There are no ads, please add some


‘Ajax sluit verhuizing binnen Amsterdam niet uit’

Ajax en de Amsterdam Arena hebben nog een contract tot 2026 maar ondertussen bekijkt men of die samenwerking met nog meerdere jaren zal worden verlengd, zo stelt Ajax directeur Rutger Arisz tegenover Ajaxlife waarbij hij laat weten dat er momenteel een onderzoek loopt waar Ajax over negen jaar zijn wedstrijden zal afwerken.

‘Het is niet de doelstelling om te verhuizen naar een nieuw stadion maar als we het overwegen dan moet je binnen anderhalf jaar wel een beslissing nemen. We moeten naar onze eigen toekomst kijken en daarbij goed rekening houden met wat wij de supporters en sponsors willen bieden. Een nieuw stadion in Amsterdam is niet uitgesloten maar het is momenteel geen doel op zich. Als wij onze  sportieve ambities kunnen blijven verwezenlijken in het huidige stadion dan moeten we dat natuurlijk gewoon blijven doen maar het is ook weer niet zo dat als wij zouden besluiten om te vertrekken dat de Amsterdam Arena dan in de kou blijft staan. De huidige grond heeft veel waarde en misschien willen ze wel participeren’, houdt de operationeel directeur alle opties open. In de komende achttien maanden wordt er dus achter de schermen onderzocht of een verhuizing eventueel tot de mogelijkheden behoort. Ajax ging in 1996 over van Stadion De Meer naar de Amsterdam Arena.

Bron: Ajaxlife

 


Gerelateerde posts

106 reacties

   1. Amoebe

    Eens….maar ontwerp maar eens een stadion wat modern én authentiek voelt!

    Lastig klusje vrees ik.

 1. Charka53

  Allemaal wel leuk , maar zorg nu eerst maar eens dat Ajax weer een club wordt waar alles klopt en weer voetbalt zoals Ajax moet voetballen.

  1. Litmanen

   Precies, want als ze doorgaan zoals nu, dan kunnen ze straks in het nieuwe De Toekomst gaan spelen.
   Ruimte genoeg voor die paar mensen die dan nog komen kijken.

 2. BobbyHaarms

  Wat mij betreft vertrekken we uit die Arena, het is en blijft een kil, lelijk ding zonder enige uitstraling. Heb me er na De Meer ook nooit thuisgevoeld.

  1.)Een mooi, open stadion met echt gras. Open, zodat de bobo’s en dagjesmensen ook eens ervaren hoe het is om zeiknat te regenen. Voor je club heb je dat over, niet piepen dus.

  2.)Het oude logo in ere herstellen. Aankomen bij het Johan Cruijff Stadion en dan dat logo metersgroot aan de zijkanten voelt onmiddellijk als thuiskomen.

  3.)Elke tribune vernoemen naar een echte Ajacied (Cruijff, Haarms, Wolfs, Swart, etc.) Zodat ze voor altijd blijven voortbestaan.

  4.)Clubhuis in ere herstellen! Dat houdt in BOVEN de grond, niet in e.o.a. donkere kille parkeergarage. Wij supporters willen graag een biertje vooraf drinken in een sfeer die AJAX uitademt, en in het zonnetje. Dus versieren met attributen die over Ajax gaan. Uiteraard knappe camerabewaking tegen hersenlozen die van vuur houden.

  5.)Echte clubmensen bij de club, geen op geld geilende bestuurders die geen binding met onze club hebben!

  6.)Z.s.m. van die verstikkende beurs af, geld moet nooit de drijfveer zijn om een club te leiden!

  7.)Achter je club staan! Anders lekker thuis voor de tv gaan zitten en daar mokken 😉

  1. Indojood

   Bijna eens, maar een tribune naar jezelf laten vernoemen. Wie denk je wel wie je bent? 😂

  2. Wembley71

   Kleine toevoeging: ook die malle strepen van het shirt,uit en thuis! Voor de rest volkomen gelijk.

     1. Widi

      Thanks BH. Ik heb nog wel eens puma Maradonna voetbalschoenen gehad. Met goudkleurige noppen. Maar dat was in de jaren 80

     2. BobbyHaarms

      Haha ja die kan ik me nog goed herinneren die voetbalschoenen. Was al in 1978 het gesprek van de dag die Maradona (was toen 17 en al hét toptalent van Argentinië)

    1. Indojood

     Puma, da’s prima.

