There are no ads, please add some


Ziyech geeft signaal af: ‘Volgend jaar wil ik Champions League spelen’

Hakim Ziyech heeft in een interview met De Volkskrant een signaal afgegeven wat hij komend seizoen en het jaar daarop wil bereiken. De middenvelder wil stappen maken en als dat niet bij Ajax kan, dan maar elders.

‘Mijn hoofddoel is om dit jaar kampioen te worden met Ajax en volgend seizoen wil ik in de Champions League spelen en als dat niet bij Ajax kan dan maar elders. Ik wil stappen maken, dat steek ik niet onder stoelen of banken. Momenteel zijn we als ploeg nog te slordig maar ik zie wel een stijgende lijn, net als vorig seizoen. De hele situatie met Nouri heeft ook enorm veel impact gehad op de groep waarbij ik zelf nergens zin in had, niet in trainen, niet in wedstrijden, helemaal niets, en dan loop je achterstand op. Mensen beseffen die impact niet, onderschatten het en als ik zie hoe sterk zijn familie is dan denk ik waar maak je je nog druk om Hakim’.

‘Maar we kunnen en moeten nu weer vooruit kijken en mijn hoofddoel is het kampioenschap met Ajax en ik merk dat er weer iets onoverwinnelijks groeit. Wij hebben maar één doel en dat is het 34ste kampioenschap. Voor Appie, die speelde met nummer 34. We dragen hem als team altijd bij ons, zijn kleren en schoenen hangen nog steeds in onze kleedkamer. Alsof hij zo weer kan aansluiten. Ik zit daarnaast’.

Bron: De Volkskrant

Gerelateerde posts

77 reacties

 1. De seijs

  Top hoor Hakim een echte winnaar. Ik zou willen dat we een mannetje of 15 van dit soort gasten zouden hebben. En nr 34 ja dat die er altijd bij is is heel mooi. Geeft toch wel aan dat het zeker wel impact heeft gehad en is. Hier wordt door sommige wel eens iets anders beweert maar wij weten wel beter!

  1. Litmanen

   Prachtig verhaal, maar als je de natuurlijke leider in het veld wilt zijn en eventueel de stap naar een Europese topclub wilt maken, dan zul je echt iets meer moeten gaan brengen als wat je nu doet.

   Bij een topclub wordt je in de eerste helft al gewisseld als je zoveel balverlies leidt als Hakim.

   Sterker, een topclub is niet geïnteresseerd in dit soort spelers.

   1. Yindi

    Top in Nederland is iets anders dan top in (bv) de PL. Davy Klaassen was top in Nederland, ging naar Everton na een “goed gesprek” met Koeman. Inmiddels Davy meestal op de bank en Koeman is ontslagen! Realiteit!
    Er zijn meer voorbeelden. Dus Litmanen: eens!!

    1. Litmanen

     Duidelijk, als Ajax geen kampioen wordt wil hij weg. Niet zo moeilijk. ( voor mensen met een normaal IQ)
     En ik zeg: als Ajax geen kampioen wordt zit geen topclub op Ziyech te wachten.

     1. Litmanen

      Tuurlijk. Lees de eerste alinea en je weet wat Hakim wil zeggen. Dat verhaal eronder is misschien wel oprecht, dat geloof ik wel, maar heeft niets te maken met het feit dat hij weg wil als Ajax geen kampioen wordt.

      Hij heeft alleen nog niet zoveel zelfkennis dat hij begrijpt dat juist hij degene zou moeten zijn die het elftal naar die schaal moet leiden.

      Juist ik was een van de mensen die na het ongeval met Appie zei dat je dit seizoen als verloren moet beschouwen. Als hij dan na zo’n seizoen weg wil, laat dan dat de rest van het verhaal maar achterwege.

     2. AB: ⚽️🏟🏌️🏋️🛄🗽

      Je snapt het dus echt niet. Het is Ziyech dus je blik is éénzijdig net als je blik op Veltman, Younes en hiervoor van Rhijn. Wel jammer.

     3. Litmanen

      Over Van Rhijn heb ik het nooit gehad als alleen dat dat een echte Ajax-back was. Goede voorzet en zelfs nog regelmatig een goaltje.
      Veltman en Younes zijn gewaardeerde Ajacieden en beiden international. Natuurlijk weet jij het beter dan al die toptrainers. Maar met die wetenschap leven we op deze app al een tijdje.

