There are no ads, please add some


VI: Serieuze interesse van vijf internationale topclubs voor Frenkie de Jong

Volgens Voetbal International wordt Frenkie de Jong momenteel begeerd door vijf internationale topclubs. Chelsea, Manchester City, Bayern München, Hamburger SV en RB Leipzig zouden allen serieuze interesse hebben in de 20-jarige jeugdinternational. De Jong is in gesprek met Ajax over contractverlenging, maar wacht nog altijd ongeduldig op een vaste basisplaats. ‘Ik moet nu wel gaan spelen. Dat is mijn gevoel en daar doe ik niet geheimzinnig over. Het is aan de trainer, maar ik weet niet wat ik meer kan doen dan dit’, zo vertelde de talentvolle middenvelder ongeduldig zondagmiddag (zie bericht) na afloop van de wedstrijd tegen Roda JC waarin hij als invaller een van de uitblinkers was.

Gerelateerde posts

67 reacties

 1. De Ajacied

  BEHOUD DIT TALENT !!!
  En Keizer laat deze topper vaker spelen, is een jonge met heel veel inzicht
  ❌❌❌

 2. -buitenkantje rechts-

  Het wordt steeds duidelijker dat je moet gaan nadenken over je veldbezetting.. Vier of vijf middenvelders.. De besten moeten spelen.. Dus een middenveld met Frenkie, Donny, Ziyech, Schöne en Siem. Een ijzersterk middenveld met twee gevaarlijke aanvallers en drie verdedigers. 3-5-2 mensen..

  1. Litmanen

   Je kunt niet met drie verdedigers spelen en vier aanvallende middenvelders.

   Wel thuis tegen de kleintjes maar een beetje tegenstander slacht je af.
   Zelfs NAC en Roda kregen redelijke kansen.

   Ik blijf van mening dat je met Frenkie óf Hakim speelt.
   Schone het slot en Donny de loper.

   Alleen dan kun je met twee buitenspelers en een spits spelen. Ajax zal in de traditie van de club nooit met twee spitsen spelen.

   1. Bakkie

    En met buitenspelers als Neres en Kluivert zou dat ook zonde zijn. Drie verdedigers kan prima, en dan zet je Schone en Frenkie ervoor. En daar weer voor Donny en Ziyech, waarvan Ziyech de enige echt aanvallende middenvelder is. Een beetje zoals de tweede helft tegen Roda.
    En verder: niet teveel vasthouden aan posities, maar dynamisch voetbal met veel beweging

  2. Indojood

   Vind 3-5-2 ongeschikt voor ons. Spelers zoals Kluivert en vooral Neres gaan graag diep, dit zorgt ervoor dat de verdedigers ook lager blijven staan. Bovendien houden ze het breed waardoor de tegenpartij niet te compact kan blijven. De twee spitsen in 3-5-2, daarvan zal één in een vrije rol dicht tegen het middenveld gaan spelen, ik vind zowel Huntelaar als Dolberg daarvoor niet in aanmerking komen. Plus 3-5-2 is erg afhankelijk van vleugelspelers die de hele flank kunnen bestrijden omdat zij ook als verkapte buitenspelers fungeren. Veltman is voetballend niet geschikt en Sinkgraven fysiek niet. Als je het hebt over de beste spelers opstellen moet je ook naar onze mogelijkheden spelen. Wij zijn helaas geen ManCity met een karrevracht aan kwaliteit in de selectie, die kunnen makkelijk 3-5-2 spelen met een vleugelspeler als Sané, een wereldspits als Aguëro en de creatieve man De Bruyne.

   3-4-3 lijkt me beter in ons geval. Achterin Veltman, De Ligt, Wöber of Viergever, middenveld F. de Jong, Schöne, Ziyech en Van de Beek, voorin Neres, Dolberg of Huntelaar en Kluivert.

   Verder vind ik in het algemeen dat je veel kunt afdwingen met de 5-seconden regel, iets wat compleet is verdwenen. Bosz heeft dit vorig seizoen bewezen, we domineerden zelfs het middenveld met drie spelers, Ziyech, Schöne en Klaassen.

   Mijn twee centen….

