There are no ads, please add some


Fenerbahce wil Klaassen verlossen van reserverol bij Everton

Davy Klaassen maakte afgelopen zomer voor 27 miljoen de overstap naar Everton maar van een gelukkig huwelijk is momenteel geen sprake. Klaassen  kan niet aan de verwachtingen voldoen en kreeg de afgelopen wedstrijden weinig speelminuten.

Het Turkse Fotomaç weet inmiddels te melden dat Fenerbahce wil profiteren van de situatie en zouden er inmiddels al gesprekken hebben plaatsgevonden tussen de oud-Ajacied en de ploeg uit Istanboel. Fans van Everton hebben de laatste weken al meerdere malen laten weten dat ze Klaassen de slechtste aankoop vinden en hem in de winterstop dan ook graag zien vertrekken uit Goodison Park.

Bron: Fotomac


Gerelateerde posts

70 reacties

 1. HURBIE

  Hoop dat de jongere spelers hier een voorbeeld aan nemen ,dat ze niet allemaal te snel weggaan
  Hoop dat de light dit ook leest

  1. Bakkie

   Sowieso slaat die comment helemaal nergens op, hurbie. Klaassen is heeft tot zijn 24ste bij Ajax gespeeld en dat zou een voorbeeld moeten zijn voor jonge spelers. Maar nu blijkt helaas dat hij gewoon niet goed genoeg is.

   1. AjaxKat

    Ja 24 zou geen probleem moeten zijn dan is het idd gebrek aan het juiste talent om in de zwaarste competitie ter wereld mee te kunnen doen. Dit is het grote probleem van het hele Nederlandse voetbal van dit moment. Van Basten en Bergkamp waren ook 23/24 volgens mij toen ze weggingen bij Ajax. En bij Bergkamp ging het bij Inter ook niet goed.

   2. Indojood

    Ik ben altijd van het standpunt geweest dat Klaassen beter werd ingeschat dan daadwerkelijk. Velen waren het oneens hier. Keiharde werker, sympathieke jongen maar geen hoogvlieger. Dat hij het niet redt, verrast mij geenszins.

    1. De seijs

     Ach bij ajax was hij wekelijks de betere. En 99% hier mist hem nu bij ons ajax. Dus voor ajax was het een hele goeie.

     1. Ajax1958

      SSeijs, je snapt het antwoord weer eens niet van Indojood, laat ik het hierbij houden, voordat ik boos ga worden.

     2. De seijs

      😂jij en boos worden. Ik geef mijn mening over klaassen. En jij moet je in houden anders wordt jij boos op mij. Goh goh is sta nu al te trillen. Met andere woorden jij staat niet sterk in je pantoffels! 😂

     3. Ajax1958

      Lezen!!!!! Lezen!!!!! Iets wat jij niet kan, maar wisten de meesten hier wel. Probeer het nog eens, of het doordringt in dat pannetje van je.

     4. De seijs

      Ieder zijn mening! !ieder zijn mening! ! Snap dat dan eens!! Maar dat weten de meeste wel hier! Alleen jij dus niet!! Maar dat is bekend hier!!!! Pfffff beetje jammer weer 58!!

    2. De Nees

     Verrast mij ook niet. In de ED kan je nog meehobbelen maar internationaal worden andere kwaliteiten verlangd. Ik zie in v Beek exacte kopie van Klaassen.

     1. Litmanen

      Eens met Nees. Klaassen is geen supertalent en wordt bovendien niet goed gebruikt in Engeland, want als hij bij de zestien in de buurt komt blijft hij een makkelijk scorende speler.
      Ik schat Klaassen in de categorie Siem.

   3. Iamsterdam2015

    Tja. Je vraagt je af hoe dat kan?!? Ziet de trainer het niet in hem zitten? Toch niet goed genoeg?? Het is inderdaad wel wat Hurbie zegt. Het is een soort les dat als iemand het van die leeftijd niet haalt je VERDOMD goed moet zijn om op 18,19,20 jarige leeftijd te kiezen voor een grote club!!

 2. -buitenkantje rechts-

  Het is al zovaak aangehaald.. Het verschil in eredivisie en buitenlandse topcompetities.. Bij Ajax sterkhouder en gewaardeerd basisspeler. Bij Everton door supporters uitgeroepen tot de slechtste aankoop..En wij dachten nog wel dat hij het zo goed had gedaan. Wachten tot 25 en dan pas gaan. Je ziet dat ook geen garantie biedt..
  Naar Turkije gaan is meestal afbouwen en nog flink wat geld ontvangen. Zou ik niet aan beginnen als ik Klaassen was. Isschien een leuke club in de Bundesliga wat voor Klaassen.

  1. Widi

   Ik zou ook nooit naar Turkije gaan. Spanje is misschien wel wat. Of Italië als je graag de halve week in trainingskamp zit.

     1. De Nees

      Nou ja, je toespraak bij die Turken Seijss. Ze nemen je vast even apart voordat je de buhne op mag…

  2. De Nees

   Het is niet alleen de leeftijd BR, ook pure kwaliteit. We weten allemaal wat er buiten de grenzen wordt gevraagd, daarom verbaasd me dat hier velen zo hoog opgaven van Klaassen. In Oranje heeft hij ook nooit overtuigd.

