There are no ads, please add some


Keizer: “Donny had blijkbaar dagje langer nodig om telleurstelling te verwerken”

Na de verloren wedstrijd tegen FC Utrecht liet Marcel Keizer weten dat de manier waarop Donny van de Beek was omgegaan met zijn reserveplaats voor dat duel niet handig was. Keizer ging na het duel tegen Borussia MG in op de commotie over zijn woorden van kritiek op Van de Beek. Tegen De Telegraaf liet de Ajax coach weten de middenvelder al op vrijdag te hebben ingelicht dat hij gepasseerd zou worden. Hij rekende erop dat Van de Beek zaterdag weer volle bak zou gaan op de training, maar die kon zich toen klaarblijkelijk volgens de trainer maar moeilijk motiveren.

“Donny had een stuk of dertien keer in de basis gestaan, dus vond ik dat ik hem voor het treffen met FC Utrecht tijdig op de hoogte moest brengen. Dan had hij ook de tijd om zijn teleurstelling te verwerken. Het is logisch dat die er is, maar dan moet je doorbijten. Voor Donny waren er voorbeelden van oudere spelers die er naast hadden gestaan. Die zeiden gewoon dat ze harder zouden gaan trainen en klaar. .”

Van de Beek antwoordde tegen NAC Breda met zijn voeten: hij maakte tijdens de 0-8 zege drie goals. “Als je dingen op het veld laat zien, vind ik dat uitstekend revancheren. Al het andere wat daarbij komt, vind ik niet handig. Maar op het veld heeft hij het uitstekend gedaan”, stelde Keizer na het duel in het Rat Verlegh Stadion. Verder wilde hij er ondanks vragen niet over uitweiden.


Gerelateerde posts

77 reacties

 1. Kingkong

  Jeizer zecht dat Donny niet goed om ging met teleurstelling , maar keizer gaat niet goed om met onze teleurstelling want hij zit er nog.

 2. HURBIE

  Begrijp dat hij teleurgesteld was dat hij niet was opgesteld
  Maar ook dat moet hij als een man kunnen aanvaarden
  En niet als een kind die zijn zin niet krijgt

  1. Litmanen

   Valt nog mee dat hij zijn zaakwaarnemer niet gebeld heeft.
   Neem eens een voorbeeld aan Viergever of Schone. Misschien minder talent maar echte profs.

   1. Charka53

    We leven in een democratie dus mag je , je mening geven maar dat mag blijkbaar niet en dat zeg meer over Keizer dan over Donny .

    1. Bakkie

     Democratie heeft niet zoveel te maken met professionaliteit. Ik mag ook tegen mijn baas zeggen dat ik zijn vrouw veel te dik vind, maar echt handig is dat niet.

 3. Indojood

  Hautaine opmerking van die beroepsouwehoer. Alsof hijzelf geen fouten maakt. Bespreek dit met Donny en niet met de pers. Hoe lang heeft Keizer nodig om dit en eigenlijk zo’n beetje alles, te begrijpen?

  1. JohnDoe77

   Ajaxpers; we hebben geen alternatief dus waarom zou hij nu weg moeten? Heb jij het idee dat hij met Sanchez, Klaassen, Nouri, Traore en Dolberg in topvorm het ook slecht zou doen? Onder Bosz hadden we met de huidige selectie misschien een paar punten meer gehad omdat ze aan elkaar gewend waren, maar niet veel meer. Beetje kortzichtig altijd maar wijzen naar Keizer die daar door het TH gewoon aangesteld is!

    1. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

     Keizer is wel aangesteld maar Spijkerman bepaald de tactiek. Ook met Sanchez etc had Keizer (cq Spijkerman) dit slechte voetbal voorgeschreven. Uitslagen verbloemen veel, voetbal is gewoon niet des Ajax. Onder Bosz gingen we de goede kant op, we lopen nu weer achteruit.

 4. JohnDoe77

  Indo, die vragen kwamen van de pers die de trainingen gevolgd hebben, niet spontaan van Keizer. Vandaar dat hij er ook niet teveel op in wilde gaan. Niet te negatief over Keizer dus hierover, hij kan er niets aan doen dat goed geinformeerde journalisten vragen stellen. Had jij goed geinformeerd geweest, had je het kunnen weten.