 2. BeukerAjax

  Ik vind dat hij zich ook wel eens meer mag laten zien! Het is een fantastische voetballer, al vind ik dat hij de laatste tijd met zijn ziel onder zijn arm speelt. Hij lijkt momenteel niet lekker in zijn vel te zitten. De manier waarop hij kijkt en antwoord geeft op interviews. Hij kan beter en dat weet hij zelf denk ik ook. Altijd goed om zo instelliny te hebben om CL te spelen. Nu nog even laten zien wat hij kan!

 3. HURBIE

  Als AJAX dan speelt hij bij ajax CL
  Als ze geen kampioen worden zie ik hem helaas vertrekken
  Dus zet hem op

  1. HURBIE

   Als AJAX dan zorgt dat ze kampioen worden ,dan speelt hij bij ons de CL
   Anders is hij weg helaas

   Sorry maar hierboven klopte voor geen meter

 4. Ajax 1

  Dit geldt natuurlijk voor veel spelers. CL spelen is een reden voor spelers om te blijven, haal je dat niet, gaan betere spelers weg. Dus alles op het kampioenschap!

  1. ems

   Helaas niet meer automatisch CL bij kampioenschap, dus die play offs moeten ook gewonnen worden Hakim

  1. Litmanen

   Sneijder was top, vdVaart was top, Eriksen was top, Aldeweireld was top en Verthongen was top.
   Ziyech is nog geen subtop.

  1. HURBIE

   We winnen dan wel de laatste paar weken,maar vraag niet hoe
   Zie nog steeds geen geoliede team
   Zolang de trainer geen vastigheid uitstraalt zal het altijd zo blijven

 5. Koning Haarms Wolfs

  Beste Marcel,

  Dit is een signaal. Ziyech wil CL spelen. Geen idee of je wat met dit signaal doet, aangezien er al genoeg signalen zijn geweest, waar je geen ruk mee hebt gedaan (gefluit van de tribune, snelheid in het spel van dikke kak in een dunne pijp, spelers met een uitstraling waardoor je ze direct aan een prednison-infuus zou hangen, je vrouw huilend op de tribune)
  Voor jouw idee, Marcel: ik kijk graag met mijn broer naar Ajax. Mijn broer Bram heeft Down. Bram heeft een Ajax-narrenmuts met belletjes, die hij bij een doelpunt van Ajax de lucht in smijt. Echter, wanneer Bram vindt, dat Ajax niet zo goed speelt (dat haalt hij uit mijn reacties en uit het feit, dat hij ziet, dat de mensen die geen Ajax-shirt dragen erg vaak de bal hebben) slaat hij zijn handen voor zijn ogen en wil een biertje (ik maak ranja voor hem met een kleur bijna als die van bier).
  Ik kan jou eerlijk zeggen, Marcel, dat ik die belletjes verdomd weinig meer hoor, dat ik enorm veel “biertjes” tap en de hele tijd de beelden stil moet zetten, omdat Bram om de 10 minuten moet pissen en het mikt zo verrotte slecht….
  Ik weet niet hoeveel signalen jij nog gaat missen, Marcel. Dit signaal zegt al genoeg: CL gaan we sowieso niet halen, dus eigenlijk zegt deze (niet echte) Ajacied dat hij weg gaat. Maar combineer de verschillende (eerder genoemde en niet eerder genoemde) signalen eens met elkaar. Doe dat alleen, of met een therapeut, maar doe het. En trek dan ajb de conclusie: je bent te licht voor Ajax 1. Accepteer hulp van een echte trainer, of stop, als je echt van Ajax houdt. Of doe het voor Bram en mij. Bram houdt zo geen pielemuiter meer over en ik geen knieën meer van het poetsen van die pot.

  Bedankt, Marcel!

 6. Charka53

  Volgens mij wil iedereen dit maar dan zullen de jongens op het veld toch eens constant goed moeten spelen en zeker ook Ziyech.

 7. Jimmy1971

  Dat willen wij ook allemaal Ziyech !! Maar dan moeten er eerst nog een paar ( een heleboer paar !!!! ) wakker worden bij Ajax !!
  En daarop blijven we hopen ..

