There are no ads, please add some


De Jong is het beu: ‘Ze kunnen het vertrouwen wel uitspreken, maar ik moet wel gaan spelen’

Frenkie de Jong speelde zondagmiddag tijdens zijn invalbeurt een belangrijke rol in de overwinning van Ajax op Roda JC Kerkrade (5-1). De middenvelder leverde drie assists en zorgde er mede voor dat Ajax in de tweede helft orde op zaken stelden tegen de hekkensluiter van de Eredivisie.

“Drie assists ongekend? Justin heeft drie goals gemaakt, dat is ongekend. Het is lekker dat het beter gaat lopen, dat zeker. Ik denk dat ik in de eerste helft op de bank zat net als iedereen op de tribune, het was gewoon slecht. Daar moeten we eerlijk in zijn, het loopt even niet lekker en dan krijg je ook nog zo’n ongelukkig tegendoelpunt”, aldus De Jong in gesprek met Voetbal Inside.

Ajax wil het lopende contract van de 20-jarige middenvelder snel openbreken maar De Jong wil spelen. “Ik wil graag spelen en ik vind dat ik altijd moet spelen. Of de trainer nu niet meer om me heen kan? Dat zal je aan de trainer moeten vragen. Het maakt me niet uit in wat voor formatie we spelen, als ik maar gewoon speel. Het is lekker dat het beter gaat lopen als je invalt, maar ik moet het gewoon iedere week laten zien. Ik word zeker niet moedeloos, ik voel wel vertrouwen. Dat kunnen ze uitspreken, maar ik moet wel gaan spelen.”

Ajax-trainer Marcel Keizer was na afloop lovend over De Jong. “Door Frenkie gaat alles bewegen”, zegt Keizer in gesprek met de NOS. “Na het inbrengen van Frenkie zat er heel veel beweging in het team, ook bij Frenkie zelf zie je gewoon heel veel beweging en passing. Dan zie je bij iedereen het lef terugkomen.”


Gerelateerde posts

48 reacties

 1. Indojood

  Waarom zet je Frenkie dan niet in de basis, domme lul Keizer, als je zo lovend bent? Nu dreigt er weer een ontevreden talent vroegtijdig weg te gaan als dit zo doorgaat. God, wat mis ik Cruijff, gaf altijd vertrouwen aan de jeugd. Die stelde de 17-jarige Bergkamp op met de boodschap dat de linksback van Malmö er niets van kon en dat Dennis hem zou zoek spelen.

  1. EugAjax

   Frenkie in de basis gaat ten koste van Ziyech in een 3man middenveld vrees ik. Doordat ze 343 gingen spelen kon Frenkie mooi samen met Ziyech op middenveld. Maar Ajax gaat niet standaard 343 spelen. Daarom, en dit wil je niet horen😄, is Sinky eigenlijk onmisbaar. Nu ben je meteen een wissel kwijt als Ajax van 433 naar 343 gaat.

   Overigens eens met jeugd sneller inpassen. Wel grappig dat je dit zegt, want dit was Dennis zijn grootste kritiek punt op Bosz😄. Dat terzijde.

   Ben het wel eens met oproep ander topic op eigen spelers te steunen ipv uit te fluiten. Vind ik tenenkrommend.
   Alleen hoe ga je daar als speler mee om? A la Blind of a la Ziyech (van wat ik tot nu toe hoor)?

   Ziyech weet hoe Ajax publiek is toen hij kwam, dus daar moet je mee dealen helaas. Overigens volg ik dit met grote interesse. Ziyech, heel veel balverlies maar ook vaak beslissend! Hoe gaat hij zich verder ontwikkelen?

   Europese top wat hij nastreeft? Dan raad ik hem aan toch meer zelf kritiek te hebben EN eens naar Iniesta te kijken. Die is balvast, speelt bijna altijd teamgenoten aan en heeft zeer mooie beslissende passes en doelpunten.

   Als je echt grote meneer wil worden moet hij naar dat nivo toe!

   Als laatste je haalt Johan aan. Ik ben oprecht benieuwd hoe Johan de situatie met Ziyech had aangepakt?
   Op de bank omdat hij veel beter kan (beetje a la Rijkaard en Van Basten conflict) of had hij hem ten allen tijden laten staan? Ik zou het eerlijk niet weten, maar vermoed eerste. Om even te prikkelen…..

   1. Widi

    Waarom zou je niet 3-4-3 spelen? Spurs doet dat in de PL. Die hebben wel hele goede verdedigers. Maar in NL kan het best met onze verdedigers. De Ligt en Wöber kunnen goed voetballen. De rest niet. Dus waarom zou je er meer dan 3 opstellen? We hebben wel 6 goede middenvelders. Dus stel er 4 of 5 op.