   1. Widi

    Ik ben niet overtuigd door jouw argumenten. Ik denk dat dat een van de aanvallers dicht tegen het middenveld zal spelen. Beide aanvallers kunnen juist diep en scherp staan voor steekballen. Zowel Kluivert als Dolberg en Neres kunnen daarmee uit de voeten. Dolberg is toch niet echt een spits voor hoge ballen van de zijkanten. Die verkapte buitenspelers heb je niet nodig. Wel zullen alle posities bezet moeten blijven. Dat moeten de 5 middenvelders wisselend doen. Veel variatie en verrassing. Jouw 3-4-3 kan ook prima. Maar de 3-5-2 van BR ook.

    1. Indojood

     Heb nog geen gedetailleerde uitleg gelezen van BR’s 3-5-2.

     Die van jou, dus zonder vleugelbezetting en met steekballen op de twee spitsen, lijkt op F-voetbal, lekker allemaal op een kluitje op het middenveld. 3-5-2 in het internationale voetbal is vnl. ingegeven door een focus op defensief voetbal, zoals Oranje in Brazilië, terwijl wij aanvallend voetbal eisen. Vind alleen Guardiola’s 3-5-2 overtuigend in aanvallend opzicht omdat hij vleugelaanvallers als Sané en Sterling de zijkanten laat bezetten en belopen. Maar nogmaals, het is een stuk gemakkelijker met giganten als De Bruyne, Jesus en Aguëro.

     1. Emilio4Ajax

      Begrijp het wel Indojood, maar kan me wel vinden in het argument van Keizer dat ie de poppetjes op zn plaats wil hebben zodat ie meerdere systemen kan spelen in een wedstrijd zonder een wissel te gebruiken. Daarom hebben ze ook Wöber gekocht en is Sinky zo belangrijk als linksback. Wöber kan op meerdere plaatsen achterin, maar ook dr voor als kontroleur. Sinky weten we kan altijd doorschuiven naar het middenveld. Daarom denk ik ook dat we af moeten van het standaard 3-4-3… Denk dat het voorin voor elkaar is met Kluivert-Dolberg-Neres. Nadeel van deze voorhoede is dat ze jong zijn en dat met name Kluivert en Neres sterker moeten worden om hele wedstrijden en een heel seizoen de zijkanten te belopen… Achterhoede is variabel… Sinky valt weer weg met een blessure en de logische vervanger is Viergever, maar ik geef de voorkeur aan het voetballend vermogen van Wöber… Wöber is fexibel, technisch en positioneel goed en kan doorschuiven naar het middenveld indien nodig…Wöber zou, zoals gezegd, ook in het centrum kunnen en evt daarvanuit kunnen doorschuiven als kontrolerende middevelder… De Ligt in het centrum staat als een paal boven water, maar wie dr naast hm moet spelen?? Viergever, Wöber, Veltman… Veltman kan ook op rechts en wordt daar beter, maar Zeefuik (weet niet of je dat zo schrijft) is een goed alternatief. Toch denk ik dat Keizer voor Veltman-de Ligt-Wöber-Viergever kiest…die laatste twee kunnen ook andersom spelen… Probleem is zoals iedereen weet is het middenveld… 😉vier mans middenveld gaat denk ik tenkoste van Viergever…Schöne- F de Jong- Ziyech- vd Beek… Volgens mij de beste oplossing voor een 3-4-3…❌❌❌❤️🍻😎

     2. Widi

      Wat ik zeg, en volgens mij geldt dat voor BR ook, is ingegeven door de wens om zoveel mogelijk de beste spelers in het veld te hebben. Bovendien gebaseerd op de kwaliteitenvan die spelers. Dolberg is veel gevaarlijker met steekballen dan met voorzetten van de zijkanten. Neres en Kluivert kun je ook prima wegsturen. Zat middenvelders die dat goed kunnen. Het veld kan zo ook breed worden gehouden. Door middenvelders en soms een aanvaller. We hebben niet veel goede verdedigers. Daar hoef je er maar weinig van op te stellen. Verdiep je anders eens goed in hoe Pep het doet. Bij hem moeten juist de meeste spelers in de middelste baan van het veld spelen. Aan iedere zijkant maar 1 of 2. Mag jij best “ op een kluitje” noemen.