 8. AFCA my World

  Als wij hem willen behouden,moet er veel meer lijn komen in het spel van Ajax, bovendien is het nog geen eenheid, onoverwinnelijkheid zie ik ook nog niet in het spel !
  Bovendien zit dat pisvee (die lampies) in een flow,hopelijk word lozano en locadia van de winter weggekocht als zal dat wel voor heel veel geld moeten gebeuren,dat zijn de spelers waar hun hele spel aanhangt !
  Maar een topclub zal Niet voor Ziyech komen als je kijkt hoe zijn spel is,nee er moet nog veel gebeuren bij hem en bij Ajax !
  Wat ook niet onbelangrijk is,is dat de kampioen van Nederland misschien niet eens geplaatst is en dan nog voorronde moet spelen,en daar blijken de Nederlandse clubs (ook Ajax) niet goed in te zijn ! ⚽️

 9. JohnDoe77

  Dat snap ik wel, alleen heeft hij wel een contract getekend in de wetenschap dat hij bij Ajax is dan. Om dan eventueel volgend jaar te gaan muiten als dat geen CL is, zou wel heel sneu zijn! Maar goed, puur theorie want we worden kampioen dus CL!

 10. Toppertje

  Met afstand beste speler van dit Ajax. Niet altijd constant hoewel dat zeker ook komt omdat hij teveel moet doen om het gebrek aan vorm bij anderen te comenseren. Lees dat hij van alle spelers de meeste ballen afpakt. Leuk hoor, en hij heeft ook een verdedigende taak, maar dat moet niet te gek worden. Ik ga voor dit soort spelers naar het stadion om de aanvallende acties. Laat anderen hun taak doen dan kunnen wij van Ziyech genieten. Zolang dat nog kan.

 11. Widi

  Die hang naar de CL……. hoeveel zouden er bij Feyenoord gebleven zijn voor de CL. En die waren half oktober al een illusie armer. Spelers moeten zich niet zo blind staren op die CL. Alleen leuk als je bij Madrid, Barcelona, Manchester of PSG speelt. De rest is schemavulling.

  1. Ajax1958

   Blijkt wel weer dat je er niks, maar dan ook niks van snapt wikkie. Spelers willen beter worden en dat gaat alleen als je TOPwedstrijden speelt. Spelers worden niet beter door tegen Willem 2, NAC, Roda en Sparta te spelen. Er is hier te weinig/ geen tegenstand in one MM competitie. En spelers die hier met kop en schouders uitsteken en vertrekken bij hun club, verzuipen bij hun nieuwe club en belanden op de bank. Depay bij MU en Klaassen bij Everton zijn slechts een paar voorbeelden, als je even na kan denken, kan je er zelf ook wel een paar verzinnen. Trek je die lijn nog even door naar het Ned elftal, weet je waarom we geen potten meer kunnen breken. Onze beste spelers op de bank bij hun club en spelers uit onze comp hebben nooit tegenstand van niveau. De CL en de EL zijn leermomenten voor onze nationale spelers, waardoor ze uiteindelijk beter kunnen worden. Maar goed, denk niet dat het doordringt in dat pannetje van je.

   1. Widi

    Gelukkig vind jij dat je het wel begrijpt. Toch een paar tegenwerpingen: 1. Ajax steekt niet met kop en schouders boven de tegenstanders uit. Al 3 jaar geen kampioen. Ook Ziyech steekt er niet met kop en schouders bovenuit. Hij doet leuke dingen, maar lijdt erg veel balverlies. Heeft ons nog niet bovenaan de ranglijst gebracht. Ik merk ook heel weinig van al die topwedstrijden die de meeste van onze spelers vorig jaar in de EL hebben gespeeld. Ze spelen bepaald niet goed. Ze zijn er niets mee opgeschoten. Mijn punt is dat je in NL moet spelen om kampioen te worden. Niet om in de CL te komen. Dat komt er misschien bij. Maar eerst kampioen worden. Als je me weer eens aanspreekt en je verwacht een antwoord, gebruik dan mijn correcte nick. Tot slot: heb jij betaald voetbal gespeeld? Ik wel.