    1. EugAjax

     Ik ben dat eens hoor, ik heb ergens anders BR al gecomplimenteerd met zijn middenveld visie. Ik verwacht alleen niet dat Keizer dat standaard als opstelling zal gaan hanteren.

     Daarom vond ik vondst met Sinky zo geweldig want dan kan je het in wedstrijd doen kantelen. Vast 343 mag ook wat mij betreft maar zal veel risicos geven met spelers die wij achterin hebben, Spurs heeft idd top verdedigers.

     En als risico onverhoopt inderdaad te groot uitpakt in een wedstrjd dan ben je meteen een wissel kwijt.

     1. Emilio4Ajax

      Wöver kan evt. ook op het middenveld…was aanvaller tot ie tot verdediger ala Sinky werd omgeschoold…😉

    2. dickst14

     Mijn opstelling voor de wefstrijd was De Jong als inschuivende libero. Dus 433 en 343. helaas moest er eerst weer een slechte 1e helft voor nodig zijn voordat die 4 dooie mussen op de bank er ook achter kwamen

   2. M800M

    Ipv Ziyech? Nee joh! Gewoon op de plaats van shöne. Die voegt echt te weinig toe op het moment. Dan zijn we meteen af van dat achtelijke corners en vrije trappen nemen met zijn 2en. Kiki musampa had bij studio voetbal trouwens een raake analyse van ziyech vond ik. (Korte versie: Hij kan het absoluut niet vinden met Spijkerman en Keizer en dat heeft invloed op zijn spel)

    1. EugAjax

     M800M ik pleit niet voor vervangen Ziyech hoor, hoewel in sommige wedstrijden mag je hem gewoon wisselen voor een Frenkie bijv. Een 3 man middenveld met Frenkie en Ziyech is in mijn optiek te kwetsbaar.

     Dus dan zou ik liever 343 spelen, maar tegen bijv PSV is dat wsl zelfmoord met onze verdedigers. Mbt vrije trappen en corners is verkeerd geredeneerd vind ik. Juist Ziyech heeft werkelijk daar niks te zoeken! Vrije trappen vooral van Ziyech zijn echt een drama. Dan verandert hij voor even in een rugby speler.

     Verder kan ik echt van Hakim genieten, maar hij haalt ook weleens bloed onder je nagels vandaan met die vele balverlies. Hakim moet juist blij zijn met een kritische achterban (uitfluiten hoort daar niet bij). Hakim wil naar een club toe die oo zulk hoog nivo speelt dat balverlies zelfs 1 keer al dodelijk is. Laat hem hel goed naar Iniesta kijken bijv. Ja daar is hij nog lang niet. Hakim moet Ajax op sleeptouw nemen vanaf dit seizoen en Ajax niet Hakim. Voorlopig speelt Hakim vnl goed als Ajax goed speelt en dat kan niet de bedoeling zijn van een groot leider, en ja die kwaliteiten heeft hij zeker. Nu moet hij doorpakken en niet bij pakken neerzitten omdat wij heel kritisch zijn

 2. Jimmy1971

  Hoeveel moey Frenkie nog aan Keizer bewijzen , zelfs een blinde ziet zijn klasse , ruimte maken voor dit geweldige talent !!!

 3. VanDattem

  Dat dit nog een topic moet zijn. Iedereen met ook maar een beetje inzicht ziet dat die jongen elke week in de basis moet. Het erge is dat hij niet alleen bekangrijk is, hij laat het er ook nog eens heeeel makkelijk uit zien; alsof iedereen om hem heen 3 tempo’tjes trager speelt.

  1. Litmanen

   Hij toonde vandaag aan dat hij meer talent heeft dan Ziyech.
   Maar dat gaat Keizer niet zien.

   1. Basisspeler

    Windvaan. Vorige topic over Frenkie vond je het onzinnig een ‘verdedigende’ middenvelder in te brengen. Frenkie zou Ajax geen kampioen maken.

     1. Litmanen

      Voor iemand die steeds roept niet meer op mijn bijdragen te reageren omdat hij er inhoudelijks niets tegen in kan brengen reageer je behoorlijk veel Nickst. Eigenlijk op elke bijdrage……

   2. Yindi

    Litmanen, je wordt beetje vervelend zeikertje. Punt gemaakt man, hou op. Zeker als je geen gelijk hebt. Staat zo dom.

 4. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

  Keizertje, Keizertje, je zet jezelf zo voor lul. Doe jezelf dit niet langer aan en vertrek. Wel graag de rest ook meenemen van de TS incl. Dennis.