     3. Emilio4Ajax

      Niet alleen dat Widi, maar ook de “poppetjes” op zo’n manier plaatsen zodat je geen extra wisseö nodig hebt om van system te veranderen onder een wedstrijd…❌❌❌❤️🍻😎

     4. rickert

      voordeel dat in combi met de 5 seconde regel, die Keizer genoemd heeft als ‘in principe nog de bedoeling’ heeft bestempeld. Dat pressie met 5 of 4 middenvelders hoger kan worden gezet.
      als je verder op de helft kan voetballen met een actief jagend team in blokken in de wedstrijd. dan zal er weer meer beweging zijn.

      Elke wedstrijd swingt het pas als er echt afgejaagd wordt. hiervoor heb je evenwicht nodig waar het spel gespeeld wordt. op het middenveld dus. Lijkt me een goede optie.

   2. dickst14

    De 5 seconden regel. Wat was dat mooi. Helaas dat begint met bezieling en spelvreugde. Als je dan die 4 dooie mussen op de bank ziet zitten dan weet je genoeg.

    1. Indojood

     Dickst14, natuurlijk is dat uiteindelijk de kern van ons probleem, het TH en de technische staf. Als er geen geloof is in deze nitwits dan maakt het niet uit hoe en in welk systeem we spelen.

  3. nick-afca95

   Ik ben get hier niet helemaal mee eens. Zoals al meer gezegd onder jou reactie krijg je tegen tegen kleintjes al aardig kansen tegen. Laat staan tegen een Feyenoord of Psv. Dan moet je eigenlijk rekening houden met 2 doelpunten tegen. En als het verdedigend niet sterk genoeg js tegen dat soort tegenstanders, kun je aanvallend ook weinig brengen. Ik zie liever Frenkie op de plek van Schöne spelen. De kwaliteiten die Schöne heeft, heeft Frenkie ook maar dan beter. Een regiseur op 6 is echt een aanwinst in je aanvallende spel. Daarbij is Schöne naar mijn mening verdedigend minder goed als Frenkie die enorm veel duels wint. En Frenkie heeft een veel hogere handelingssnelheid. Ook denk ik dat doordat de vleugels nu wel goed zijn ingevuld door Kluivert en Neres dat het al beter zou moeten lopen. Ben het verder wel eens met Keizer over de linksback positie. Hoewel Sinkgraven verdedigend nog een hoop kan leren (wat overigens een stuk beter gaat als in het begin), is hij aanvallen een aanwinst. Door zijn nieuwe blesure moet er net zo’n type back komen.

   1. Litmanen

    Nick, alle toptrainers in Nederland zijn het er over eens: Frenkie is geen zes. Hij moet niet belast worden met een defensieve opdracht.

    VdBeek is type Klaassen, boxtobox. Je moet hem in zijn eigen kracht laten spelen.

    Door het vele balverlies van Ziyech was VdBeek onzichtbaar maar superbelangrijk. Sinds hij wat meer voor zichzelf kiest (zoals Klaassen hem adviseerde) komt Donny weer voor de goal.

    Als je het talent Frenkie wil laten schitteren, dan moet je Hakim opofferen.

    Die twee samen kan niet, het evenwicht is weg. Bovendien zal je dan óf achter óf voor er iemand moeten afhalen.
    Dus geen 433 meer. Daar zal Ajax nooit voor kiezen.

    1. nick-afca95

     Hmmm, zit wat in Limanen! Maar in eerste instantie was Lasse ook geen 6, toch? Ik begrijp je punt maar ik zie graag de 3 beste middenvelders tegelijk spelen. En dat zijn naar mijn mening Ziyech, Donny en Frenkie. Donny naar 6 vind ik dan een minder goeie optie als frenkie naar 6. Maar misschien moet ik me er bij neerleggen dat dit middenveld niet zal werken. Een andere formatie als het huidige 4-3-3 zie ik namelijk totaal niet zitten. Dat is met dit spelersmateriaal gedoemd te misslukken.

     1. Hoeda Fak Ajoe

      Ik zie goede elementen in het verhaal van Indojood. Eens dat die gasten moeten spelen. Legt wel druk op Schone omdat die in de punt naar achter staat en dus meer dan nu verdedigend werk op zal moeten knappen. Volgens mij moeten we Daley Blind halen voor die plek. Frenkie en Hakim het creatief aspect; Donny box-to-box op een verkapte 10 positie.

