BR, jij hebt maar een opdracht hier en dat is bij alles wat ik zeg in de contra gaan. Als je uitgaat van dat vdBeek van dezelfde klasse is als Klaassen, dan missen we in wezen alleen Sanchez, maar,mee hebben Wober daar voor terug. Dat is alles bij elkaar geen verschil tussen een derde plaats in de Eredivisie en helemaal geen Europees voetbal aan de ene kant en op een haar na kampioen en een finale Europa Cup.

      Het grootste verschil is het gemis van Bosz/Kruzen en Keizer met dat zooitje wat er nu zit.

     4. JohnDoe77

      Veel te gemakkelijk Litmanen! Net of Bosz er nu zoveel van bakt met de allerbeste spelers in Duitsland!

     5. theomar

      Bosz terughalen lijkt me, en bergkamp enkeltje ….. (maakt niet uit waar, als het maar ver weg is).

     6. EvdB

      De selectie was afgelopen seizoen top.
      Dit seizoen niet na het vertrek van de dragende spelers (Klaassen, Sanches) en natuurlijk Tete en Riedewald

    2. beni

     Je bent net zo goed als je spelers die je hebt en dat is k.t er is geen subtop meer en helemaal geen top. De top 6 schurkt tegen mekaar aan.

  2. PvL020

   Slaat nergens op Wenen. Vorig jaar stond dit team in de finale van de EL. Waren ze het shirt toen ook niet waard!! Opmerkkng voor de likes??

  3. EvdB

   Elke week weer krijg ik een hartverzakking als ik ze zie ‘voetballen’.
   De AJAX leiding (Sar en Bergkamp) heeft gefaald in de aanstelling van een capabele trainer en het samenstellen van een selectie na het vertrek van Klaassen, Sanches, Tete en Riedewald.
   Mijn AJAX hart doet pijn

 2. HURBIE

  Wij hekelen jou omdat je deze spelers van dit team geen enkel vertrouwen door je onervarenheid geeft
  Als jij niet weet wat je wilt ,weten de spelers het helemaal niet meer
  En dan neem je het hun kwalijk
  Rot op neem je ontslag

  1. De Nees

   Zal me niet verbazen waar TH mee gaat komen einde seizoen: een overgangsjaar. Dennis ziet nml voldoende vooruitgang en daarom mag Keizertje het nog een seizoen proberen. Bij ontslag geven Bergkamp en Sar hun onvermogen toe, daarom gewoon doorgaan joh al is het ten koste van Ajax, wat maakt het ook uit.

  1. Slingertje.

   Het wordt tijd dat Keizer ingrijpt en een paar van die verwaande mannetjes op de tribune zet want het ligt niet alleen aan Keizer maar ook aan de waardeloze instelling bij veel spelers.

 3. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

  Goh Keizer. Jij zet Veltman linksback met Dankerlui beschikbaar op de bank. Lekkere wissel van je. Verder kom je aan het eind met Siem ipv veel eerder met Klaas Jan. Keizer, dit verlies komt voor 80% op jouw conto en van die hulpjes naast je. Jij valt met regelmaat je spelers af en wijst alleen naar anderen. Geeft het grote gebrek van jezelf goed aan.

 4. ajaxpers

  Keizer, hoe durf je de schuld aan je spelers te geven? Dit laat alleen je eigen onmacht zien. Donder op

 5. Charka53

  Dat kan dan wel zo zijn maar is een afspraak dat Ziyech over het hele veld iedereen voor de voeten blijf lopen en de bal moet hebben om die dan weer in televeren nou zijn rendement is hetzelfde als Younes hoor en door die Ziyech lopen er spelers rond die niet weten wat ze moeten doen alleen Frenkie trekt zijn plan en blijft goed spelen , moet ik verder of toch maar niet.

  1. Vak 120

   Nou charka dat schrijf ik al weken op dit forum! Maar over ziyech mag je niks zeggen,het is volgens de meeste de beste die we hebben!! Hij blijft 2x van een vrijetrap af en we scoren!!

     1. fjonkman

      Dat liedje van Zwarte Riek gaat het hele seizoen al door mijn hoofd.. ik word er gewoon zenuwachtig van..

  2. Litmanen

   Chakra, ik word constant aangevallen omdat ik hetzelfde zeg!
   Omdat die laffe Keizer Ziyech niet op de bank durft te zetten speelt hij met een halve verdediging.

   Hoe haalt die idioot het in zijn hoofd Veltman links te zetten na rust en Zeefuik in te brengen.
   Mij verbaasde het niet dat Twente terug kwam in de wedstrijd.

