There are no ads, please add some


Ziyech: ‘Typisch Nederlands om te wijzen op je negatieve punten’

Hakim Ziyech heeft soms briljante acties en passes maar zorgt ook voor veel balverlies. Ziyech kent dergelijke statistieken ook. Volgens de middenvelder is het typisch Nederlands om te wijzen op je negatieve punten, zo stelt hij in gesprek met Voetbal International. “Het creatieve in mijn spel, dat is mijn kwaliteit. En als het fout gaat, so be it. Daar heb ik echt lak aan. Dan ga ik niet opeens bij een volgende bal geen risico meer nemen en een balletje veilig achteruit geven. Nee, dat zou nergens op slaan, dan haal ik zelf de angel uit mijn spel.”

“Ik ben iemand die graag medespelers voor de keeper zet, dat gaat gepaard met passes die niet eenvoudig zijn. Dan kan een bal niet aankomen, maar zodra het wél gebeurt, is het direct een kans. Op dat vlak had met wat meer scherpte in de afronding mijn aantal assists dit seizoen veel hoger kunnen zijn. Mijn trainers hameren gelukkig op het positieve van mijn creativiteit, en niet zozeer dat het ook gepaard kan gaan met balverlies. Dat is meer iets van mensen van buitenaf, typisch Nederlands ook, om te wijzen op de negatieve punten.”


Gerelateerde posts

139 reacties

 1. Widi

  Typisch Nederlands? Dan kijk je vast nooit naar de BBC en de Sportschau. Er staat je dan nog wat te wachten als je ooit in een sterke competitie mag spelen.

  1. Litmanen

   De man is echt heel vol van zichzelf. Ik heb het hele interview niet gelezen maar ik hoop dat ze ook iets over zijn magistrale vrije trappen hebben gevraagd.
   Als zijn trainers ook blijven zeggen dat hij vooral door moet gaan met blind schieten dan zegt dat ook genoeg over de trainer.

   En verder, hoe durf je je spitsen de schuld te geven van slechte afronding als meer dan 50% van al je passes niet aankomen!

   Zoals ik al eerder zei: maar gauw naar een topclub en daar op de bank gaan zitten.
   Maar ja, wie wil hem hebben….

   1. Widi

    Ik ben niet zo kritisch als jij hoor Litmanen. Maar Hakim mag best eens naar de Blokker voor een spiegel. Van goed omgaan met terechte kritiek kan hij beter worden.

   2. paulvos

    Dus waar hij vandaan komt is het allemaal hosanna en zitten ze elkaar alleen maar op te hemelen.

     1. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

      ja hoor, geboren en getogen. alleen dubbel paspoort en dat zint een aantal mensen niet geloof ik. Een ander heeft Ned. (voor-ouders) of Amerika, Canada, Belgie of wat dan ook en hij Marokkaanse en dat ….. zint een aantal mensen niet. Mensen hebben vaak erg weinig verstand van culturen.

  2. HURBIE

   Met de instelling die hij heeft ,zal het moeilijk worden voor hem in het buitenland
   Moet kritiek kunnen aanvaarden en niet denken dat hij het voetbal heeft uitgevonden

 2. Kingkong

  Hij heeft mischien wel gelijk over ons gezeik, maar moet geen maling hebben aan zijn vele balverlies dat vinden de grote clubs ook niet leuk.

 3. Zlatan4ever

  Hij moet sowieso niet zeuren,
  wat heeft meneer Hakim zoal gewonnen in zijn leven….
  Daarnaast gaat het niet om verkeerde passes maar blind naar de tegenstander spelen.
  Dat kan niet als je denkt het “ meneertje” te zijn……
  Meer een gevalletje kan niet met kritiek omgaan en dat is zoals wij allen weten niet “typisch” nederlands. Dat komt meer voor in andere dan nederlandse culturen.
  Niet lullen maar poetsen wat mij betreft

  1. Litmanen

   Ik denk ook dat het niet zo verkeerd is dat hij voor Marokko heeft gekozen.
   Deze jongen gaat altijd problemen krijgen als hij niet no.1 is in de hiërarchie.