     2. Litmanen

      Blind zou fantastisch zijn maar die is nog lang niet klaar voor een terugkomst. Gaat zeker nog ergens cashen.
      Zoals Advocaat oa zegt, daar ben ik het mee eens: Doodzonde om zo’n groot talent op zes te zetten.
      Schone vind ik geweldig maar heeft natuurlijk niet het talent van Frenkie.
      Met drie verdedigers spelen is tegen elke redelijke tegenstander zelfmoord.
      Ajax speelt altijd met veel ruimte achterin.
      Veltman, Wober, de Ligt en Viergever hebben geen van allen genoeg snelheid voor die opstelling.

      Maar goed we zullen zien. Ik zie Ziyech niet als een Ajacied die jaren blijft. Hooguit nog een jaar. Dan kun je beter nu al voor Frenkie kiezen en in de winterstop afscheid nemen. Met die WK op komst is het toch afwachten hoe en wanneer Ziyech terugkomt.

     3. Hoeda Fak Ajoe

      Vandaar dat ik me zorgen maak om Schone in dit systeem; als je daar een speler zoals Blind of Rijkaard daar neer zou zetten zou het systeem goed werken.

  4. Emilio4Ajax

   Ben ik toch fftje benieuwd wie de twee voorin en de drie achterin zijn BR… Denk dat we allemaal hetzelfde willen en dat deze dialoog het probleem van Keizer mooi weer geeft. Ziyech is bij tijd en wijlen brilljant, maar ook grillig en dat met veel onnodig en op de verkeerde plaatsen balverlies. Daar moet je wel met je middenveld en verdediging rekening mee houden. Overigens is Ziyech wel een speler waarvoor je naar het stadion gaat, ongeacht balverlies. Nadeel van Sien is ook zn voordeel, diepgang. Betekend wel dat er gaten vallen op het middenveld in de omschakeling. Met Schöne, Frenkie, Donny, Siem en Ziyech op het middenveld moeten Frenkie en Donny bijna wel de gaten van Siem en Ziyech dekken zodat deze twee een iets vrijere rol kunnen krijgen. Beteket box-to-box voor Frenkie en Donny met Schöne dr achter als slot op het middenveld…❌❌❌❤️🍻😎

   1. -buitenkantje rechts-

    Denk dan aan Veltman.. de Ligt.. Wöber.. Kan je variëren met Zeefuik voor Veltman, Viergever voor Wöber. Wöber kan bv bij blessure de Ligt ook ook centraal achterin.
    Voorin denk ik aan Dolberg/Neres. Maar ook Kluivert en Johnsen kan je gebruiken.

 3. paulvos

  Ja ze zitten daar ook niet te slapen, zien daar ook wel wat hij kan. Gauw in de basis en zijn contract aanzienlijk verbeteren, anders is hij heel snel verdwenen 😞🤑😞🤑

 4. PvL020

  Lekker nog een paar jaartjes bij Ajax blijven Frenkie…. je begint pasen je krijgt nu echt de kans. De nederlandse Messi als ik hem bezig zie. Wat een gemak aan de bal en wat een overzicht!!!!

 5. BobbyHaarms

  Prachtige voetballer. Vraag me alleen wel serieus af hoeveel van onze spelers onder deze leiding nog lang bij Ajax willen blijven..

  1. Litmanen

   Als je dan toch afscheid moet nemen verkoop dan Ziyech voor een hoop geld. Dan zal Frenkie spelen en dus blijven.

   Volgens mij zal Ziyech altijd een kruitvat blijken met een kort lontje. Kijk naar alle problemen die hij op zijn leeftijd al gehad heeft.

   Een nieuwe technische staf moet er sowieso komen.

 6. Jimmy1971

  Bij al deze clubs gaat hij ook nog niet in de basis spelen !
  Lekker bij Ajax blijven Frenkie en hopen dat Keizer zich ook eens op dit forum gaat inlezen ..

 7. Kingkong

  De echt grote clubs komen nog te vroeg voor hem , heeft nog geen status genoeg omnbij hun iets af te dwingen.

 8. JohnDoe77

  Veel te vroeg natuurlijk en niets concreets. Geruchten door de zaakwaarnemer de wereld in geslingerd!