 5. Widi

  Je ziet aan Keizer gewoon dat hij het zelf ook weet. Het is teveel voor hem. Helaas is hij wel een volhouder. Spelers en supporters zijn de klos.

 6. Basisspeler

  Ik vind ook dat Frenkie in de basis hoort, maar heb een hekel aan spelers die dat gaan eisen.

  1. Litmanen

   Wacht maar eens als Ziyech een keer moet banken. Dan zul je meemaken hoe een speler kan reageren als hij niet opgesteld staat! Ik verheug me nu al op de interviews.

 7. Charka53

  Pas op Frenkie wat je zegt straks is Keizer boos maar je heb wel gelijk je hoort te spelen op de plaats van Ziyech je speelt beter en je lacht tijdens het voetbal.

 8. Kingkong

  Niet zeuren Frenkie bij elke grote club zijn er p/m 25 spelers voor 1 team , je moet je plek met je voeten veroveren niet met praatjes.
  Je komt er wel heb geduld.

  1. Litmanen

   Dat zou een goede tekst zijn aan het adres van Ziyech. Maar ja, je moet het maar durven, Frenkie opstellen naast vdBeek en Schone. Dat betekent de bank voor koning Hakim….

 9. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

  De oplossing Frenkie ipv Ziyech is in mijn ogen onzinnig. Frenkie en Ziyech horen samen in de basis te staan met Donny als er sprake is van een 3 mans middenveld en met Donny en Schone als er sprake is van een 4 mans middenveld. Nogmaals, je gaat je best renderende speler, een speler waarvoor je naar het stadion gaat, niet op de bank zetten. Je zorgt dat zijn kwaliteiten voor 100% gebruikt worden.

 10. ajaxpers

  Onana, De Ligt, Ziyech, Frenkie, Kluiver, Neres en Dolberg zijn onvervangbaar in deze selectie.

  1. Widi

   Je slaat erg door. Want dan kunnen we Ajax over 3 jaar opheffen. Niemand is onvervangbaar. Zelfs Frank de Boer niet.

 11. Charlie2011

  Het is lastig want je weet wanneer ziyech goed in zijn vel zit dat hij het verschil maakt. Ook de onze fluitende supporters. Schone is eentje die je altijd kan gebruiken die jongen heeft een sterke mentaliteit. De jong met gewoon geduldig zijn en accepteren dat hij niet alles speelt volgend seizoen is hij die er staat. Misschien een idee om ziyech hangend op links maar daar benadeel je kluivert nu weer mee. Younes is sowieso een afvaller voor mij op dit moment.

 12. Bert62

  343 lijkt me een prima optie om mee te beginnen, alleen moet men eerder ingrijpen als ze zien dat het niet loopt en niet pas als je achter staat.

 13. a.p.

  We Moeten als supporters Ziyech meer vertrouwen geven. zoveel negatief gepraat en geschrijf daar kan niemand tegen . Gisteren in de 2e helft hebben toch zeer fraaie acties van hem gezien.

  1. Litmanen

   Je bedoelt, toen Frenkie in het elftal kwam en snelheid aan de bal gaf en mensen diep ging sturen, toen ging Hakim ook weer voetballen……

 14. Yindi

  Frenkie is, zeker nu, een zegen voor Ajax. Zoals ik gisteren al zei: alle credits gingen naar Justin en dat was ook terecht. Maar duidelijk voor mij was ook dat met de inbreng van Frenkie plotseling alles leek te kloppen. Er was balans en snelheid. Ziyech ging 3x beter spelen dan in de eerste helft. Maar ook Donny en de Ligt speelde beter.
  Dan los van dat alles nog zijn schitterende techniek en overzicht. De rust aan de bal, zijn lachje, die bal-aanname. Bijna laconiek maakt hij zijn acties. Een voetballer pur sang. En dat nu al op deze leeftijd. Man dit is genieten.
  Als ik Keizer was dan zou ik mijn opstelling altijd beginnen met Frenkie en dan daarna pas gaan nadenken over de rest.

  1. Valentino

   Waar moet hij heen dan? Alles wat interesse heeft en wat de transfersom kan ophoesten zet hem zeker op de bank. En of hij van verhuren dan blij gaat worden.

   Frenkie is zeker basis waardig maar dat moet hij zodra hij de kans krijgt gewoon op het veld laten zien en niet in de de media uitspelen.

   1. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

    Als hij in het veld staat laat hij het telkens zien. Vervilgens mag hij weer banken. Niet gek dat hij daar beetje gek van wordt. Gaat zo een groot talent verloren voor Ajax.

Reageren is niet mogelijk.