   Ben benieuwd hoe lang hij accepteert dat hij daar rechtsbuiten staat.

   1. Bakkie

    Laten we nou niet gaan doen alsof Ziyech een “moeilijke jongen” is. Het is gewoon een mannetje met trots en temperament. Niks mis mee.

    1. Litmanen

     Kom je nog achter. Wacht maar af tot er straks een trainer komt die Koning Hakim op de bank durft te zetten.

    2. JohnDoe77

     Ik denk dat je gelijk hebt. Wel is het zo dat als hij zich onbegrepen of minder belangrijk voelt, hij er vaak de brui aan geeft. Dat zag je ook goed in zijn laatste weken dat hij bij Twente wat over het veld sjokte omdat hij naar ons wilde!

     1. Litmanen

      Eens, dat staat ons ook te wachten. Zijn opmerking over het feit dat hij al lang van te voren wist dat hij voor Marokko zou kiezen zegt al genoeg.
      Jammer dat zij wel geplaatst zijn en wij niet ( hoewel…) Dan had mijnheer nu niet zo’n grote mond gehad.

      Overigens, hier blijkt al weer uit dat Blind of vBasten geen schuld treft.

   1. Indojood

    Hoop dat Ziyech meeleest en ziet hoe er werkelijk over hem en zijn volk wordt gedacht. Maar wel allemaal om Appie huilen.

     1. Litmanen

      Slaat ook nergens op. De laatste vrije trap die ik van Appie heb gezien ging er gewoon in…..
      Daar droomt Hakim van.

     2. dickst14

      Ik ben even klaar met het reageren op Litmanen. Ziyech is geen eenheidsworst en heeft een eigen mening. Hij heeft de meeste assists en heeft risico in zijn spel ja, dus af en toe balverlies. Younes zijn nieuwe oogappel heeft geen assists, geen goals en alleen maar balverlies.

     3. Indojood

      Veltmanen verstaat de kunst om spelers die tekort komen als favoriet te hebben. Van Rhijn, Andersen, Fischer, Younes, Veltman, Zivkovic. Over die laatste heeft Veltmanen het gek genoeg nooit als het om laakbaar gedrag of slechte mentaliteit gaat, dan zijn anderen er weer schuldig aan.

     4. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

      Hij zegt ook dat trainers niet blind zijn m.b.t. Younes. Basisplaats en uitverkiezing nationaal elftal bewijzen dat in zijn ogen. Als Ziyech vervolgens standaard in de basis staat (met veel meer rendement dan Younes overigens) en zelfs in de basis staat van het nationale elftal, dan gaat zijn denkwijze opeens niet meer op.
      Zelfde verhaal met Veltman ten tijde van bondscoach Blind en later Advocaat. Reageren zoals het hem uitkomt.

     5. dickst14

      Hij heeft last van selectieve verontwaardiging ja. En in zijn jeugd zal hij waarschijnlijk altijd met alles de zwakste zijn geweest waardoor hij nu onvoorwaardelijk partij voor deze spelers kiest. Psychisch verklaarbaar dus.

     6. Litmanen

      Je kan wel zien dat jij de BLO hebt afgemaakt.
      Als je nou in twee dagen tijd drie keer roeptoetert dat je niet meer op mij reageert. Wie heeft hier dan een geestelijk probleem.
      Ik heb het over Ziyech en jij, indioot en AB beginnen weer over mij.
      Reageer nou eens inhoudelijk, daar hebben de andere forumleden ook wat aan.

      En kijk de statistieken van Hakim’s vrije trappen nog even na. En geniet daarna van zijn heerlijke reactie als een verslaggever daarover iets durft te zeggen: “Ja, jullie vallen altijd over kleine dingetjes, zoals die vrije trappen en balverlies.”

      I rest my case….

 4. ajaxpers

  Heerlijk die op opstelling, dit is een ras ajacied met de juiste Amsterdamse arrogantie. Supertalent. En hij slaat de spijker op z’n kop.

  1. Litmanen

   Nu nog een vrije trap tussen de palen. 1 op de 57 moet kunnen voor ruim een miljoen per jaar.
   Of zou hij echt denken bij het zien van Ronaldo dat het zo hoort?

