There are no ads, please add some


Keizer: ‘Dolberg op links is voor herhaling vatbaar’

Trainer Marcel Keizer kon afgelopen zaterdag in de uitwedstrijd tegen Willem II net beschikken over Amin Younes en koos als vervanger voor Kasper Dolberg. Eerder dit seizoen experimenteerde Keizer al eens met de opstelling waarbij Dolberg en Huntelaar in de basis stonden maar dat ging toen niet helemaal goed.

‘In de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle stonden Kasper en Klaas Jan naast elkaar in de spits en speelden we met twee buitenspelers. Ondanks dat we toen met 3-0 wonnen ging dat niet helemaal goed. Nu speelde Kasper vanaf links in een iets vrijere rol en ik denk dat dat voor herhaling vatbaar is. Voor Kasper is het natuurlijk even wennen maar daar moeten we bepaalde afspraken over maken en kunnen we er ook gericht op gaan trainen’, aldus Keizer die Ajax niet zijn beste wedstrijd zag spelen in Tilburg. ‘Na vorige week is er weinig veranderd en trainen we met dezelfde instelling maar weet je ook dat het een hele andere wedstrijd gaat worden. Gelukkig hebben wij ons in de tweede helft hersteld en geen averij opgelopen’.

Bron: NOS

Gerelateerde posts

64 reacties

 1. Koning Haarms Wolfs

  Hahaha, tuurlijk jongen, voorherhaling vatbaar. Volgens mij heb jij een tik van de molen gehad, Keizer!

  1. Litmanen

   Helemaal eens. De man heeft naar de verkeerde wedstrijd zitten kijken.
   Volgens mij durft hij Huntelaar niet te passeren en komt hij met dit verhaal.
   De Hunter is een kanjer maar momenteel uit vorm. Zelfs de intikkertjes mist hij.

 2. Toppertje

  Dolberg laat net zoveel op links als Younes. Dus als je niets verwacht dan heb je gelijk.

  1. HURBIE

   Keizer je wilt Dolberg graag opstellen maar zet hem dan dan op een plek waar hij hoort en het beste tot zijn recht komt

   1. dickst14

    Het was geen succes gisteren maar alles beter dan Younes. Met Dolberg op links weet je dat je daar scorend vermogen hebt. Met Younes 2 goals en 3 assists in 34 wedstrijden.

    1. AB: ⚽️🏟🏌️🏋️🛄🗽

     Niet eens Dickst14, hij passeert hiermee drie man die eerst in aanmerking komen nl. Kluivert, Sinkgraven en zelfs Johnsen. Het is belachelijk als hij zegt nu in trainingen Dolberg meer klaar te willen maken voor LB. In dit team hoort Dol erg niet op LB, die fratsen halen ze maar uit bij het Deense Team bij gebrek aan beter. Bij Ajax staan er vele voor hem in de pikorde op die plek. Kluivert heeft geen kansen hehad in paar wedstrijden achter elkaar maar wordt op een enkele basisplaats en een aantal inval beurten van 10 minuten afgerekend.

     1. dickst14

      Ik heb Kluivert vd week gezien in de bekerwedstrijd en dat was niet best. Zacht uitgedrukt. Johnsen zou ik graag willen zien maar dat zal niet snel gebeuren met deze trainer. En alles beter dan Younes.

     2. AB: ⚽️🏟🏌️🏋️🛄🗽

      Dus dan hebben we Johnsen en zelfs Sinkgraven die eerder in aanmerking komen dan Dolberg op die positie. Toch?

     3. dickst14

      Johnsen wel ja. Ik had gehoopt op meer scorend vermogen met Dolberg op links. Ook al omdat dat geen vreemde positie voor hem is. Keizer zal Huntelaar er nu niet snel naast zetten denk ik. Daar heeft hij geen sterke persoonlijkheid voor.

     4. Litmanen

      Het verhaal is simpel. Dolberg in de spits en Younes of Johnsen op links.
      Hunter op de bank.
      Kluivert maar even naar Jong.

