There are no ads, please add some


Situatie Nouri ‘redelijk stabiel’

De situatie rondom Abdelhak Nouri is redelijk stabiel, zo heeft broer Abderrahim laten weten aan De Volkskrant. Abdelhak heeft een tijdje in een revalidatiekliniek gelegen, waar volgens broer Abderrahim licht herstel viel te ontwaren en hij soms reacties heeft waargenomen op het gezicht van zijn broertje.

‘De situatie is moeilijk in te schatten want Abdelhak ligt meestal heel rustig op bed waardoor vitale spieren verzwakken. Toch zie ik soms reacties op zijn gezicht en heb ik een keer een kleine glimlach gezien. We hebben als familie een second opinion gevraagd bij een neurochirurg in Miami om de kansen op herstel in te schatten. Tevens willen wij een stichting oprichten waarin het goede karakter van Appie is weerspiegeld. De stichting moet een brug slaan tussen validen en minder validen, om bijvoorbeeld samen te spelen of te sporten. Precies zoals Appie deed op die zomerdag in Amsterdam, toen hij die twee beperkte jongens uitnodigde om mee te voetballen in zijn team’.

Abderrahim vertelt over de inmiddels aan longkanker overleden burgemeester Eberhard van der Laan. Die was bij de familie thuis, om troost te bieden. Abderrahim wilde daarna iets terugdoen voor Van der Laan, door te wijzen op de heilzame werking van wietolie bij de bestrijding van kanker. ‘Van der Laan zei tegen mij, toen ik belde: ‘Als het voor Appie is, maak ik meteen tijd. Dan kom ik weer. Als het om mijn gezondheid gaat, kan het wachten.’ Dat vond ik zo mooi van de burgemeester. Hij gaf meer om de gezondheid van Abdelhak dan om die van hemzelf. Want dat is de basis, zegt Abderrahim voor de zoveelste keer, in een koffiebar in Amsterdam-West: het geloof in God, de liefde van de mensen. ‘Die arts uit Miami zei: ‘Jullie zijn de beste artsen voor Appie, met jullie liefde en wil’.

Bron: De Volkskrant


Gerelateerde posts

44 reacties

 1. Indojood

  Elke keer als ik er iets over hoor of lees voel ik de tranen opkomen. Heel mooi hoe de familie Nouri omgaat met deze tragedie. Vol van verdriet en emotie maar geen medelijden of sensatie. Het initiatief voor een stichting is prachtig. 🙏🏻🙏🏻🙏🏻

  1. Indojood

   Trouwens, de foto’s in het betreffende Volkskrant artikel zijn schitterend en confronterend. Ik heb ze allemaal opgeslagen om voor mezelf te bewaren.

   1. HURBIE

    Ontroerend en uit het hart gesproken
    Fijn om te horen dat hij stabiel is en nog steeds niet te bevatten dat hij nooit de Appie zal worden zoals wij hem kende

    1. paulvos

     Ik ben blij en vind het fijn dat we telkens op de hoogte worden gehouden, goed om horen dat er kleine reacties zijn maar het zal tergend langzaam gaan. idd goed van die stichting, sterkte voor zijn familie en ook vrienden en kennissen.

     1. Indojood

      Waar zeik je over, man. Veel mensen gebruiken deze emoji als een teken van gedachten en gebed. Waar je je druk om kan maken.

     2. rickert

      Mensen met wat minder sociaal contact, high fiven vaker met zichzelf. Negeren, het was een mooie reactie!

     3. antonajax

      Haha hoelang kun je je druk maken om Nouri bedoel je. Heel vervelend wat er is gebeurd maar dir gaat echt over de top. High fiven jullie er maar lekker verder om🙈

     4. Widi

      Ongepaste reactie anton. Misschien trekt je ego het niet dat diverse mensen jou er op wijzen dat je niet goed thuis bent in emoji. Ga dan alsjeblieft niet vervelend doen in dit topic. Iedereen hier weet hoe Indojood erin staat. Ik sta er net zo in. Daarom vind jouw laatste post ongepast en gewoon heel vervelend. Ik maak me inderdaad nog druk om Appie.

     5. antonajax

      Ik mag hier gewoon mijn mening geven. En je mag het er oneens mee zijn. Feit is dat ook jij niet weet hoe de emoji’s werken. Dus draai het nou niet om

     6. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

      Anton, deze emoji heb je met en zonder “bewegingsstreepjes” bij de handen. Met streepjes is het een high five en zonder streepjes zijn het bidhandjes. Dit verschil is bewust gemaakt vanwege de verwarring die er ontstond. In dit geval zijn het dus bidhandjes.

