There are no ads, please add some


‘Overmars wil Paraguayaan Balbuena als mogelijke vervanger De Ligt’

De geruchten over een vertrek van Matthijs De Ligt worden steeds serieuzer en naar verluidt wil FC Barcelona in de winterstop een bod van tussen de 40 en 45 miljoen uitbrengen op de jonge verdediger van Ajax, zo wist  commentator Sierd de Vos van Ziggo Sport afgelopen weekend te melden.

Volgens het Italiaanse Tuttomercatoweb is Marc Overmars dan ook druk bezig met een vervanger en is zijn oog gevallen op de 26-jarige Paraguayaan Fabián Balbuena die momenteel onder contract staat bij het Braziliaanse Corinthians. Eerder konden wij al berichten dat Lisandro Magállan van Boca Juniors als versterking zou worden aangetrokken (zie eerder bericht) maar het lijkt er steeds meer op dat Magallan niet de overstap maakt naar Amsterdam. Balbuena stond bij Overmars als tweede op het lijstje en er zou inmiddels een bod van vier miljoen zijn uitgebracht terwijl Corinthians een bedrag van tussen de zes en zeven miljoen euro in gedachten heeft voor de Paraguayaanse verdediger.

Bron: Tuttomercatoweb


Gerelateerde posts

60 reacties

 1. Litmanen

  Ik zie de Ligt nog niet vertrekken. Zou op deze leeftijd heel erg dom zijn.

  Maar ja, ondanks alle voorbeelden blijven die jochies voor geld gaan ipv een mooie carrière.

  1. dickst14

   Toch weer gek dat Barcelona interesse heeft in een speler die jij elke week afkraakt. Ook gek dat je nieuwe favoriet Younes zijn laatste wedstrijd het laagste cijfer had. Ook gek dat Ziyech die jij ook elke week afkraakt door velen gezien wordt als de beste speler op de Nederlandse velden. Veltman Younes vroeger van Rhijn allemaal spelers die het Ajax nivo niet aankunnen zijn jou oogappels. Wat is er mis gegaan in jou jeugd?

     1. Litmanen

      Nickst14 wat is er in jouw leven misgegaan dat je maar door blijft zeiken en je gelijk wilt halen.
      Ziyech was zaterdag de zwakste schakel. Weer dertig ballen ingeleverd. Ja, zelfs tegen NAC kan hij de goede kleur niet vinden.
      En als je mij echt zou volgen, dan zou je weten dat ik De Ligt een groot talent vind, die op dit niveau nog te veel fouten maakt.
      Ik geloof niet dat ik dat verkeerd zie.
      Maar ja, jij vind de helft van het elftal wat vorig jaar de finale haalde waardeloos, dus of jij er nou verstand van hebt…..

     2. Litmanen

      Even terughalen wat je over Sinkgraven, Viergever en Schone geschreven hebt?
      Selectief geheugen noemen we dat.
      Ga ff lekker een ander lopen zuigen joh.
      Ik kom met statistieken, jij met je onderbuik.
      Ff nagekeken: Ziyech zaterdag, 36 ballen ingeleverd. Maar dan ben je volgens Nickst de beste voetballer van Nederland.

      36 ballen, tegen NAC ……

     3. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

      Volgens mij wijzen de statistieken uit dat Ziyech dit seizoen de meest waardevolle speler is van Ajax. Ondanks balverlies de meeste assist en goede passes. Kortom, kan alleen nog maar veel beter worden bij minder balverlies. Koesteren dus deze speler. Younes houdt wel meerdere tegenstanders bezig maar zonder enig rendement. Om het rendement gaat het uiteindelijk. Dus ook even kijken naar de ballen van Ziyech met resultaat tegen o.a. NAC. Deze gegevens zijn gebaseerd op vontroleerbare feiten en niet op onderbuik gevoel van mijn kant. Overigens zie ik in bovenstaande maar één persoon die zijn gelijk wil halen en dat is niet Dickst14.

     4. Litmanen

      Ik ben van mening dat Keizer kloten had moeten tonen om tegen Utrecht Ziyech er uit te laten voor Frenkie.
      Ziyech is geen schim van de speler van vorig jaar.

      En als je “beste” man tegen de klungels van NAC 36 keer de bal kwijt raakt omdat hij kleurenblind is, dan wordt het alsnog tijd om ook een te banken.

