Ajax laat dure punten liggen tegen FC Twente: 3-3 (Incl foto’s)

Ajax heeft het zich zaterdagavond onnodig moeilijk gemaakt in de strijd om de landstitel door met 3-3 gelijk te spelen tegen FC Twente. Met de rust stond de formatie van Marcel Keizer nog met 0-2 voor maar in de tweede helft ging het compleet mis.

Ajax begon prima aan de wedstrijd waarbij Lasse Schöne een hoofdrol vertolkte. De Deen schoot na een half uur raak uit een vrije trap en herhaalde dat kunststukje enkele minuten later opnieuw waardoor Ajax met een 0-2 voorsprong ging rusten. Na de thee kwamen de Tukkers fel uit de kleedkamer en dat resulteerde al snel in de 1-2 na een doelpunt van Thesker. De Duitser herhaalde dat enkele minuten later door uit een corner Onana kansloos te laten en liep Ajax achter de feiten aan. Het leek voor het chaotisch spelende Ajax tóch nog goed te komen toen Justin Kluiver in de 79e minuut de derde Amsterdamse goal van de avond maakte. Zijn schot met rechts werd van richting veranderd. Brondeel was kansloos. In de slotfase wist Ajax echter het duel niet uit te spelen en kon men wachten op de gelijkmaker die uiteindelijk ook viel. Oud-Ajacied Tom Boere kopte de gelijkmaker achter Andre Onana en dompelde zijn oude werkgever hiermee in een uiterst lastige positie in de strijd om de landstitel.

FC Twente – Ajax 3-3 (0-2)

’33 Schone 0-1
’37 Schone 0-2
’48 Thesker 1-2
’63 Thesker 2-2
’79 Kluivert 2-3
’89 Boere 3-3

Scheidsrechter: Higler
Gele kaarten: Thesker, Hooiveld, Boere, Cuevas (FC Twente), Neres, F. De Jong, Veltman (Ajax)
Toeschouwers: 27.500

Opstelling FC Twente: Brondeel; Ter Avest, Bijen, Hooiveld, Thesker; Cuevas, Jensen, Holla,(/74 Van de Lely), Liendl; Assaidi, (/80 Slagveer), Boere (/90 Kvasina)

Opstelling Ajax: Andre Onana; Joël Veltman, Matthijs de Ligt, Maximilian Wöber; (/46 Deyovaisio Zeefuik), Donny van de Beek, Lasse Schone, Hakim Ziyech, Frenkie de Jong; David Neres, Kasper Dolberg, (/82 Siem de Jong), Justin Kluivert

App-gebruikers: Bekijk de foto’s op onze website www.AjaxFanzone.nl via deze link

De avond begon lekker

Want Lasse schoot met scherp

Hakim bracht opnieuw niet echt het verschil

Huntelaar bleef uiteindelijk zitten

Zeefuik verving Wober in de tweede helft

En Justin geeft ons weer hoop met de 2-3

Maar oud-Ajacied Boere kopt de 3-3 nog binnen

En dan mag je balen met de ’topper’ van volgende week in het vooruitzicht

Related posts

193 Comments

 1. Dagrump

  Echt onvoorstelbaar deze bizarre wedstrijd. Zeker qua fouten / consequent zijn van scheids!! Echt schandalig!! Dit moet toch niet kunnen !! Maar ook gewoon slecht en wat pech van onze mannen!!

  1. dickst14

   Slecht en dom zoals er verdedigt wordt. Scheidsrechter…drama en laf.
   Het is nog geen kerst en alleen de Knvb beker staat nog. Ook uit tegen twente. Bergkamp Sar pleur op. RVC pleur op. Keizer, je kunt er niets aan doen, maar ga terug naar Cambuur. Heel onze club die afgelopen jaar eindelijk in opbouw was wordt naar de klote geholpen. Geld gebrek?? totaal niet. Mis mannagement compleet 101%. ik denk dat iedere ajax supporter strondziek is van wat er al een paar jaar gebeurt. 14 14 14 14 14 14

   1. De Ajacied

    Ee drama 2e helft met een scheids die schrik kreeg van die Tukkers echt te gek wat een spel wat Ajax op de mat zetten
    Als ze zo volgende week spelen dan zie ik het heel triest in hoor
    Seizoen is naar de klote?
    ❌❌❌

     1. De Ajacied

      Deze zo klote geslapen wat een drama dit Ajax en waar ligt het aan? De spelers, trainer incl. technische staf, bestuur incl. RvC
      Of alles bij elkaar.
      Ik baal hier zo van zeg das nie normaal
      ❌❌❌

    1. dickst14

     dat denk ik ook. beter nu voorbereiden op het volgende seizoen dan zoals de laatste jaren in september. Ze zeggen wel eens geluk dwing je af, maar met deze 4 dooie mussen op de bank dwing je nooit wat af. Nogmaals Sar Bergkamp als jullie ajaccied zijn en van Ajax houden dan doe je het beste voor je club. Lekker weggaan.

   2. HURBIE

    JOHAN CRUIJFF draait ze eigen om in zijn graf en dit huidige AJAX ziet klooien
    Hij schaamt zich om zijn naam op de ARENA te hebben

   3. dickst14

    Wat ik me inmiddels ook afvraag is het volgende. Zijn we ooit wel eens kansloos voor de titel geweest al voor de kerst terwijl we de beste selectie van Nederland hadden???

   4. dickst14

    Van Basten weergaloos als voetballer, Bergkamp ook. vd Sar beste keeper ter wereld. En toen hield het op. Cruijjf, beste voetballer ooit. Beste trainer ooit. En visionair. 14 for ever. Jammer voor 99 % vd Ajax supporters dat de huidige leiding zich daar niet voor interesseert.

