There are no ads, please add some


VVCS: Johan Cruijff Arena heeft belabberdste grasmat van de Eredivisie

Elk jaar maakt de VVCS, vereniging van contractspelers, een tussenstand op van de grasmatten in de Eredivisie. Uit deze tussenstand komt naar voren dat de Johan Cruijff Arena het slechtste veld uit de Eredivisie kent. 

De aanvoerders van alle clubs uit de Eredivisie geven hun mening over de velden en zijn het minst te spreken over de grasmat in de Arena. Samen met het veld van Willem II worden deze twee grasmatten het slechtst beoordeeld. Naast deze twee velden kunnen de kunstgrasvelden helemaal niet op goedkeuring rekenen en worden als nog veel erger beoordeeld. Het veld in de Johan Cruijff Arena is mede door andere evenementen regelmatig aan vervanging toe ondanks dat er in 2016 is gekozen voor een hybride veld dat grotendeels uit echt gras bestaat. Ter versteviging zijn er, zowel voor de stabiliteit als de dichtheid, kunstgrassprieten toegevoegd. Het percentage kunstgras is ongeveer 10 procent van het totale speelveld.

Bron: V-Bal


Gerelateerde posts

41 reacties

 1. Amoebe

  Dat moet toch zijn te regelen.

  Zoveel geld….geef een lokale boer even wat geld en regel het.

 2. dennis78

  ik dacht dat hendriks graszoden aan diverse eredivisie clubs hun grasveld leverden. die van 010 komt daar ook vandaan…dus lijkt me een simpele oplossing..ff nieuwe bestellen en we hebben een goede grasveld.

  1. Amoebe

   Helaas….ondergrond, wind, zonlicht, vochtigheid.

   De zoden zijn denk het minste probleem.

   1. HURBIE

    Zou me dood schamen als je AJAX heet en er wordt gezegd rn geconstateerd dat je één van de slechste grasmat in Nederland heb

    1. Amoebe

     Daarom moeten ze het stadion ook in eigendom krijgen.

     Baas in eigen huis zijn.

     Nu heeft de arena meerdere belangen.

     1. Litmanen

      Ach, destijds had de beste club van de wereld ( AC Milan) het slechtste veld van Europa.
      De JC Arena heeft vanaf dag 1 een probleem en dat blijkt niet op te lossen.
      Gewoon een paar keer per jaar een nieuwe mat.

     2. Amoebe

      Een nieuwe mat is per definitie slecht…..wortels hebben geen hechting en dan zie je dus de plaggen vliegen.

      Richt jij je maar op milaan….ik kijk liever naar de velden van feijenoord, barcelona en bijv manchester.

     3. Amoebe

      Klopt….te gast in eigen huis dus.

      Ook daarom voelt het stadion nooit echt als “ons huis”!

     4. PvL020

      Je zegt het zelf, ligt aan meerdere dingen. Licht, ligging, weg en parkeerplaats eronder. Dus wat maakt het dan uit als het stadion eigendom is?? Probleem blijft. Het enige wat dan minder zou kúnnen worden is andere evenementen maar ook dat levert weer geld op dus…

 3. Marc Overdwars

  Wat een slecht nieuws.
  Een afgang is het.
  Het Ajaxvoetbal wordt toch het best op een biljartlaken gespeelt….

 4. AB: ⚽️🏟🏌️🏋️🛄🗽

  Je zou kunnen zeggen dat TS en TH en daardoor het spel zich aan de grasmat aanpassen 😉

 5. Widi

  Ik neem aan dat het dan alleen over echt gras gaat. Dan zijn er toch nog 7 Stadions in de eredivisie waar het veld slechter is.

    1. Widi

     Dat klopt. Ik had alleen de kop gelezen. Ik vind dat de VVCS niet druk hoeft te maken om ons veld zolang er nog clubs in de eredivisie spelen op een kunstgrasveld.