    1. Ajax1958

     Jammer wikkie, probeer het nog eens te lezen en vwb je tegenwerpingen: Ajax steekt idd niet met kop en schouders er boven uit, wat naar mijn mening wel zo zou moeten zijn, waardoor je kampioen wordt (1e prioriteit) en automatisch CL gaat spelen. ( je komt er dus niet vanzelf in) Wanneer je dus regelmatig kampioen wordt, CL speelt, speel je dus meer wedstrijden op TOPniveau, waardoor spelers beter worden. In onze MM comp kunnen ze de meeste wedstrijden op halve kracht spelen, waardoor ze de wedstrijden slapper aangaan itt de buitenlandse topcompetities waar teams iedere week volle bak moeten gaan en sterker worden. Dus van ong 3 a 4 wedstrijden op niveau zullen ze nog niet beter worden, daar is meer strijd voor nodig, ook in de nationale comp.
     Ps. Het gros hier hoopt liever dat pisvee en 010 afgaan europees, zodat je helemaal geen punten meer haalt voor plaatsing CL. (Iets met in eigen voet schieten)
     Feit is dat je geen kampioen wordt, omdat Ajax de selectie niet op orde heeft de laatste jaren en qua aankopen de mist in gaat ( nu ook weer breedte aankopen en geen daadwerkelijke versterkingen) dus het beleid is niet goed en alleen maar gericht op winst maken.
     Ten slot: je probeert je weer als oppergod te profileren, door te melden dat je betaald voetbal hebt gespeeld en het daardoor zo goed weet, was dat op de Lange Leegte ofzo? Ik niet, in de jeugd toendertijd interregionaal en 1e klas KNVB, totdat ik op 26jarige leeftijd mijn scheen en kuitbeen brak.

     1. AB: ⚽️🏟🏌️🏋️🛄🗽

      Ik mag helemaal niets meer zeggen hier volgens de Wikkie normen. Ik heb 3 jaar gevoetbald: 1 jaar C3 en jaar B2 😂. Maar ja, ik heb daarintegen weer een flinke portie gezond verstand 😉

   2. AB: ⚽️🏟🏌️🏋️🛄🗽

    Ach Ajax1958, aan het begin van het seizoen was het geluid anders. Toen was bij idereen het halen van de CL noodzakelijk, nu schijnt het allemaal wel mee te vallen.

     1. AB: ⚽️🏟🏌️🏋️🛄🗽

      Ik ken trouwens heel veel betaald voetballers met een groot gebrek aan kennis op

     2. AB: ⚽️🏟🏌️🏋️🛄🗽

      Voetbaltechnisch gebied. Ik denk dus niet dat het per definitie een voordeel is of een pré als je betaald voetbal hebt gespeeld.

     3. Litmanen

      AB hoeveel regels heb jij op elke topic nodig om iemand weer eens door de stront te trekken? Wordt je nooit moe van jezelf. Koop van de week een bosje narcissen voor je vrouw en zeg er bij: voor narcisme moet je bij mij zijn schat!
      Wat ben je toch een ziek mannetje en je vriend 1958 is nog zieliger. Denkt dat hij interessant is als hij meevaart op jouw walgelijke bijdragen.

     4. De seijs

      😂Hij is goed litmanen 👍👍jij bent 100 x beter met je teksten dan die bolle flapdrol abje burn-out 😂😂

 12. AB: ⚽️🏟🏌️🏋️🛄🗽

  Het is aan de ene kant mooi dat de spullen van Appie er nog zijn in de kleedkamer. Aan de andere kant geeft dit telkens een emotionele druk, zowel voor de wedstrijd als ook in de rust. Dit geeft in mijn ogen teveel afleiding waardoor je de focus blijkbaar verliest. Als het extra kracht geeft is het prima maar dat werkt dus duidelijk niet bij iedereen zo. Er zijn denk voldoende manieren om dagelijks aan Appie te denken maar persoonlijk vind ik dit niet een juiste manier. Het heeft nl. een grotere impact vanwege het feit dat hij nog steeds onder ons is. Het verdriet en de impact is dan veel moeilijker te verwerken omdat het niet “slijt” (zonder te vergeten). Ik denk dat Keizer hierin geen duidelijke mening in naar voren durft te brengen richting spelersgroep.

  1. HURBIE

   Ja AB weghalen die spullen van Appie
   Werkt volgens mij ook niet goed voor die gasten
   Wij en Zij denken toch wel aan Appie

 13. Iamsterdam2015

  Tja begrijpelijk al moet ik hem wel naar een tip club zien gaan in het buitenland……. en daar heb ik dan weer een hard hoofd in. Maar goed, de instelling is top, nu de rest van de selectie nog

 14. Dagrump

  Zorg er dan voor met zijn allen dat we komend seizoen in CL spelen. Dus mannen toon de 💪🏻💪🏻eens wat vaker het liefst elke wedstrijd !!