   5. nick-afca95

    Van der Sar en Keizer hoeven van mij niet weg. Keizer heeft zeker wel goed inzicht wat voetbal betreft en kan volgensmij echt een goeie trainer worden. Alleen heeft hij monenteel niet al te best spelersmateriaal en ook een hoop blesures. Van der Sar doet gewoon goed werk vind ik, net zoals Overmars. Bergkamp mag van mij inderdaad wel plaats maken voor iemand anders. En de hele RvC had van mij al 5 jaar terug weg gemogen.

    1. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

     Het ligt veel minder aan het spelers materiaal dan je denkt. Het gaat om je juiste opstelling, tactisch en spelers en de juiste opdrachten aan het team. Op alle drie de punten faalt Keizer.

  2. EvdB

   Scheids schandalig slecht, net als de 3 mans verdediging.
   Bijna winterstop en de titel us al uit zicht.
   PS Bedankt AJAX leiding voor een trainer die te licht is en voor deze selectie die te weinig kwaliteit heeft

  3. vak411

   ongelooflijk.. wanneer gaan de bobo’s eens conclusies trekken? als je geen verdedigers koopt en Sanchez laat gaan dan kan je er wel 4 scoren maar dan vliegen er ook 4 in. stelletje sukkels. zo klaar mee.

  4. beni

   Pech??? Pech was dat die gozer van Twente het al op 1-0 had kunnen zetten na 5 minuten. EN DAN!!!!!!

 2. Ajax 1

  Bizar is het juiste woord…..gekke wedstrijd, heb je wel eens. Maar tweede helft was echt slecht, terwijl de eerste zo lekker was

 3. Charka53

  Niet alleen drie punten maar ook een kampioenschap omdat ze zondag ook punten gaan verliezen .

  1. a.p.

   chakra het zijn 2 punten verloren maar wel echt jammer. ook ik vrees dat het 34e kampioenschap dit jaar in de ijskast kan

    1. Cootje Adriaanse

     Gewoon VIER jaar geen kampioen….met de grootste begroting van Nederland!

     Schandalig!

 4. Indojood

  Eerste helft aardig, tweede helft slecht. Niet nieuws. Rest van het seizoen om des Keizers baard, of om zijn kale knar…

  1. dickst14

   Alleen jammer dat zijn briljante wissel (de Jong voor Dolberg) geen effect had. Ik snapte het niet maar keek vol bewondering naar het effect. 3-3

 5. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

  Blijf het zeggen: in de rust de foute tactische aanwijzingen van de TS, anders ga je de tweede helft zo niet in. De eerste helft gaf juist hoop.

 6. Bigboss

  Als je keer op keer zonspeelt deze fouten maakt is het ook kwaliteit, ze speelde niet eens slecht gewoon pech. Doelpunten die nooit meer. Gemaakt worden door een man doe twee keer rood had moeten krijgen waarvan een donker rood. Verder slexht wisselen wederom geen huntelaar. Wanneer wordt mijnheer hand in ze zak gewisseld van de zij lijn na buiten het stadion

 7. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

  Blijf het zeggen: in de rust de foute tactische aanwijzingen van de TS, anders ga je de tweede helft zo niet in. De eerste helft gaf juist hoop. Verder…… eltman linksback zetten …… kom op zeg, hoe dom kan je zijn.

 8. stylo1984

  Ik ben bijna zover dat ik de wedstrijden niet meer wil zien zolang die keizer op de bank zit, flapdrol dat et is.

 9. Kingkong

  Hoe slecht een scheids ook is het ligt altijd aan je zelf !
  We kunnen helemaal opnieuw beginnen dankje kut bestuur .

 10. a.p.

  chakra niet 3 maar 2 punten maar ook ik vrees dat het 34e kampioenschap voorlopig in de ijskast moet.

 11. EugAjax

  Dubbel gevoel over deze wedstrijd. Pracht wedstrijd en laten we eerlijk zijn gaat bal van Veltman niet op paal of De Ligt scoort rebound is wedstrijd voor ons. Voor mijn gevoel is dit soort krankzinnige wedstrijden mogelijk indien je het moelijke 343 midden in seizoen gaat implementeren. Dan moet alles kloppen. En vertrouwen is toch nog steeds erg broos lijkt weer.
  Bovenal heerst teleurstelling over late gelijkmaker. Over heel de wedstrijd gezien onterecht. Op basis van tweede helft wel terecht. Eerste helft was Ajax gewoon ronduit goed. Op naar revanche tegen PSV

  1. Ajax 1

   Precies, dat bedoelde ik ook met bizar, en dat je wel eens zo’n gekke wedstrijd hebt. Met dergelijk puntverlies kan ik leven, de andere wedstrijden waar we punten lieten liggen dit jaar niet

   1. EugAjax

    Ajax1 helemaal eens, verliezen in thuiswedstrijden dat is beslissend in een kampioensrace, dit soort wedstrijden niet

     1. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

      Het is ook een volkomen belachelijke redenatie van EugAjax. Daarnaast gaat het om het spel. Slechts 45 minuten voldoende.

     2. EugAjax

      dickst14 ik schrijf toch niet dat we thuis alles moeten winnen en uit alles verliezen…………Ajax heeft vandaag pech dat 1-3 niet valt bij kopbal Veltman anders is er niks aan hand. Ajax moet nu vasthouden aan visie in laatste weken. NAC uit was goed, Roda JC thuis tweede helft zeer goed, en vandaag eerste helft goed, tweede helft ongelukkig en dus niet goed. Ik zou alleen Huntelaar in plaats van Dolberg opstellen en voor rest niks veranderen totdat we evt een type Sinky hebben als vervanger voor Daley in winterstop. Dan kan je wisselen in wedstrijden tussen 433 en 343. Nu bij 0-2 hadden ze dan Daley iets defensiever kunnen laten spelen. Dat is nu grootste nadeel.
      Maar goed tweede helft vorige week en eerste helft vandaag geeft vertrouwen in dit versterkte middenveld idee. Iig spektakel verzekerd. En zeggen de Cruijff geleerden dan meestal niet dan komen de resultaten vanzelf??

