There are no ads, please add some


Ajax O19 stelt overwintering Youth League veilig ondanks verlies tegen Legia

Ajax O19 speelde dinsdagmiddag op sportpark de Toekomst de return in de UEFA Youth League tegen Legia Warschau. Nadat de ploeg van John Heitinga twee weken geleden een makkelijke 1-4 overwinning behaalde in Polen ging het dinsdagmiddag compleet anders en kwamen de Ajacieden uiteindelijk met de schrik vrij.

Legia kwam in de eerste helft op voorsprong en verdubbelde de score vlak na rust. De Ajacieden hadden geluk dat Legia een aantal grote kansen niet wist te benutten. In de slotfase had Ajax de eer en de teleurstellende wedstrijd nog met een doelpuntje kunnen redden, maar een aanval met daarbij grote mogelijkheden voor eerst Sierhuis (kopbal gekeerd) en Victor Jensen (inzet van de lijn gehaald) leverde geen treffer op. De ploeg van John Heitinga kwam met de schrik vrij en gaat zodoende in de koker voor de loting van de play-offs in december.

Opstelling Ajax O19: Plomper; Dest, Botman, Q. Maduro, Bakker; Pasquali (74. Gravenberch), Ter Heide, Ekkelenkamp; Schön, Sierhuis, Ylätupa (35. Jensen)

Bron: Ajax.nl


Gerelateerde posts

17 reacties

 1. vak411

  zooooo zeg dat was slecht
  ze hadden ook met 0-5 kunnen verliezen. gelukkig door. Ajax 1-0 voor in super leuke oefenpot

   1. De Ajacied

    Het geen wat nu telt is dat ze door zijn naar de knock out fase
    Vaak speelt Ajax goed maar verliezen ze alsnog
    Dus prima zo
    ❌❌❌

 2. Widi

  Wat een slechte wedstrijd en wat een slechte ploeg. Ik ben zelfs 10 minuten voor tijd vertrokken. Iedere keer als ik deze jongens zie spelen, bevestigen ze wat ik in de zomer al zei. Dit is een veel mindere lichting als de voorgaande 2 lichtingen. Je kunt bovendien eigenlijk niet spreken over een lichting. Want veel te veel jongens van deze ploeg spelen veel te kort bij Ajax. Heel veel verkeerde beslissingen. Veel te vaak met de rug naar het veld en de blik op de eigen keeper. Veel teveel terug spelen. Met name de spelers die uit het buitenland zijn gehaald vallen negatief op. Geen Ajax spelers. Geen branie. Geen gogme. De buitenspelers zijn zo slecht dat zelfs de ergste Younes haters nog liever Younes zien. Ylätupa (Finland) werd al binnen een half uur gewisseld. Terecht. Maar de andere buitenspeler, Schön (Hongarije) had net zo goed gewisseld kunnen worden. Hij was net zo slecht. Middenvelder Pasquali (Australie) was ook heel slecht. Hij maakte voortdurend de verkeerde keuzes. Draaide voortdurend de verkeerde kant op. Veel balverlies. Kostte Maduro een geke kaart en uit de vrije trap viel de 0-1. Al deze spelers had Ajax beter in hun eigen land kunnen laten. Er zijn zat Amsterdamse jongens die niet minder zijn. Nick Plomper is ook gewoon niet goed genoeg. Onrustig. Ik begrijp niet waarom el Maach niet speelde. Kaj Sierhuis is natuurlijk wel een hele goede voetballer. Maar na zijn blessure nog niet op zijn niveau van vorig jaar. Mitchell Bakker geef ik ook nog niet op. Maar hij heeft dit jaar nog niet de sprong vooruit gemaakt die ik verwachtte. Sven Botman speelde vrij goed. Maar die moet eigenlijk al worden doorgeschoven naar Jong. Te weinig uitdaging. Ekkelenkamp deed goede dingen. En Gravenberg, die even mocht invallen, is ook een goede voetballer. Maar van dit team zullen weinigen Ajax 1 bereiken. De jongens uit het buitenland sowieso niet. Tot slot de coach. Uitstraling van een lantaarnpaal. Het is dat Richard Witsche er nog bij loopt. Daar hebben die gasten nog wat aan. Heitinga voegt niets toe. De beslissing om hem op de onder 19 te zetten is net zo slecht als de keuze voor Keizer bij Ajax 1.

  1. Widi

   En zeker niet prima. Want het gaat niet om uitslagen in de jeugd. Het gaat om beter worden. En om Ajax 1 halen. Zodra deze ploeg een tegenstander van enig formaat loot, is het voorbij.

   1. HURBIE

    Mooie uitleg over de spelers en de wedstrijd WIDI
    Alleen al het feit over die buitenlandse jongens die bij AJAX spelen ,zeg ik ook zo vaak er lopen veel betere op de Nederlandse velden en due verstaan elkaar ook

  2. -buitenkantje rechts-

   Helemaal eens Widi.. ik heb (samen met KBouter) naar JA gekeken.. zelfde verhaal.. Bijna copie vd speelstijl van Ajax1. Ook Reiziger een coach zonder visie. Lijkt of het spel af en toe redelijk is ONDANKS de coach.

 3. Slingertje.

  Als je met zo’n waardeloze mentaliteit aan een wedstrijd begint verdien je ook niet om te winnen.
  Gelukkig miste Legia veel kansen.

  1. Widi

   Jonk zou van deze jongens ook geen chocola kunnen maken. Maar onder Jonk was de helft van het elftal misschien niet bij Ajax geweest.

  2. Widi

   Het ergste is nog dat ze in de competitie stijf bovenaan staan. Met de rest van Nederland gaat het dus ook niet goed.

 4. paulvos

  Aan gaande het resultaat van de vorige wedstrijd met verkeerde instelling aan de wedstrijd begonnen, dachten zeker, doen we wel ff. zo zie je maar altijd gemotiveerd aan de slag gaan, gelukkig wel door.

Reageren is niet mogelijk.