 5. JohnDoe77

  Als hij echt het beste uit zichzelf wil halen, zal hij naast het creatieve toch ook echt van “box to box” mee moeten spelen en niet steeds bij balverlies weg sjokken alsof hij niets hoeft te doen. Zo maak je het lastiger voor spelers om je heen die het vuile werk steeds moeten opknappen. De creatieve kant is prima en daarop haalt hij regelmatig een 8, maar (mee)verdedigend een 5 wat een te laag cijfer is voor iemand die zichzelf zo goed vindt!

  1. rickert

   Je kunt veel zeggen vriend, maar niet dat hij niet meeverdedigd. Ziyech is een van de aanjagers, die nog laat zien hoe Bosz het bedoeld heeft…

 6. JohnDoe77

  Of als hij de top wil halen zonder mee te verdedigen; scoor eens een paar seizoenen rond de 15 goals in de competitie en zorg dat die vrije trappen er weer in vliegen!

   1. Yindi

    Nog even f-side64: die opmerking zegt alles over jou en niets over Zyech! Je treft namelijk hiermee ook alle andere Marokkaanse Nederlanders, inclusief de familie Nouri. Proficiat kerel, wat mij betreft de meest misselijkmakende opmerking ooit op dit forum.

    1. f-side64

     ach gossie yindi dat volk is nogal gauw beledigt als ze kritiek krijgen een panna geven is leuk maar zijn corners en vrije trappen leveren 0,0% rendement op en daar gaat het over en nouri heeft er geen fuck mee te maken je bent zeker de periode met el Hamdaoui vergeten die kon ook niet tegen kritiek en waarrempel is het ook 1 marrokkaan

     1. Bakkie

      Je bevestigt alleen maar het vooroordeel dat racisme en domheid vaak samen gaan, f-side64.
      Jij noemt Ziyech een kut Marokkaan en als onderbouwing begin je over rendement. Die twee dingen hebben niets met elkaar te maken. Als iemand anders over Nouri begint (wat ook een Marokkaan is en dus ZEKER te maken heeft met jouw racistische opmerking) dan heeft het er “geen fuck mee te maken”??

     2. Widi

      Wilders is heel dom. Geen laag IQ. Maar toch heel dom. Spreekt alleen nog een woordje mee omdat nog veel dommere mensen op hem stemmen.

    1. Yindi

     Ik zou maar eens kijken naar zijn stats op eredivisie.nl
     Hij staat boven aan als het gaat om het aantal assists. Passnauwkeurigheid op 75%. Passnauwkeurigheid op de helft vd tegenstander 64%. Succesvolle dribbels 64%. Er zijn er niet veel die dergelijke cijfers kunnen overleggen!
     Dus wat nou 0%!!! rendement. Jouw criteria liggen dus niet op zijn voetbalkwaliteiten maar op het feit dat hij Marrokaan is en dat vind ik nogal (op z’n zachts gezegd) verwerpelijk. Ik denk zelfs dat jij het eens bent met het “minder Marrokanen” credo van een andere debiel hier in Nederland? Zou me niet verwonderen. Dus laat maar zitten. Einde discussie wmb.

     1. f-side64

      Ik had het over zijn vrije trappen en corners waar geen goal uit voor komt en dat je mijn mening verwerpelijk vind yindi zal me 1 tering zorg wezen

    2. JohnDoe77

     Overigens; als je zoveel kritiek hebt op hele bevolkingsgroepen (totaal zonder onderbouwing), lever die kritiek dan minimaal in correct Nederlands!!

  1. De seijs

   f-side64 dat je misschien problemen heb gehad met Marokkanen dan kan. Je zal de enigste echt niet zijn. Dat weten we hier allemaal wel. Maar om nou alle Marokkanen over een kam te scheren gaat mischien wel wat te ver. Kom op man laat je niet uit de tent lokken. Wees posetief over onze ajax voetballers. 👍👍👍

   1. f-side64

    dat is hij nog steeds niet 1 Ajax waardige speler als je na ruim 15 maanden nog niet heb gescoord uit een van je vele vrije trappen.