   1. Charka53

    Je hebt helemaal gelijk Litmanen , Ziyech zou het elftal naar een hoger niveau brengen maar niets daarvan hij loopt in de weg dus zet hem maar eens op de bank Meneer Keizer.

   2. EugAjax

    Litmanen en Charka, ik ben het eens met jullie. Ik heb vandaag veel aan Ton Boot moeten denken. Hij is een van de beste sport coaches in teamverband van Nederland in mijn optiek. Hij heeft een column in Telegraaf op maandag en heeft meerdere malen aangegeven (niet over Ziyech maar meer teamtechnisch gesproken) dat spelers ten allen tijden teamverband boven persoonlijk belang moeten gaan.

    Op het moment dat een speler, ook al is het een van je beste mannen, dat niet doet moet je hem op zijn verantwoordelijkheden aanspreken. Ik neem aan dat Keizer dat al gedaan heeft, ook omdat Schone nu bijv de vrije trappen nam en succesvol.

    Als kwartje dan nog niet gevallen is zal je hem op de bank moeten zetten. Ik heb met ontzettend gestoord aan zijn manier van juichen, of meer gebrek er aan, bij goals Lasse. Hij stond dichtstbij maar heb hem niet in juich cirkel zien staan volgens mij.

    Misschien is het inderdaad tijd om Ziyech tot en met winterstop op bank te zetten in hoop dat kwartjes, teamverband denken en stuk minder balverlies lijden, vallen. Gebeurt dat niet moet de conclusie zijn dat Ziyech inderdaad dan niet op zijn plaats is bij Ajax.

    Maar ik verwacht dan na winterstop een zeer gedreven speler die Ajax dan naar heel hoog nivo kan tillen.

    Je moet gewoon in teambelang de strijd nu aangaan met hem! En mocht in die strijd blijken dat hij zich niet bij Ajax thuisvoelt, lijkt er heel erg op voor wat voor reden dan ook, dan idd al in winterstop afscheid nemen.

    Ajax mag niet lijden onder nukken van 1 individu, zeker niet als hij te weinig brengt

    1. Litmanen

     Helemaal eens Eug. Het viel mij ook op dat Hakim niet zo blij was met de goals van Schone. En laten we eerlijk zijn, Lasse scoort al jaren voor Ajax uit vrije trappen. Het arrogante opeisen van ballen door Ziyech stoorde me vorig seizoen al.
     Ook het opofferen van spelers zoals Schone, Frenkie, vdBeek en het veranderen van systeem om Ziyech maar aan boord te houden maakt dat het respect voor Keizer bij mij volledig weg is.
     Ik vond het belachelijk dat hij wederom Lasse op de bank zette om met Frenkie, vdBeek en Ziyech te spelen in het begin van het seizoen. Elk seizoen weer bewijst Lasse dat je geen Messi hoeft te zijn om super belangrijk voor je team te zijn.

     Ik hoop oprecht dat Keizer in de winterstop verdwijnt. De Boer of Bosz. Dan kunnen de rest van de bank en Bergkamp ook meteen een ander baantje zoeken.

  3. ems

   Het is aan de trainer om de juiste mannen op te stellen en ze te motiveren, dus als Zyech uit vorm is dan moet hij daar bijv FdJ maar eens neerzetten

 6. -buitenkantje rechts-

  Je ag ook Verbeek een compliment geven. Die heeft haarfijn gezien waar de zwakheden van Ajax liggen. Namelijk op het fysieke vlak. Hij liet Twente de grenzen van het toelaatbare opzoeken en met een halfblinde scheids die met bescheten ogen ineenkromp bij elk spreekkoor kreeg Twente daarvoor alle gelegenheid.
  Veltman als aanvoerder en ervaren speler had de verdediging moeten organiseren. Helaas heeft Veltman alles wat een verdediger niet moet hebben..
  Hij heeft geen snelheid.. is niet meedogenloos in verdedigen.. geeft de tegenstander altijd teveel ruimte.. komt niet mee op.. zie hem zelden over de middenlijn.. heeft geen goede pass.. en komt fysiek tekort. Zjin lengte en massa is onvoldoende. Daarbij heeft hij de uitstraling van een gladgestreken zakdoekje..
  Wöber is een aangename versterking.. Functioneert prima! Heeft fysiek en komt mee op. Redelijk tot goed in de combinatie..komt mee op en heeft een goede inspeelpass. De Ligt functioneert naar behoren, maar maakt nog wat foutjes. Wat dat betreft was vorig jaar een Sanchez naast hem perfect. Nu heeft hij Veltman..
  Ik vond Zeefuik prima verdedigen. Lekker kort op de man.. goed in de duels.. Nog wat druistig, maar heeft zeker potentie en is wat mij betreft nu al de vervanger voor Veltman.