     5. dickst14

      Het verhaal is simpel Younes op links?????? is er ooit een voorhoede speler geweest bij Ajax die nog minder rendement had???
      Ja inderdaad Jan Mulder toen hij een jaar niet speelde.

     6. AB: ⚽️🏟🏌️🏋️🛄🗽

      Van Kluivert wordt na één wedstrijd gezegd dat het niks is. Met Younes zijn we nu al anderhalf seizoen bezig zonder rendement. Geef Kluivert of een ander een kwart van de speeltijd die younes heeft gehad en je kan oordelen of hij beter of slechter is. Maar probeer het niet met Dolberg.

     7. dickst14

      Ajax heeft Dolberg gekocht toen hij linksbuiten was. Reken hem ook niet na 1 wedstrijd af. Ik zie zelf het liefst een rechtspoot op rechts en op links hetzelfde. Voorzet… spits naar 1e paal en inkomende mensen daarachter. Nostalgie

     8. AB: ⚽️🏟🏌️🏋️🛄🗽

      Dolberg is vrijwel direct bij Ajax gezien als spits. Hij zich zelf ook als spits. We hebben al een linksback die dat zijn plek niet vindt. Nu ook nog een linksbuiten die zich niet op zijn plek voelt en een plek waar diverse andere beter alternatieven voor zijn …….. niet doen.

     9. Yindi

      Beetje ophouden nu met het kakken op Younus. Die gaat weer belangrijk zijn als hij fit is. En jazeker, het rendement van Dolberg is (zeker deze competitie) veel lager dan dat van Amin!!!!!!

     10. dickst14

      Het rendement van Dolberg lager????? Tegen Feyenoord 2 goals. Younes zal dat in deze vorm pas in april of mei bereiken.

     11. Litmanen

      Man hou eens op met je gezeik over Younes. Deze topic gaat over Dolberg op links.
      Mislukt dus! Simpel he?

      Maar jij gaat vast met je vriend nog vijf of zes keer reageren, roeptoeter.

 3. Ajax 1

  Keizer, hou nou op met dat geschuif met spelers. Zet ze gewoon op hun favoriete plek neer; je hebt keuze zat en je hoeft niet per se plaats voor dolberg te creeren. Klaas Jan zit er al een aantal wedstrijden niet in, dus start met kj en laat dolberg na 60 min erin komen als nodig of andersom.

 4. Charlie2011

  😂 hij maakt een grap. Links moet iets nieuws krijgen kluivert of johnsen en misscien cassierra. Maar 2 jongens zoals dolberg of younes moeten gewoon even fris in hun kop worden en zichzelf terugvechten

 5. Toppertje

  Dolberg op links is niet gevaarlijker dan Younes. Dus als je niets verwacht dan heb je gelijk Keizer.

  1. Yindi

   Weer een bewijs van onvermogen van Keizer. Dolberg heeft niets, maar dan ook helemaal NIETS bijgedragen gisteren. Een groot drama. Wat moet je nu denken van zo’n man? Wie neemt dit nu nog serieus? Keizer jongen, aub, ga iets anders doen!! Als je zo graag sprookjes vertelt ga dan op een kleuterschool werken. JIJ HEBT HET NIET!!!

   1. Yindi

    Seijs, dit is echt. Hij meent dit!! Kan er niet over uit. Heb echt de neiging om medelijden met hem te krijgen. Kijk, dat je te kort schiet als coach, dat kan. Misschien heb je het onderschat, zou kunnen. Maar dat is toch geen reden om de meest stompzinnige onzin te lopen roepen. Ik hoop iig nog mee te maken dat er een bericht komt op dit forum met als titel: (zie boven) “Keizer op de tribune is voor herhaling vatbaar”

 6. Jari10

  Deze man is niet de weg kwijt. Hij is totaal ongeschikt als trainer van Ajax. Geen heldere keuzes, geen herkenbare speelstijl en geen visie.