   1. -buitenkantje rechts-

    Het verbaast mij toch wel enigszins Nees.. Aanpassingsproblemen wel, maar dat hij kennelijk niet kan aansluiten bij het niveau dat gevraagd wordt had ik niet verwacht.

   2. De Nees

    Mij toch niet BR, ik was nooit echt overtuigd. Hij deed wel goede dingen bij Ajax en ik waardeerde hem zeker wel in de ED, maar europees had hij geen constant niveau en in Oranje vond ik hem altijd onzichtbaar. Ik gun hem het beste, een goede prof en hart voor Ajax, maar als ik kijk wat een speler internationaal moet brengen op zijn positie dan had ik toch wel mijn bedenkingen.

 3. Slingertje.

  Zijn handelingssnelheid is te traag voor het Engelse voetbal.
  Hij zou eigenlijk naar een Spaanse subtopper moeten gaan zoals Valencia.

  1. dickst14

   Valencia staat momenteel 2e in Spanje. Ik schat Valencia veel hoger in dan Everton. Denk niet dat ze daar op Klaassen zitten te wachten

 4. Jimmy1971

  Het blijft toch lastig , aan de ene kant willen we graag zelfopgeleide spelers in Ajax 1 zien , aan de andere kant is Klaassen ( niet te vroeg weggegaan ) al niet goed genoeg voor Everton ?!
  Hoe houd je dan de aansluiting ?
  Goede spelers van midtwintig krijg je niet naar Ajax , en onze spelers zijn voorlopig geen echte top meer ..

  1. Widi

   We moeten ons eerst eens op onszelf richten. Zorgen dat we weer beter worden. De eredivisie gaan domineren. En pas dan weer eens over de grens kijken. En als het toch over de grens moet: dan een competitie met de 10 beste Nederlandse en de 10 beste Belgische ploegen. Dan heb je al veel meer weerstand.

   1. -buitenkantje rechts-

    De vraag is..hoe worden we beter? We zijn aan het scouten en opleiden en toch lukt het niet.. Wat gaat er mis?

    1. Widi

     Loslaten van dogma’s. Goed kijken waar het wel goed gaat. Zien welke de verschillen zijn. Kiezen voor mensen die echt willen.

     1. -buitenkantje rechts-

      Daar pleit ik ook voor.. Loslaten van dogma’s is vreselijk moeilijk zoals je in commentaren kunt lezen.. Men grijpt dan steeds terug naar momenten (meestal lang geleden) toen het wel goed ging. Vereist een sterke leiding met een duidelijke visie en doel.

     2. Widi

      Eén van die dogma’s is altijd maar op balbezit spelen en steeds maar weer rondspelen met breedtepasses via de centrale verdedigers. Wie nu nog niet ziet dat we dat moeten laten varen, is blind. De bal moet snel het middenveld in en dan moet het voetballen beginnen. Daar zijn middenvelders voor nodig die ook in de dekking kunnen worden aangespeeld. Ze moeten met de bal kunnen wegdraaien en verder spelen. Niet alleen maar kaatsen. Ongeveer zoals Frenkie speelde tegen Andorra, maar dan tegen echte tegenstanders. En niet alleen hij. Zoveel mogelijk middenvelders en aanvallers. Nederland is een land van positiespel geworden. Dat is ten koste gegaan van individuele kwaliteit. Pingelen is verboden geworden. Dat moet meteen worden veranderd. De functionele techniek moet worden verbeterd. En het loopvermogen ook, zodat de techniek ook onder druk en bij een hoog tempo functioneel blijft.

     3. -buitenkantje rechts-

      Op zich niks mis met balbezit, maar dat moet voortkomen uit het feit dat je sterker bent dan je tegenstander en moet geen doel op zich zijn.. Verder ben ik wel voorstander van een goede veldbezetting en organisatie. Die kan je naar mijn mening bereiken door een ‘zwaar’ middenveld neer te zetten en slechts 1 Centrale Verdediger. Dan hoeft de bal ook niet steeds terug en krijg je meer driehoekjes en afspeelmogelijkheden. Opnieuw introduceren van de meevoetballende doelman.. Zou men in het TH daar weleens over vergaderen?

     4. Yindi

      Widi, wel eens wat je zegt over middenvelders die ook in de dekking moeten kunnen worden aangespeeld. Zo een hebben ze nu op het oog, namelijk die Wendel. Hij is sterk aan de bal en draait wel vaak weg vd tegenstander,goed schot in de benen, goed loopvermogen ook nog. Ik ga nu af op wat ik van hem zie op Youtube dus flinke slag om de arm wat dat betreft maar toch.

     5. Indojood

      Snap wat je wilt zeggen maar dat we zgn. dogma’s moeten gaan loslaten komt door pure armoede en wanbeleid. Ik zie het niet als een nieuw inzicht of vernieuwing maar als gevolg van eigen falen. Overigens is de visie van Cruijff alleen dogmatisch op het gebied van vermaak met aanvallend voetbal en het opleiden van creatieve spelers om dat voor elkaar te krijgen. Daarbinnen is zoveel ruimte om je eigen accenten te leggen.