     3. Indojood

      Jij moet eens normaal doen. Welke supporter gaat de teloorgang van onze club en de bezoedeling van de erfenis van Johan Cruijff met lachende emojis en grapjes becommentariëren? Ik ben er figuurlijk doodziek van wat er allemaal gaande is met die autistische Bergkamp en die struisvogel Sar aan het roer. Iedereen met een klein beetje voetbalverstand ziet dat we steeds verder wegzakken en jij gaat godverdomme nog doodleuk roeptoetereren dat we volgende week ons kunnen revancheren tegen die pisvlekken. Je ben niet goed bij je hoofd!

     4. EugAjax

      Gelukkig heb jij alles wel op een rijtje Indojood. De man die zo moest janken dat een Rotterdammer de club verliet en dat we daarom nu zo afglijden door echte Ajacieden. Nou Indojood diezelfde Rotterdammer laat duidelijk nu ook gebrek aan kwaliteit zien, of mag hij wel spektakel bieden zonder resultaat……….
      En wat betreft dat ik af en toe luchtig overkom dat kan. Ik was net zoals jij tot en met jaar of 7 geleden. Daarna in mijn leven veel leed meegemaakt en gezien. Dan leer je relativeren. Jammer voor jou dat dat nou net tegen je borst stuit. Zoals ik al zei tegen dickst14. Ik ben naast Ajax supporter ook voetbal liefhebber en dan was dit gewoon een super wedstrijd om naar te kijken. En ja ziek van late gelijkmaker dat wel .
      Gegroet

     5. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

      EugAjax, velen hebben persoonlijk leed meegemaakt. Ga dat nu ajb niet gebruiken als excuus. Je analyses zijn gewoon totaal niet goed en nooit goed geweest. Daar hebben persoonlijke zaken niets mee te maken en zijn misplaats om tegebruiken.

     6. EugAjax

      Rijswijk sorry die sukkel die altijd zijn nick moet wijzigen vanwege velen terugkeren……….wat ben jij een ongelofelijke zuiger en enorme KLOOTZAK. Ik leg alleen aan Indojood uit waarom ik wsl iets sneller relativeer dan hem. Ik gebruik dus helemaal niks als excuus.

     7. EugAjax

      En dan overal tussendoor schreeuwen als een fucking klien kind die aandacht tekort komt. Wat een ongelofelijk zielig figuur ben je. Eug Ajax aub geef mij ook even wat aandacht alsjeblieft ik heb nog wel zo mijn leven verbeterd door eerst weer andere naam aan te nemen en heel beleefd te praten. Wil je ajb ook met mij praten. Ja hoor kind even deze bijdrage voor je dan. Wat een lul

     8. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

      Goh Widi, dank je. Lastig he als iemand je wijst op je onvolkomendheden. Oh ja, jij bent de lul. Jij bent de persoon die het beter wil weten dan Johan. Jij bent dus het zielige figuur. Tweede oh ja, dit is mijn enige nick hier. Kan jij niet zeggen.

     9. Litmanen

      Eug. Laat je niet opnaaien door die gefrustreerde “kenners”.
      We hebben een kleurenblind vedette die niet doof is want gefluit hoort hij wel.
      Verder een ts die geen beslissingen durft te nemen.
      Ik heb van te voren gezegd dat onze verdedigers geen wereldklasse zijn, dus drie is vaak te weinig, zelfs in Nederland.
      Omdat Keizer geen beslissingen durft te nemen speelt hij zelfmoordje.
      Hoe haal je het in je hoofd om de tweede helft te beginnen met Zeefuik, de Ligt en Veltman zelfs op links.
      Hoeveel problemen wil je hebben dan.
      Nou die kregen we dus.
      Dankzij Keizer.
      En laten we wel wezen, die scheids mag Schubbekutteveen 7 nog niet fluiten.

     10. EugAjax

      Litmanen ook jij hebt weer gelijk vooral veel moeite met onze kameleon AB. Zal weer proberen. Zit op 80% dat ik al niet meer reageer op die snuiter.
      Mbt Ziyech ik had dubbel gevoel over hem maar begin steeds meer jouw kant op te gaan. Ik heb gelet op hem bij vrije ballen. Hij stond dichtst bij bij Schone maar ik heb hem , zeker bij tweede vrije trap niet of nauwelijks in de buurt gezien om Lasse te feliciteren.
      Blijft wel een goede voetballer. Met drie verdedigers ging in eerste helft wel goed volgens mij.
      Tweede helft niet door blessure Wober. Lijkt me trouwens goede aankoop hij bevalt me wel tot nu toe.

      Ja we waren door Ajax waardige linkerverdedigers heen. Dus toen Veltman op links. Ik twijfel al of Veltman een verdediger is voor 3mans, maar op links inderdaad helemaal niet.

      Beter was geweest door omstandigheden dan terug te vallen op 4 man verdediging.

      Keizer durft inderdaad geen impopulaire maatregelen te nemen met spelers. Dat is hem te verwijten. Plus ondanks een rollercoaster start in de voorbereiding mag er nu langzamerhand een vast elftal en vast structuur komen. Daar slaagt hij steeds niet in.

      Ik ben van oordelen na een seizoen, omdat ik niet geloof in schokeffecten, maar als dit zo doorgaat dan in zomer vervangen en nu al goed nadenken over opvolging.

      Wat mij betreft is er maar 1 garantie op prijzen: Frank de Boer
      Ronald Koeman mag ook wat mij betreft alleen blijf ik zeggen hij is niet typisch een Ajax trainer, maar zorgt wel vaak voor prijzen en goede organisatie in elftallen.

     11. Litmanen

      Eug. Wat AB betreft, de man is een ongelooflijke etterbak. zal nooit veranderen.

      Het ergste is, Keizer had een linkspoot op de bank, dus totaal onnodig Veltman op links.

      Als je zelf geen persoonlijkheid bent, dan en je ook niet in staat daarmee om te gaan, vandaar dat Ziyech blijft staan.