  1. Indojood

   Hij had kunnen antwoorden dat hij dit soort zaken niet met hen maar met de betreffende speler bespreekt. Nu geeft hij een kwalificatie aan Donny dat hij een dag meer nodig heeft om teleurstellingen te verwerken.

   1. JohnDoe77

    Ik vind het persoonlijk prima dat hij dit soort dingen deelt. Iedereen kon dat zien op de training. Als Donny een dag baalt en dat iedereen demonstreert, moet Keizer daar dan omheen praten?

  2. Indojood

   Bovendien bekijk ik het hele plaatje. Keizer schept alleen maar verwarring bij de spelers met zijn bizarre keuzes en geouwehoer. Ook een ervaren speler als Schöne was kritisch op zijn wissel tegen Utrecht.

    1. Indojood

     Ah Donny zegt een keer wat en het is meteen een zeurende pubermiljonair. En jij loopt hier altijd te klagen dat spelers worden afgezeken.

 5. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

  Keizer hoort dit niet naar buiten te brengen. Diet hij dat sel dan had hij begrip boor de houding van Donny moeten tonen. Keizer laat tenslotte spelers in de basis staan die totaal niet functioneren en doet de meest idiote wissels. Keizer geeft zichzelf wederom publiekelijk een brevet van onvermogen. Van mij mogen veel meer spelers a la Donny en Schone zo gaan reageren. Dat veel supporters hier achter Keizer gaan staan zegt ook genoeg.

  1. De Nees

   Los wie of wat Keizer is, een onbenul of niet, maar het is toch van de zotte dat zo’n knulletje dat net een paar wedstrijden bij het eerste zit zo’n grote bek durft op te zetten. Flikker ’n eind op rotjoch de komende maand maar lekker banken zou ik zeggen, kijken hoe snel dat verwende spul z’n plek weet. Ben je 19, nog alles te bewijzen en dan nog eisen stellen ook, ongelooflijk.

   1. Indojood

    Natuurlijk, termen als knulletje, rotjochie, verwend spul zijn wel allemaal van toepassing. Jij bent zeker zo’n ouwe lul die de jeugd te brutaal vindt maar zelf niets fout doet.

    Niks mis met Donny, hij uitte zich ietwat ongelukkig. Nou nou, wat erg, het is allemaal wat, opa.

    1. De Nees

     En jij een puber die zich aangesproken voelt Indo? Leeftijd is niet eens de issue, dit had net zo goed een oudere speler kunnen zijn want een grote bek moet in verhouding staan naar je prestaties. Na Utrecht ben ik behoorlijk klaar met onze ‘profs’ en dan ook nog met een zijden handschoen benaderd willen worden, hou toch op man.

     1. Indojood

      Je hebt het toch over rotjoch en knulletje, dus wel degelijk een leeftijdsissue wat je dwarszit, opa. Overdreven agressieve reactie op een jong talent die zich wat ongelukkig uit. Ga lekker achter de geraniums zitten zeikstralen over hoe vroeger alles beter was.

     2. De Nees

      Nou Indo en wat zit jou dwars? Niks agressief gewoon klaar met dat gezeur en waar zeik ik over vroeger, probeer je hier beetje tof te doen met je rare conclusies? Jij mag aaitjes geven over de bolletjes hoor ook prima. Ja in dit geval een knulletje maar als het een oudere speler was dan is het een ervaren zeikerd o.i.d, dat zou ik dan ook zeggen. En dit geval staat niet op zich, het is een optelsom van ook andere spelers die te veel blabla hebben maar op het veld laten afweten. Als gezegd na Utrecht heb ik wat minder krediet, niet alles klopt in de groep ok, maar karakter tonen en uit zichzelf hoger niveau halen ho maar. Dan spelen ze bij Ajax en hebben ze alle moeite om in de zwakke ED de wil op te leggen. Dan zeg ik nu sneller kop houden en laat iedere week maar zien dat je daadwerkelijk op het veld hoort te staan.

