Ajax verslaat Borussia Mönchengladbach

Marcel Keizer heeft voor de oefenwedstrijd van vanavond de opstelling flink door elkaar gegooid zodat de vaste basiskrachten rust konden krijgen. Benjamin van Leer stond onder de lat en Klaas-Jan Huntelaar was voor de gelegenheid aanvoerder en werd bijgestaan door onder andere Deyovaisio Zeefuik, Frenkie en Siem de Jong. Na een kwartier voetballen kwam Ajax op voorsprong doordat Justin Kluivert een indraaiende vrije trap nam en deze door Reece Oxford in eigen doel werd gewerkt. Hierna speelde Ajax de rest van de eerste helft zo nu en dan dominant voetbal. Vincent Grifo van Borussia Mönchengladbach stuurde tien minuten na rust Matthijs de Ligt het bos in en zorgde voor een gelijke stand. Een kwartier voor tijd stuurde Hakim Ziyech met een steekpass Siem de Jong weg die vervolgens breed speelde op Kasper Dolberg en hij verschalkte de Duitse doelman door in de korte hoek te schieten (2-1). Een stand die gezien het Amsterdamse overwicht meer dan verdiend was.

Ajax – Borussia Mönchengladbach 2-1 (1-0)
14. Reece Oxford 1-0 (eigen doelpunt)
55. Vicenzo Grifo 1-1
74. Kasper Dolberg 2-1

Opstelling Ajax: Van Leer, Zeefuik, De Ligt, Wöber (46. Veltman), Sinkgraven (Dankerlui); F. De Jong, Van de Beek (63. Schöne), S. De Jong; Neres (46. Johnsen), Huntelaar (46. Dolberg), Kluivert (63. Ziyech).

Opstelling BMG: Sippel,Beyer, Jantschke, Oxford, Hoffmanns, Cuisance, Benger, Herrmann, Grifo, Villalba, Drmic

Related posts

19 Comments

  1. HURBIE

   Weet niet of de Duitsers op volle sterkte waren ,maar het resultaat is goed
   Hoop dat Keizer er ook weer wat van heeft geleerd

  1. AjaxKat

   Auw! Zo pijnlijk dat we niet Europees spelen dit seizoen… echt!
   Daarom ook blij dat deze wedstrijd niet op tv was.

 1. -buitenkantje rechts-

  Geen conclusies aan verbinden.. Ben wel weer gesterkt in mijn opvatting om met een 5 mans middenveld te spelen..

 2. Charka53

  Dat is mooi ik verwachtte een partij waar Ajax niets heeft in te brengen maar dat valt dan 100% mee

 3. Slingertje.

  Leuk hoor die overwinning maar ze speelden wel tegen BMG B want die hadden alle belangrijke spelers thuis gelaten vanwege BMG-Bayern München komend weekend.

Comments are closed.