     Mijn favoriete merk. Cruijff, Krol, Tahamata speelden er mee, later ook Maradona. Baalde ervan dat die schijtkakkerlakken er mee gingen spelen in de jaren 80. Ik vind adidas nog steeds niets.

     1. BobbyHaarms

      Ik ook niet. Toch vind ik het TDK shirt van Le Coq Sportif het mooiste Ajaxshirt ooit, ondanks die reclame. Als je toen als jochie TDK SAX90 cassettebandjes had voelde je je de koning te rijk haha

     2. Indojood

      Mooi shirt, dat lichtblauwe uitshirt heb ik nog. Toch gaat er niets boven een shirt zonder reclame, wat mij betreft. Verder ben ik geen fan van kraagjes, zie het liefst V of ronde hals. Puma shirt blijft voor mij het mooiste, logo was er in geborduurd en die vette S.P.A. King met gele zool, tong met witte bovenkant en om het af te maken veters strikken op zijn Zuidamerikaans zoals Mario Kempes, om de enkels.

     3. BobbyHaarms

      Ha Mario Kempes, echt een Argentijnse legende!

      Dat lichtblauwe uitshirt waar je het trouwens over hebt heb ik ook nog gehad, broekje idem. Zie Jesper Olsen er nog zo in dartelen in de regen tegen die kakkies, en had in mijn kamer 2 levensgrote posters van, jawel, Wim Kieft en Gerald Vanenburg in dat prachtige uittenue.

 3. Kingkong

  Hoop goede punten Bobby maar waar zou dat nieuwe stadion moeten komen , met de huidige ruimte in Amsterdam is er alleen plek buiten endat lijkt me geen goed idee.

  1. BobbyHaarms

   Nee, het moet een plek zijn binnen Amsterdam, hoe dan ook! Ik ben dan misschien nostalgisch ingesteld en ben geen architect…maar zou het Olympisch Stadion niet omgetoverd kunnen worden in een old skool Ajax vesting? Een plek vol prachtige historie, het meest legendarische open urinoir ooit, maar menig Ajacied draagt deze plaats een zeer warm hart toe. Een modern stadion wat oog heeft voor de historische uitstraling, dat zou geweldig zijn…..(durf te dromen) 😄

   1. Litmanen

    Museumplein?
    Maar zonder gekheid, waarom een nieuw stadion? Het staat er net. Wat kan mij het schelen dat de bouwgrond er onder zo lekker in prijs stijgt.
    Ajax koop dat stadion! Geld zat. Dan huren we ook weer eens zelf de groundsman in voor het onderhoud.
    En het kan want een paar jaar geleden had de Arena de derde grasmat van Nederland.

    1. BobbyHaarms

     Tsja Litmanen, al geef je dat stadion een gouden ring…het is en blijft een lelijk ding.

 4. Slingertje.

  Laat ze eerst maar eens voor zorgen dat er een CL-waardig elftal op de mat staat bij Ajax.

 5. Ajax 1

  Wat mij betreft mogen ze in de jc arena blijven spelen. Nieuw stadion klinkt leuk, maar ook veel risico’s ongetwijfeld en het leidt af van onze club weer op de rit krijgen (beter voetbal belangrijker dan nieuw stadion). Bovendien wordt er nog 50 mln in de jc arena gestoken op dit moment en is het langzaam toch een echt Ajax geworden.

  1. BobbyHaarms

   Van die 50 miljoen kunnen ze moeiteloos de helft in de bodemloze put “grasmat” investeren. Die zal namelijk nooit langer dan 3 maanden goed blijven.

   1. Litmanen

    Bewezen is dat je een heel seizoen met een mat kunt doen in de Arena. Alleen, dan moet je er voor zorgen dat er tijdens het seizoen geen andere zaken gebeuren zoals concerten.
    Doe dat lekker in het Olympisch Stadion, daar ligt nu voor Jan Joker een biljartlaken.

    1. BobbyHaarms

     En Ajax heeft qua voetbal prima ervaringen met biljartlakens als grasmat…nog een goede reden dus om weer terug te gaan naar het Olympisch haha 😉

     1. BobbyHaarms

      Een gouden ring? 😂

      Maar zonder dollen..die 2e ring zat er ooit op dus bouwtechnisch moet dat m.i. nog wel lukken ook. Stel je toch eens voor…een nostalgische en bovenal historische plek uit 1928 vol moderne snufjes uit deze tijd met Ajax als bespeler van een perfecte grasmat zoals dat bij Ajax hoort…in de buitenlucht!