 9. dickst14

  Zet Frenkie de Jong als inschuivende libero. En als hij inschuift blijft Schone wat hangen, al naar gelang de tegenstander.

  1. Litmanen

   Dat is echt doodzonde van het talent Frenkie. En dat allemaal alleen maar om Ziyech binnen het elftal te houden.

   1. Widi

    Nu begin ik ook te denken dat je iets tegen Ziyech hebt. Je zou eventueel voor de nick “van Basten” kunnen kiezen.

    1. Litmanen

     Een Ziyech in vorm moet spelen. Een Ziyech zoals hij nu speelt en zich gedraagt, dan kies ik voor Frenkie.

     Overigens, ik was er tegen dat een grootheid als vBasten op zijn knieën bij zo’n snotneus moest gaan smeken of hij voor Nederland wilde gaan spelen.

     En dan ook nog achteraf roepen dat je tóch voor Marokko had gekozen. Rare opstelling naar een van onze grootste voetballers ooit.

     1. Widi

      Oneens. Niemand hoefde op de knieën. Hij had gewoon geselecteerd moeten worden. Zoals hij werd geselecteerd voordat van Basten bij Oranje kwam. Van Basten heeft dat tegengehouden. En Blind liet zijn oren hangen naar van Basten. Marco was een geweldige voetballer. Maar in alles wat hij daarna heeft gedaan, blonk hij niet uit. En zijn Heerenveen vete met Ziyech heeft hij bij Oranje voortgezet over de ruggen van een heel volk. Maar jij bent gewoon erg uitgesproken. Als een speler jou eenmaal bekoort, kan hij weinig fout doen. Beste voorbeeld: Veltman. Als een speler jou niet kan bekoren, kan hij haast niets goed doen, zoals Ziyech. Geen verwijt. Gewoon een vaststelling. Ik heb geen probleem met jou zoals een paar anderen dat wel hebben. Ik beoordeel iedere post van jou op de inhoud. En niet op de schrijver.

     2. Litmanen

      De toekomst zal uitwijzen hoe de carrière van Ziyech er uit gaat zien.
      Zoals ik hem heb leren kennen in de media wekt hij niet mijn sympathie op, maar dat is voetballend geen maatstaf.
      Over vBasten worden we het niet eens. Ik vond hem, zeker bij Oranje, een geweldige trainer.
      Waar hij in faalde is dat hij niet met spelers kon omgaan die geen kwaliteit leverden.

      Als jou conclusie over vBasten/Ziyech klopt dan is hij dus voor Marokko gaan spelen omdat hij die ene keer niet werd geselecteerd voor Oranje.
      Dat komt op hetzelfde neer van wat ik zeg. Maar blijft de uitspraak dat Ziyech toch voor Marokko gekozen zou hebben.
      Over Veltman schrijft ik al maanden expres niet. Anderen hier blijven daar maar over doorzeiken.

      Over Ziyech schrijft ik omdat hij zich manifesteert als dé vedette van Ajax. Geen enkele klasse speler in Europa levert wekelijks zoveel ballen in.
      Zijn reactie afgelopen weekend bevestigt mijn mening. Met zijn mond een vedette, voorlopig nog niet met zijn voeten.

     3. EugAjax

      Ik ben het grotendeels eens met je Litmanen. Ziyech is een speler die veel meer moet brengen. Door zijn talent al, maar zeker omdat hij zich graag profileert als DE leider van Ajax.
      Iets anders wat me opvalt. Speelt die jongen voetbal voor zijn plezier of eigenlijk helemaal niet. ALTIJD CHAGRIJNIG. Ongeevenaard zoiet heb ik nog nooit gezien. Maar goed laten we hopen dat hij snel inziet dat een topvoetballer nauwelijks tot geen balverlies lijd en nog steeds mooie beslissende passes kan geven, zie een Iniesta een Thiago en ga zo maar door.

     4. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

      Ziyech is afhankelijk van zijn medespelers, niets mis mee. Gaat het team in wandeltempo dan is Ziyech lang niet zo goed als mogelijk is (ondanks dat toch prachtige statistieken). Als het team tempo speelt is hij gewoon weergaloos en anderen ook overigens. Ziyech hoeft zich echt geen zorgen te maken om zijn toekomst. Ik zou ook chagrijnig worden van dat wandeltempo. Je ziet hem vaak genoeg vertwijfeld naar zijn medespelers kijken en snapt niet dat ze niet feller zijn.