 6. Charka53

  Als er maar om de week op gevoetbald zou worden en nergens anders voor gebruikt zou worden was het waarschijnlijk een goede mat geweest maar er moet geld verdiend worden dus zullen we hier mee moeten dealen .

 7. Kingkong

  Zal nooit beter worden heeft met de constructievvan de arena te maken geen rekening gehouden met weers invloeden die een grasmat nodig heeft , zou goed idee zijn om hierveen T.H. over na te laten denken , komen meestal met goede oplossingen.

  1. Widi

   Er is destijds wel over nagedacht. Er zijn ook steeds vragen gesteld tijdens de bouw aan de bouwers. Die verzekerden dat het geen enkel probleem zou zijn……

   1. Litmanen

    Er is tijdens de bouw wel meer gelogen. De fside zou op de tweede ring geplaatst worden.
    Ondanks dat dat herhaaldelijk opnieuw werd bevestigd werd na een paar geweldsincidenten de zaak even “geregeld” door bangeschijterd M. v Praag.

    Het hele project Arena was vanaf dag 1 een nachtmerrie.

 8. De Nees

  Ajax kon destijds weten hoe het niet moest en kan me herinneren dat er voor de bouwfase nog voor gewaarschuwd was. Door de constructie van het stadion had San Siro dat gekloot ook altijd waardoor het gras nooit goed groeide. Maar ja gewoon je plan doortrekken he, dat stront eigenwijze zit ook in het Ajax DNA.

  1. AB: ⚽️🏟🏌️🏋️🛄🗽

   Als je het gezicht van Cruijff ziet op de foto tijdens de bouw, dan kon je al weten dat het niet goed zat. Daar kijkt hij toch wel zo chagrijnig.

  2. De Nees

   Cruijff had ik idd nooit echt lovend gehoord over de Arena, hij hield zich vaak wat op de vlakte.

   1. AB: ⚽️🏟🏌️🏋️🛄🗽

    Hij dacht toen al: tering en op dat stuk beton met bagger gras moet straks mijn naam komen?

   2. De Nees

    Nu je het zegt AB, hij zou dat echt gedacht kunnen hebben. Nederlanders en levende legendes vereren dat gaat niet zo samen, daarom beter iets dan niets zal Johan toen gedacht hebben. 🙄

 9. fjonkman

  Dit probleem bestaat inderdaad al sinds het begin. Er komt te weinig licht en lucht het stadion in. En nog een paar redenen waardoor het gras niet wil hechten en groeien, laat ik graag aan de experts over. Maar het is door de jaren heen wel steeds beter geworden. Vaak is het ook zo dat de meningen van aanvoerders van andere clubs ook niet helemaal objectief zijn, hetgeen ook meespeelt…

 10. Cootje Adriaanse

  Blijft dan toch een terugkerend probleem en daar zit je dan mooi mee in je mik: als Ajax pretenderen dat je op een goede grasmat het best technische spel kan vertonen en zelf met een belabberd veld je gasten ontvangen.

  Oplossing: ring op het Olympisch Stadion, rode stoelen mee en verhuizen (grapje, maar had ik wel zien zitten!)

 11. a.p.

  wel praatjes over de kunstgrasvelden ( ben ik mee eens ) maar als dan ons eigen veld ook een zeer slechte naam heeft wat moet je dan!

 12. Ajax XXX

  Tijd voor een nieuw stadion 😉 Als je ziet hoe ze bij Tottenham overal rekening mee houden wordt dat volgens mij een stadion om jaloers op te worden

 13. HURBIE

  VOOR SAUSEIJS

  👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
  Omdat je er zoveel aan jezelf geeft
  Krijg je er van mij ook een paar😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜

 14. AFCA my World

  Kunstgras mag niet meegenomen worden in de beoordeling ! Is geen echt gras ! ⚽️

 15. nannie1971

  Al die aanvoerders willen er maar wat graag op en voor de beste en mooiste club van Nederland spelen.

Reageren is niet mogelijk.