     5. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

      Zolang Keizer Younes onbeperkt laat aanklooien zonder enig rendement moet hij Ziyech gewoon laten staan gezien zijn rendement. Het is allemaal niet zo erg moeilijk. Ook voor jou: als jij mij ziet als AB zijn onze dicussies kort. Overigens geen reactie van jouw kant mbt de Ziyech statistieken. De aantoonbaaar beste man gaat een trainer niet wisselen. Geeft wel de kwaluteiten van de andere spelers weer op dit moment. Dat komt echter vnl door de speelwijze die ze door de TS wordt opgelegd.

     6. Litmanen

      Jouw statistieken komen uit de Telegraaf? Moet je eens kijken hoe spelers daar aan hun punten komen. Bijna zielig.
      Verder ken ik geen een statistiek waarin iemand als de “beste” wordt gekwalificeerd.
      Met statistieken bedoel ik cijfers, bewijsbare gegevens, niet de beoordeling van een journalist of een bejaarde oud-voetballer.

      Bewijsbaar is dat Ziyech niet de meeste assists heeft gegeven Dit seizoen. Bewijsbaar zijn de werkelijke gigantische aantallen balverlies en daardoor ook vaak aantoonbaar schuldig zijn aan tegen-goals.

      Ik weet dat in aanleg Ziyech de meest talentvolle speler van Ajax is.
      Maar een trainer met enige persoonlijkheid zou hem direct van het veld halen als deze vedette weer opnieuw een vrije trap opeist!

      Kijk, statistieken wijzen uit dat mijnheer Ziyech nog geen enkele vrije trap binnen de palen heeft gemikt.

      Liever ga ik op dit soort statistieken af als :volgens de statistieken is hij de beste speler van Nederland. Belachelijk!

     7. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

      Jammer dat je op zo’n manier omgaat met commentaar van een ander. Nee, het was niet de telegraaf en nee ook geen bejaarde voetballer zoals jij zo fijn respectloos aangeeft. Maar als de cijfers niet in jouw straatje passen zijn ze niet goed en weiger je een bijdrage even normaal te lezen. Erg jammer zo’n beperkte kijk. Veel succes hier verder, elke reactie aan jouw adres is helaas niet zo zinvol. Ik begrijp AB wel steeds beter overigens maar dat terzijde.

     8. Litmanen

      Waar blijf je dan met jouw statistieken?
      Waar wordt bewezen dat onze vrije trapspecialist de beste van Nederland is?
      Ik ben oprecht benieuwd.

     9. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

      Jij volgt toch elke scheet op voetbalgebied. Gewoon landelijke krant hoor. Mijn derde zin in bijdrage hierboven bevestig je hiermee.

 2. Bakkie

  Ik geloof niet dat Barcelona 40-45 miljoen uit gaat geven voor een jeugdspeler die daar op de bank gaat zitten. Daarnaast denk ik niet dat Matthijs de stap al wil maken.

  1. Bakkie

   Los daarvan word ik al wel enthousiast van die vervanger. Ik ben een voorstander van Zuid-Amerikaanse verdedigers, die zijn meestal snel en hard in de duels. Daarnaast is 26 een mooie leeftijd voor een centrale verdediger.

   1. HURBIE

    Ajax heeft gezegd dat er niemand van de dragende spelers weg mag
    Dus daar houden we Marcie aan

 3. Yindi

  Als daar 50M uit te peuren is dan is dat veel geld. Zou dat dan maar eens investeren in een nieuwe trainer. Op dit moment heeft dat de hoogste prioriteit lijkt mij. Spelers hoeven niet per definitie miljoenen te kosten. Mooi voorbeeld is PEC Zwolle. Daar loopt een prima trainer rond die kans ziet om met een veel lager budget een uitstekend rendement te behalen. En echt geen hotseknotsen voetbal, mooi verzorgd voetbal, echt met plezier naar zitten kijken. Niet terecht dat die lampies daar wonnen. Trouwens, dat vond Cocu ook!

   1. Yindi

    Ja, haha. Dan doet hij (JvS) het met zijn gebrek aan ervaring toch wel erg veel beter dan Keizer. Hoe lang moet hij dan (volgens jou) nog ervaring op doen? Voetballers kunnen talent hebben, trainers ook. van’t Schip heeft blijkbaar dat talent, Keizer niet.

    1. -buitenkantje rechts-

     Keizer heeft t niet.. JvS maakt nu een goede start, maar wil hem graag beoordelen na een volledig seizoen.

   2. De Nees

    Eens BR. Schip doet het nu goed maar is toch alweer een poos bezig als coach en tot nog toe is zijn trackrecord niet indrukwekkend vind ik. Daarom liever nog een paar jaar aanzien hoe zijn ontwikkeling verloopt. Bij Ajax wordt al te veel trial-and error toegepast, meer doordacht en meer selecteren op harde kwaliteitseisen mag ook wel weer de boventoon voeren.