    1. Ajax 1

     F-side64, wat een fucking loser ben jij. Beoordeel iemand lekker op prestatie en niet op achtergrond. Ziyech heeft waarschijnlijk meer bereikt dan jij ooit, dus tief lekker in elkaar.

     1. f-side64

      Ja er is 1 ding dat hij meer dan mij heeft gedaan nl. het record van geiten neuken en elke vr. bidden voor een homo genaamd allah.

 7. Ajax 1

  Wat een negativiteit over ziyech. Hij speelt niet echt een goed seizoen tot nu toe, en kan veel beter. Maar dan nog is hij veruit onze beste speler, topkeeper onana niet meegerekend. Kijk ook eens naar het staatje meeste ballen veroverd: ziyech nr1 van de eredivisie. Dus hij verspeelt ballen, maar hij heeft ook briljante momenten en veroverd ook de meeste ballen. Nog iets meer scoren en dan moeten we deze speler gewoon koesteren.

 8. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

  Gelijk Hakim, voor 100%. Bij veel mensen zit het feit “Marokkaan” sowieso dwars daar kan je niets aan doen. Ik zie liever 30 mislukte passes, 10 mooie maar onbegrepen passes en 8 gelukte prachtige passes dan balletjes breed. Gewoon doorgaan, het aan mislukte wordt vanzelf lager. Verder mag je best aangeven dat het team niet het volle rendement haalt uit je spel, dat is nl. een vaststaand, controlleerbaar, zichtbaar feit. Maar ja, sommige mensen hebben zo hun eigen turflijstjes en statistieken 😉. Gelukkig is niet iedereen blind voor jouw kwaliteiten.

  1. Widi

   Ik schrijf wat ik schrijf omdat ik vind dat hij beter kan. En omdat hij beter moet als hij een rol wil spelen in een grote competitie. Natuurlijk mag hij wel eens een bal verspelen. Maar hij is slordig. Daarom verliest hij er veel. Vorig jaar veel minder. En hij moet niet zoveel vrije trappen opeisen. Want hij scoort er nooit uit. Een trainer met ballen had hem dat al verteld. Zijn nationaliteiten spelen voor mij natuurlijk geen rol. De teksten van f-side64 zijn strafbaar. Horen niet thuis op dit forum.

   1. f-side64

    ach ik woon op de sportlaan 38 in Hillegom een aangifte doen tegen mij wegens discriminatie/rascisme boeit me geen ene moer.

 9. Amoebe

  Nu komen we toch juist op het punt uit van de meeste marokaanse voetballers!

  Complimenten krijgen ze in overvloed van iedereen om zich heen….maar zodra er een negatieve berichtgeving komt schreeuwen ze moord en brand en ligt het aan iedereen behalve zichzelf.

  En ja….er zijn ook andere culturen (waaronder nederlandse) waar dit zich afspeelt maar bij de marokaanse speelt dit sterker.

  Maak mij maar uit voor racist!

  1. Finidi

   Moeten we niet gewoon af vd naam marokaanse , turkse of limburgse nederlander en mekaar gewoon nederlanders noemen?

   1. Amoebe

    @finidi,

    Nee dat denk ik niet, net zoals we niet genderneutraal moeten worden en doen alsof leeftijd er niet toe doet.

    Zonder deze gegevens kunnen we geen statistieken maken.

    Het ene ras heeft nu eenmaal andere mentale, lichamelijke klachten als een ander.

    Juist door dit in statistieken te vangen kun je de vinger op de zere plek liggen.

    Het klinkt misschien hard maar juist door statistieken boek je vooruitgang.

    Alles wat er op dit moment aan de hand is in de wereld op het gebied van negatieve gegevens wegmoffelen door te doen alsof ze niet bestaan is achteruitgang.

    We moeten juist meer gegevens verzamelen…..de kunst is om te zorgen dat deze niet worden gebruikt voor financieel gewin maar juist om problemen op te lossen.

  2. Widi

   Volgens mij zijn Marokkanen geen ras, maar een volk. Dus als mensen je uit willen maken, dan hooguit voor volkist.