     5. EugAjax

      Ik vergeet erbij te melden dat je met Marco denk ik heel goed zit. Oranje speelde prachtig voetbal onder zijn leiding. En dat conflict met Ziyech ach dat zegt meer over Hakim dan over van Basten.
      a) als je een van de beste voetballers van de wereld ooit zijn aanwijzingen nie5 serieus neemt als broekie van Heerenveen heb je het niet helemaal op een rijtje
      b) met je hart kiezen voor Marokko, als dat waar is zeer te prijzen overigens. Maar omdit aan 1 keer noet selecteren van van Basten te wijten. Als dat echt zo is dan is die gozer echt niet goed snik. Met je hart kiezen doe je met andere redenen.
      Maar goed laten we het positief bekijken voor Hakim,
      Dankzij Marco mag hij nu een WK spelen 😄😄

     6. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

      Een lans breken voor Marco? Het was een wereldvoetballer net als Bergkamp, maar verder ……. nooit meer binnenhalen en Bergkamp naar China sturen. Het erge is dat je ook nog serieus bent.

     7. Litmanen

      Als je een miljoen per jaar verdient ( buiten de reclame inkomsten) met je hobby, dan mag je inderdaad wel wat vrolijker in het leven staan.
      Kijk naar die andere gasten, altijd een glimlach.

     8. Widi

      Eug, als ik het goed begrepen heb, vond ongeveer iedereen bij Heerenveen Marco een aardige vent, maar vonden ze ook dat hij er als trainer niets van kon. Die conclusie trok hij later bij AZ zelf ook.

     9. EugAjax

      Widi ik ben van mening dat absolute topspelers als Van Basten nooit een club als Heerenveen en AZ moeten trainen. Wat voor Van Basten normaal is, is vaak voor dat soort spelers hogere wiskunde. Dan moet je wel heel goed kunnen uitleggen en verplaatsen in dat mindere nivo wil je slagen. Dat is wat Van Basten inderdaad in tekort schiet. Zijn eigen keiharde oordeel vomd ik overdreven, maar geeft meteen het probleem aan. Hij neemt niet met minder genoegen dan absolute top.
      Daarom is hij dus gestopt. Hij voelde zich niet op juiste plek, maar in plaats van te stoppen had ik hem als trainer willen zien van een absolute topclub.
      Zie Rijkaard, gedegradeerd met Sparta, destijds voor eerst in bestaan, maar kampioen en CL winst met Barca erna!
      Wat hij bij Oranje heeft laten zien was van hoogstaand nivo. Regelmatig echt genoten. Helaas door omstandigheden buiten voetbal ging het mis in 2008 anders hadden we goede kans op beker.
      Helaas gaan we het nooit weten. Ik denk wel dat hij nu meer op zijn plek is dan als trainer. Hij vind het mooi om na te denken over toekomst van voetbal en daarin baanbrekende dingen te forceren. Ik blijf hem volgen. Een van de meest markante personen in het voetbal afgelopen vijf decennia!

     10. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

      Duidelijk dat jij niet weet hoe het met van Basten zit. Daarnaast, als hij zo’n top trainer is dan moet hij het zeker aan spelers als die van AZ en Heerenveen kunnen uitleggen. Kan hij dat niet dan is hij niet geschikt voir het vak. Dat laatste is ovetigens wel duidelijk geworden. Wel knap hoe jij zaken een bepaalde maar verkeerde richting op weet te lullen.

     11. Widi

      Het pleit voor je dat je het voor Marco opneemt. Maar BR, die goed ingevoerd is bij Heerenveen, heeft volgens mij ook wel eens geschreven dat Marco daar nog net niet werd uitgelachen. Pijnlijk. Want hij was één van mijn idolen als voetballer. Hij was een raspaard. Maar hij is niet de ruiter geworden die we gewenst hadden.