      Na het vertrek van Bosz vond ik Keizer een logische keus. Net als vele anderen had ik het mis. Maar, dat ziet het TH ook, dus in de winterstop ingrijpen.
      Laat Frank het maar overnemen, dan kunnen we volgend seizoen een goede start maken.

     12. EugAjax

      Eens Litmanen ik schreef al ergens dat ik niet in een schokeffect geloof, maar dat de enige die dat kan doen Frank is. Of mss Koeman. Ik denk alleen dat beide niet willen. En ik vind ook je moet ten alle tijden een linksback moet vervangen door een andere linksback als die op de bank zit. Of je moet iemand structureel ombouwen tot een andere spelers zoals met Sinky. Maar een noodoplossing als met Veltman gister vind ik ook nergens op slaan

     13. dickst14

      1e helft slecht verleden week. 2e helft slecht deze week. 1 wedstrijd in de week geen CL helemaal niets. Dus deze ene competitie wedstrijd in de week zouden ze ze zich 100000000000% moeten kunnen focassen

     14. EugAjax

      Geen probleem hoor, ook ik baal enorm. Maar naast Ajax supporter ben ik ook voetballiefhebber en dan was dit een genot om naar te kijken. Maar ik geef toe verschrikkelijk ziek van late gelijkmaker

     15. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

      Jij baalt totaal niet lul. Dit was ook geen genot, dit was in de 2e helft prutswerk. Alleen dombo’s zien dat niet.

  2. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

   Eug, ga jij de wedstrijd tactisch analyseren? Doe iedereen een lol, niet doen. Iemand die zaken van Johan verkeerd gaat uitleggen en voor geen meter snapt (het verschil niet wil begrijpen tussen opkomende en opbouwende backs) moet gewoon zijn snater houden.

    1. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

     Ik ben een Rijswijkse Ajaxfan. Uit Gelderland. Wat klopt daar niet aan EugAjax? Wat is daar verder zo belangrijk aan EugAjax?

     1. vak411

      wat krijgt die AB nog veel aandacht hier,, Litmanen, Dickst, Eug en widi laat hem praten joh. hij is alleen bezig om iedereen af te zeiken.dat is zijn doel. we hoeven het niet met elkaar eens te zijn maar al jaren onrespectvol gelul ben ik helemaal klaar mee.

     2. EugAjax

      Je hebt helemaal gelijk en ik werk eraan. 8 van 10 keer reageer ik niet meer nu ik weet dat Rijswijk ook AB is, alleen gister even op een vraag van mij aan hem op 22 nov en nu bij weer eens een persoonlijk aanval.
      Ik ben blij dat je het even aanstipt. En ik zal nog beter mijn best doen. Maar is wel lastig want die grappenmaker reageert op echt alles wat ik schrijf.
      Ik beloof niks maar ik ga mijn uiterste best doen helemaal niet meer te reageren??ook inderdaar helemaal klaar mee

     3. vak411

      top man.. zeker lastig als je direct scheldwoorden naar je hoofd krijgt maar het valt me op dat ieder item onderling gezeik oplevert. het lijkt het technisch hart wel. dit forum is een echte afspiegeling van Ajax.. ik probeer dr niet aan mee te doen maar twijfel sterk om m’n account op te heffen.

     4. EugAjax

      Ja vakkie411 dat is laatste redmiddel. Ik heb al paar keer afstand genomen beviel goed, maar op gegeven moment doe je toch weer mee. Als het echt niet meer werkt hef ik hem op. Zou wel zonde zijn. Maar account opheffen en app wegdoen lees je hem ook niet meer hahaha.
      We gaan proberen je verzoek volledig in te willigen?

     5. Litmanen

      Het vervelende is dat AB hier niet zit als supporter maar om mensen het bloed onder de nagels vandaan te trekken.
      Als hij er dan tussendoor komt fietsen hebje toch de neiging te reageren, maar idd, beter negeren, dan stopt het vanzelf.

     6. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

      AB al tijdje niet jeer gezien, wel een Litmanen die aan het schelden is op spelers en forumleden.

 12. Vak 120

  We moeten zo blij zijn dat huntelaar voor ajax wil spelen! Die jonge is conditioneel top fit! Maar word gewoon op de bank gehouden!! Keizer en die andere zielige personen langs je”ROT OP”!

 13. Toppertje

  Moeten ook gewoon vaststellen dat Ajax achterin fysiek kwetsbaar is. Ziyech veel te veel knullig balverlies. Risico’s nemen mag wat hij de laatste weken laat zien is echt te weinig als hij zelf hogerop wil.

   1. f-side64

    keizer is gewoon 1 lafaard ziyech is rijp voor de bank zag je ziyechje beteuterd kijken gister schone 3 vrije trappen 2 goals ziyech 60 vrije trappen 0 goals wederom 1 duidelijk bewijs dat ziyech niet Ajax waardig is

 14. Forever nr14

  Om je kapot te schamen!!! Johan zou hier spontaan van gaan janken….. wat is deze club ziek zeg dood en dood ziek

 15. Widi

  We kunnen wel blijven schelden op Keizer, maar zolang de directie hem en die andere nono’s laat zitten, verandert er niets. De druk op Sar om in te grijpen, is kennelijk niet genoeg.

 16. Forever nr14

  Als ik de familie was, zou ik me schamen om deze grote naam aan zo’n zieke club te geven!! NIET DOEN fam Cruijff!! Schaamte om hiermee vernoemd te worden!!

 17. Iamsterdam2015

  Leuk zo een spek en bonen seizoen. Zullen wel wat transfers komen in de winter want kampioen word je niet meer dus ik zie er een paar weg gaan…
  ai ai ai wat is dit pijnlijk.