   1. Amoebe

    Klopt….maar gaat ook over verschil tussen randstad/platteland, friezen/brabanders enz.

    Maar indd het is geen ras!

    Ik denk dat je gerust begrijpt wat ik bedoel maar jij hebt je punt gescoort hoor.

    1. Widi

     Het was niet mijn bedoeling om jou te irriteren. Of om een punt te scoren. Er zijn gewoon veel misverstanden.

   2. f-side64

    nou het is en blijft 1 tering volk die man met dat 4kante snorretje uit Duitsland heeft wat vergeten te vergassen.

    1. Litmanen

     Ik denk dat de redactie hier wel eens mag gaan ingrijpen!

     Ziyech maakt er een potje van maar sommigen hier gaan echt veel te ver.

     1. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

      Hoe kan je een vergelijking maken tussen het spel van Ziyech (maakt er een potje van volgens jou) en keihard rascime. Heel vreemd hoor.

     2. Litmanen

      Jij moet zo langzamerhand je bek weer eens een paar weken houden AB. De irritatie grens begint in zicht komen.

 10. Jimmy1971

  Het zijn vaak simpele paasjes die verkeerd gaan bij Ziyech !
  Prima speler ( alleen even geen vrije trappen op goal ) masr iets meer zelfkritiek zou hem nog veel beter kunnen maken ..

  1. Litmanen

   Ziyech moet gewoon wat simpeler gaan voetballen en geen vrije trappen meer nemen. Ben alleen bang dat zijn ego dat niet toe staat.

 11. stylo1984

  Ze worden niet betaald voor een staaltje flut voetbal, logisch dat het opvalt als 50% niet aankomt… maar ach die nederlanders ook altijd😂

  1. f-side64

   Ja erg he dat we zo kritisch zijn over een volk dat familieleden met elkaar laat trouwen.

 12. Indojood

  f-side64 doet een poging om mee te praten en meteen moeten iemand’s ouders kanker krijgen en Marokkanen moeten worden vergast. Mijn moeder kon ook ooit de kanker krijgen van hem, gelukkig is dit niet gebeurd en ik hoop dat deze vreselijke ziekte ons allen bespaard blijft (al weet ik ook wel dat statistisch gezien iedereen ermee te maken krijgt).

   1. Indojood

    Natuurlijk is het zinloos. Maar ik wil er wel een reactie aan besteden opdat dit niet onopgemerkt blijft richting JohnDoe77.

    1. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

     Jammer dat de redactie niet actief meeleest en zo ja, jammer dat dit soort reacties blijven staan. Van de kant van de redactie zou ban en aangifte gedaan moeten worden.

     1. Widi

      Die aangifte zou, als die echt in begandeling zou worden genomen, zonder twijfel tot een veroordeling leiden. Maar dat weet jij ook wel. Voor de redactie is dit een hobby die al veel tijd kost zonder dit soort excessen. Doodzwijgen is ook een optie.

     2. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

      Als je je eigen forum niet serieus neemt kan je het beter sluiten of de openbaarheid er af halen. Laten staan zonder actie is in mijn ogen net zo strafbaar. Geen actie leg ik uit als akkoord met de opmerkingen.

     3. Widi

      Ik besef dat Gelderland weer wat verder van Amsterdam ligt dan Scheveningen. Maar waarom ga jij de redactie niet versterken om dit soort zaken op te pakken? Mijn steun heb je hoor.

     4. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

      Als je een forum start horen daar verantwoordelijkheden bij. Als ik het niet eens ben met de kamer/regering kan ik ook niet zomaar toetreden. Hebben ook eigen verantwoordelijkheid. Zeggen: dan doe jij het toch is zo makkelijk en meestal onlogisch.

     5. Widi

      Je kan juist wel toetreden tot de redactie. Ze vragen regelmatig nieuwe leden. De vacature staat nog open. Als jij daar geen zin in hebt, is dat je goed recht. Maar zeur dan ook niet over taken en verantwoordelijkheden van de redactie. Als het je niet bevalt…………

     6. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

      maandelijkse periode? Iemand mag een ander dus niet wijzen op eigen verantwoordelijkheden?