     3. Indojood

      Allemaal overtrrokken reacties. Donny staat niet te boek als een lastig iemand. Stoere praat hoor, opa.

     4. De Nees

      Hou je in Indo en matig je toon. Je bent je wel opvallend vaak bewust van stoer gedrag hier, ben je zelf niet een zogenaamde ‘stoere’ bink? Volgens mij herken je jezelf onbewust toch daarin. Ik ben wel ’s hard naar alles binnen Ajax maar niet naar forumleden, tenzij ze er duidelijk om vragen. Ben het vaak met je voetbal mening eens daarom enige waardering voor je maar ga niet te ver, lijkt nu alsof je een bepaalde grens wilt opzoeken.

     5. Indojood

      Misschien ben ik wel een stoere bink, haha. Je bent een beetje een zeikwijf in deze, De Nees. Over forumleden die wel eens wat tegen elkaar zeggen, iedereen heeft daar wel eens “last” van. Nu roep jij hele stoere dingen over Donny, daar vind ik wat van, en ga je lopen klagen dat ik te ver gaat. Had wel wat meer incasseringsvermogen van jou verwacht als zgn. oude wijze man. Maar goed als het je zo dwarszit dan laat ik je wel met rust hoor.

     6. Indojood

      Oh ja, ben wel benieuwd wat je gaat doen als ik te ver ben gegaan. Ben altijd geïnteresseerd in mensen die online dreigementen uiten.

     7. De Nees

      Indo vatte je dat als fysieke dreiging dat was niet de insteek gast. Ik schat je in als een redelijk slimme vogel dacht dat je dat wel zou begrijpen, sorry dan als het zo overkwam. Opa of zeikstraal zit ik niet mee maar jij wilt wel ‘s overmoedig worden dan zeg ik alvast ga niet te ver want je hebt daar soms wel een handje van. Ik deins dan niet terug en dan wordt het een ordinaire fittie hier en dat hoef ik niet met je. OT: idd hard naar Donnie maar als je nog geen meerwaarde bent geweest, nog net een paar maanden een basisklant bent dan heb je nul te willen, irriteert des te meer als je ziet wat ze soms laten zien, Utrecht was weer ’s de druppel. Volgens jouw stoere praat voor mij mond houden en eerst meer laten zien, niks bijzonders lijkt me. Maar volgens mij zat je in even in een zeikmodus, prima heb ik ook wel ‘s.

   1. De Nees

    Nou laat zelf ook ‘s zien dat je volwassen en verantwoordelijk bent ipv kleuter opmerkingen te maken? Wat dat wil je toch graag voordoen, volwassen zijn? Laat zien dan.

  2. Widi

   Ten eerste staan heel weing supporters hier achter Keizer. Ten tweede is mij niet duidelijk wat jij bedoelt met “zegt genoeg”. Wat zegt dat dan?

 6. Kingkong

  Keizer moet beseffen dat je jonge spelers niet moet afbranden maar moet steunen ze hebben vertrouwen nodig .

  1. Litmanen

   Ja, lekker pamperen. Vooral niet tegen de haren opstrijken.
   Straks gaat hij zomaar weg om bij een Franse B-club op de bank te gaan zitten.

   Sorry, ik vind VdBeek een lekkere voetballer maar nog lang niet van het niveau Klaassen. En kijk waar die nu staat….

  2. De Nees

   Ja Kingkong zo kweek je pussies, schop onder reet hebben ze nodig. Soft gezeik allemaal, pas als je echt wat betekent hebt mag je wat eisen.

     1. Litmanen

      Ga jij nou lekker naar Nairobi of zoiets. Je zou opdonderen hier, blijf dan weg of kom met je echte nickname terug, laf mannetje.

     2. dickst14

      Laf mannetje? Jouw domme commentaren staan haaks op de naam Litmanen die je costant misbruikt. Heb je er wel eens over nagedacht wat de echte Litmanen zou vinden van b.v. jouw blinde Veltman adoratie. Dus de laatste die over nicknamen enz. moet beginnen ben jij.