  Advies voor Overmars: In de winterstop Veltman, Orjuela, Younes en Dolberg verkopen.. alleen een goed rechtsback terug halen.

  Advies aan Keizer: Houd vast aan het 3-4-3 systeem.. Laat dat je uitgangspunt zijn. Dat moet je inslijpen. Gebruik als variant hierop de 3-5-2. Met dit spelers ateriaal prima te realiseren. Bij de 3-5-2 je iets laten terugzakken tot de middenlijn, waardoor je de spitsen ruimte verschaft. Dan maak je er misschien nog een mooie tweede seizoenshelft van.

  1. Litmanen

   BR, je kan nog honderd keer schrijven in vier kantjes dat het allemaal aan Veltman ligt, maar die dooie Keizer maakt die belachelijke opstelling!
   Als jij denkt dat deze ellende aan 1 speler ligt dan spoor je niet.

   Tenzij je het over die kleurenblinde Marokkaan hebt.

   1. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

    Beste Litmanen. Zijn naam is Ziyech,een Nederlander met toevallig een dubbele nationaliteit. De wijze van benadrukken dat hij Marokkaan is, is uitermate kwetsend. Dit zou Jari nooit doen. Lamlul dat je bent.

    1. Litmanen

     AB, vriend van me! Ziyech voelt zich Marokkaan. Dat zijn zijn woorden. Dus in dit geval een kleurenblinde Marokkaan.
     Nogmaals, de door jou verfoeide Veltman had duizend procent meer positieve invloed zterdag dan Ziyech.
     En het steeds herhaalde verkoopverzoek voor Veltman, Younes, Orjuela en Dolberg is volkomen debiel. Alleen Dolberg al, superjong en een van onze grootste talenten. Jullie missen beiden de helft van het normale aantal hersencellen.

    1. Litmanen

     Die arrogante klootzak feliciteert Schone als laatste met een slap handje na zijn goals.
     Mijnheer is al op zijn pik getrapt omdat de minder getalenteerde Schone ze wel in het netje legt.
     Een kwestie van trainen.

     Schone bewijst elk jaar weer dat hij de meest nuttige speler van Ajax is. En elke trainer gaat elke keer het wiel uitvinden door hem buiten het elftal te houden.

     En elke keer zijn er hier weer “kenners” die hem opofferen voor bijv. Frenkie. Want ja, God Hakim kun je niet passeren.

     De spelers die Ajax vastigheid geven zijn belangrijk voor het team, zelfs al zijn ze uit vorm.

     Younes, Onana, Veltman, Viergever en Schone bepalen de kracht van Ajax.

     De supertalenten bepalen of Ajax boven de rest uitsteekt in Nederland. Maar die moeten dan wél in topvorm zijn. Anders zijn ze een last voor het team.

     Zie Ziyech……

 7. Iamsterdam2015

  Als je met één vinger wijst wijzen er altijd nog drie naar jou meneer Keizer…….😉🤔

 8. Indojood

  Hopeloze missie. Veroorzaakt door Keizer en staf en in hun verlengde het TH. Nooit is er geprobeerd de lijn van vorig seizoen vast te houden. Peter Bosz ging toch vooral uit van de basisprincipes van aantrekkelijk aanvallend spelen met vroeg druk zetten, gewoon met een middenveld van Ziyech, Schöne en Klaassen, drie spelers. Echt gelul over al die systemen die we nu zouden moeten gaan spelen. Deze jongens komen zgn. afspraken niet na omdat ze geen vertrouwen hebben in de staf en de leiding. Vorig seizoen hebben ze kunnen meemaken waar een bevlogen trainer met een rotsvast geloof naar toe kan leiden. Ajax heeft zichzelf getackled door een compleet incompetente trainer naar voren te schuiven, een vriendje van stille Dennis. En ik heb alle commentaren gelezen hier. “Goede zet, ik heb er vertrouwen in want we leiden niet alleen spelers maar ook trainers op. Hij zal het werk van Bosz voortzetten.” Keizer was net een jaar bij JA en werd al als zelf-opgeleid beschouwd. Fucking ongelofelijk. Laat ik maar netjes blijven en het opportunisme noemen van mijn medesupporters hier.

  Volgende week zit ik in het stadion bij Ajax tegen de aanstaande kampioen. Waar ik normaal gesproken mijn AFCA jack als eerste klaarleg is dat nu een grote witte zakdoek. Ben helemaal klaar met alles waar Ajax tegenwoordig voor staat. Mijn excuses aan Johan Cruijff dat ik te weinig gedaan heb als supporter om zijn nalatenschap te beschermen.