     7. Widi

      Nog duidelijker dan. Als je zelf niets doet, zeik je niet op vrijwilligers die iets voor ons doen. En als je niet bevalt wat die vrijwilligers voor ons doen, rot je gewoon op. Niemand zal jou missen 🆎

    2. Litmanen

     Hoe irritant we ook voor elkaar zijn, ik vind dat de redactie hier wel een taak heeft. Discriminatie kan echt niet, in welke vorm dan ook.
     Het enige wat ik kan bedenken is niet meer op deze fascist te reageren.

   2. Yindi

    Even afgewacht. Ben blij dat er meer mensen zijn die de opmerkingen van F-side64 veroordelen. Als Dolberg slecht speelt dan heeft hij het niet over een kut-Deen. Als Younes slecht speelt noemt hij hem geen kut-Duitser of een slecht spelende Neres geen kut-Braziliaan. Ziyech echter noemt hij wel een kut-marokkaan en dus stigmatiseert hij. Had er geen moeite mee gehad als hij hem kut-Ziyech zou hebben genoemd. Dat is nl heel iets anders.

    1. f-side64

     omdat dolberg en youness niet zo’n verbeelding hebben en ook het feit dat Scandinavische spelers van karakter niet zo zijn

     1. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

      jij bent de laatste die zijn commentaar zou mogen verdedigen. Ik hoop dat vanavond de politie nog op je stoep staat op je op te pakken in Hillegom. Jezal hier weer je eigen “fijne” commentaar op hebben maar dat geeft dan weer ondubbelzinnig aan wat voor enorme lul je bent.

 13. a.p.

  Ziyech ik vond hem bij Twente echt goed, ik dacht , die moeten we hebben. nu denk ik, hij denkt alleen aan een zo snel mogelijke volgende stap. maar eerst. wij moeten bouwen aan Onze Toekomst dan maar zonder hem. Wij hebben Frenkie en Donnie en Siem.

  1. Litmanen

   Eens, ik zie liever Frenkie dan Ziyech op dit moment. Die mist gewoon de instelling om in dienst van het team te spelen.
   Hoe goed hij ook kan voetballen, want dat is geen discussie.

 14. -buitenkantje rechts-

  Lachwekkend om een speler als Ziyech ter discussie te stellen. Dan ik er zo vier noemen die daarvoor veel eerder in aanmerking komen. Wees blij dat zo’n speler in de selectie hebt. De enige met een assist en fatsoenlijke pass in z’n voeten. En belangrijk..met verrassing in zijn spel. De broodnodige verrassing die we nodig hebben in dit schaakvoetbal van Ajax.

  1. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

   Je zou zeggen dat het toch niet moeilijk is om dat te zien BR. Toch hebben velen hier daar behoorlijke moeite mee.

 15. Koning Haarms Wolfs

  Typisch Marokkaans om noet inde spiegel te kijken en alles te wijten aan de cultuur waarin ze maar niet willen integreren. Weg met dit misselijke mannetje, wordt anders mounir nr2.

 16. Forever nr14

  Jeetje over het paard gelicht ventje zeg! Word er nooit geen geloof mij maar. Ga eerst eens prijzen winnen en proberen de ballen bij je “team genoten” in te leveren, want die heb je hard nodig hoor. Praat maar niet meer, maar laat het zien op het veld mannetje.

 17. Zlatan4ever

  Kunnen wij (Ajaxcieden) het onderwerp Ziyech aub afluiten?
  Ik heb zelf ook zeer kritisch gereageerd op Ziyech zijn domme opmerking “ typisch nederlands “, daar kwalificeert hij zich zelf al als “niet-nederlander” en dat is gewoon wel ondanks zijn roots.
  f-side64 toont zoch een loser met zijn misselijke opmerkingen dus niet meer op reageren
  Thnx all of U

  1. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

   Zijn opmerking heeft niets te maken met zijn dubbele nationaliteit. Veel Nederlanders met één paspoort gebruiken de opmerking ook. Zeiken is iets typisch Nederlands net als zuinigheid en gaan voor gratis spullen etc. Volgens jouw zienswijze zijn dan vele Nederlanders geen Nederlander.