     6. Widi

      We moeten dogma’s volgens mij ook loslaten omdat ze niet meer het gewenste spel en de gewenste resultaten opleveren. Klassiek 4-3-3 met buitenspelers die alleen maar buitenomgaan en voorzetten geven is er zo één. Vind ik. De oorzaak is dat de tactiek, de intensiteit, de snelheid en onder meer de fysieke fitheid erg zijn veranderd in een jaar of 5 tijd. Als je met wanbeleid bedoelt dat we op dat punt niet met de tijd zijn meegegaan en dat er geen technisch voldoende vaardige spelers worden opgeleid, ben ik het daarmee eens.

   2. De Nees

    Dat rondspelen komt vooral door gebrek aan lef wat weer voortkomt uit gebrek aan kwaliteit. Diepte in het spel, aansluiting van MV met voorhoede om zo tegenstander constant onder druk te houden zie je veels te weinig. Het veelvuldig balbezit gaat nergens over, alleen voor de statistieken, effectiviteit is ver te zoeken. Basiskwaliteiten als aannemen, inspelen op juiste been, passeren en voorzetten is zo matig, je vraagt je toch af wat er nou in geleerd wordt in de opleiding, vooral positiespel en tactiek vermoed ik. En fysiek mag het ook een tandje omhoog. NL heeft compleet de vereisten van het internationale voetbal gemist. Door al dit gebrek durven ze niet meer voluit te voetballen, Oranje van nu is het resultaat.

    1. Bakkie

     Eens. Daarnaast denk ik dat we het veel te moeilijk maken, doorslaan in de Ajax-filosofie. Hou het simpel, geef Ziyech een vrije rol en laat de rest in dienst van hem spelen.

     1. HURBIE

      Vindt hem niet goed genoeg om een vrije rol te geven
      Nu heb jij het over WE
      Zit jij ook in het TH of denk je dat

    2. Widi

     Ze zijn het ook helemaal gewoon geraakt. Iedere club doet het. Gewoon niet opgelet hoe het overal elders veranderde. En dus voorbijgestreefd door heel veel clubs en landen. En nog steeds erg traag in de reactie om het weer in te halen.

     1. De Nees

      Ja en bij de KNVB gaan ze nog ‘s 3 maanden nadenken over een TD die dan nog ‘s een plan moet uitwerken hoe aansluiting te vinden. Zo zijn we lekker bezig, de volgende kwalificatie is er al voordat je er erg in hebt.

 5. Koning Haarms Wolfs

  Weer iemand naar de klo… in de verschrikkelijke voetballand. Dan beter de eredivisie.

 6. Charka53

  Mooi voor Davy als hij aan het voetballen toe komt maar Turkije een land die de mensenrechten aan hun laars lappen , kom dan maar terug .

 7. ajacied078

  als ik klaassen was zou ik lekker in Frankrijk gaan voetballen. sterke comp en past bij zijn speel stijl.

 8. Gert Ajax

  Als ik hem was zou ik in duitsland kijken voor een leuke club.
  Duitsland past het best bij hem.

 9. Kingkong

  Jonge spelers moeten beseffen dat het grote geld pas komt als je echt bent doorgebroken , daarvoor moet je spelen en dat lukt je niet op de reserve bank bij een grotere club , kijk naar klaasen !

 10. Widi

  Ik zit net alle reacties even te lezen. Valt me op dat niet iedereen het eens is, maar dat er, op een uitzondering na, niet op de man wordt gespeeld. Er worden gewoon standpunten uitgewisseld. Bevalt me prima.

 11. Fan uit 076

  Jongens kom op !! Klaassen hebben we toch regelmatig een kei gevonden ?? Wij overschatten engeland !! Engeland is een gewoon n gemiddeld voetbal land !!! Met uitzondering de clubs die op de been worden gehouden met geld uit de zandbak en het olie ,gas, staal uit rusland !!!!!!!!

  1. Finidi

   Het hele nederlandse voetbal incl systeem is gedateerd en niet meer van deze tijd denk ik. Wij zijn vooral niet meegegaan in het fysieke deel vh topvoetbal van tegenwoordig.

 12. Finidi

  Tja en dan überhaupt de keus voor Everton, jaja Koeman zat daar maar als kind of als voetballiefhebber droom je toch niet van Everton?! Net zoiets als die jongen van Feijenoord naar geloof Southampton, Koeman pleitte en je kunt op de tribune…

 13. Iamsterdam2015

  Het is ok zo zonde. Gun die gozer het beste maar zo zie je maar.m, in nederland een topper maar in engeland bestempeld door de supporters als slechste aankoop en de trainer ziet het ook niet in je zitten. Ik las net dat Jairo Riedewald noet eens meer voorkomt in de plannen van zijn trainer bij Crystal Palalce en dat hij bij de reserves speelt. Zo klote dit en dood zonde!!!

Reageren is niet mogelijk.