  1. ajaxhoger

   Ik sluit me 100% aan,je schaamt je dat je je ajacied noemt.
   Ze moeten gvd in de arena eens een keer laten merken dat ze het helemaal beu zijn , ze doen helemaal niks .

   1. ajaxhoger

    Ze kunnen beter grote witte badlakens mee nemen om te zwaaien anders zien ze nog niks .

   2. Ajax 1

    Ik neem ook een witte zakdoek mee, maar toch hoop ik en ga ik schreeuwen en zingen voor een dikke overwinning. Psv speelt echt heel matig al een tijdje; die kunnen ook nog veel punten verspelen. Het is dus dubbel: ik wil dat keizer eruit gaat maar ook dat ajax wint…..en als ze winnen zal keizer er niet uit gaan

  2. -buitenkantje rechts-

   Het probleem is Indojood dat je nooit zekerheden hebt bij het aanstellen van een trainer. Je praat altijd achteraf. Keizer liet mooi en aantrekkelijk voetbal zien bij Jong Ajax.. Veel van die spelers stromen nu ook in bij Ajax1. De gedachte om hem dan naar voren te schuiven als hoofdcoach is toch niet zo gek? Tenminste..zo dacht ik er toen ook over.
   Je ziet dat hij nu moeite heeft om zijn eigen visie door te zetten.. Idd in de wetenschap dat hij deze positieheeft dankzij bv Bergkamp en dus zich verplicht voelt naar hem en zijn stromannen op de bank te luisteren. Dat heeft met ersoonlijkheid van Keizer te maken. Te weinig “ballen”.. Te bezorgd om eigen positie en zich niet in de positie voelen om oud gedienden tegen te sprekenzoals Bosz dat bv wel deed.
   Je geeft aan gepraat over systemen gelul te vinden.. Ik dus niet. Wil je je beste spelers in het veld hebben zal je dus van dogma’s af moeten stappen.. Het alleen al opstellen van je beste spelers op de juiste posities is 80% van het werk van een coach. Als dat niet in je huidige systeem kan moet je dat aanpassen.
   Verder hoef jij echt geen excuses te maken. Als er ie and het gedachtegoed van Cruijff verdedigt ben jij het wel. Hoop ook dat je volgende week gewoon je AFCA jack aantrekt.

   1. Indojood

    Drie verdedigers met dit Ajax is pure zelfmoord. Mij gaat het om de basisprincipes van Cruijff, het is een concept maar hij zorgde er altijd voor dat er rugdekking aanwezig was met een nr. 6 en/of een vrije verdediger. Hij heeft met Barca en Ajax 3-4-3 gespeeld omdat er vroeger vaak 4-4-2 werd gespeeld door de tegenstander. Maar zo gauw de tegenstander met drie aanvallers ging spelen, schoof hij Rijkaard of later Guardiola naar achteren. Hij liet zijn verdedidging nooit één tegen één spelen. Maar ik lees nu veel pleidooien voor een 3-mans verdediging. Cocu wrijft zich alvast in zijn handen met Locadia, Pereiro, De Jong en vooral Lozano.

    1. -buitenkantje rechts-

     De rol van Rijkaard of Guardiola zou Frenkie de Jong toch prima kunnen vervullen?

     1. Indojood

      Dan liever Schöne, die zou ik ook gerust naast De Ligt zetten mocht de tegenstander met drie aanvallers spelen. Zo speelde Poulsen ook soms.

   2. Litmanen

    BR, als je zo’n grote fan van JC bent.
    Hij sprak ooit de woorden,: met elf goede spelers heb je nog geen elftal…..

     1. Litmanen

      BR, je snapt het niet. Lees mijn bijdrage hierboven over de felicitatie van Ziyech voor Schone.
      Niet een uit vorm zijn vedette bepaalt of we winnen.

      En dat Hakim volledig uit vorm is lijkt me geen discussie.

  3. De Nees

   Wij allemaal hebben gefaald om Johans nalatenschap te beschermen. Hij kijkt berustend toe, aardse zaken hij heeft vast grotere dingen te doen daarboven. Maar de heren op de bank, dat blijft toch wel lachen met ze, ze doen aan theoretische benadering gepaard met de nodige naïviteit. Moet je niet eerst en vooral kijken wat je aan kwaliteit hebt voordat je ook maar aan tactiek gaat denken? Schijnbaar heeft Keizer dat in zijn alles bepalende 1e en enige jaar bij Jong Ajax niet helemaal goed geleerd.

