There are no ads, please add some


Van Rhijn: ‘Bosz zei dat ik kon gaan strijden voor mijn plek’

Ricardo van Rhijn speelt inmiddels voor AZ nadat hij bij Club Brugge buiten de boot was gevallen. Achteraf gezien denkt Van Rhijn dat hij misschien te vroeg is vertrokken bij Ajax en neemt hij het zichzelf kwalijk dat hij de concurrentiestrijd met Kenny Tete uiteindelijk heeft verloren.

‘Bij Ajax had ik weinig concurrentie en had ik lang een stijgende lijn te pakken. Ik was basisspeler en speelde zelfs in het Nederlands Elftal. Op het moment dat Kenny Tete aan de deur klopte was ik gemakzuchtig en had niet verwacht dat hij mij uit de basis zou spelen, maar het gebeurde wel. Dat Frank de Boer daarna besloot om Joël Veltman op de plek van Kenny neer te zetten was voor mij wel moeilijk en had verwacht dat er op dat moment een nieuwe kans voor mij zou komen. Die kwam er niet en ondanks dat de nieuwe trainer Peter Bosz mij vertelde dat ik kon gaan strijden voor mijn  plek besloot ik om te vertrekken bij Ajax en achteraf gezien is dat misschien wel iets te vroeg geweest. Bij AZ richt ik mij nu naast de positie van rechtsback ook op een plek als centrale verdediger. Ik heb mijn eigen kenmerken en kwaliteiten, die wil ik steeds verder ontwikkelen’.

Bron: VI


Gerelateerde posts

49 reacties

 1. afcadeluxe

  ik denk gewoon niet goed genoeg,in brugge speelde hij ook alleen in het begin aardig en zat snel op de bank daar

   1. Ajaxfoort

    Tja. Het gemakszucht druipt er af. Zelfs in dit stukje al. Maar AZ is kennelijk blij met hem.

     1. Charka53

      Zo is dat maar dit hebben er veel als ze er eenmaal zijn denken ze dat ze het gemaakt hebben en vinden het belangrijker dat hun tattoos er mooi op staan dan dat ze zich bezig houden met voetbal .

     2. Ajaxfoort

      En vergeet vooral het kapsel niet. Binnenkort hebben ze allemaal een spiegeltje in hun achterzak. Te veel vrouwelijke hormonen 😀

     3. Charka53

      Als er zelfs bij het Nederlands elftal kappers in de kleedkamer komen en juweliers om oorbellen te kopen , waar zijn de voetballers gebleven , inderdaad het lijken wel vrouwen.

  1. paulvos

   Ja op jonge leeftijd denken dat je er al bent, dat je het hebt gemaakt en nu achter af spijt hebt, kon je het maar terug draaien.

 2. ajaxpers

  Dat Bosz Veltman op die positie zette begreep ook niemand in NL en we hebben er nog steeds last van. Hij is Dortmund ook het verpesten

   1. Widi

    Alle 4 de dochters van ajaxpers hebben hun vader twee jaar geleden verteld dat ze een me-too ervaring hebben met Peter Bosz. Zoiets moet het haast wel zijn….

 3. Hanski

  Ajaxpers….bosz die Dortmund verpest? Waar slaat dat nou op?
  Wellicht dat ze m dan maar ontslaan…kan hij t bij ons komen verpesten 😂
  Maar tja dat zal edwin en zn makkertjes dan wel weer verpesten 🤔

 4. Hanski

  Ajaxpers….bosz die Dortmund verpest? Waar slaat dat nou op?
  Wellicht dat ze m dan maar ontslaan…kan hij t bij ons komen verpesten 😂
  Maar tja dat zullen edwin en zn makkertjes dan wel weer verpesten 🤔

 5. Kingkong

  Een echte topper zal altijd komen bovendrijven als je het bij verschillende clubs niet red ligt het altijd aan jezelf , of kwaliteit tekort of metaliteit tekort.

 6. Dagrump

  Hij is wel eerlijk!! En ja ook jij bent te vroeg vertrokken. Hopelijk doet dit de jonge jongens beseffen dat ze eerst een dragende kracht moeten zijn voor meerdere jaren in ons mooie Ajax voor dat ze denken dat ze het in het buitenland wel aankunnen !! Dus boys ….