   1. Iamsterdam2015

    Ja dat wel maar die zie ik vanmiddag ok bij de amateurs van Purmerstein…… en die kunnen wel kampioen worden. MAW liever een slechte pot en 3 punten, maar ja

 18. Moosie

  Het was gewoon de zoveelste tactische blunderwedstrijd van de staf.
  Als je volgende week zo speelt ga je er met 2-6 af.
  Maar als dit seizoen nodig is om er een paar te laten oprotten drink ik de beker wel leeg.
  Geweldige wedstrijd ook weer van Veltman echt subliem.

  1. Litmanen

   Wastie goed he Moossie? Bal van de lijn en nog bijna gescoord ook. Kan Ziyech niet zeggen. Die dacht dat hij nog bij Twente speelde.

   1. -buitenkantje rechts-

    Veltmanen.. Veltamn maakt ordinair hands.. het is dat we een half blinde draak van een scheids hadden anders hadden we in de eerste helft dankzij Veltman al met 10 man gestaan en een strafschop tegen gehad. Bovendien was Veltman er dan met rood afgegaan en had hij zijn team benadeeld door niet mee te kunnen doen tegen PSV..

    Ja..echt geweldige speler die Veltman.. ?

    1. Litmanen

     Ongelooflijke lul! Een speler haalt met de door jou genoemde risico’s een bal van de lijn en scoort op een haar na!
     En jij durft kritiek te hebben!
     Kijk ff naar die Marokkaanse blinde! Zijn eerste drie ballen gaf hij direct aan Twente!
     Klootzak!

 19. -buitenkantje rechts-

  Genoten van de wedstrijd.. Zat alles in.. Liet ook heel duidelijk de achilleshiel van Ajax zien.. De defensie bij corners en vrije trappen. Fysiek leggen onze verdedigers het gewoon af.
  Kluivert een verademing tov Younes.. Dolberg verkopen..Veltman verkopen.. De wissel was voor mij logisch.. Dolberg won geen duel..kwam in het spel nauwelijks voor.. Inbrengen van een aanvallende middenvelder was logische keus.. kwam ook meer ruimte voor Kluivert en Neres.. Indien beter uitgespeeld door met name Ziyech hadden we gewoon gewonnen hoor. Mooie chemie tussen Ziyech en Kluivert. Schöne speelde prima wedstrijd.. Frenkie wat minder opvallend..net als Donny.. Ziyech moet simpeler gaan spelen.. niet elke balaanraking hoeft een dieptepass te zijn.. gewoon even de bal breed leggen en beter timen..
  Wöber die jamme genoeg uitviel..dat was toch duidelijk te merken in de tweede helft.. met zijn fysiek had Twente echt niet nog twee keer gescoord.. Onana zag ze vliegen..waarschijnlijk door de sneeuwvlokken.
  Jammer van het puntverlies..maar kijkend naar de amusementswaarde een leuke wedstrijd gezien.

  Ik vind dat de meeste reacties zijn ingegeven door (begrijpelijke) teleurstelling.. heb toch leuk voetbal gezien met een helaas dramatische Higler. Aanfluiting..

  1. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

   BR het is gewoon duidelijk dat Keizer geen goede invloed heeft met zijn TS. Als je ziet wat er uiteindelijk allemaal fout gaat is in mijn ofen geniten niet mogelijk maar des te meer ergeren. Je geeft zelf teveel problemen aan om te kunnen genieten of je moet een neutrale toeschoywer zijn.

   1. -buitenkantje rechts-

    Dolberg raakt al anderhalf seizoen geen knikker.. kan me zijn laatste goal niet eens meer heugen.. Veltman was medeschuldig aan alle drie de tegengoals..
    Zwakke plekken verwijderen Eug.. Vervangen door kwaliteit.

    1. EugAjax

     Dolberg is inderdaad steeds minder de beloofde spits die ik dacht maar wil hem niet verkopen vooralsnog. Veltman vandaag idd zwak. Ik denk wel dat dit komt door 3mans verdediging. Daar is hij denk ik geen verdediger voor. Dus als ze hier mee doorgaan moet je wellicht met hem wel doorselecteren

    2. Indojood

     Dit seizoen is hij matig tot slecht maar anderhalf seizoen? Dat zou dan sinds juli 2016 zijn. Overdrijven is ook een vak, toffe peer.

  2. EugAjax

   Grappig BR trouwens dat er op jouw bijdragen na deze wedstrijd niet of nauwelijks gereageerd word. Strekking zelfde als mij, jij analyseerst ook de spelers. Ik dan niet tot nu.

   1. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

    Zijn dus maar weinig mensen het eens met jou en BR. Simpele conclusie.

  3. Widi

   Ik kan gewoon niet genieten als Ajax niet wint. Maar verder ben ik het wel met je eens BR.

 20. skel

  Ik heb al na het eerste verlies gezegd dat Eindhoven nog nooit zo vroeg het kampioenschap heeft gevierd….. gaat uitkomen…goed bezig in Amsterdam…lekker veel geld op de bank….maar sportief gezien het lachertje van Europa…. en ja de trainers is een neef van….maar geen neef van het kampioen worden…

 21. Kingkong

  Eug als je zoveel pech hebt als dat jij vind dat ze hebben komt dat omdat ze niet genoeg gefocust zijn en dat komt door een incapabelle trainer.

  1. EugAjax

   Kingkong ik vind dat focus uit spelers zelf vandaan moet komen. Als dat niet zo is en ze kunnen dat niet zelf opbrengen moeten ze snel bij amateurs gaan spelen voor de lol en paar pot bier

    1. EugAjax

     Kingkong dat zeg ik niet. Intinsieke motivatie en focus moet van spelers komen. Trainer heeft juist heel veel belangrijke taken. Groepsproces begeleiden, team voorbereiden op wedstrijd en tegenstander, juiste taktiek bepalen en alles goed doornemen met spelers in team verband en individueel. En de juiste teamsamenstelling maken. Juiste poppetjes op juiste plaats zetten. En nog veel meer tegenwoordig. Keizer presteert ondermaats hierin vooralsnog.