 7. Iamsterdam2015

  Kijk en dat is nou net de reden waarom Ajax onder deze trainer geen potten gaat breken. Net als bosz houdt hij vast aan de spelers die hopeloos tot aan het eind der tijden kansen krijgen terwijl je een kluivert en Johnsen op de bank hebt zitten. Straks als younes weer fit is staat die er weer gewoon ongeacht zijn vorm. Nee dit is noet de juiste trainer voor ajax…. maar ja dat zal ik dan wel mis hebben.

  1. Yindi

   2015, ik zal blij zijn als Younus weer fit terug is. Kluivert etc. laat het niet zien. In Tilburg totaal geen linkerkant van Ajax. Geef maar niet te veel af op Armin. Heb hem echt gemist tegen Willem 11!

   1. Widi

    Yindi. Geen kritiek. En pas na minimaal 10 keer. Het is niet Armin Younus. Maar Amin Younes.

    1. Yindi

     Dank je Widi. Ik weet het maar op de achtergrond hoorde ik Armin van Buuren! Vandaar de vergissing.

   2. Iamsterdam2015

    Gemist??? Ja als kiespijn. Het enige verschil tussen Dolberg en younes is hun qlengte en het kleur van hun haar. Verder is het rendement het zelfde…….0,0. Maar goed, dat is mijn mening ik vind beiden spelers niet goed. Er zit een wezelijk verschil tussen uit vorm zijn en gewoon niet goed genoeg zijn. Ik denk bij beide heren dat het laatste het geval is. NIEMAND is zo lang uit vorm… kijk naar ziyech, begin van het seizoen niet goed en nu de laatste 4 a 5 wedstrijden een van de betere.

 8. KBouter

  Het is toch verschrikkelijk wat hij allemaal zegt. Dolberg op links voor herhaling vatbaar?

 9. AB: ⚽️🏟🏌️🏋️🛄🗽

  Het is ongelooflijk. Ajax maakt zich met deze technische staf volslagen belachelijk. Tijdens de wedstrijden is het Spijkerman die de lijnen uitzet en de wissels bepaald. Voor linksbuiten hebben we Younes, Kluivert en Johnsen zelfs Sinkgra en zou in nood een optie zijn. Die kunnen nooit alle vier tegelijk uit vorm zijn. Wat gaat Keizer doen: Trainen met Dolberg op de linksbuiten positie want dat is in zijn ogen meer voor herhaling vatbaardan het inzetten van een “geboren” linksbuiten.

  Ze zijn volslagen mattaklap. Vervolgens kijkt Bergkamp van een afstand toe en ziet dat het, in zijn ogen en naar zijn visie, goed gaat. Er vallen tenslotte doelpunten en de winst komt ook telkens binnen. Ajax is afgegleden naar een heel laag niveau. Het totale “begrip” Ajax wordt verkracht en te grabbel gegooid.
  Gelukkig heb ik in november veel leukere dingen te doen en kan ik ff afstand nemen want ik vind er momenteel gewoon geen zak aan.

  1. Emilio4Ajax

   Begrijp wel dat iedereen daar weer zo op reageert en ook ik wil dat het beter gaat, dat er gewonnen wordt met mooi spel enzo… Als je daarentegen de statistieken mag geloven doet onze Keizer het tot nog toe beter dan PB in dezefasevan de conpetitie…❌❌❌❤️🍻😎

  2. KBouter

   Zo dacht ik ook ff…zelfs Sinkgraven zal meer brengen dan Dolberg op de linksbuiten positie.

   Keizer is echt ongeloofwaardig!

 10. Dagrump

  Dolberg moet gewoon in de spits positie staan!! En geef de jeugd de kans op links als Younes niet kan spelen!! Snap helemaal niks van de tactiek of speel wijze van Keizer!!

 11. Geenemotie

  Echt raar. Hij wil niet kiezen tussen Dolberg of Huntelaar. Dus beiden opstellen. Vond het geen succes. Ze liepen elkaar in de weg om te scoren. Dus aub niet herhalen. Pffff

 12. Charka53

  Ja Keizer er wordt al aan je getwijfeld en nu zo’n uitspraak , Dolberg heeft de kans op links gehad en dat werkt niet het is zelfs met Younes veel beter en die bakt er niets van .

