There are no ads, please add some


Opstellingen FC Twente – Ajax

Vandaag gaan we het opnemen tegen de Tukkers en hoewel zij 16e staan, is het zeker géén kat in’t bakkie voor ons. In de laatste 10 jaar hebben we in de Grolsch Veste maar 3 maal gewonnen plus het feit dat onze ziekenboeg goed gevuld is, zorgt ervoor dat oefenmeester Keizer moet puzzelen. Lasse Schöne en Matthijs de Ligt staan op scherp dus mochten zij deze wedstrijd geel zien dan missen ze de wedstrijd tegen psv. Dennis Higler zal om 18:30 uur het startsein geven voor de wedstrijd nummer 14 van de competitie.

Opstelling FC Twente: Brondeel; Ter Avest, Bijen, Hooiveld, Thesker; Cuevas, Jensen, Holla, Liendl; Assaidi, Boere

Opstelling Ajax: Andre Onana; Joël Veltman, Matthijs de Ligt, Maximilian Wöber; Donny van de Beek, Lasse Schone, Hakim Ziyech, Frenkie de Jong; David Neres, Kasper Dolberg, Justin Kluivert


Gerelateerde posts

148 reacties

  1. dennis78

   ik denk als we niet zoveel blessures in de verdediging zouden hebben. frenkie gewoon op de bank had gezeten. Nu staat hij gelukkig in de basis

   1. De seijs

    Daar zou je best eens een punt kunnen hebben. Maar we hebben Zeefuik natuurlijk ook nog. We gaan het zien. Hoop op een goeie wedstrijd en een eindstand van 1-4.

   1. De Ajacied

    Wat een drama de 2e helft
    Frenkie de Jong haalt nog een voldoende
    Als ze volgende week zo spen gaan ze er dik af hoor
    ❌❌❌

  1. dickst14

   Zo had hij verleden week ook moeten beginnen. Gewoon Frenkie als inschuivende libero die indien mogelijk zoveel mogelijk aanvalt en doorschuift.

 1. Ajaxfoort

  Dit is een mooie kans om te laten zien dat we ons hier niet voor niets uitsloven om hem een basisplaats te bezorgen 😀

 2. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

  Probleem met Keizer is alleen dat hij dit een noodgreepnvindt qua opstelling. Voor mij is dit gewoon een standaard basis opstelling.

 3. Yindi

  Dit is wel datgene wat we allemaal graag zien. Ben zeer benieuwd. Hoop dat Ziyech nu ook gaat draaien. Als ik dit zie dan denk ik dat we de sterkste zouden moeten zijn in de ED.

  1. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

   Afhankelijk van het tempo waarmee ze de wedstrijd starten. Blijft een pijnlijk punt.

   1. Widi

    Eens. Met deze opstelling moet je goed en fanatiek beginnen. Zorgen dat je verdediging niet onder druk komt.

 4. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

  Off: komt net bij Liverpool een wisselspeler 10 minuten voor tijd erin. Een speler van …… 30 miljoen. Wij zullen hier nooit meer aan kunnen tippen. Eigenlijk ook wel gelukkig want het is gewoon gestoord.

 5. Indojood

  Succes jongens. Na het artikel over Appie kunnen we wel een opkikker gebruiken. Zijn situatie zou voldoende motiverend moeten werken.

  1. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

   Feit dat er af en toe een glimlach te zien is op het gezicht van Appie was voor mij een giga opkikker Indojood.

 6. Finidi

  Tja, dit is volgens mij ook de beste( sterkste) opstelling maar goed het kan alle kanten op in tukkerland dus ik zeg 0-4🤣 beetje bluf moet toch nog kunnen?!

 7. EugAjax

  Kom op mannen. Traditioneel laatste jaren moeilijke wedstrijd, vier keer geen winst. Maar met Donny in basis boeken we laatste weken mooie ruime overwinningen !!! Doorgaan daarmee @34@Appie. 😄👍

 8. Ajax 1

  Eindelijk mooie opstelling. Schone controlerend voor de ligt, prima. Let’s go joden let’s go!

 9. De seijs

  Zo kut kakkerlak Bosz weer niet gewonnen. En dat tegen 10 man. Hij kan het tactisch echt niet. Dat was al bekend bij ajax, en nu zet hij dat door bij Dortmund. Wat een ezel!

  1. Ajax 1

   Inderdaad, tegenhouden is het enige wat ze kunnen doen. Ziyech speelt lekker trouwens, kluivert al twee keer goed weggestuurd, neres voor de keeper gezet

   1. Ajax 1

    Yesssssss! En weer ziyech die prachtig een bal veroverd, aanval opzet, vrije trap en schone die hem gelukkig nam……

 10. -buitenkantje rechts-

  Zie hier.. wegsteken Kluivert en Neres..direct gevaar. Lasse!!!! 0-1
  Lekker bekeken in de hoek..