 18. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

  Net even gekeken op eredivisie.nl naar de statistieken van Ziyech dit seizoen. Je moet wel echt van het padje af zijn als je deze speler wil laten banken.

  1. Litmanen

   Jij bent al jaren van ’t padje en je blijft ook doorgaan. Als Ziyech op de bank komt is hij in de winterstop weg. Dat zegt genoeg over zijn mentaliteit.
   Dus doe maar een keertje. niemand heeft recht op een basisplaats.

   1. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

    Gewoon leren de juiste statistieken te gebruiken en geen eigen brouwsels.

    1. EugAjax

     Zet dan eens de statistieken van Ziyech tegenover Thiago of Iniesta! Kijken of zij ook zoveel balverlies lijden? Echt Ziyech moet veel en veel beter gaan spelen als hij ECHT de leider van dit Ajax wil zijn! Ik zal je op weg helpen
     Thiago in laatste CL wedstrijd van hem 0 keer balverlies😄👍. En dat was niet tegen Roda JC of NAC.

     1. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

      Over appels met peren vergelijken gesproken. Thiago en Iniesta spelen in teams met standaard meer tempo. Als je had opgelet had je kunnen weten dat ik heb aangegeven dat het mindere spel van Ziyech vnl komt door het lag3 baltempo bij Ajax. Laag tempo, geeft te zachte, verkeerde en makkelijk te onderscheppen passes. Als je een beetje kijk op het spel hebt snap je dat Widi.

     2. EugAjax

      Sorry Rijswijk, je draait het fout om. Als Ziyech in een traag tempo competitie de bal al niet krijgt bij een medespelers zo een 20 plus keer in een wedstrijd hoevaak denk je dan dat het fout gaat in een competitie met moord tempo a la PL of La Liga? Of denk je dat Iniesta en Thiago hier in Nederland ook in 1 keer meer dan 20 keer per wedstrijd een bal verkeerd gaan spelen?
      Onzin dus en niet geredeneerd nals een topsporter.

     3. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

      Laat ik zeggen dat ik niet alleen sta in mijn mening. Johan geeft het zelfs uitgebreid aan in zijn boek. Dus als je dat onzin vibdt en niet geredeneerd als topsporter ……. zet je jezelf toch zwaar voor lul.

     4. EugAjax

      Is dat net zo een briljante conclusie van je uit het boek in de categorie “nooit via backs opbouwen…….”
      Dan weet ik genoeg. Kan ik je niet serieus nemen. Sorry

     5. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

      Dat jij Johan niet snapt is wel duidelijk want je snapt het verschil tussen opkomende en opbouwende backs niet. Je bent gewoon een zielig mislukt werkloos zzp’ertje. Ik snap AB steeds beter en neem graag even de honneurs waar. Ik wens je een klote kerst en een kut 2018. Je kn van mij hier, net als destijds van AB veel commentaar verwachten op je giga dombo bijdragen op het forum. Ik zal er veel plezier aan beleven. Qua voetbalkennis ben jij de grootste nitwit hier. Zelfs Ajaxpers en de Seijs zijn slimmer.

     6. EugAjax

      Klopt Johan is dermate onnavolgbaar geweest dat wij gewone mensen hem inderdaad vaak niet snappen, precies mijn punt sukkel ciao

     7. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

      Praat voor jezelf eikel. Als je het spel snapt, snap je Johan. Wie is hier nu de sukkel. Oh ja, zeg eens definitief ciao en zoek eens werk ipv leven op kosten van de gemeenschap. Er is werk genoeg, zelf voor jou beperkte vermogens.

 19. Koning Haarms Wolfs

  Had de zaken van f64 niet gelezen, zo is mijn opmerking niet bedoeld. Wilde alleen aangeven dat generaliseren “not doen” is, door hetzelfde naar Ziyech te doen. De opmerking over Mounir2 was wel zo bedoeld.

Reageren is niet mogelijk.