     Maar zoals eerder gezegd ik oordeel na afloop seizoen. Ik geloof niet in schokeffecten met nieuwe trainers. Plus vorig jaar eind nov als ze me hadden gevraagd Bosz houden of weg doen zou ik laatste gekozen hebben.

     Maar hij haalt daarna iig mijn ongelijk door elftal steeds mooier te laten spelen en Europese finale te halen.

     Keizer heeft een door omstandigheden veel lastigere start gehad en naar verluid heeft hij toen veel goed gedaan in de begeleiding en was iedereen binnen Ajax onder de indruk. Ik besef heus wel uiteindelijk bepalen zijn prestaties op veld of hij goede trainer is of niet. Maar persoonlijk geef ik hem nog steeds krediet, vooral door de manier hoe hij ongeval Nouri en het effect op zijn team en rest van de club gemanaged heeft.

     Ik hoop alleen wel snel duidelijkheid te zien in waar hij met Ajax naar toe wilt. Want dat is zeer ondermaats op dit moment. Zeg maar geen touw aan vast te knopen. Ik moet wel zeggen, eens met BR, hij heeft bij absentie Sinky nu voor 343 gekozen en ik blijf erbij tweede helft vorige week en eerste helft gister geven aan dat deze selectie dat wel aan kan over algemeen als hij de juiste mensen op juiste plek zet en nu aan vastigheid gaat werken.

  2. Yindi

   Goh, hebben ze al een andere coach Kingkong? Een Italiaan met de naam “Incapabelle”? ?

   1. Litmanen

    Dan moet je minstens een linkspoot op links hebben.
    Zeefuik dacht: als ik hard genoeg om me heen trap lijk ik goed en De Ligt won in de tweede helft geen kopduel.
    Onana had gisteravond lekker doorgehaald en Veltman is geen linksback.
    Maar, gewoon 343 spelen hoor!
    ,Wordt een feestje volgende week.

    1. Widi

     Ik denk eerder dat Onana lenzen draagt. En dat er steeds sneeuw op kwam. Want hij is niet vaak zo onzeker als gisteren.

 22. JohnDoe77

  Waanzinnig veel fouten. Het wordt tijd dat iedereen weet wat de “basisopstelling” is van Ajax. Er ontbreekt vastigheid!

  1. Litmanen

   Gek he als je iemand op links zet die daar nog nooit gespeeld heeft en op rechts een blindganger.
   Ik blijf het zeggen, 343 is zelfmoord, tenzij je elke week vijf keer scoort.

 23. Dagrump

  Jammer van de verloren 2 punten. Maar stiekem wel een lekkkere goal van Kluivert en 2 hele mooie vrije trappen van Shone!!!

   1. Litmanen

    Jammer dat die andere ook weer vrije trappen mocht nemen. Die Marokkaanse international met die blinde geleide hond.
    Wat een schandaal dat die gewoon mag blijven staan.
    En bij elke tegengoal zijn collega’s uitschelden, terwijl de tegenstander van hem nou juist steeds de bal krijgt.

  1. afcadeluxe

   vind wöber het goed doen,maar snap jij die wissel dan?dankerlui zat toch op de bank en die speelt linksachter,waarom kwamen onze 4wijzen op het idee om te gaan husselen achterin?

 24. Johan

  Vorig seizoen eindelijk weer het oude gevoel en trots terug wat dit jaar volledig naar de klote is geholpen.
  De verantwoordelijken moeten zich schamen en zichzelf in de spiegel aankijken.
  Er is maar een juiste schrikeffect met ajax trots WIM JONK

   1. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

    Nee Litmanen, Jonk werkt volgens de Cruijff gedachte. Ajax heeft hem weggestuurd omdat Bergkamp te weinig aandacht kreeg. Jij bent echter met grote regelmaat ziende blind.

 25. Roughrolf

  Ik heb niemand iets over onze keeper opmerken!!!!
  Ik heb me bij alle drie doelpunten zitten ergeren aan Onana, met zo’n body moetje meer en beter in de 5mtr heersen, maar hij blijft als een standbeeld staan!!!!!! Dus daar zal het TH ook een anderevoor moeten vinden!!

 26. Carmen1708

  Dit zeg ik niet graag… Maar laat Ajax nog maar paar keer op z’n bek vallen dmv gelijk spel ofzo. Dan wordt er misschien iets veranderd (staf, trainer??)
  We worden toch geen kampioen meer…. Dat hebben we allemaal te danken aan het technische staf
  Dan moeten ze nu maar op de blaren gaan zitten.
  Wat overigens natuurlijk spijtig is voor de supporters en spelers zelf!
  Ik gun ze dit natuurlijk niet…

  1. Litmanen

   Je hebt in principe gelijk. Laat het maar instorten. Als we met de winterstop maar een andere technische staf krijgen.
   Maar intussen schaam je je dood over dit vreselijke niveau.

     1. -buitenkantje rechts-

      Ik stel die vraag, omdat het wel makkelijjk lraten is.. De hele technische staf weg.. wie moet er dan voor in de plaats komen? Graag reële namen….

     2. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

      Dat is in principe aan Ajax natuurlijk. Ajax moet haar verantwoording nemen en flinke aanpassingen doen in de winterstop. Beginnen bij TS daarna TH. Zij hebben deze situatie veroorzaakt, niet de supporters. Supporters mogen oordelen en oordelen op geleverde prestaties. Als die niet goed zijn moet Ajax aanpassingen doen. Daar worden de dames en heren voor betaald. De supporter heeft slechts te betalen. Het roepen van 20 verschillende namen heeft ook geen zin. Als je hier trouwens namen noemt die goed zouden zijn voor Ajax wordt je meteen door mensen voor gek en seniel uitgemaakt.