 9. ajaxhoger

  Gister avond zat ik verdomme op pakjesavond tussen 10 pisvlekken ,mijn eigen vrouw ook nog , ze lagen in een deuk toen het 3…..3 werd .
  Je kan door de grond zakken op zo,n moment ,ajax is ajax allang niet meer .

   1. Charka53

    Dat is niet nodig Litmanen , mijn vrouw komt uit een kakkie nest maar is helemaal Ajacied geworden en is zelfs nog feller dan ik dus heeft zelf wel ingezien dat Ajax DE CLUB is.

 10. Indojood

  3-4-3, dan speel ik nu even advocaat van de duivel en zet ik als Cocu zijnde 3 aanvallers daar tegenover. Mooi man, één tegen één tegen de wereldverdediging van Ajax. Onana kan alvast zijn telraam meenemen.

  1. -buitenkantje rechts-

   Ten eerste durft Cocu dat niet bij Ajax thuis.. Ten tweede is er dan op het middenveld een man extra voor ons..tenzij Cocu ook 3-4-3 gaat spelen.. Dat zal hij zeker niet doen. Dus pak je het middenveld. Je kan ook een 3-5-2 systeem dan gebruiken. Dan is er helemaal geen probleem. Ik zie de oplossing op he middenveld. Daar pak je de wedstrijd.

   1. Indojood

    Als hij naar verwachting na vanmiddag 10 punten voorstaat, dan acht ik de kans aanwezig dat hij het wel gaan doen. Of hij timmert de boel dicht om de wedstrijd zonder al te veel inspanning door te komen en wordt het 0-0 of 1-1.

    1. Finidi

     Die Cocu zet gewoon een bus voor de deur en dan heeft ie vanuit zijn oogpunt nog gelijk ook hoor, gewoon Siem het laatste kwartier in laten vallen want die heeft nog wat goed temaken😉

   2. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

    3-5-2 is Italiaans en gewoon Ajax zwaar onwaardig. Daarvoor ga ik niet naar het stadion. Je speelt dan eigenlijk verkapt met 5 verdedigers, anders wordt het gewoon overvol op het middenveld. Je kan ook niet van elkaar “weglopen” wat noodzakelijk is, want je staat op elkaar.

    1. -buitenkantje rechts-

     Ieder systeem is hoe je het uitvoert.. Zie niet in dat jij dit grlijk stelt aan het spelen met 5 verdedigers. Ik zou het dan ook kunnen noemen het spelen met 5 aanvallers..

     1. Widi

      BR heeft het al een paar keer uitgelegd. Als je dat niet gelezen hebt, begrijp ik je reactie. Anders niet. BR heeft nota bene aangegeven welke spelers hij op het middenveld zet. Daar is geen verdedigende middenvelder bij. Die hebben we zelfs niet. Hoe kan het dan verdedigend zijn? Verder is het echt niet zo dat je alleen maar rugdekking kunt geven en driehoekjes kunt maken als je 4-3-3 speelt. Zie Man City. En ja, die hebben veel betere spelers. Maar ook veel betere tegenstanders. Ajax kan het in NL ook. Met een bezielende coach. Niet met dit paasei.

    2. De Nees

     Alles mooi en wel maar dit Ajax kan niet met 3 verdedigers spelen, met 4 achterin hebben ze al de nodige problemen. In een uitwedstrijd ook waar je de laatste jaren zelden punten pakt en dan lekker gaan experimenteren. Keizer koos voor zijn poldermodel, Frenkie d’r bij zonder iemand van het MV te laten banken, iedereen tevreden. Duidelijk een trainer zonder zelfvertrouwen, dan ga je ook met de vingers wijzen naar spelers. Het wordt met de week triester.

     1. Litmanen

      Eens, doodsbang om Ziyech de boom in te jagen, want ook zaterdag weer de zwakste middenvelder.

 11. Cees1966

  Keizer verlossen en in de winter gewoon alvast Koeman halen, kan ie even wennen en volgnd seizoen weer een reeks van 5 kampioenschappen neerzetten.

 12. Ajax 1

  Als je een aanvoerder benoemt die er halfzacht ingaat achterin roep je dat over je af. En met wober goede aankoop, en de ligt komt er wel, maar de rest is niet goed genoeg en dat is grotendeels aan jou te wijten coach!

  1. Bert62

   Precies en dan Veltman nog zeggen dat er niet goed verdedigd wordt. Hij is godverdomme aanvoerder. Zegt dus ook veel over hemzelf

 13. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

  Ik verwacht dat dit jaar de wedstrijd tegen PSV de laatste zal zijn waarvoor ik in de auto stap naar het JC stadion. Ik denk niet dat ik het kan opbrengen om naar de thuiswedstrijden tegen Excelsior en Willem II te gaan. 21 januari is voor mij vroeg genoeg.