     3. Litmanen

      Nickst, elke keer zeg je weer dat je geen commentaar meer geeft op mijn bijdragen en elke keer kun je het niet laten.

      Ik heb al weken helemaal niets gezegd over Veltman en jij komt elke dag met de naam Veltman. Wie is hier nu gestoord en getraumatiseerd?

      Verder wil ik graag weten waarin ik laf zou zijn.

      Dan hebben we het probleem met jouw vriendje AB die zou verdwijnen en weer via Rijswijk onder zijn driehonderdste nickname terugkeert.

      Graag een volwassen bijdrage en probeer ( ik begrijp jouw geestelijke nood) eens een zin te vormen zonder het woord Veltman of Younes. Ik adviseer wel om van te voren je antidepressiva te slikken.

     4. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

      Nickst, Ziyech afbranden en tramlijn 9 zijn volwassen bijdragen? ik hoop ook echt dat AB nog eens wat laat horen, voor de duidelijkheid.

     5. Litmanen

      wat een zielig figuur die AB. Net een kind wat zich verschuilt achter een boom die er niet is….

 7. Ajax XXX

  Hij heeft dus alleen 1 dag minder zijn best gedaan op de training en heeft gezegd dat hij teleurgesteld was. Nou ik was ook teleurgesteld aangezien hij tegen Feyenoord een positieve uitzondering was en vervolgens tegen Utrecht de titel verspelen

 8. Kingkong

  Vertrouwen is altijd een goede basis , heeft niets te maken met soft of pamperen wie dat denkt begrijpt het niet!

 9. Widi

  Donny is tenminste nog echt. En Amsterdams. Net als Mitch Bakker. Die schreeuwde dinsdag heel plat en geirriteerd “Waaaaat?” naar Heitinga die langs de lijn iets onzinnigs riep.

 10. a.p.

  volgens mij is onze Donny een mens , als mens moet je leren met vervelende beslissingen en dan heb je ook wel eens de pest er in.

 11. -buitenkantje rechts-

  Bij duidelijkheid in het team krijg je dit niet.. De jonkies moeten hun plek weten.. blij zijn dat ze überhaupt speeltijd krijgen in het “grote Ajax”.. Geen duidelijke hierarchie, geen vaste opstelling, vreemde wissels, onbegrijpeleijke basisplaatsen voor sommige spelers.. Voer voor gedrag zoals dat van Donny.
  Ook dit schrijf ik dus op het conto van Keizer.

 12. Indojood

  Off: Op YouTube is vandaag een video geplaatst door netherlandssoccer over het afgelopen Europa League seizoen. Kippenvel en ook wel een beetje tranen in de ogen, met het besef dat we vorige seizoen iets unieks hebben meegemaakt.

 13. a.p.

  ik moet het ergens kwijt….. maar wat zijn wij als Nederland diep gezakt. HELP. Help geen enkele club de winter door in Europa. Wat moet er gebeuren…

  1. JohnDoe77

   Niets, dat verschil maken wij nooit meer goed! Hopelijk af en toe een spectaculaire lichting die het onverwachts ver schopt zoals vorig seizoen.

    1. -buitenkantje rechts-

     Behalve, Sanchez.. Traoré.. Klaassen..Tete..Riedewald.. El Ghazi..Bazoer.. verder heb je gelijk, er is een andere trainer..

 14. Widi

  Ik zit naar Jong Ajax-Nec te kijken. Ons orinele thuistenue lijkt veel minder op dat van Nec als onze uitshirts. Toch spelen we weer in het uittenue! Wat is dat toch voor onzin? Alleen in een ander shirt als het teveel op dat van de tegenstander lijkt! Je moet al zo je best doen om Ajax nog te herkennen.

  1. Litmanen

   Helemaal eens, ik zat me ook te verbazen.
   Bovendien, ons eigen thuis tenue heeft veel meer uitstraling.

 15. Bigboss

  Rot op man slappe gelul die jomgen had moeten spelen. Et als dat je huntelaar er in had moeten zetten kijk lekker na jezelf en ga je werk is beter doen

Reageren is niet mogelijk.