There are no ads, please add some


Silooy: ‘Als Keizer wordt ontslagen, dan zou ik Koeman eerst polsen of die wil’

Oud-Ajacied Sonny Silooy kijkt met afschuw naar het huidige Ajax en stelt dat het seizoen onder de huidige trainer Marcel Keizer nu al is mislukt. Volgens Silooy zou Johan Cruijff zich omdraaien in zijn graf om hoe er op dit moment wordt gespeeld en hoe zijn visie wordt uitgedragen, zo schrijft Silooy in een column op de website van Ex Profs.

‘Ajax heeft natuurlijk al gefaald door geen Europees voetbal te halen. In drie maanden tijd was er niets meer van Ajax over met het swingende Ajax van februari tot aan de Europese finale. Het technisch hart mag echter ook op zijn verantwoordelijkheden gewezen worden. Die hebben Bosz te gemakkelijk laten gaan. Ik weet niet wat er allemaal bij de club gebeurt. Ik weet wel dat Johan zich een paar keer heeft omgedraaid in zijn graf hoe er op dit moment wordt gespeeld en hoe zijn visie wordt uitgedragen’.

‘Ik denk dat we spelers misschien wat slimmer moeten maken’, vervolgt hij. ‘Als Keizer ontslagen zou worden en dat zou zomaar mogelijk worden, dan zou ik Koeman eerst polsen of die wil. Hij is vrij, is kritisch en maakt spelers beter. Ja wie ben ik, ik ben een Ajax-supporter een voormalig Ajax-speler die van zijn club houdt en verdrietig is dat Ajax niet meer Ajax is. Ajax is altijd willen winnen met aantrekkelijk voetbal. Ajax is altijd de beste willen zijn.’

Bron: Ex Profs


Gerelateerde posts

77 reacties

 1. Kingkong

  Keier er uit GRAAG
  Koeman , beter dan keizer maar niet echt aanvallend ingesteld wel een goede tussen paus .

  1. De Ajacied

   Koeman de eredivis slet van Nederland!!!
   Nee liever niet nee, lijkt op Dick en Guus grote zakkenvullers met weinig passie
   ❌❌❌

   1. Emilio4Ajax

    Weet het niet, maar werd Koeman niet ontslagen bij Ajax omdat Ajax ajax niet was… Geef Keizer een kans en stuur Spijkerman weg kan ie zn eigen assistent kiezen. Keizer is de enige, bij mijn weten, trainer die niet zn eigen assistent mocht kiezen, maar het moet doen met een aangewezen staf waar die mischien niet eens vertrouwen in heeft…❌❌❌❤️🍻😎

 2. Koning Haarms Wolfs

  Zonder hem is al mooi. Koeman? Geen echte Ajax-man. Maar j, wie anders…?

  1. HURBIE

   Dan liever V GAAL die gooit het roer wel ff om bij het TH en daarom nemen ze hem niet die SCHIJTERS

  2. Iamsterdam2015

   Misschien eeen gekke gedachten maar wat vinden jullie van Fred Grim!?! Of is dit te hoog voor hem gegrepen??

   1. Cootje Adriaanse

    Kom op zeg, Fred Grim! Ajax kan zich niet weer een lichtgewicht veroorloven! Een trainer met gewicht willen we zien!!!

  1. Ajax1958

   Off topic, Ajax heeft in een oefenwedstrijd knap met 1-1 gelijk gespeeld tegen…….TELSTAR!!!! 😂😂😂Ok,ok, AL onze internationals waren afwezig ivm interland verplichtingen😝😝😝

 3. M800M

  Iedereen ziet het, maar het TH doet alsof wij gek zijn met zn allen. Ik zou zeggen: Groei een paar ballen, wees een vent en neem je verantwoordelijkheid. En koeman wil niet denk ik, die gaat waarschijnlijk lekker bij oranje aan de slag

 4. Jari10

  Koeman staat niet voor Ajax voetbal. Mooi naar Oranje met 6 man achterin. Laat Keizer seizoen gewoon afmaken en neem de tijd voor een nieuwe trainer. En zet van den Brom vast op het lijstje.

 5. Charka53

  Sonny heeft een punt maar Keizer is nog niet ontslagen en zou Koeman er wel intrappen en. dezelfde problemen als Bosz gaan krijgen ik denk het niet .

 6. Gert Ajax

  Alex pastoor zou een goede keus kunnen zijn.
  Koeman gaat naar oranje waarschijnlijk.

