There are no ads, please add some


Selectie voor uitwedstrijd tegen FC Twente

Trainer Marcel Keizer heeft achttien spelers geselecteerd voor het uitduel met FC Twente. Daley Sinkgraven, Mitchell Dijks en Amin Younes missen door blessures de wedstrijd in Enschede en daar kwam vrijdag ook nog eens Nick Viergever bij (zie eerder bericht), waardoor Keizer opnieuw moet puzzelen met zijn opstelling. Klaas Jan Huntelaar reist wel mee maar kan volgens Keizer nog niet een hele wedstrijd spelen.

Selectie:

Andre Onana
Benjamin van Leer
Joël Veltman
Matthijs de Ligt
Max Wöber
Deyovaisio Zeefuik
Damil Dankerlui
Donny van de Beek
Hakim Ziyech
Carel Eiting
Lasse Schöne
Frenkie de Jong
Siem de Jong
David Neres
Klaas Jan Huntelaar
Kasper Dolberg
Justin Kluivert
Dennis Johnsen

Bron: Ajax.nl


Gerelateerde posts

48 reacties

 1. Litmanen

  Niet zo moeilijk, Zeefuik op rechts. Zelfde als vorige week.
  Dan maar hopen dat onze gevierde middenvelders wel het juiste tempo vinden.

 2. ajaxpers

  Onana
  Zeefuik, Veltman, De Ligt, Wober
  Ziyech, donny, Frenkie
  Neres, Dolberg, Kluivert

   1. Litmanen

    opstelling is al bekend:
    Veltman, de Ligt, Wober
    Frenkie, Schone, Ziyech, VdBeek,
    Kleur,Dolberg, Neres.

 3. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

  Vrees dat Frenkie wederom op de bank start. Keizer en co. zijn er dom genoeg voor.

    1. De seijs

     Dan nog zit je er naast abje burn-out! En dat jij reageert hierop zegt wel genoeg hoe simpel jij, bent. Ruzie zoeker! Zeker geen ajax kijken hè . Nee dat mag jij niet van de vrouw des huizes. 😂😂😂😂😂😂😂

  1. EugAjax

   Thanks voor tip ik ga halen en lezen 👍 las al wel wat over stichting die familie opzet. Prachtig eerbetoon.

  2. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

   Bedankt Indojood. Wordt in middels door meer media opgepakt. Mooi initiatief.

 4. EugAjax

  Nou Keizer gaat dan toch beginnen met 343 en dus Frenkie in de basis. BR nog een zetje en hij geeft toe aan jouw wensen😄👍. Succes mannen make us proud (again)!

 5. Indojood

  Uiteindelijk is het systeem niet interessant. Het gaat om een goede middenveldbezetting i.c.m. buitenspelers die diep staan en het afjagen na balverlies. Dan kan je ook hoog spelen. Vorig jaar ging dat vaak zelfs goed met een normale 4-3-3.

  1. EugAjax

   Persoonlijk ben ik dat met je eens hoor Indojood! Ik vind alleen wel dat indien 3 man middenveld een keuze moet komen tussen Frenkie en Ziyech. Een 3 man middenveld met Frenkie en Ziyech vind ik te kwetsbaar gezien vele balverlies van met name Ziyech. Met je punt ben ik het eens over systemen, als de middenveldbezetting maar goed en beter is als tegenstander. Invulling van poppetjes is natuurlijk persoonlijke smaak en voer voor velen discussies😄. Wel mooi om die te lezen laatste paar weken

    1. -buitenkantje rechts-

     Daarom met ons huidige spelersmateriaal dus geen 4-3-3.. Is nu vaak genoeg gebleken dat dir niet werkt. Middenveld wordt overlopen. Altijd met 4 of 5 middenvelders spelen. Ziyech èn Frenkie moeten spelen.
     Ben trouwens geen voorstander van het hoog storen.. je maakt de ruimtes voor jezelf erg klein. Met 20 spelers op 1 helft en 2 bussen voor het doel van de tegenstander is het moeilijk spelen. Beter voor de middenlijn opvangen met een sterk bezet middenveld om dan ervolgens met steekballen de spitsen te bereiken. Zo verschaf je jezelf ruimte en zet je onze spitsen in hun kracht..
     Zo moeilijk om om te denken?