 13. Kingkong

  Dolberg is geen echte buitenspeler maar spits of tweede spits in een twee spitsen systeem kortom weer geneuzel van keizer een trainer die bang is om echte beslissingen te nemen.

 14. AFCA my World

  Stuur younes op vakantie,dan kan hij in de winterstop verkocht worden,we hebben kluivert en johnsen nog ! ⚽️

 15. Ajaxfoort

  Zal hij deze flauwekul nou helemaal zelf verzonnen hebben? Ik denk dat Dolberg er zelf ook niet gelukkig mee is. Die jongen liep wat onwennig te kijken gisteren. Ik denk dat het weer een oprisping van zijn assistenten is. Ik ben echt benieuwd wie de touwtjes nou eigenlijk in handen heeft daar op de bank. Maar misschien was het ook maar een grapje. Ik hoop het.

  1. AB: ⚽️🏟🏌️🏋️🛄🗽

   Spijkerman is eigenlijk de eerste man. Keizer doet wat Spijkerman zegt. In ider geval tijdens de wedstrijd. Verder kan Bergkamp op de achtergrond nog een aparte rol spelen mbt Keizer. Het is momenteel gewoon een zooitje, er zit geen enkele lijn in. Lijkt wel een amateurclub.

   1. Ajaxfoort

    Ze hebben echt een leider nodig als trainer. Iemand die zegt dat Spijkerman z’n waffel moet houden en die aangeeft dat Bergkamp wel thuis kan blijven. Maar die twee komt het wel goed uit dat ze een ja-knikker hebben nu.

 16. Bert62

  Wordt tijd dat Keizer eens keuzes maakt in zijn opstellingen en niet iedere keer gaat expirimenteren. We zitten gvd midden in het seizoen.

  1. AB: ⚽️🏟🏌️🏋️🛄🗽

   Wordt tijd dat Keizer zelf de keuze maakt om op te stappen. Die man zet zichzelf steeds meer voor joker en dat zal zijn eventuele verdere loopbaan als trainer alleen maar meer schaden.

 17. -buitenkantje rechts-

  Cassierra op links in de voorbereiding voldeed goed.. onvoorstelbaar dat we nu nog aan het puzzelen zijn. Vaste patronen zouden allang duidelijk moeten zijn.

  1. -buitenkantje rechts-

   Je moet kijken naar de spelers die je hebt en je systeem daarop aanpassen! De beste spelers die je hebt moeten spelen.. Het dogma van 4-3-3 moeten we eens opnieuw bekijken met de spelers die we hebben. Dolberg en KJH kunnen best naast elkaar spelen in een ander systeem. Heb de suggestie 3-2-3-2 wel eens voorgesteld waarbij je de beste spelers kunt spelen…

 18. Basl

  Begrijp er niks van. Dolberg is gescout op links….Zie nu een twee drie niet waarom. Prima in de spits maar op links een drama. Waarom zegt Keizer dit? Iedereen ziet dat het niks was. Is dit nu gewoon alvast je keuze verdedigen of wil hij echt als onbekwaam in de boeken komen? Hij moet dit toch ook gezien hebben?? Als hij dit meent is hij ongeschikt, als hij een ballonnetje opgooit dan heeft hij er volgens mij geen zin meer in.

 19. JohnDoe77

  Ik blij het wel heel bijzonder vinden als we op links -naast Younes- ook Kluivert, Cassiera en Johnsen hebben dat dan een centrum spits hier moet gaan ballen. Klinkt armoedig!

 20. RonJ64

  Dolberg hoort in de spits, KlaasJan was nou ook niet heel scherp toch?, dan een erachter maar wel Echte Buitenspelers lijkt mij

 21. Stephanafca

  Misschien een keer 4-4-2 spelen. Dan spelen dolberg en huntelaar allebij op hun ideale positie.

 22. polaroids

  Keizer snapt het nog steeds niet. Dolberg, wees voorzichtig met hem, hoe meer slechte wedstrijden je hem laat spelen hoe onzekerder hij wordt…… en je laat hem slechte wedstrijden spelen door hem als linksbuiten te postioneren….

Reageren is niet mogelijk.