    1. EugAjax

     JA JA JA JA JA JA JA JA. En nee dat betekent niet voor Jong Ajax. Die De Boer garantie voor prijzen BR

    2. EugAjax

     In principe gewoon seizoen afmaken met deze heren en dan oordelen doorgaan of niet. Maar als Frank de Boer wil of Ronald Koeman heb je de enige twee heren die wsl wel een schokeffect kunnen bewerkstelligen. Verder niemand daar is Ajax een te complexe club voor, als een schokeffect uberhaupt mogelijk is. Ik geloof daar absoluut niet in, hooguit dus die twee bovengenoemde kanjers

     1. Widi

      Stoppen met deze staf. Dan heb je een half seizoen om een goede speelwijze in te slijpen. Alleen met spelers die zeker blijven na de zomer. Dan begin je ingespeeld aan de volgende competitie. Dat moet de 34e landstitel opleveren

     2. EugAjax

      Widi ik heb PSV nog eens goed bekeken vandaag. Ik heb nog geen reden aan te nemen dat we de schaal al in Eindhoven moeten inleveren. Kwaliteit geeft altijd de doorslag en behalve Lozano en van Ginkel zie ik geen speler beter dan Ajax op welke positie dan ook.
      Ik ga uit van een zeer gedreven Ajax aankomende zondag die PSV bij de strot gaat grijpen en niet meer loslaat.
      Vaak zie je dan dat een ploeg na een nederlaag na lange tijd ongeslagen te zijn geweest in 1 keer meer punten verspelen.

     3. Widi

      Ze hebben maar 1 keer niet gewonnen. Tegen wie moeten ze die 10 punten verliezen? Ik erger me een ongeluk aan Keizer en zijn cliniclowns. Onder deze coach gaat Ajax nog veel meer punten verliezen.

     4. EugAjax

      Zes tegen Ajax Widi en drie tegen Feyenoord in Kuip om maar paar voorbeelden te noemen. En veel overwinningen waren geluk en heel laat, dat blijft niet een heel seizoen. Zondag cruciaal die moeten we winnen anders stort verhaal als kaartenhuis in elkaar

     5. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

      Is al in elkaar gestort hoor. Als je dat nog niet doorhebt is het echt slecht gesteld met je.

     6. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

      Kan niet wachten op terugkeer van Frank. Slaap niet zo lekker de laatste tijd. Heerlijk snurkend prijzen winnen. Prachtig slaapverwekkend voetbal. Prachtige tikjes breed en terug. Goh, ik kan niet wachten.

     7. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

      Eugie denkt nog steeds aan de dubbel. Eerste prijs is …… ehhhhh Is me even ontvallen en de tweede prijs, de dubbel is …….. ehhhhhhhh. Kom ik nog wel op, denk ik.

     8. Widi

      Alleen maar weer negatief. En mensen neer willen zetten als dom. Puur je eigen frustratie omdat je niet genoeg erkenning krijgt. Nooit gekregen. Was dat in je jeugd al zo? Was het je vader of je moeder van wie je geen waardering kreeg? Ik ben het ook niet eens met Eug, maar ik zeg dat normaal. Jij hebt heel even geprobeerd met je nieuwe nick om normaal te doen, maar je houdt het nog geen week vol. Doe ons allemaal een plezier en ga in therapie. Je vergiftigt het forum met je negativiteit. Daaag ?

 27. Zlatan4ever

  He Cootje Adriaanse , vreemd dat je niet reageerd op de taal/type fouten van je holmaat Rijswijkse Ajaxfan….

  1. Cootje Adriaanse

   Je taalgebruik richting een ander is niet echt respectvol helaas.

   En ik ben niet van plan om hier mensen op een taalfout te wijzen. Ik ben vooral geinteresseerd in mensen hun boodschap en inhoud.

   Jij zet mensen zonder dat je ze waarschijnlijk persoonljk kent, weg als “geen Ajacied” omdat ze het woord “Feyenoord” schrijven en het zien als een mooie tegenstander. Jij beschrijft dat een echte Ajacied het “010”, “Feyenooit” of “Kakkerlak” moet noemen en vooral moet haten als vijand.

   Ik haat helemaal niemand. Ik ben Ajacied maar heb ook respect voor Feyenoord. Ik hoop dat ik dat mag als Alacied.

   En als je dan pretendeert dat jij, zogenaamd in tegenstelling tot een ander, wél Ajacied bent, vind ik dat je het woord Ajacied ook wel goed mag schrijven.

   Maar wat mij betreft genoeg hierover. Voor mij geldt op dit forum: volgens mij dragen we allemaal Ajax een warm hart toe en vinden we de huidige situatie allemaal klote en iedereen support Ajax op zijn eigen manier. Maar wat mij betreft wel met respect voor een ander. Dus ook naar andere forumleden en clubs.

   Maar dat is mijn mening…

 28. Zlatan4ever

  Wat Ajax betreft, was niet best.
  Maar kwam ook door dat Higler een het veel te ruwe spel van Twente niet genoeg aan heeft gepakt. Er had minimaal 2 x rood getrokken moeten worden.
  Keizer exit wat mij betreft , als wij zondag van PisVee verliezen is het echt tijd voor hem om te gaan. Cambuur wil hem vast terug hebben

 29. Kmeertens

  Dit gaat idd nergens over. Als je de reacties terug leest, dat is nog minder als het spel vanAjax. Vd Sar kan er weinig aan doen dat Ajax 3 om de oren krijgt vanavond. Ik denk dat we allemaal veel te veel pochen met ONZE jeugdopleiding. Dat stelt europees namelijk helaas geen zak voor. Zobijzo. Als het echt zulke grote talenten waren dan trekken ze zichniks aan van een trainer oid. Tis gewoon ver onder maats. Behalve Frenkie

  1. afcadeluxe

   onze jeugdopleiding is al een paar jaar minder aan het worden,welk ajaxtalent speelt europese topclub?eriksen en onze 2 belgen bij tottenham,en daarna??ergens op de bank in frankrijk duitsland

 30. beni

  Sub top bestaat niet meer, daarom kan iedereen winnen of verliezen van elkaar. De huidige speler selectie van Ajax doet niet onder dan voor pec of utrecht. En dan Frenkie de Jong, iedereen lult elkaar maar na, laat hij het eerst maar eens zien vond hem gisteren niet bijzonder.