  1. Litmanen

   Hier heb je een punt. Maar ja, voor het geld blijven ze gewoon weggaan. Het verstand komt met de jaren. Al die talentvolle ventjes die dachten dat ze te groot voor de Ajax-bank waren. De Tete’s, Ghazi’, Kishna’s, Bazoers etc etc. Jammer, maar in wezen zijn ze dus dan in elk geval mentaal niet goed genoeg voor Ajax.

  1. Litmanen

   Jij, als Ajaxsupporter? Voetballers die het eerste van Ajax halen zijn nooit “slecht”. Ik snap na al die jaren nog steeds niet hoe het komt dat juist bij Ajax supporters zo vaak spelers afgeserveerd worden. Bij andee clubs hoor je dat nooit.
   Rare mentaliteit.

    1. Widi

     Ga jij in november een bepaalde rol op je nemen KBouter? Geen behoefte aan hoor😂😂😂

     1. ⚽️🏟

      Veel last hebben jullie niet van me vanwege tijdsverschil. Het is nu bijna 17.00 uur. Oh ja, van Rhijn was en is gewoon niet Ajax waardig en daar doen wedstrijden bij het Ned. elftal niets aan af.

     1. Widi

      Die ken ik niet. Narnia wel. Maar als je echt in Azie bent, geniet dan van Azie. Het forum loopt niet weg. En wij hebben dan ook een paar weken vakantie.

     2. ⚽️🏟

      Je aardrijkskunde is belabberd Litmanen. Azie is het. Van mij mag je ip navragen bij de site hoor. Denk je dat ik twee keer zelfde geintje uithaal? Jij bent bent dom, niet ik.

     3. Litmanen

      Je bedoelt, je hebt een ander land uitgezocht maar bent nog steeds thuis?
      Wat ben je toch een slimmerd!!!!

 7. Widi

  Van Rhijn heeft zijn niveau niet vast kunnen houden. En als het in Brugge niet lukt, was het bij Ajax zeker niet meer gelukt. Misschien bij AZ.

  1. KBouter

   Eens…voor het niveau Ajax was hij te slecht. Wat overigens niet wil zeggen dat hij dat bij AZ ook zal zijn.

   1. Litmanen

    Hij was zo slecht dat hij in het Nederlands elftal speelde. Maar ja, vormcrisis en afgeserveerd. In elk geval door enige “supporters”.

 8. Amoebe

  Mooi dat hij nu gewoon oprecht zijn eerlijk durft te zijn en gewoon zegt dat hij fouten heeft gemaakt.

  Vrij bijzonder dunkt mij!

  1. Litmanen

   Je hebt gelijk. Haalde een prima niveau tot hij de talenten ziekte kreeg. Hebben iets teveel jonge talenten van Ajax last van gehad in het nabije verleden.
   Tegenslag en dan naar het buitenland met de gedachte dat alles dan goed komt.

   Het moet toch ook in de begeleiding bij Ajax ergens steeds fout gaan. Zodra ze een tijdje een basis plaats hebben denken ze allemaal dat het vanzelf gaat.

   1. Amoebe

    Omdat het in de jeugd te makkelijk gaat denk ik…te weinig tegenstand, teveel makkelijke overwinningen en teveel voor ze geregeld!

 9. JohnDoe77

  Jammer dat hij zo laat tot dit besef komt. Is nooit geworden wat we ervan gehoopt hadden voor Ajax, maar Tete ook niet. Toxh een stukje mentaliteit!

 10. AFCA my World

  Dat ga je krijgen met die pizzabakker ,die alleen maar voor zichzelf transfers forceert,iedereen gaat door hem te vroeg weg ! ⚽️

 11. a.p.

  ik vond hem eerst heel goed, maar op gegeven moment dacht hij dat er was. maar dat ben je in het voetbal nooit. Je moet altijd blijven strijden

 12. -buitenkantje rechts-

  Van Rhijn zwaar onder de maat.. Plichtmatig gehuppel van een hinde zonder verdedigende kwaliteiten.. Speelde na de komst van een echte verdediger als Tete onmiddelijk tweede viool. Zelfs Veltman moest hij voor zuch dulden.. Zegt genoeg.
  Zou mij niet verbazen als hij zelfs bij AZ op de bank belandt..

Reageren is niet mogelijk.