   1. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

    EugAjax, met je foutieve opmerking elders mbt Ziyech en traag spel tov snel spel adviseer ik je je een beetje op de vlakte te houden qua commentaar op tactisch gebied. Lekker neutraal commentaar geven is beter voor je, ik schat je nl niet hoger in dan onze Johan.

    1. Widi

     Ik ben het ook niet eens met Eug, maar je gaat gewoon niet zeggen dat hij maar beter zijn mond kan houden.

     1. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

      Overigens …. ga jij mij nu goede raag geven EugAjax? Wel zelfde nick houden, wordt verwarrend anders.

     2. Widi

      Nee. Niet gelezen. En inhoudelijk over het spel en de opstelling mag jij natuurlijk evengoed alles zeggen. Niet dat ik daar over ga, maar dat is mijn mening.

     3. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

      Als je zaken niet leest moet je je onthouden van commentaar. Stuk slimmer.

     4. Widi

      Ik heb even gezocht. Kan het niet vinden. En ook mij hoef je geen raad te geven. Ik schrijf wat ik wil. Ook als ik niet de hele week uur na uur op het forum ben. Dat kun jij je misschien permiteren, maar ik heb daar geen tijd voor.

     5. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

      Dus jij geeft anderen wel raad maar een ander hoeft dat aan jou niet te doen. Niet erg consequent Eug. Het topic staat e3n stuk lager en wat jij daar #chrihft is lichtelijk hautain.

 6. Jimmy1971

  Deze wedstrijd moet wel goed weggezet worden met de wedstrijd tegen pisvee op komst !
  100% inzet en we winnen !

 7. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

  Eventueel goede opstelling geeft mij nog geen vertrouwen voor toekomst. Keizer geeft teveel aan dat het een “nood oplossing” is i.p.v. De juiste opstelling.

  1. Litmanen

   Hij is bang om echte persoonlijkheden aan te pakken.
   Je ziet het nu aan Frenkie. ” ik teken pas als ik een basisplaats heb,”
   Dus Frenkie in de basis…..

 8. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

  Drie middenvelders zouden onomstreden moeten zijn: vd Beek, F. De Jong en Ziyech. Als er tempo wordt gespeeld is dit middenveld klasse. Wanneer je 3-4-3 speelt komt Schöne erbij. Keuze maken tussen Frenkie of Ziyech gaat ten koste van het beoogde Ajax spel. De een maakt de ander beter maar apart van elkaar zijn ze met dit Ajax minder. Tegen elk team met max. twee spitsen sowieso 3-4-3 spelen.

 9. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

  Blijf het ongelooflijk vinden dat er supporters zijn die zeggen: of Frenkie of Ziyech bij een driemans middenveld. Je houdt toch van mooi voetbal en van voetballers die elkaar versterken? Als iedereen zijn taken naar behoren uitvoert en er met tempo (ja het is een repeterend argument) spelen, dan is dat zelfs Europees een fantastisch koppel op het middenveld. Daarvoor ga je naar het stadion.

  1. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

   Ik lees net dat er mensen zijn die het onzin vinden dat wanneer je sneller speelt je minder fouten zal maken dan bij langzaam spel. Die redenatie werd als onzin bestempeld. Ik wijs iedereen graag op het boek van Johan waarin het helder wordt uitgelegd: traag tempo heeft foute passes tot gevolg, snel t3mpo heeft strakke harde goede passes tot gevolg. Als dit onzin is ……. ik hoop dat EugAjax het inmiddels even heeft nagekeken.

Reageren is niet mogelijk.