     7. antonajax

      Haha dat is de mooiste uitleg van allemaal. Reageer dan gewoon niet😂
      Anyway we weten nu denk ik allemaal wel dat iedereen meeleeft blabla dus klaar nu over Nouri.

     8. antonajax

      Laat mij dan beiden even zien zometeen in een berichtje… je hebt ook vast zien staan dat indojood dus WEL het high five teken stuurde. Wel lastig hoor om dat gewoon toe te geven😱
      Ik wil overigens alleen maar duidelijk maken dat je met zo’n teken moet opletten omdat het gewoon wat anders betekend dan sommige denken

     9. Indojood

      🙏 Folded Hands

      “Two hands placed firmly together, meaning please or thank you in Japanese culture. Other common uses for this character include prayer/praying hands, or a high-five.”

      Deze uitleg komt van de emoji Wikipedia. Jij bent de enige hier die het als een high-five interpreteert en dus voorbij gaat aan de intentie en essentie. Dat is opmerkelijk maar eigenlijk uitgesproken dom als je het artikel in ogenschouw neemt. Dat jij geen aandacht meer wenst te besteden aan Nouri is jouw goed recht. Ik hoop echter dat de herinnering aan hem voor altijd aanwezig zal zijn en ik denk dat Widi en heel veel andere supporters er net zo over denken.

     10. antonajax

      Haha geweldig dit. Heb het ook opgezocht en overal staat dat het high-five is🤣. En zo te zien klopt het ook want jou zogenaamde teken met bewegingsstreepjes zie ik nergens. Wel knap dat je iets hebt kunnen vinden wat de twijfel uitspreekt. De waarheid is echter anders en dat weet ook JIJ NU👊

     11. Indojood

      De waarheid is dat jij als enige er een high-five in ziet terwijl de emoji meerdere betekenissen kan hebben zoals dank je, bidden en high-five. M.a.w. je begrijpt niets van contextueel lezen.

     12. Widi

      Anton. Je hebt nu duidelijk gemaakt dat je geen respect hebt voor anderen, in het bijzonder voor Nouri. Je toont een volledig gebrek aan empathie en streeft tot het uiterste naar je gelijk halen. Intussen ga je volledig voorbij aan de strekking van het artikel en de strekking van het bericht van Indojood op grond waarvan iedereen behalve jij begrijpt wat Indojood met de emoji bedoelt. Diagnose: narcistische persoonlijkheidsstoornis. Veel sterkte ermee. Op jou reageer ik niet meer.

 2. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

  Als je dan beseft dat het heel goed mogelijk is dat Appie alles kan horen. Dat geeft hem van binnen ongetwijfeld extra kracht.

 3. afcadeluxe

  tis nog steeds moeilijk te bevatten,mooi om te lezen hoe zijn familie ermee omgaat,diep respect!

 4. AFCA my World

  Goed om te horen dat er nog steeds veel aan hem gedacht word en er met zijn gedachtengoed wat gedaan wordt ! ⚽️

 5. EugAjax

  Hartverscheurend is het en blijft het. Mooi iniatief die stichting! We leven met jullie mee familie Nouri!

  1. Litmanen

   Nog steeds zie ik hem half vallen en blijven liggen.
   En nog steeds niet te bevatten.

 6. gerrykoos

  hartverscheurend om te lezen dit artikel. De gedachten dat deze mooie jongen nooit meer een balletje zal trappen, deze balvirtuoos.
  Maar de gedachten dat er zoveel mensen zijn die aan hem denken, voor hem bidden en hem in hun hart hebben gesloten is prachtig.
  En ik heb heel veel respect voor zijn familie om te horen hoe ze hier mee omgaan,en wens ze heel veel sterkte, wijsheid en kracht.

 7. Kingkong

  Groot respect voor Nouri en zijn familie om hoe zij in het leven staan en een voorbeeld zijn voor vele , ik wens ze alle goeds toe .

 8. Zlatan4ever

  En Indojood , je icontjes waren duidelijk. Alleen Rijswijkse Ajaxfan uit Gelderland snapt dat niet. Maar daarom komt hij ook uit Gelderland…..

 9. Zlatan4ever

  Cootje begin jij vast te zeuren of die ene “o” die gemist word.
  Lekker belangrijk bij zo’n heftig onderwerp

Reageren is niet mogelijk.