 11. Ajax 1

  Haha, schone twee keer uit een vrije trap. Dat is dan wel weer ironisch, ziyech stond er gelukkig dicht bij. Die gaat er straks ook nog een maken!

 12. -buitenkantje rechts-

  Yess!! Lasse wederom.. 0-2!
  Hmm.. wie moet de vrije trappen voortaan nemen?
  🤔

 13. EugAjax

  Zullen we Schone eruit halen voor Frenkie of toch maar laten staan en ALTIJD vrije ballen laten nemen!!!! Ziet er allemaal goed uit Ajax!

 14. Kmeertens

  Gaat best mooi vanavond. Opstelling nooit meer veranderen. Frenkie is echt geweldig. Alles vooruit. En over kluivert en younes is geen discussie meer te voeren. Doei amin

 15. Ajax 1

  Onana maakt het bijna weer spannend…..wereldkeeper maar hij stond nu even te grabbelen een paar keer. Lekkere eerste helft, hoog tempo, strijd, leuke momenten……top

 16. Ajaxfoort

  Wat een geweldige vrije trappen zeg! Heerlijk om te zien. Nu maar hopen dat die rommelaar van een Onana de boel niet om zeep helpt.

 17. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

  Is duidelijk, sowieso Frenkie en Ziyech basis en bij 4 mans middenveld met Schöne erbij. Geen discussie over mogelijk. Zelfs zonder de vrije trappen had er al gescoord moeten worden.

  1. Indojood

   Had hem kunnen geven maar Twente heeft ook geluk dat het nog met 11 man staat. Scheidsrechter is zeer slecht vandaag.

 18. -buitenkantje rechts-

  Higler Higler.. kijkt alsof ie verschoond moet worden.. Twente had al met 9 man moeten staan.. wat een kwakzalver..

 19. Widi

  Bij de tegengoal had Onana die bal gewoon moeten plukken. Dan is er totaal geen gevaar. Hij speelt vandaag niet zijn beste wedstrijd. Onzeker.

 20. Koning Haarms Wolfs

  Wat een amateurs…. wordt bijna zielig om Ajax te zien ploeteren. En die kale mag maar blijven….

 21. Koning Haarms Wolfs

  Staan die psv-ers morgen 10 punten voor. Hoeveel tijd hebben Sar en vriendjes nodig om in te zien, dat die kloo…. van een Keizer dit Ajax sloopt..

 22. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

  Keizer weet het echt niet meer. Tactische aanwijzingen bij 0-2 compleet drama. Ook spijkerman bedankt.

  1. afcadeluxe

   eens,erg wild hoop vrije trappen tegen en bij 3-3 heft hij buitenspel op en staat te ver van zn tegenstander,maar er waren meerdere slecht vandaag….

 23. Ajaxslied

  Dit systeem moet nog flink op getraind worden zeg. Vind het middenveld vandaag heel erg zwak ondanks de 4 man is er totaal geen controle.

  1. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

   Middenveld is ook afhankelijk van d3 rest van het elftal. Falende Dolberg en falende Veltman helpen dan niet mee. Dan nog het (ook late) wisselbeleid van je trainer en de opdracht bij0-2 gas terug te nemen …… tsja

  1. -buitenkantje rechts-

   Spektakelstuk!! Heerlijke wedstrijd gezien.. jammer van het puntverlies..Ajax te kwetsbaar bij standaardsituaties..

 24. Ajaxfoort

  Wie helpt ons in godsnaam van Onana af. Geef hem desnoods weg. Opgepleurd met die mafkees.

  1. stylo1984

   Wat wen bullshit, door 1 wedstrijd…. die keizer moet oprotten klote amateur dat et is

 25. Vak 120

  Gvd wat een klote jaar is dit!!! Niks klopt er,vanaf de voorbereiding is het al klote!! Keizer buiten gooien,dit word zo alleen maar erger!

 26. ajaxpers

  Allemaal tactische fouten en slechte wissels. Morgen een actie om die trainers weg te krijgen

 27. fjonkman

  Keizer… alsjeblieft… verlos ons uit ons lijden en neem zelf ontslag.. als onze directie te tandenloos is om door te hebben dat Ajax een zwalkende ploeg met voetballers die steeds slechter worden ipv beter. Ga… ga alsjeblieft weg.. ga niet door tot we echt helemaal niks meer voorstellen in de competitie….