     12. EugAjax

      Widi ik weet wat oa BR heeft gezegd hierover. En ik heb ook zeker geen reden om het niet aan te nemen. Ik ben er alleen van overtuigd dat het zooo belangrijk is als trainer, persoon de juiste club of land uit te zoeken waar je bij past. Frank de Boer is ook een heel goed voorbeeld daarvoor. Zeer op zijn plek bij Ajax, dat was super match beetje Ferguson/United of Wenger/Arsenal. Ik was dan ook zeer verbaasd over zijn twee keuzes daarna.
      Inter en Crystal Palace. Vooral eerste club past absoluut niet bij hem.
      Ik ben ervan overtuigd dat clubs en trainers daar heel veel winst moeten kunnen boeken. Maar goed we gaan het nooit weten en Marco zit nu op een voor hem juiste plek volgens mij 😄

     13. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

      Jij hebt wel een rden om het niet aan te nemen want jij zegt dat de spelers van AZ en Heerenveen eigenlijk te dom zijn om van Basten te kunnen snappen. Hele kwalijke opmerking en een gigantische overschatting van van Basten. Je begint wederom terug te krabbelen op eerder gedane uitspraken.

 10. Charka53

  Zo zie je maar dat er wel clubs zijn die Frenkie goed vinden , maar hij moet nog wel even blijven hoor goed voor hem en goed voor Ajax

 11. -buitenkantje rechts-

  Nog even dan over de 3-5-2 opstelling.. Widi verwoordt wat ik bedoel. Onze beste spelers zijn middenvelders.. Die moeten dan ook spelen vind ik. Met zo’n blok op hetvmiddenveld zijn 3 verdedigers voldoende. Denk dan aan Wöber, de Ligt en Veltman. Onze verdedigers kunnen niet buitenom komen en vanaf de flanken voorzetten. Ziet er gewoon niet in. Laat ze dan doen waar ze goed in zijn.. verdedigen.. De opbouw laten aan het middenveld. Inderdaad voorin Dolberg en Neres/Kluivert/Johnsen die erg goed kunnen renderen met steekballen van bv Ziyech en Frenkie.. Met spelers als Donny, Siem, Ziyech toch zeker samen goed voor 40-50 doelpunten. Met het huidige spelersmateriaal de beste opstelling.

 12. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

  Het is heel simpel:

  Onana
  Veltman De Ligt Wöber
  Vd Beek Schone F. De Jong Ziyech
  Neres Dolberg Kluivert

  Basis nooit zonder F. de Jong, nooit zonder Ziyech en als het even kan nooit zonder Kluivert. Dit team minimaal tot aan de winterstop zo laten staan.
  Aanval nooit minder dan twee.

   1. -buitenkantje rechts-

    Kan allebei idd.. is al beter dan nu. Toch liever 3-5-2.. Zie Kluivert en Neres weinig verdedigend werk doen.. In een 3-5-2 is dat ook niet nodig..

    1. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

     Bij een tweemans voorhoede krijg ik PSV visioenen, team spelend op de counter. Wezenloos getik op het middenveld. 3-4-3 is gewoon Ajax waardig als het wordt uitgevoerd met tempo.

     1. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

      Bij tweemans voorhoede kan je ook niet voldoende vooruit verdedigen. 5 seconden regel komt daarmee ook nooit terug.

 13. theomar

  Frenkie moet behouden blijven. Laat hem wat regelnatiger spelen, dan levert hij over 3 jaar een godsvermogen op.

  1. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

   Dat vermogen zal mi) een worst zijn. Ik wil hem gewoon bij Ajax zien spelen nu.

 14. theomar

  Frenkie moet behouden blijven. Laat hem wat regelmatiger spelen, dan levert hij over 3 jaar een godsvermogen op. En veel mooi spel voor de fans

 15. Finidi

  Waarom Frenkie weg laten kopen omdat je een lulletje rozenwater als trainer hebt?! Belachelijk gewoon ! Laten ze Ziyech maar kopen want die voelt zich onbegrepen bij ons maar ben bang dat topclubs deze KLASSEspeler niet willen, zegt genoeg waarschijnlijk dan he?

  1. Litmanen

   Helemaal eens, daar staat niemand voor in de rij. Zegt genoeg. Misschien dat hij zich op de WK in de kijker kan spelen als rechtsbuiten, een plek die hij bij Ajax verafschuwde.

Reageren is niet mogelijk.