  1. Widi

   Ik begrijp het hoor. Vanuit Scheveningen was je er zo. Maar nu vanuit Gelderland is het ook een stuk langer rijden. Alle begrip.

   1. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

    Ik heb het eens nagekeken Eug. Afstand en reistijd Scheveningen-Arena en Rijswijk (Gld)-Arena is volgens routeplanner vrijwel gelijk. Eerst even nadenken en nakijken voordat je iers opschrijft. Staat, wederom, suffig nu.

    1. Widi

     Ik weet inderdaad niet precies waar het Gelderse Rijswijk ligt. Lief dat jij het voor me hebt opgezocht. Zo blijf je bezig. Wat echt suf is: blijven volhouden dat je niet 🆎 bent, terwijl niemand dat gelooft. Groeten van Widi. Gewoon uit Scheveningen.

     1. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

      Dat is net een probleem bij jou. Over zaken praten waar je weinig tot niets van af weet. Vooral zaken stellig beweren die gewoon niet juist zijn. Ik moest het inderdaad even opzoeken omdat ik nog nooit vanuit Schevingen naar het stadion heb gereden.

     2. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

      Overigens dank voor de bevestiging dat EugAjax en Widi één en dezelfde persoon zijn.

     3. Widi

      Dat heb ik nergens bevestigd 🆎. Ik heb het zelfs ontkend. Iedereen weet dat ik niet Eug ben. Maar jij kunt niet verkroppen dat ik je meteen door had. En dat ik iedereen die het zelf niet zag heb verteld dat jij gewoon 🆎 bent. If it walks like a duck, if it talks like a duck…….it is a duck.

     4. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

      Als het bungelt als een lul(letje) er uit ziet als een lul(letje) …… he verrassend ….. dan is Eug/Widi een dom lul(letje).

     5. Widi

      Je kunt vast beter 🆎. Weer een aanwijzing. Onder je nick 🆎 was je reactionair. Ook als Rijswijk ben je dat. Hoe meer je het ontkent, hoe meer ik er op wijs. En hoe meer mensen het lezen. Net zo lang tot je weer moe van jezelf wordt. 🆎

 14. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

  fourfourtwo.com/features/how-johan-cruyff-reinvented-modern-football-barcelona

 15. Overdwars

  Maakt mij allemaal niet uit Keizer, maar als Lasse geen goude trap had (wat hij jammergenoeg door al die afspraken van jou waar iedereen zich wel aan hield) veel te weinig heeft mogen tonen, hadden we zelfs verloren bij deze dwarrel ploeg!

 16. Forever nr14

  En daar gaan we weer, we kunnen roepen wat we willen, maar moeten iedere week dit geleuter aanhoren! Stelletje manke schaapjes dat zijn het, een schande om dat mooie shirt te mogen dragen!
  Keizer trek je conclusie en ga oke, jij beter Ajax beter en o ja neem die droeftoeters met je mee!

  1. ajaxhoger

   Het helpt allemaal niet meer Forever nr14 ,het leed is al geschied ,pisvee laat echt niet zoveel punten vallen ,en ze zullen wel kopen in de winterstop , wat die zuinige klotejanussen in amsterdam niet doen .

 17. Dagrump

  Zorgen dat je spelers weten waar ze aan toe zijn. (Vast elf spelers ). En Keizer dat je verdedegers hekelt of door de mand ziet vallen dat ben je echt maar dan ook ECHT helemaal zelf schuld. Door verdedigers op de verkeerde plaas te zetten. Kan ik nog steeds niet begrijpen die keuze. Wat een onbenul onze trainer !!

 18. Yindi

  Keizer, ik neem aan dat jij ook een afspraak hebt gemaakt met de clubleiding. Neem aan dat je ook in de gaten hebt dat je die afspraken niet nakomt!!! Je verschuilt je achter de spelers maar jij bent hiervoor verantwoordelijk.
  Het is zeer “minnetjes” dat je bijna altijd jouw falen afwentelt op het team. Dat je het niet kunt is nog daar aan toe maar neem dan zelf je verantwoordelijkheid en stop er mee. Geef dan als reden niet op dat het team de afspraken niet nakomt, maar zeg gewoon dat je het hebt onderschat en te licht bent voor de functie van hoofdcoach bij Ajax.