      Maar goed, het zal wel een mooie droom blijven. Genoeg tegenargumenten te bedenken en gelezen waarom dit hoogstwaarschijnlijk nooit zal gebeuren..maar zeg nooit nooit.

 6. Indojood

  In het hypothetische geval dat Ajax gaat verhuizen, blijft het Johan Cruijff Stadion straks achter zonder Ajax als bespeler. Wat heeft het dan nog voor zin?

   1. Litmanen

    Ga nou eens in moderne stadions in Europa kijken, dan doet de JCA het echt niet slecht.
    Kijk even in 010, leuk stadionnetje, maar het comfort is ver te zoeken en de infrastructuur dateert van 1944′.

 7. Ajax 1

  En dan nog iets: de toekomst dan ook weg terwijl er net weer fors geinvesteerd wordt. Waar ga je vijftien velden laten midden in amsterdam…..

 8. -buitenkantje rechts-

  Pure onderhandelingstactiek.. Gaat echtniet gebeuren.. Er is al te veel geïnvesteerd en er is al een besluit genomen over verdere investeringen ..oa de Toekomst.

   1. -buitenkantje rechts-

    Ja, er liggen plannen voor een ‘Ajaxcity’ dat rond het JC stadion prima uitgevoerd kan worden.. Denk eerder dat het JCS gekocht gaat worden.. Volgens mij zijn daar ook al gesprekken over gaande.

    1. Litmanen

     Klopt. Het gaat vooral over de voorwaarden, want is de Gemeente wil de Arena graag houden als concertzaal.
     En daar zit nu net de ellende over het veld.
     Geen toestanden meer op dat veld tijdens het seizoen.
     Voetbal first.

 9. Zlatan4ever

  Het is gewoon “afleiding” zoeken van het huidige dagelijkse waardeloze beleid bij Ajax. Laten we wij dat vooral als hoofdzaak zien (dat daar verandering in komt) en niet zeiken over een nieuw stadion over 10 jaar…..

 10. PvL020

  Gaat echt niet gebeuren, zo wel erg veel geldverspilling zijn als je nu gaat verbouwen……

 11. Cootje Adriaanse

  Wat ik al jaren zeg: tweede ring terug op het Olympisch Stadion en daar weer ballen op goddelijk gras!

 12. Cootje Adriaanse

  Wat ik al jaren zeg: tweede ring terug op het Olympisch Stadion en daar weer ballen op goddelijk gras!

     1. Rijswijkse Ajaxfan

      Widi, ben jij van de forum politie of zo? Zo ja, schrijf mij dan gewoon aan op mijn emailadres ajb.

     2. De seijs

      Juist widi hij kan het niet laten. Ik had het na 2 berichten al door. Abje burn-out is failliet, en moest zijn ivoren toren uit in Scheveningen dus daarom zijn 11x vaarwel hier. Maar zoals we lezen hier de gemeente Rijswijk had nog wat sloopwoningen (antikraak) waar ab even gebruik van mag maken. Op kosten van de belasting betaler. En ja hoor het eerste wat abje burn-out doet is zijn computer installeren en ons hier weer lastig vallen. Pfffff het is net die AAP met die gouden ring! !

     3. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

      Beste de Seijs, jij mag denken wat je wil. Ik woon al 40 jaar in het Gelderse Rijswijk. Het spreekwoord pas je overigens niet juist toe maar dat terzijde. Fijne wedstrijd.

     4. -buitenkantje rechts-

      Misschien wil AB gewoon een nieuwe start maken onder een andere naam.. maakt mij niet uit. Gaat mij om de inhoud van de reacties.. Dus welkom Rijswijkse AB..😄

     5. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

      BR, ik vind het vreemd dat iemand zich voor aanwezigheid moet verdedigen. Ik lees al tijden mee. Stijl van AB, Indojood, Moos, de Nees en gelijken, bevalt mij en herken ik mij in. AB ging soms wat te ver maar was ook weer begrijpelijk. Ik las dat AB weg was en vond het jammer als er een pro Johan geluid en pro “echt” Ajax geluid zou verdwijnen. Dat mijn stijl mogelijk op die van AB lijkt kan ik niets aan doen. Voor mij is dit een lastste reactie op reacties mbt tot mijn nick. Denk wat je er van denken wil zou ik tegen iedereen willen zeggen. Het gaat uiteindelijk om Ajax.