 4. Jimmy1971

  Ben het met Yindi eens !!
  Haal eerst maar eens Schippie op bij Zwolle , trainer bekend met Ajax die zijn teams mooi en verzorgd voetbal laat spelen !!
  Da’s veel belangrijker dan het dagelijks gespeculeer met spelers , en verander (bergkamp) dan gelijk het TH ..

 5. Jimmy1971

  En de Ligt alleen verkopen waarbij hij eerst nog iig 1,5 seizoen aan Ajax terug verhuurt wordt , is voor alle partijen beter !

 6. Indojood

  Als Barcelona je wilt hebben, dan ga je. Die kans komt misschien niet meer en als je het niet redt dan kan je altijd nog een niveautje lager spelen.

  1. Litmanen

   Ja, dan mag je over twee jaar weer overnieuw beginnen, bijvoorbeeld bij Den Haag.
   Of in China.
   Hoeveel spelers moeten er nog naar de kloten gaan voordat zaakwaarnemers alleen maar cashen en na gaan denken over de gevolgen voor zo’n jongen?

    1. Finidi

     En Macherano wordt zo langzamerhand ook op leeftijd te raken dus wie weet maakt ie daar ook nog kans ook naast Pique.

  2. De Nees

   Een schoolvoorbeeld van verkeerde keuzes maken. Te vroeg vertrekken, goede kans op de bank te belanden, maar mislukt de gok dan belanden ze toch weer ergens bij een mindere goedbetalende club. Terug naar NL is dan komende 10 jaar geen optie tenzij de carriere helemaal uitzichtloos is. Lekker voor de onwikkeling van het NL’se voetbal.

 7. Dagrump

  Ik hoop echt dat De Ligt verstandig genoeg is en nog paar jaar minimaal bij ons mooie Ajax blijft spelen !! Zie hem graag spelen !!

  1. Litmanen

   Gezien de omstandigheden en de reële belangstelling voor Onana eerst maar eens een gesprekje hebben met Stekelenburg en Van ’t Schip.
   Lijkt me een stuk belangrijker.

 8. Ajax 1

  Inderdaad slechts geruchten en het lijkt me vreemd dat de ligt nu al naar barca zou kunnen. Los daarvan kunnen we een goede verdediger erbij wel gebruiken, kan niet oordelen of hij goed is of niet, maar wat meer breedte achterin is wenselijk.

 9. De seijs

  Als Barcelona echt bereid is meer dan 40 miljoen te betalen dan altijd laten gaan. En als een verdediger of gewoon een speler hard is in het veld dan krijgt hij gelijk geel of rood van de heren scheidsrechters. Er worden hier in nederland al een jaar of 10 zaalvoetbal regels na gefloten. Dat is de grote boos doender van het Nederlandse voetbal.

  1. -buitenkantje rechts-

   Wat wil je nou eigenlijk zeggen? Vind je de Ligt te hard? Pakt hij teveel rode kaarten? Of wil je hem graag verkopen? Of wil je de Nederlandse scheidsrechters bespreken? Of het Nederlandse voetbal?

   1. HURBIE

    Nee hij is niet trots op zijn Ajax spelers
    Alles wat in zijn gedachten niet goed is mag vertrekken
    Mogen blij wezen dat hij niet in het TH zit BR

 10. Ajaxfoort

  Voor Barcelona is 40 miljoen peanuts. Maar ik denk ook dat Matthijs er niet goed aan doet nu al te gaan. Een jongen van die leeftijd maakt nog fouten en die worden daar harder afgestraft dan bij Ajax. Hierna nog een seizoen en dan weer eens verder kijken zou ik zeggen.

 11. -buitenkantje rechts-

  Kan me niet voorstellen dat je in de vergetelheid wilt raken op de bank of tribune van Barca..

 12. a.p.

  Wat mij betreft…De Ligt blijf nog maar een paar jaar. Veel geld is natuurlijk leuk. Maar je bent voetballer en die willen voetballen en niet op de bank zitten en dan zijn geld tellen.

 13. Bert62

  Waarom zou je in de winterstop nieuwe spelers kopen als die eerst nog een jaar het ajaxsysteem moeten leren.

 14. Kingkong

  Overeenkomst met Barca maken dat ze de ligt kopen maarhem nog een jaar tegen gereduceerde prijs in amsterdam laten rijpen!

Reageren is niet mogelijk.