 15. -buitenkantje rechts-

  Ziyech is vanaf het begin vh seizoen teleurgesteld in het TH.. Dat heeft hij destijds ook in de media laten weten. Ziyech wilde met Bosz en een aantal directe versterkingen met Ajax de CL in.. Vervolgens vertrok Bosz en werden oa Sanchez, Klaassen, Tete verkocht en mocht Traoré gaan..
  Hij wil zich laten zien op he hoogste niveau.. Begrijpelijk.

  1. AB: ⚽️🏟🏌️🏋️🛄🗽

   Weet je wat ook steeds dichterbij komt …… eind november en frisse moed en vol gas.

   1. AB: ⚽️🏟🏌️🏋️🛄🗽

    Moeilijk he Wikkie, iemand negeren. Voor jou onmogelijk net als bij SSeijSS en Litmanen. Fijn trio, not dus. Zullen je vrienden zijn, dan stap je er gelijk uit.

    1. Litmanen

     Je bent nu de laatste tijd zo bezig met het levenseinde van andere deelnemers dat ik zo langzamerhand wel eens aan je mag vragen of je een kaartje wilt kopen op de allerhoogste rij van de JCArena. Dan neem je je keukentrapje mee ok?
     Dan hoef je verder niet na te denken.
     Vragen we aan 1958 om de troep op te ruimen.
     Je vraagt er al weken om AB.

     Een ander verwijten wat je zelf elke dag doet, engerd.

   2. AB: ⚽️🏟🏌️🏋️🛄🗽

    Oh ja Wikkie ….. ik heb speciaal wifi aangevraagd vanavond om ook in Azie binnen normale budgetten te kunnen internetten. Dus als ik ff tijd heb …….. yep.

    1. De seijs

     😂😂😂😂😂wat een triest figuur ben jij toch abje burn-out met je speeltuin achter je naam! Ben jij mischien een pedofiel? (jij en je)!

     1. AB: ⚽️🏟🏌️🏋️🛄🗽

      De gedachte aan pedofilie zegt alles over jou. Het feit dat jij, de grootste emoticon gebruiker, de symbooltjes niet snapt is apart maar eigenlijk ook wel logisch.

      Weet je wat, ik zal het ook nog eens uitleggen: ⚽️= Ajax 🏟 = Barcelona 🏌️= golfsport (hobby) 🏋️= krachtsport (hobby) 🛄 = reizen 🗽= New York (een van mijn favoriete steden om te zijn) Nu de vraag aan de SSeijSS: waar zit jou ziekelijke link naar kinderen?

     2. AB: ⚽️🏟🏌️🏋️🛄🗽

      Nee SSeijSS en niemand snapt het. Vertel eens even waar ik (en dan ook nog serieus) gezegd heb dat ik mijn vrouw op de door jou genoemde leeftijden heb leren kennen. Waar ik (en dan ook nog serieus) heb gezeg dat er een leeftijdsverschil is van 15 jaar. Waar ik heb gezegd dat alles wat ik hier over privé schrijf serieus genomen moet worden. Je loopt zoals gewoonlijk te brallen. Vertel mij meteen even wanneer ik getrouwd ben en hoe lang. Dan weet ik het ook meteen. Fijn dat jij jezelf wederom vrijwillig voor schut zet en blijft reageren op een toch wel bijzondere nick van SSeijSS waarmee je toegeeft welke gedachtengang je hebt en steunt. Vooral hierop blijven reageren. AB burn out maakt mij echt niet uit.

     3. De seijs

      Normale budgetten? Voor jou😂😂😂jij bent toch zo rijk. Dat is wat jij hier altijd verteld. Met al je pracht en praal 😂😂😂😂😂abje burn-out dik mannetje van 61 jij bent zielig 😂😂😂Wat is het toch een flapdrol. 😂

 16. Ajax belg

  goede raad Ziyech ga dan zelf beter en dominant voetballen, dan heeft het team er ook wat aan

 17. Jari10

  Zijech stelt zich kwetsbaar op en dat valt te prijzen. Hij is een goede vriend kwijt en hij geeft denk ik 2 dingen aan. Dat heeft enorm veel impact gehad en is ten koste gegaan van zijn spel. Ten tweede geeft hij aan dat hij de knop om zet. Dat is gewoon enorm sterk. Hier moet je. Iet klinisch naar kijken. Het is ook maar een mens.

Reageren is niet mogelijk.