     6. Widi

      Je bent gewoon AB. Signalen genoeg. Iedereen kan het zien. Als iemand dat dan door heeft, ga je liegen en manipuleren. Ontkennen en je nick wijzigen. Niemand behalve AB wijzigt hier ooit zijn nick. Je bent echt niet zo slim als je zelf denkt. En anderen zijn niet zo dom als jij denkt. Je hebt je hand weer overspeeld door voor de zoveelste keer te roepen dat je definitief weg zou gaan, terwijl je dit forum niet kunt missen. Je hebt verder niets. Naar mijn mening had je beter normaal kunnen doen. Kan nog steeds. Maar denk niet dat de vaste forumleden niet zien dat jij gewoon AB bent. Ouwe zolderkamernarcist😉

     7. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

      Voor mij zijn de grootste sukkels, de sukkels die anderen sukkels noemen; tegen hun spiegelbeeld praten en tegen mensen die, volgens mij, niet meer actief zijn op een forum. Zijn eigenlijk meer een soort van 🐣. 😉

     8. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

      Laten we één ding afspreken. Als jij een reactie van mij verwacht op een bijdrage van jouw kant dan gebruik je geen AB. Blijf je dit doen dan zijn onze discussies zeer kort. Begint licht irri te worden nl.

   1. Litmanen

    Olympisch Stadion mag je nooit veranderen.
    Is een monument.
    Dus de naam JC komt daar niet op.

    1. BobbyHaarms

     Daar heb je zeker een punt. Maar wat dacht je van: Het Olympisch Johan Cruijff Stadion? 😜

 13. Basisspeler

  Nostalgie viert hoogtij hier. Mag hoor, maar niet erg realistisch. Beetje trots op ons stadion mag ook wel. Wordt gezien als toonaangevend in Europa. Met beter spel komt het enthousiasme en warmte ook weer terug.

 14. PvL020

  Ajax, van de beurs af en dit stadion kopen! Dak eraf!! Geen overdekte concerten meer!! Krijg je het mooie goede gras weer terug. De weg er onderdoor dichtgooien en alles voetbal laten ademen. Is volgens mij een goed idee

 15. Rijswijkse Ajaxfan

  Verhuizing gaat nooit gebeuren. Dit is pure afleiding van huidige malaise. Er zijn al teveel investringen gedaan om te proberen er meerceen Ajax stadion van te maken zoals de stoeltjes e.d. Daarnaast de plannen voor de toekomst. Nu zeggen dat je weg wilt gaan gaat hem gewoon niet worden. Kortom, gelul.

   1. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

    Wat is dat met jullie? Kunnen er geen gelijk gestemden op een forum zijn.?

    1. Widi

     Met ons is er niets. Met jou wel. Je bent niet eerlijk. En niet slim genoeg om dat te verbergen. 🆎

     1. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

      Beste Widi, het is een onmogelijkheid om je gelijk te halen als die niet te halen is. Ik wil graag over voetbal discussieren maar niet over zaken die er niet zijn. Het is toch een voetbalforum?

     2. Widi

      Dat je over voetbal wil praten, had je eerder moeten bedenken 🆎. Ik heb je vaak gevraagd om je weer te beperken tot de inhoud. Dat je begint met “Beste”, is de zoveelste aanwijzing voor wie jij bent. Net als je schrijfstijl. Het wijzigen van je nick, de mensen waar je vooral op reageert etc. Zo doorzichtig als glas. Probeer het nog eens. Maar dan goed. Zelfs als ik het dan door heb, ga ik het niet zeggen.

     3. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

      Sorry “beste” Widi, ik heb het geprobeerd maar jij wil alleen tegen geesten praten. Jammer.

 16. Kingkong

  Ik lees een hoop sentimenteel geleuter het voetbal daar gaat het om , laten ze daar hun aandacht aan schenken.

 17. Rijswijkse Ajaxfan

  Niet erg als ik mij met dat soort zaken niet inlaat neem ik aan. Komt mij allemaal wat kinderachtig over. Lijkt wel op een soort van ballotage commissie.

Reageren is niet mogelijk.