   1. Ajax 1

    Pastoor? Zijn we al zo ver? Je kunt koeman, v gaal, vh schip, laudrup en nog 100 namen noemen, dan is pastoor misschien op de 101e plek op het lijstje

   1. Ajax 1

    Dat weten we nog niet, kan toeval zijn, maar daarom denk ik aan combi met koeman (of andere meer ervaren trainer). Vind combi met koeman wel mooi omdat je dan het speelse v vh schip met het solide v koeman combineert. Lijkt me mooi. Overigens bergkamp onder koeman ook prima, want koeman laat zich niets aanpraten en dan kan bergkamp doen wat hij goed zou moeten kunnen: dolberg de beste spits v nederland maken

     1. De seijs

      Jonk heeft ook nog niks gepresteerd als hoofdtrainer. We moeten zekerheid hebben. Iemand die de klappen van de zweep kan. En spelers echt beter kan maken. Ik kan er maar een ( nederlander) van Gaal. Succes verzekerd. 😉👍👍👍

  1. Koning Haarms Wolfs

   Ik zie ook graag Van Gaal. Ja hij heeft dingen geflikt, maar laat hem zonder zonde de eerstw steen werpen…..

  1. stylo1984

   Als die zou willen ja, maar zo kan ik nog wel een paar noemen die perfect in het plaatje passen maar die komen toch niet naar ajax

   1. Cootje Adriaanse

    Ik pleit voor Co Adriaanse!! 😃

    Alle spelers weer even met hun neus op de feiten drukken i.p.v. dat slappe gedoe

    Belangrijkste: Visie voor aanvallend voetbal en iemand die dat kan overbrengen

   1. Bakkie

    Misschien interessant. Maar is bij Dortmund volgens mij ook met gedonder (of onenigheid) met het bestuur vertrokken. Iemand die weet waar dat over ging?

    1. Koning Haarms Wolfs

     Dat lag niet aan hem, Bakkie. Is een raar spelletje machtsvertoon met hem gespeeld.

 7. Widi

  Het is goed dat Sonny dit heeft geschreven. Misschien lezen Sar en Bergkamp niet wat supporters schrijven, maar het stuk van Sonny gaan ze zeker meekrijgen. En de media zullen het ook wel oppikken. Ik heb nog hoop dat we voor of tijdens de winterstop van de staf afraken. Een soort Aron Winterstop.

 8. Hazez

  Keizer gaat het zoizo niet redden , dus verlos hem maar snel uit zijn lijden voor dat ajax straks in het linkerrijtje staat !

 9. Ajaxfoort

  Ik denk dat het goed is dat Johnny dit op een dergelijk forum zegt. Dat maakt meer indruk dan dat wij het hier vertellen. De vraag is alleen: is er iemand moedig genoeg om Keizer te ontheffen uit zijn functie. En meteen zijn lijden volgens mij. Ontslaan hoeft niet meteen. Laat hem als assistent meelopen.

  1. Cootje Adriaanse

   Ook al over nagedacht, maar een hoofdtrainer terugzetten als assistent is natuurlijk dodelijk voor iemand. Dan kan hij beter zijn geluk elders proeven.

   Als hij maar vertrekt.

 10. Frip

  Ik zou zeker koeman aanstellen als coach keizer er uit kan alleen maar beter worden 👍🏻

 11. Jimmy1971

  Ik zou ook voorstander van van het Schip zijn , alleen laat Zwolle die nooit tussendoor zomaar gaan , en we hebben nu oplossingen nodig , maar niet alleen voor de trainer ..

  1. Koning Haarms Wolfs

   Hij had resultaten, maar geen Ajax-voetbal….. lastig, maar ik snap je wel.

   1. Koning Haarms Wolfs

    Misschien wel, Litmanen. Het kan weer lukken met Ajax en Frank heeft wel enorme klappen gehad, na Ajax

    1. Cootje Adriaanse

     Jongens wat een armoede dat mensen hier roepen om John van ‘t Schip of Frank de Boer!!

     Er is op deze planeet toch wel een trainer te vinden die

     a) duidelijk gezag heeft

     b) aanvallende voetbalvisie heeft?

     De Ajax-machine is volledig vastgelopen met zand en dat gaat Keizer niet meer oplossen. Daar is een ervaren “monteur” voor nodig en dat zijn echt geen De Boer en Van ‘t Schip. Kom op zeg!

     Ik denk in Nederland aan types als Van Gaal en Adriaanse. Trainers met een visie en die een team naar hun hand kunnen zetten. Maar een trainer met bagage uit het buitenland is ook welkom.

 12. Yor2002

  Frank de boer, koeman of van gaal een trainer nemen waar je al van weet dat ze het goed zullen doen. Niet zoals Keizer proberen om te kijken hoe een trainer van een lagere club het doet. Meteen een nemen die verstand ervan heeft

 13. Thomas

  Ik denk dat Laudrup goed zou kunnen zijn, ik denk dat het ook een goede mentor voor Dolberg kan zijn.