  1. De Nees

   Keizer’s zelfvertrouwen is nul Yindi, dan zoekt je al snel naar excuses. Een goede les om niet meer lichtzinnig met het coachprofiel om te gaan, heeft een veel grotere impact dan onervaren spelers voor de leeuwen te gooien. Ik kijk naar Keizer en denk dan hoofdschuddend wat een zielepiet, maar echt pissed off kan ik raken van Sar en vooral Bergkamp, zij zijn de echte aanstichters.

 19. Koning Haarms Wolfs

  Keizer, you’re full of it…. Kunnen wij een afspraak maken: dit was jouw laatste wedstrijd bij ons. Probeer bij 040 als hoofdtrainer aan de slag te komen, kun je daar de boel slopen.

 20. a.p.

  nou, nou keizer de verdedigers hebben gedaan. ik denk dat er veel meer aan de hand. zo snel mogelijk moet de bezem erdoor van hoog tot laag.

 21. stylo1984

  Gewoon oprotten man, gert jan verbeek stond 90 minuten langs te lijn… keizer heeft er miss 5 minuten gestaan

  1. Bert62

   Heeft die Keier stront in zijn ogen ofzo. Ziet hij zelf niet dat hij als trainer geen reet voor steld. Als trainer moet je continu je spelers coachen langs de lijn en scherp houden maar ja daar snapt die loser niets van, laat staan van die andere 3 mongolen op de bank. Derksen heeft gelijk, deze 4 kun je echt niet serieus nemen.

 22. Cootje Adriaanse

  Het is één grote bende….

  Keizer, Winter, Spijkerman, Bergkamp, Van der Sar….wat zou het fijn zijn als die allemaal hun koffers pakken.

  1. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

   Ze doen dat regelmatig maar helaas alleen voor een vakantie. Net onkruid, ze komen telkens weer terug.

 23. Ajaxfoort

  Ik vrees dat ze te weinig respect hebben voor keizer. Ze hebben een trainer nodig die de boel op scherp krijgt. Voor dit seizoen is dat te laat. Maar voor volgend seizoen moet er echt een andere trainer komen.

 24. Bert62

  Laten we zondag alvast allemaal witte zakdoekjes meenemen naar het stadion en Keizer massaal uitjouwen. Misschien dat dan het technisch hart eindelijk wakker wordt geschud

  1. Widi

   Die zijn al lang wakker Bert. Maar ze weten dat Keizer dan de eerste dominosteen is en dat ze zelf ook in het rijtje staan. Dat is de enige reden dat Keizer nog trainer is.

  1. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

   Ach, er zijn ook mensen supporter van …. Sparta of RKC of zo. Die komen uiteindelijk hun tijd ook door, dus wij ook. Maar dat het een puinhoop is bij Ajax is duidelijk.

 25. Zlatan4ever

  Woorden schieten te kort als tegenreactie op Keizer zijn commentaar……
  1 woord blijft wel van toepassing
  WEGWEZEN !

 26. AjaxBelg

  wat in heel deze discussies en reactie mis is het woord”fysiek” , er wordt altijd gezeurd over opstellingen 4-3-3, 3-4-3, maar als je fysiek niet mee kan en dan bedoel ik niet zoals tegen de kakerlakken ,mekaar benen breken en ellebogen uitdelen , nee tegen je man pakken en niet zoals het nu al jaren bezig is op 5 meter! Het feit dat we met een matige selectie zitten aan gevuld met wat talentjes die alles nog te bewijzen hebben ,is het voor de trainer eigenlijk heel simpel ,want of hij nu jan of piet op steld het spelbeeld veranderd niet. Of de winterstop oplossingen brengt betwijfel te zeerste, want wie wil deze matige ploeg nog komen versterken! voor de bedragen die het bestuur bied

 27. M800M

  Ja gek hè, je staat 2-0 voor en wat doe jij? Je laat ze met zn 3en staan en daarbij heb je je rechtsback op links gezet. Natuurlijk komen ze afspraken niet na, ze begrijpen er geen reet meer van door jou en je achtelijke tactiek en wissels.😡 het hele team heeft schurft aan Keizer en dat gaat niet meer goedkomen. Als keizer niet oprot gaan alle (potentieel)goede spelers weg na dit seizoen en dan heb je echt rock-bottom bereikt. let op mijn woorden! Als we het zover laten komen duurt het 20 jaar voor we weer een prijs winnen.

  1. M800M

   En met “we” bedoel ik ons supporters. Als wij lijdzaam blijven toekijken verandert er NIETS. Af en toe Ziyech uitfluiten denken jullie dat de echte verantwoordelijken daar wakker van liggen? Berkamp en zijn minions Keizer en co vinden dat wel prima. Het is tijd voor actie! Spandoeken, zakdoekjes, spreekkoren, IETS! Het kan zo niet langer

 28. EugAjax

  Keizer hier zeg je nogal wat. Als dat zo is dan zouden deze verdedigers een enorm probleem met je moeten hebben. Maw dan moeten de spelers die je bedoelt tegen PSV banken. Desnoods speel je met verdediging Jong Ajax tegen PSV want als spelers VASTE afspraken niet nakomen brengen ze het directe resultaat in gevaar. Daar moet tegen opgetreden worden.