 28. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

  Je hebt een linksback op de bank, die neem je mee en dan zet je Veltman linksback.

 29. fjonkman

  Dit seizoen is klaar voor ons.. kansloos voor de titel, tering wat ben ik klaar hiermee!! Stelletje kut-amateurs!!!

 30. -buitenkantje rechts-

  Heerlijke wedstrijd gezien.. spektakelstuk!! Jammer van het puntverlies.. Ajax kwetsbaar bij corners en vrije trappen.. Genoten! 👍

  1. EugAjax

   Helemaal eens BR, maar wel verschrikkelijk balen van de late gelijkmaker. Niks blijft ons bespaard dit seizoen lijkt het op. Toch hierop voortborduren, de ogenschijnlijke kansloze achterstand op PSV hebben we opgelopen in eerste wedstrijden van seizoen. Op naar hopelijk iig eerherstel tegen PSV volgende week

 31. Indojood

  Exemplarisch voor dit Ajax. Stuurloos, instabiel en geen visie. Puur op individuele kwaliteiten dwing je wat af. Onbegrijpelijk dat spelers die vorig jaar excelleerden nu er niets van bakken. Keizer en staf out!!!!!

  1. Finidi

   Ja en Veltman meenemen en Zyech is een goeie voetballer maar geeft teveel ballen weg op foute gevaarlijke momenten.

   1. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

    Wel weer als het tempo dus inzakt. Eerste helft tempo goed ….. Ziyech goed.

    1. Widi

     Hij wilde het af en toe te mooi doen het laatste half uur. Maar hij speelde geen slechte wdstrijd.

     1. Widi

      Hij moet het volgens mij ook kunnen als het iets langzamer gaat. Maar ik doelde vooral op een actie net buiten de 16. Toen wilde hij het te mooi doen waardoor hij geen schietkans kreeg. Het is gewoon een goede speler. En daar hebben we er nog minstens 10 van. Ze hebben de pech dat de staf niet van hun niveau is.

     2. Yindi

      Blijf er bij dat we de beste selectie hebben in de ED. Jammer dat we idd de slechtste staf hebben in de ED.
      0-2 de rust in betekent slot er op, klaar, wedstrijd gespeeld. Niet bij Ajax echter met die geweldige strateeg Keizer aan het hoofd. Je zou een parallel kunnen trekken met de 4-0 de rust in van Dortmund en dan op 4-4 te eindigen! Toeval of….?

 32. Ajax 1

  Wat een drama tweede helft. Eerste helft heel goed en tweede helft weer heel slecht. Twente had allang met 10 man moeten staan, dus dat is wel weer zuur. Maar ziyech, kluivert, f de jong, waren in de tweede helft niets meer. Veltman noem ik niet eens want dat verbaasd me niet meer, die maakte zijn gebruikelijke fouten

 33. afcadeluxe

  ben bijna sprakeloos,woede ontgoocheling en diepe teleurstelling,hoe dom kun je wezen,keizer hou de eer aan jezelf en ga weg man,schaam me onderhand dat ik supporter hiervan ben..

 34. Ajax 1

  Overigens, dit was inderdaad een spektakelstuk. Als je het pumtverlies van ajax bekijkt waren die andere wedstrijden veel erger. Je kunt een keer tegen een ontketende, mazzelende thuisploeg aanlopen.

 35. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

  Het woord consolideren moet in de rust door Keizer en Spijkerman gebruikt zijn anders kom je anders uit de kleedkamer.

 36. Iamsterdam2015

  Ach. Weer een lekker spek en bonen jaartje. Kan iemand trouwens die Dolberg wakker schudden… godsamme net als zyjech DRAMA!!!!!!

 37. Bert62

  Hou mijn hart al vast voor volgende week. Met deze trainer zal dat heel moeilijk worden.

 38. ief

  ziyech maar raar vinden dattie uitgefloten wordt… gauw weg dat mannetje. met die verongelijkte gebaartjes van dat de rest niet goed is enzo. bah.

 39. AFCA my World

  Waarom kan je gewoon niet winnen van die tukkers ? Al 10 punten achter op pisvee ! ⚽️

 40. Forever nr14

  Tja Hurbie, zolang we dat blijven doen, gaat er niets gebeuren hoor! Club is diep gezakt

 41. Iamsterdam2015

  Tja keizer mag nu ook wel blijven eant het kwaad is al geschied!! Al zet je capello hiddink Wenger of rijkaard op die plek…. het schip ( he die is goed…🤔🤔) is al gezonken!!!

Reageren is niet mogelijk.