 14. Fan uit 076

  Kom op jongens niet keizer voor alles op laten draaien! ( zeker ook onze jongens ) en de rest van beleid !!!

 15. a.p.

  Koeman en Koeman en dan over een paar jaar van t Schip. maar boven in moet er ook wat veranderen

 16. fjonkman

  Van’t Schip is net 3 maanden leuk bezig bij Zwolle en hier wordt ie al genoemd als opvolger van Keizer? Kunnen we wel even serieus blijven mannen? Wat voor ervaring heeft Schippie bij een topclub? Helemaal 0,0.. ik weet nog wat een “succes” hij had bij Twente.. laat hem het eerst maar bij Zwolle doen voor twee jaar.. kijken of hij echt wat neer kan zetten. Dan is ie misschien klaar voor een topclub

 17. Hanski

  Wat heeft Jonk als trainer gepresteerd? Geleuter waar hij nu mee bezig is maakt ajax echt niet beter!
  Gaat erom dat we iemand krijgen met ballen…onafhankelijk, we hebbn nl echt fantastische spelers maar ze zitten opgesloten in tactische opdrachten…beginnen met twee man op de bank, l ami en consorte naar P2…..
  Welkom Louis of Laudrup

 18. Indojood

  Wat Sonny zegt, dat zeg ik ook al jaren hier. Het is allemaal niet zo moeilijk om deze conclusies te trekken. Maar veel supporters kijken de andere kant op en blijven doorslapen, zelfs als Jopie afstand neemt van Ajax. Als je daar wat van vindt, dan ben je negatief en steun je de club niet. Intussen is de boel volledig in elkaar gestort. Ga nu niet meelullen met Sonny want toen het daadwerkelijk spannend werd met Jonk en Jopie hebben massa’s mensen hier Sar, Overmars en Bergkamp gesteund.

  1. EugAjax

   Indojood goed dat je terug bent. Leest lekker weg. Ik kom niet terug, maar wil toch even 1 ding kwijt. En ik ben met recht benieuwd hoe jij daar in staat. Silooy wil Koeman terug. Ben jij hier voorstander van en zo ja hoe verhoud zich dat tot visie Cruijff? In mijn optiek is er bijna geen trainer te noemen die verder van visie Cruijff staat dan Ronald. Zelfs De Boer speelt aanvallender of heeft iig intentie om aanvallender te denken dan Koeman!

   Tweede opvallende feit wat mij betreft. Velen steunen Overmars en duidelijk niet Bergkamp en vaak ook Sar niet. Nu ben ik benieuwd wie van deze drie vind jij dichtst bij visie Johan en of Ajax staan?
   Volgens mij gaan Sar en Overmars steeds meer voor de aankopen en word Dennis steeds meer op zijspoor gezet. De enige nog in de organisatie die blijft hameren op doorstromen jeugd…….

   Verder wees gerust ik persoonlijk steun ze alledrie nog.
   Ajax heeft een onvoorstelbaar moeilijk seizoen, reden mag nog steeds bekend zijn. Nee geen falend beleid, maar verkopen van voornamelijk Klaassen en helaas wegvalleb van Nouri.

   Enige waar ik me echt nerveus over ga maken is evt koopdrift van heren Sar en Overmars. Als dat zich teveel overhand gaat krijgen moet ik uiteindelijk helaas gaan concluderen dat je altijd gelijk heb gehad.

   Vooralsnog is meeste commentaar echt duidelijk gericht op de totaal verkeerde persoon.

   Succes mannen met verder discussieren op forum. Er zijn dingen ten goede gekeerd. Dus ik blijf weg.

   1. Widi

    Eug, ik antwoordt niet voor Indojood maar gewoon zelf. Wat Koeman meer dan wie ook met Cruijff gemeen heeft, is dat hij de zwakke plekken van tegenstanders ziet. En dat hij daar tactisch op inspeelt.

    1. EugAjax

     Geen probleem Widi openbaar forum 😂. Overigens heb je wat mij betreft heel goed punt. Grote overeenkomst. Ik dacht vroeger altijd dat dat voornamelijk kwam door de link Tonnie Bruins Slot. Dat hij vaak taktisch meesterbrein was voor zowel Johan als Koeman. Maar zonder Tonnie heeft Koeman inderdaad vaak bewezen dit heel goed te kunnen. Johan ja dat behoeft natuurlijk geen uitleg.
     Op alle vlakken vaak een meesterbrein 😄👍

Reageren is niet mogelijk.