 31. Ajaxfoort

  De titel is inmiddels wel vergeven voor dit seizoen. Dus hoop ik alleen nog op leuke wedstrijden. Deze begon goed. Maar na 0-2 zijn ze weer eens in slaap gesukkeld. En dat moet je niet doen. Ook niet tegen het lachertje van de eredivisie van dit seizoen. Als je verslapt slaan die mannen wel even toe. De scheidsrechter blunderde er stevig op los. Maar gelukkig deed hij dat aan twee kanten. Dus titel weg en hopen op de beker. Zouden ze de motivatie kunnen opbrengen?

  1. HErven

   Hoezo aan 2 kanten.
   Tov Ajax gaf hij geen penalty voor het geval Veltman, dat was het.
   Bij Twente had hij minimaal 3 man het veld uit moeten sturen, waaronder de maker van de 3-3

 32. Codilo

  Peter bosz doet voor hij er wordt geschopt nog even snel 3 aankopen , onana, veltman en dolberg ???

 33. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

  Toch apart: Litmanen maakt zowel Ziyech als Zeefuik compleet af hier met allerlei “liefkozende” benamingen en als er iemand iets zegt over Veltman dan mag men meteen naar de brillenwinkel. Het constant afmaken van een voetballer (heel toevallig een Marokkaan maar dat heeft er uiteraard niets mee te maken volgens Litmanen) wordt vrijwel als normaal gezien hier. Zegt echter Rijswijkse Ajaxfan iets dan is het zuigen etc. Wel jongens, een verrassing. Ik zal proberen alleen nog maar commentaar te hebben op Eug/Widi en Litmanen. Ik zal mijn expertise qua “zuigen” dan maar volledig gaan benutten.

  1. Widi

   Lijkt me een goed idee?. Maar serieus: met Zeefuik en Ziyech was gisteren weinig mis. Veltman was niet geweldig. Hij moest natuurlijk wel een helft linksback spelen. Dat is voor hem nog moeilijker dan rechtsback. Hij zou naar een club moeten gaan waar hij in het centrum kan spelen. Misschien bij HFC Madurodam. Dan heeft hij zijn lengte ook niet tegen. Nog serieuzer: wij zitten hier allemaal elkaar vliegen af te vangen, wat best leuk is en soms heel leuk, maar we zitten ook allemaal in het zelfde schuitje. Onze club speelt niet goed, gaat weer niet kampioen worden en we zitten met een waardeloze staf. En we zijn machteloos. Er verandert al maanden niets. Mij frustreert dat. Jouw vast ook. Ik merk het wel?

  2. De seijs

   Goh abje burn-out daar ga je weer!!!!! Ruzie zoeker R.A.F. !!! Jij kan het niet laten. Na deze zoveelste zinloze zieke tekst zegt dit dus heel duidelijk iets over jou! Jij bent ziek in je hoofd! Eigenlijk ben jij heel triest! Ongelovelijk

   1. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

    Sorry Seijs. Ik begrijp je frustratie dat je naam er niet bij staat maar kinderen laat ik hier verder buiten.

 34. fredie

  Alweer een seizoen met niks! Zondag tegen 040 dan is het 13 punten die haal je nooit meer in. Wordt er doodziek van. Koop eens wat spelers met body en niet allemaal van die jongajaxspelers!!

 35. HErven

  Waarom de spelers van Ajax de schuld geven van dit puntverlies? De arbitrage mag zich dit zeer ernstig aanrekenen. Het is een groot wonder, dat er geen Ajax speler zwaar geblesseerd het veld heeft hoeven verlaten. Hoeveel (zware) overtredingen mag je tijdens een wedstrijd maken alvorens je een gele of rode kaart krijgt. Bij iedere normale scheidsrechter had Twente na 60 minuten nog hooguit met 8 spelers op het veld gestaan. Zolang er geen videoscheidsrechter is en er scheidsrechters zijn als Higler, van Boekel en niet te vergeten Nijhuis, kan Ajax de landstitel het best vergeten

  1. ajaxhoger

   Dat speeld zeker mee ,maar ze kunnen niet beter ,we komen tekort op elk gebied ,en geluk hebben we ook niet ,dat hebben de pisvlekken wel .

   1. HErven

    om met PSV te wedijveren is dit elftal ruimschoots voldoende, maar als je meerdere malen door de scheids wordt benadeeld, ben je kansloos.

 36. ems

  We kunnen ons overigens het beste op de beker concentreren, als je die wint kom je sws in EL

 37. f-side64

  Ik wil geen calimero gedrag vertonen maar met de scheids van gister vermoed ik toch dat ze in Zeist pisvee weer (gaan) helpen kampioen te worden en ook om het feit dat pisvee 1 makkelijke thuiswedstrijd nu spelen tegen Sparta en Ajax gister 1 zware uitwedstrijd 7 dagen voor de topper hoe kan je het anders verklaren !

  1. Widi

   Een week voor de topper. Een week. Als je geen Calimero gedrag wil vertonen, doe het dan ook niet.

    1. Widi

     Er is vast wel een pisvejer die dat ook denkt. Want Ajax heeft bijna een hele dag meer rust………..pfffff

 38. Rollingstones59

  bergkamp rot op en neem Keizer mee
  Elke keer de verkeerde wissel en nu in december nog geen vast team wat een lachertje

 39. Kingkong

  Laten we eerlijk zijn de punten die we tot nu toe verloren , hebben we van ons zelf verloren niet door betere tegenstanders.

 40. Widi

  Inmiddels probeert Ajax de zoveelste nieuwe buitenspeler te kopen van KV Mechelen. Het paard wordt dus weer achter de wagen gespannen. Je kunt kopen wie je wilt, met deze trainer kom je geen stap verder. Bovendien stikken we al van de buitenspelers.

Comments are closed.