  Of is het toch kwestie van in spiegel kijken? Zijn die VASTE afspraken wel helder gecommuniceerd en getraind? Is er bijv van te voren met verdedigers al scenario doorgenomen dat bij een evt blessure Wober dat je dan Veltman links zou gaan zetten en meer van dat soort dingen. Zo niet? Dan is het onzin dat je je spelers afvalt.
  Indien alles doorgenomen met ze en ze komen die VASTE afspraken echt niet na? Toekijken vanaf bank of tribune tegen PSV. Er mag zondag niks misgaan dus kunnen we dit soort problemen niet hebben.

  Je hebt flink wat te doen deze week dus. Succes en een hoop wijsheid toegewenst vanaf hier!

  1. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

   Loop je nu tegen jezelf te lullen of denk je echt dat hij dit leest. Widi, Widi, je zet jezelf voor lul(letje).

  2. -buitenkantje rechts-

   Eug.. om nog even terug te komen op FdB.. denk idd dat er een reële kans is dat hij in de winterstop terug keert.. Keizer als assistent.. Wellicht maar voor een half seizoen, maar de kans is reëel.

    1. Litmanen

     Ik ook, maar voor een half seizoen onzin. We zijn al uitgeschakeld. Minstens anderhalf seizoen.

     1. EugAjax

      Eens Litmanen bij contracteren Frank de Boer moet je hem contract voor langere tijd aanbieden en wat mij betreft zelfs een contract voor onbepaalde tijd. Beetje a la Ferguson, Wenger of Foppe bij Heerenveen in verleden

     1. EugAjax

      Oneens KingKong. Sinds De Boer weg is is het juist achteruit gegaan met Ajax. Niks meer gewonnen.
      Hij werd zelfs door de grootste aller tijden als 50% van de succesformule van beleid gezien die Ajax sinds 2010 is gestart.
      En zie in wat voor een periode van roddel en acterklap, rechtszaken en alles hij de prestaties heeft neergezet.
      Nee hoor Frank de Boer is precies de trainer die Ajax evt wel een schokeffect kan bezorgen

     2. Kingkong

      Sorry eug maar ik viel constant in slaap bij het voetbal van Frank dan zag ik toch liever het risicovolle spel van Peter.

     3. EugAjax

      Eens in laatste 2 jaar vnl. Daarvoor viel er echt genoeg te genieten. In mijn optiek zat vooral daar het probleem in samenstelling selectie. Vooral opvangen vertrek Eriksen destijds slecht gedaan. Maar met deze selectie zal ook De Boer meer aanvallend spelen

 29. Johnny

  Trainer schiet uiteraard te kort maar we moeten hierbij toch echt niet vergeten dat we door bestuur/TH vreselijk in ons kontje zijn genomen met het verschrikkelijke handelen, of eigenlijk niet handelen, tijdens afgelopen zomer. In plaats van door te pakken na een toch wel mooi seizoen, de supporters laten zitten met dit als resultaat. Laten we wel wezen, dit zagen we toch allemaal aankomen. Diep triest

 30. Bintang

  Er staan miljoenen op de bank. Als er in de winterstop twee fysiek sterke verdedegers kopen, kunnen we de tweede helft toch nog wel iets terug doen. Het geluk van Pisvee is niet oneindig.

  1. M800M

   Je kunt voor een miljard aan sterspelers halen, zolang Keizer aan het roer staat win je ook daar niet mee. Het ligt niet aan de kwaliteit van de spelers maar aan de onkunde van trainer en de staf. Het slechte spel van de spelers is een direct gevolg daarvan. Laten we ophouden met symptoombestrijding en het probleem in de kern aanpakken

 31. Kingkong

  Ik mis de over mijn lijk mentaliteit zo vaak bij onze spelers daar moet beter op ge scout worden , de juiste ,mentaliteit maakt van een goede speler een heel goede speler.

 32. Kingkong

  Een goede trainer hoeft niet echt afspraken te maken met zijn spelers maar draagt ze op wat ze moeten doen en als de spelers hem vertrouwen doen ze dat ook maar als er geen onderling vertrouwen is kunnen ze ook niet met vertrouwen spelen en zie je ze fouten maken die ze normaal nooit maken .

Reageren is niet mogelijk.